Şimdi Ara

SİZCE TAİ!YE BU ŞARTLARDA İŞE GİREYİM Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
23.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar şu anda ben özel bir işrkette tekniker olarak çalışmaktayım.yaklaşık 5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum.maaşım 1650tl +mesai falan 2000 tl yi buluyor.ama vardiyalı çalışıyorum.3 vardiya olarak.haliyle baya yoruluyorum.

tai ye işe başvurmuştum.sınava mülakata çağırdılar.hepsini kazandım.işe kabul edildiğim bilgiside geldi bana sosyal olanakları iyi fena sayılmaz.
    maaş olarak 1202 tl+70tl agi+150tl yakacak yardım +mesai ortalama 2000 tl yi buluyor yine ve üç ayda bir çift maaş teklif ettiler.vardiya yok sabah 8 akşam 6 çalışacağım.servisi falanda var.buraya kadar iyi fakat bana 2 yıllık belirli süreli sözleşme teklif ediyorlar.2 yıl sonra sözleşme bitiyor.uzatabiliriz veya kadroya geçersin performansa bağlı olarak denildi.ayrıca yeni proje gelmezse sözleşme yenilenmeyecekmiş.zaten belli beni proje üzerine alıyorlar ve proje bitene kadar sözleşme yapacaklar.aklıma takılan şu acaba kadro imkanı verilir mi ? çünkü ben yaklaşık 12000 tl lik tazminatımı bırakıp tai ye gideceğim değer mi sizce.
    taide çalışan veya yakını çalışan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.kafam çok karışık birde kadroya giremezsem yada sözleşme yenilenmezse kapı dışarı olmaktan korkuyorum.benden baya bir sağlık belgesi ve diğer belgeleri istediler.sırf onları hazırlamam 10 günümü alır.

arkadaşlar yardım edin veya bir fikir verin

• birde öğrendiğim kadarıyla belirli süreli iş sözleşmeleri sona erdiğinde tazminat olayı yokmuş.yani iş veren tazminat ödemiyormuş.araştırmaya devam edeceğim sağlıklı bir karar verebilmek için
  • Tai de kendini gosterirsen seni bırakmazlar 2 seneye proje kesin gelir son olarakta TAI sana referans olduktan sonra bi çok yerde calısırsın korkma bence TAI ye gir derim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

dostum sonunu düşünen kahraman olamaz direk gir 2 sene sonra bakarsın kötü düşünme
    proje bitse ve sözleşmeni uzatmasalarda kocaman TAI 'de çalıştın yolun kapanmaz ondan sonra.

kuzenim orada çalışıyor.ve geçen hafta 10 kişi çıkartılmış sözleşmesi bittikleri için.cv de taide çalıştım demek pek artısı yok bana göre çünkü adam demez mi madem iyi kaliteli elemansında tai neden seni çıkarttı diye.yaşım 29 fazla macera arayacak yaşta değilim.bekarım hala ekonomik sebeplerden dolayı.2 yıl sonra işsiz kalmak zoruma gider artı işimiden istifa ettiğim 12000 tl tazminatı bıraktığım ve tai den ayrıldığımda alamayacağım tazminat hepsi içime kötü oturur.dikkatli olmak gerek bu yüzden fikir almak için buraya konu açtım.

• Eğer işleri de düzgün giderse 3. kez sözleşme uzatımı yapılmaz otomatikman kadrolu olursun. İş kanunu diyor bunu... TAİ iyi refersans.
    Bir de merak ettim kaç yıllık teknikersin?
  • Tazminat olayını anlayamadım tam olarak, sen mi vereceksin işten ayrılacağın için yoksa onlar mı verecek (yani kovmadıkları için vermemiş olacaklar doğal olarak) ?

Sabah sabah aklım gitti resmen.

Neyse, 3 ayda bir garanti çift maaş demişsin, 16bin lira ekstra yapar.Çalışma saatleri düzgün, TAİ'nin karizması belli.Bilemiyorum, yaş da önemli tabi, en kötüsünü düşünmek lazım.Olur da 2 sene sonra devam edemezsen hemen yeni bir iş bulabilecek misin ? Anladığım kadarıyla çalışma şartları daha iyi ve para aynı.16bin ekstran olacak bu da garanti.Yani ben olsam girerdim.Sonuçta cv'ne de işleyecek bu, proje bitiminde iş bulman çok zor olmayacaktır.

edit, bazı soruların cevabını vermişsin zaten.Şu yaklaşımın yanlış, iş veren inceleyecek bakacak 2 yıllık bir projede görev yapmışsın, proje bitince işte bitmiş doğal olarak.Niye çıkardılar hede hödö diyecek kadar cahil biri ise zaten o şirketten arkana bakmadan çık.Ayrıca bir yanlış da şu, işten çıkarılma falan yok birader, sen belli bir süre için projeye imza atıyorsun, proje veyahut sözleşmen bitince işin de bitiyor.Kim kimi işten çıkarmış oluyor bu durumda ? Orayı bir geç bu yüzden.

Yukarıda dediğim gibi ekstra 16bin garanti gelirin olacak, düzenli hayatın olacak.Evlilik için bir adım atmış olursun işte bu para ile, tabi varsa niyetin.

12bin tazminat olayını hala anlamış değilim ama.Onu bir açıklarsan sevinirim.

edit2 cevaplamadan yazayım, ben olsam şu şartlar doğrultusunda evet derdim bu işe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 15 Ağustos 2012; 10:23:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Tazminat olayını anlayamadım tam olarak, sen mi vereceksin işten ayrılacağın için yoksa onlar mı verecek (yani kovmadıkları için vermemiş olacaklar doğal olarak) ?

Neyse, 3 ayda bir garanti çift maaş demişsin, 16bin lira ekstra yapar.Çalışma saatleri düzgün, TAİ'nin karizması belli.Bilemiyorum, yaş da önemli tabi, en kötüsünü düşünmek lazım.Olur da 2 sene sonra devam edemezsen hemen yeni bir iş bulabilecek misin ? Anladığım kadarıyla çalışma şartları daha iyi ve para aynı.16bin ekstran olacak bu da garanti.Yani ben olsam girerdim.Sonuçta cv'ne de işleyecek bu, proje bitiminde iş bulman çok zor olmayacaktır.

edit, bazı soruların cevabını vermişsin zaten.Şu yaklaşımın yanlış, iş veren inceleyecek bakacak 2 yıllık bir projede görev yapmışsın, proje bitince işte bitmiş doğal olarak.Niye çıkardılar hede hödö diyecek kadar cahil biri ise zaten o şirketten arkana bakmadan çık.Ayrıca bir yanlış da şu, işten çıkarılma falan yok birader, sen belli bir süre için projeye imza atıyorsun, proje veyahut sözleşmen bitince işin de bitiyor.Kim kimi işten çıkarmış oluyor bu durumda ? Orayı bir geç bu yüzden.

Yukarıda dediğim gibi ekstra 16bin garanti gelirin olacak, düzenli hayatın olacak.Evlilik için bir adım atmış olursun işte bu para ile, tabi varsa niyetin.

edit2 cevaplamadan yazayım, ben olsam şu şartlar doğrultusunda evet derdim bu işe.

12000 tl tazminatım içerde kalacak kendim ayrıldığım için alamayacağım yani.sözleşmesi bitipte çıkarılanları duyunca iyice tırstım yani.kuzenim kadrolu onun böyle sorunu yok.tai refarans olsa bile nereye gireriz ki işe.bu yüzden korkmuyor değilim.ama iyice araştırıp öğreneceğim.yoksa 2 sene için kim kurulu düzenini bırakıp gider ki değil mi ama

• quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Tazminat olayını anlayamadım tam olarak, sen mi vereceksin işten ayrılacağın için yoksa onlar mı verecek (yani kovmadıkları için vermemiş olacaklar doğal olarak) ?

12000 tl tazminatım içerde kalacak kendim ayrıldığım için alamayacağım yani.sözleşmesi bitipte çıkarılanları duyunca iyice tırstım yani.kuzenim kadrolu onun böyle sorunu yok.tai refarans olsa bile nereye gireriz ki işe.bu yüzden korkmuyor değilim.ama iyice araştırıp öğreneceğim.yoksa 2 sene için kim kurulu düzenini bırakıp gider ki değil mi ama

O zaman 12bin lira olayı oradan atılırsan geçerli, yani eline gelmeyecek o para.

Şimdi şöyle yazayım, Tai çok iyi bir şans bence senin için.Kurulu düzen dediğin aynı olayı 2 yıl daha iyi şartlarda yaşayacaksın.Sonra da başka işe geçeceksin böyle düşün.Ekstraları daha iyi, çalışma şartları daha iyi, Tai'nin isminden bahsetmeye zaten gerek yok.

Kurulu düzen dedin aklıma geldi, var mı buradan atılmayacağının garantisi ? Veya şirketin batmayacağı, departmanın kapanmayacağının garantisi ?

Bir daha yazıyorum, işten çıkarılma diye bir şey yok.Tai profesyonel çalışıyor işte ne güzel, sözleşme yapıyorsun bitince eyv diyorsun bu kadar.Kimse kimseyi çıkarmıyor, kendi isteğin ile imza atıyorsun sen.

Bence şartlar şimdiki işine göre daha iyi, parası da daha iyi.Çıktığında da rahat iş bulursun diye düşünüyorum.Tabi nerede işe girerim diye bana soruyorsan hiç bulaşma derim, biraz piyasanın kurdu olacaksın ki 5 senedir içerisindesin, hala bana veya forumdan birine soruyorsan nereye girerim diye o zaman hiç bırakma şimdiki işini derim.Doğruya doğru yani, hiç alınma..

• ayrılma boş ver hocam ne gerek var arada maaş farkı da yok.
  • tai mi eminim taiisi vardır
  • En kötü ihtimalle TAI'de çalıştım dersin daha sonra iş bulman kolay olur. Zaten kendini gösterirsen çıkarmazlar diye düşünüyorum. Ben olsam kabul ederdim.
  • arada maaş farkı yoksa hiç kıpırdama (yaşım 30)..Tai sana 3000 lira veriyorsa git..Şirket değişikliği hep daha iyi imkan için yapılmalı..
    TAİ nin Cv ne katacağı hiçbir ekstra da yok..Ayrıca ben olsam 12000 tazminatı yakacağıma, mevcut çalıştığım yerde konumumu yükseltmeye çalışırdım.

Umarım verdiğin karar senin için iyi olur..
  • Kendini kovdur
  • Maaş farkı nasıl yok, 3 ayda bir çift maaş yazmış adam, 16bin lira garanti ekstra para eder.Ayrıca çalışma saatleri de belli demiş.Şu anki işinden çok çok daha rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 15 Ağustos 2012; 11:13:32 >
  • Kendini kovdurma ihtimalin yok mu? 12000de az para değil hani onu alıpta çık oradan.
  • 4 bin lira kar için bence değmez. Oranın koşulları daha rahat diyorsun da içine girmeden belli olmaz o belki de ordaki ortamı sevmeyeceksin veya iş arkadaşlarınla anlaşamıycaksın. Şimdiki işinden memnunsan bence ayrılma.
  • tai ne
  • quote:

merhaba arkadaşlar şu anda ben özel bir işrkette tekniker olarak çalışmaktayım.yaklaşık 5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum.maaşım 1650tl +mesai falan 2000 tl yi buluyor.ama vardiyalı çalışıyorum.3 vardiya olarak.haliyle baya yoruluyorum.

tai ye işe başvurmuştum.sınava mülakata çağırdılar.hepsini kazandım.işe kabul edildiğim bilgiside geldi bana sosyal olanakları iyi fena sayılmaz.
    maaş olarak 1202 tl+70tl agi+150tl yakacak yardım +mesai ortalama 2000 tl yi buluyor yine ve üç ayda bir çift maaş teklif ettiler.vardiya yok sabah 8 akşam 6 çalışacağım.servisi falanda var.buraya kadar iyi fakat bana 2 yıllık belirli süreli sözleşme teklif ediyorlar.2 yıl sonra sözleşme bitiyor.uzatabiliriz veya kadroya geçersin performansa bağlı olarak denildi.ayrıca yeni proje gelmezse sözleşme yenilenmeyecekmiş.zaten belli beni proje üzerine alıyorlar ve proje bitene kadar sözleşme yapacaklar.aklıma takılan şu acaba kadro imkanı verilir mi ? çünkü ben yaklaşık 12000 tl lik tazminatımı bırakıp tai ye gideceğim değer mi sizce.
    taide çalışan veya yakını çalışan veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.kafam çok karışık birde kadroya giremezsem yada sözleşme yenilenmezse kapı dışarı olmaktan korkuyorum.benden baya bir sağlık belgesi ve diğer belgeleri istediler.sırf onları hazırlamam 10 günümü alır.

PRIMA havacılığa git kanka adamların web sitesi güzel:D

• quote:

merhaba arkadaşlar şu anda ben özel bir işrkette tekniker olarak çalışmaktayım.yaklaşık 5 yıldır aynı şirkette çalışıyorum.maaşım 1650tl +mesai falan 2000 tl yi buluyor.ama vardiyalı çalışıyorum.3 vardiya olarak.haliyle baya yoruluyorum.

Bizim 2 yakınımız çalısıyor biri yaklaşık 15 yıldır felan diğeri ise 1 yıl olmadı sanırım gayet memnun gözüküyorlar ama içten nasıl bilemem. Maaş açısından iyi diyorlar ama çokta yoruyolarmış bunuda söylemek isterim.

• Amcam ve bi kaç arkadaşım tai de çalışıyor.. Kesinlikle tai ye başlamalısın. Tazminattan bahsetmişsin, tai ye girmek için 20bin lira verip araya adam sokanların olduğunu biliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.