Şimdi Ara

Photoshop CC 2018, Lightroom CC 2018 ve Camera Raw 10.0 çıktı !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Photoshop CC 2018, Lightroom CC 2018 ve Camera Raw 10.0 çıktı !..

Müthiş yenilikler ile Adobe Photoshop CC 2018 resmen çıktı !

Neler yeni izlemek için :
    blog
    Adobe Photoshop CC 2018 sürümünü yayınladı !..
    https://goo.gl/fRwAiE

Baya bir çalışmış Adobe...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ekim 2017; 0:5:39 >

• Adobe resmen Lightroom'un ölümünü duyurmuş. LR CC 2018 bulut bazlı yeni bir sisteme çevrilmiş, mobil cihazlardaki arayüze çevrilmiş ve eski masaüstü sürümündeki birçok faydalı özellikleri kırpmış. LR Classic ise adı üstünde artık eski bir sürüm haline getirilmiş durumda ve en önemlisi satın alma kaldırılarak sadece aylık kiralama kapsamına dahil edilmiş.

Adobe'un yeni LR CC 2018'de desteklemediği özelliklerden örnekler vermemiz gerekirse:

-Açılan fotoğrafı farklı bir isimle kaydedemiyorsunuz.
    -Açılan fotoğrafı sadece orijinal formatında veya Jpeg olarak kaydedebiliyorsunuz, TIFF, PSD, DNG formatlarında kaydetme desteklenmiyor.
    -Açılan fotoğraflar renk uzayı olarak sadece sRGB'de kaydedilebiliyor, ProPhoto, Adobe RGB, Display P3 desteklenmiyor.
    -Fotoğraflar; kitap, web albümleri gibi özel çalışmalar halinde derlenenmiyor.
    -Renk ve ton düzenlemeleri desteklemiyor (Tone Curves, Split Toning).
    -Kırmızı göz düzeltme yok.
    -Aynı anda birden çok fotoğrafı düzenleme desteği yok (Yuh diyorum).
    -EXIF/IPTC metadata'yı kısıtlı olarak gösterebiliyor.

ve dahası da var ama özet olarak bunlar Classic versiyonun destekleyip de yeni CC'nin desteklemediği özellikler.

• CC'nin yani okunuşuyla Si-Si'nin S.S. kanunları gereği olması gereken duruma geldiğini görüyoruz yani. HadiBe LaytRum SiSi kullanacaksanız SS kanunları kapsamında o biçim yerleşim izni alıyorsunuz, siz para ile alıyorsunuz size yerleştiriveren ise Adobe oluyor tabi "Cloud Contents" mi oluyor bu ? Karşılığıda da siz buluta yerleştiriyorsunuz, soft bir biçimde olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ekim 2017; 16:32:41 >
  • Photoshop degil bin dolar, 100bin dolar olsa yeri var.

Photoshop 7 den beri kullaniyorum. Her kullanisimda hayran oluyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Photoshop degil bin dolar, 100bin dolar olsa yeri var.

Hocam yapma be, acı bize !
    Açık kaynak kodlu ne yazılımlar var. Metelik istemiyorlar. Böyle bilgi tekelcilerini graldan çok gralcılık yapıp savunurmuş gibi şeetmeyelim bence Tamam program iyi amma ortada bir sömürü sistemi var. Bunlar kendi keyifleri için insanlıktan bilgiyi saklayıp-tekelleştirerek insanlığın ilerlemesine engel olup yaşam süreçleri boyunca "Ohh chok gibi paramız var lan" diye kendileri kaymağı yemekten başka bir şey yapmayan şirketler !..

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Açık kaynak kodlu ne yazılımlar var. Metelik istemiyorlar. Böyle bilgi tekelcilerini graldan çok gralcılık yapıp savunurmuş gibi şeetmeyelim bence Tamam program iyi amma ortada bir sömürü sistemi var. Bunlar kendi keyifleri için insanlıktan bilgiyi saklayıp-tekelleştirerek insanlığın ilerlemesine engel olup yaşam süreçleri boyunca "Ohh chok gibi paramız var lan" diye kendileri kaymağı yemekten başka bir şey yapmayan şirketler !..

Tamam sana beleş olsun :)
    "Tekelcilik" var ama karşılığında bir emek de var. Adobe'un tek kızdığım tarafı macromedia'yı yok etmeleri oldu.
    Kaldı ki alternatif açık-kapalı bir sürü program da var. Mesela Gimp gibi.

• quote:

quote:

quote:

"Tekelcilik" var ama karşılığında bir emek de var. Adobe'un tek kızdığım tarafı macromedia'yı yok etmeleri oldu.

Teşekkür ederim, eksik olmayın siz...

Hadi ben de 1 kıyak yapayım direk indirme linklerini paylaşayım. Bu kendi programı olmadan, direk kurulum paketini indirip harddiskinizde saklayabileceğiniz kurulum paketidir. Hani kurduk 3-5 gün sonra Windows çöktü yeniden indir-kur yok. İşte ne bileyim PC'ye indirdim de laptopa da mı tekrar indirecem olayı yok. Bu offline kurulum paketi ile...
    32/64 bit sürümleri var.

Buyrun buradan -http://fotoptik.blogspot.com/2017/10/adobe-photoshop-cc-2018-offline.html
    Adobe Photoshop CC 2018 offline installer, Adobe Photoshop CC 2018 direct download, Adobe Photoshop CC 2018 direk indir, Adobe Photoshop offline kurulum paketi

Ad Block'unusu kapatıp 1 de reklama tıklarsanız bize de küçücük bir faydanız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ekim 2017; 18:37:5 >

• jiddi kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni pc topladım, epey zamandır kullandığım Photoshop CS6 ve Lightroom 6 yı yeni pc ye kuracaktım. Anlaşıldığına göre Lightroom 6 ya devam ediyorum. Photoshop u yenilesem mi yoksa CS6 devam mı etsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Yeni pc topladım, epey zamandır kullandığım Photoshop CS6 ve Lightroom 6 yı yeni pc ye kuracaktım. Anlaşıldığına göre Lightroom 6 ya devam ediyorum. Photoshop u yenilesem mi yoksa CS6 devam mı etsem?

CC'de bu denilen olay var iken LaytRum Classic CC 2018 bizimkinin günceli olmuş. Bunlara yükseltilebilir de izlemek lazım neler yeni videolarını. Yeni de hiç kullanacak mıyız o yenilikleri acaba ?
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Laptopta NXmini yle gelen LR 5 kurulu, aslında o bile yetiyor. Hatta sürgüler daha iyi çalışıyor, 6 da sürgülerde takılma oluyor.
  • Adobe iyi hoş ama para ödeyip de sahip olamamak çok çok kötü koyuyor adama ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlığa ait bilgiyi tekelleştirerek bizim bildiğimizi bize para ile satarak kendi bencil yaşamları sürecini daha güzel kılmayı amaçlayan Adobe gibi sistemlerin nesine sahip olayım arkadaş ! :) Açık kaynak kodlu yazılımlar var, çok mu kötüler Open office, Libre Office, Gimp, Fire Alpaca, Krita vb. gibi nice açık kaynak kodlu ücretsiz yazılım var mesela. Kötüler mi ? Tabi toplumda bir kanı var "ucuz etin yahnisi", "yok öyle 3 kuruşa 5 köfte" falan gibi.

Millet Adobe'ye inek gibi her ay sağılır ve bundan da gurur bile duyar en azı ile memnun olur ! Fakat gidip de mesela Mozilla gibi,Gimp gibi vs. açık kaynak kodlu, ücretsiz yazılım geliştiren yerlere 1 kere 3-5 $ bağış yapmaz ! Vatandaşa ücretsiz bilgi dağıtıyor insanlar mesela bloglarında-sitelerinde falan. Öyle korsan film, program vs. paylaşan yerleri demiyorum haa... Girer bilgiyi alır, okur işte ne ise öğrenir ama orada köşedeki 1 reklama da bir tıklıyim de blog yada site sahibine kuruş faydam olsun demez. Cehennemde bizim kazanın başında niye zebani beklemez ? İşte bunun için

• Eee grafik fotoğraf anlamında coğu yerde adıbe kullanılıyorsa ne yapalım yani ?
    Amatör kişsel kullanıcılar için elbet farketmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda yazılım piyasası müşterilerini kiralama sistemine kaydırabilmek için birbiriyle yarışıyor ve elinden geleni yapıyor. Bu sisteme geçiş sektörde 3 farklı yöntemle uygulanıyor:

1- Office örneğinde olduğu üzere hem kiralama hem satın alma opsiyonu sunma
    2- Photoshop örneğinde olduğu üzere zorunlu kiralama ama oldukça uygun fiyata (aylık 10$)
    3- AutoCAD örneğinde olduğu üzere zorunlu kiralama ama oldukça yüksek fiyata (1 senelik abonelik nerdeyse eski lisans satın alma fiyatına eşdeğer)

Tamam, Adobe'un yürüttüğü fiyat politikası "şimdilik" güzel görünse de ileride Autodesk seviyesine çıkmayacağının hiçbir garantisi yok. Adamlar abonelik ücretini aylık 100$ yapıyorum dediği anda bittin çünkü o ekosistemden öyle istediğin anda çıkamazsın teknik bazı sebepler yüzünden. Bu nedenle Jiddi'nin dediği şekilde açık kaynak kodlu yazılımlara destek vermek ilerisi için büyük önem taşıyor. Hatta lisans satmaya devam eden ve üyelik sistemi sunmayan firmaları desteklemek bile önemli. Örnek vermek gerekirse PS yerine birkaç yıl önce çıkan ve çok olumlu eleştiriler alan Affinity Photo öneririm, LR yerine DxO Optics yazılımı ücretsiz lisans dağıtım kampanyaları değerlendirilebilir.

• Bir de not ; Adobe Mart ayında fiyat güncellemesi yapacak.

Bir de şöyle şeyler var ;
    http://www.webtekno.com/adobe-yapay-zekayi-insanlardan-daha-iyi-editor-yapacak-7-projesini-duyurdu-h35315.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 25 Ekim 2017; 17:43:59 >
  • quote:

quote:

quote:

Gimp i bende çok merak ediyorum ana ps ye alıştık bir kere

• Ted forbes twitter'da şöyle bir resim atmış.

Konu ile ilgili olarak bilgi vermek isteyen düşüncesini açıklamak isteyen arkadaşların yazılarını severek okumak isterim.

Özet geçeyim

Capture one ve Lightroom aynı raw dosyasını hiç düzeltme yapmadan beyaz ayarı da dahil hiç dokunmadan paylaşmış.

Sonuç çok şaşırtıcı farklı algoritmalar ile sadece okurken bile fark oluşmuş.

Söz konusu tweet

https://twitter.com/tedforbes/status/926082243222745088

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, elinize emeklerinize sağlık. bende xmp uzantılı camera raw için hazırlanmış hazır ayarlar mevcut. Bunları camera rawa nasıl atabilirim ? camera rawı photoshopta açabiliyorum. Ancak bu uzantılı dosyaları atabileceğim bir camera raw dosya yok....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.