Şimdi Ara

Phillip - Morris'te işe girme ve yükselme şansım var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Üniversite 4.Sınıf öğrencisiyim bölümüm EGE ÜNİVERSİİTESİ - İletişim Fakültesi - Reklamcılık birilerinin tabiriyle sözelci (Maalesef) olanlardanım yani. Yabancı dilim var, sürücü belgem var. Satış - Pazarlama alanında kariyer yapmak istiyorum ve şuan aktif olarak Unicef'te YüzYüze temsilcisi olarak çalışıyorum. Burada sonbahara kadar çalışarak tecrübe kazanmayı planlıyorum.
    İletişim sektörünü sev(e)medim ve dürüst olucam İşletme yada Hakla İlişkiler okumadığım için pişmanım. Nerede boş ve gereksiz ego yığını adam var hepsi bu sektöre dolmuş nerede bir baltaya sap olamamış patron var sosyal medya uzmanıyım diye atıp tutuyor. insanın zekasına hakaret gibi. İşin kötü tarafı bu işlerde ne para ne sosyal haklar mevcut hiçbir şey yok. İzmirliyim ve İzmir'de kalmak istiyorum İstanbul'da bile reklam piyasası leşken İzmir'de durum daha beter olmuş durumda herkes tuttuğunu stajyer olmuş eleman olmuş hiç farketmez becerme peşinde.

Bende dedim dümeni başka yere kırayım Satış & Pazarlama kariyerlerini araştırayım
    Yaklaşık iki aydır bunun üzerine düşünüyorum iki gündür de Linkedin'de cvleri inceliyorum. Ama koca şirkette bir tane bile İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler çıkışlı insana rastlamadım.
    İşe alım mülakatlarını falan araştırdım biraz kılı kırk yardıklarını söyleyenler var en basitinden Transit'le bayi gezecek adam için bile mükemmelin peşindeler. IQ Testleri, kişilik envanterleri, Adecco çalışanları ıvır-zıvır. (Bunu eleştirmiyorum sadece durum tespiti.)
    Kimi tanıdığım kişiler "Lise mezunu bölge satış temsilcilerinin sayıca fazla olduğunu ancak yükselme imkanı olmadığını falan söylediler."

Açıkçası HORECA (The Team) ekibi bana her zaman çok hoş gelmiştir, sosyal hakları falan da on numara. Adamlar Porsche ile geziyor daha ne olsun. Hadi o olmadı Transit'le gezen bölge temsilcisi oldum diyelim o bile benim için iyi çünkü maaşı ve sosyal hakları sağlam ama mezun olduğum bölümden dolayı yıllarca terfi alamama riskim var gibi geldi bana hatta birebir mülakata çağıracaklarından bile şüpheliyim.
    Diyelim işe aldılar ama sürekli aynı şey yükselemedim bu yüzden sıkıldım ve işten ayrıldım sırf bundan dolayı çalışabilecek daha iyi bir şirket bulamam gibi düşünüyorum.
    Açıkçası kaybedecek zamanım yok sağlam kariyer planları yapmak istiyorum şimdiden bir rota çizmek ne olursa olsun önemli. Olmayacak işlerin peşinde koşmamak gerek.
    INKompass staj programına da başvurdum ama oradan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Şu ana kadar okuyanlar için fazla umutsuz bir tablo çizdiğimin farkındayım.
    Sadece Phillip Morris'te değil diğer büyük kurumsal firmalarda da (Efes, Tuborg, BAT, Pınar vb.) iletişim veya halkla ilişkiler -
    reklamcılık mezunu olup pozisyon atlamış birilerine rastlamadım hatta o bölümlerden mezun çalışanları olduğu konusunda bile şüpheliyim.

Sizlerden ricam aranızda başta Phillip-Morris olmak üzere hali hazırda bu şirketlerde çalışan veya bu şirketlerin ne istediği hakkında bilgisi olanlar varsa (bildikleri kadarıyla) beni bilgilendirirlerse sevinirim. Eğer OLMAZ, YAPAMAZSIN, IIBF veya MÜHENDİSLİK MEZUNU OLMALISIN diyorsanız başka kariyer olanaklarını ve imkanlarını araştırıp Satış & Pazarlama kariyeri düşünceme daha başlamadan nokta koyacağım.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 7 Şubat 2018; 2:34:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.