Şimdi Ara

Photoshop Dekupe Hakkında Yardım Lütfen.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.Arkadaşlar photoshop ta dekupe etmem gereken bikiniler var.Örneğin arkaplan beyaz,bikinidede beyaz girinti ve çıkıntılar var.Magic tool ile seçmeye çalıştığımda bu beyazların içine kaçıyor ve dekupe yi bir türlü alamıyorum.Alabildiklerimdede çok uğraştırıyor.Resim sayısı fazla olduğundan çok yoruyor.Bunun kısa yolu varmıdır?

• çok eskiden
    KnocktOut diye bir program vardı.. Son bildiğim corel firması bünyesine katmıştı... belki yardımı olur.. araştır istersen ben kullanmıyorum.

fikir anlamında.. eğer iş kurtarıyorsa resimleri multiply layer olarak koy..

başka fikir : kanallara bak.. bazı resimlerde kanallarda kontrast olabiliyor.. ordan çözüme gidersin..

dekupenin en sağlama photshopta normal yoldan itinalı yapmaktır.. bir kere yapar kurtulursun.
  • KnockOut ile denedim fakat işime yaramadı noktaları tane tane elinle çizmen gerekiyor oda beni aşan bir durum.
    Kanallarada baktım işime yarıyacak birşey bulamadım.Elimde 150 civarında resim bulunduğu için normal yoldan yapmama imkan yok.
  • Magic tool ve komşusu aletler görece daha basit kontrastı yüksek işlerde kullanılır.

Dekupe diyorsan ve ciddi bir iş ise kullanıcak kullancağın tek araç pen tool dur. Dekupe etmenin en doğru yolu budur ve tek tek çizersin. Örneğin bir mobilya katoloğu yaptığımda 300 mobilya takımını milim milim çizip dekupe ediyorum çünkü işin kendisi bu:)

Bunları geçtik biraz daha teknolojik davranayım ufak tefek sorunlar olsada problem değil diyorsan fotoşopun görece yeni araçlarını kullanabilirsin.
    Magic toolun yeni komşusu quick select toll ve refine edge araçlarını kullandığında bayağı temiz sonuçlara ulaşırsın ama şöyle söyleyeyim ofset baskıda hele hele güzel bir iş ise sadece pen toolu kullanın. Resimler küçükse insertlerde web tasarımda digital baskılar son söylediğim araçlar kullanılabilir.
  • KnockOut ile daha çok saç dekupelerinde başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Photoshop bünyesinde farklı dekupe araçlarını barındırır. şekile göre dekupe yapacaksanız pen tool, kontrast farkına göre yapacaksanız magic wand tool, renge göre yapacaksanız color range başarılı sonuçlar verir. ama şu doğrudur bu doğrudur demek de yanlıştır çünkü zamanla kullanıcı daha hızlı ve daha iyi sonuçlar alabileceği kendi yöntemlerini geliştirebilmektedir.

Feylesoft'un da belirttiği gibi profesyonel dekupasyonda genellikle pen tool kullanılır. kesim yapacağınız öğe transparanlık da içeriyorsa o zaman da primatte isimli programla keyleme işlemi uygulanır.

bir çalışmanın en önemli aşamasıdır dekupasyon. bu işlemi iyi yapmadıktan sonra mükemmel bir fon ve destekleyici öğeler de kullansanız sonuç sırıtacaktır. Görselleri ile göz dolduran Haberturk televizyonunun web sitesindeki dekupasyonların baştan savmalığı bunlara en iyi örnektir kanımca...

http://haberturk.tv/Programlar.aspx

Saygılar...
    Özgür Ozan E.

• Renk kanalları ile oynamayı denediniz mi?
  • Zahmetli olan her zaman en iyisidir.O yüzden pen tool diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Zahmetli olan her zaman en iyisidir.O yüzden pen tool diyorum.

+1
  • Benim sıklıkla kullandığım bir yöntem var. Belki işinize yarayabilir. Layerı çiftliyorum ve kopya layerı orjinal layerın üstüne yerleştiriyorum. Ardından kopya layerın kontrastıyla oynuyorum. Select -> color range ile ya da magic tool ile dekupe işlemini yapmaya çalışıyorum. Eğer başarılı olursam kopya layer'ı silip orjinal layerda çalışmaya devam ediyorum. Bir deneyin derim.

Ben saç ot böcek haricinde zamanım kısa ya da uzun da olsa pen tool kullanmaya özen gösteririm
  • Evet...
    Orjinal layerin kopyasını alıp, koıntras ayarlarıyla oynayarak ana layerde değilşiklik yapmak benimde kullandığıım en başarılı yöntemlerinden biri...

Her şeye rağmen en zahmetli yöntemler en başarulı olanlardır.
  • bana gelen bir işte , beyaz arka planda beyaz bot resimleri vardı. ne yapsamda ana hatlar pek gözükmüyordu. kafamdan bot çizmiştim :) bazı fotoğrafları dekupe etmenin basit yolu nerdeyse yoktur. işte o zaman gerçek dekupe yapmış olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugareva

bana gelen bir işte , beyaz arka planda beyaz bot resimleri vardı. ne yapsamda ana hatlar pek gözükmüyordu. kafamdan bot çizmiştim :) bazı fotoğrafları dekupe etmenin basit yolu nerdeyse yoktur. işte o zaman gerçek dekupe yapmış olursunuz

o çekimleri yapan fotoğrafçı arkadaş çok dalgınmış herhalde... beyaz ürünler, natural gray (% 50 gri) perdede çekilir... işi bilmeyen adama fotoğraf çektirilirse, grafiker de "nasıl dekupe etsem" diye kafayı yer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

quote:

Orijinalden alıntı: hugareva

bana gelen bir işte , beyaz arka planda beyaz bot resimleri vardı. ne yapsamda ana hatlar pek gözükmüyordu. kafamdan bot çizmiştim :) bazı fotoğrafları dekupe etmenin basit yolu nerdeyse yoktur. işte o zaman gerçek dekupe yapmış olursunuz

o çekimleri yapan fotoğrafçı arkadaş çok dalgınmış herhalde... beyaz ürünler, natural gray (% 50 gri) perdede çekilir... işi bilmeyen adama fotoğraf çektirilirse, grafiker de "nasıl dekupe etsem" diye kafayı yer...

aynen , adam almış d80 i deklanşöre basıp basıp çekmiş fotoğrafları , kimi botun içinde parmak bile vardı, onları silmeyeuğraşmıştım

• En sağlıklı yolu pen tool kullanmaktır.. Kolay yoldan mükemmel seçim yapabilmek mümkün değil.Bir diğer seçenekde
    mask kullanmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.