Şimdi Ara

Photoshop için MAC v.s PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aranızda mutlaka MAC ve PC kullanan olmuştur. Bu forumda daha önceden bunun tartışması yaşandı. Hangisi daha hızlı hangisi işimi görür filan gibi. Ben biraz daha spesifik bir soru soracağım. Evde yıllardır PC kullanıyorum. Gerek 3D programlarım için gerek de oyunlarda rahatlıkla kullanabileceğim bir bilgisayarım var. Ancak haftasonu photoshop kursum başlayacak ve MAC ile ders verecekler. Acaba, zorluk yaşar mıyım? Sonuç olarak hiç mac kullanmadım ve işletim sistemi konusunda bilgim yok. Photoshop un kısayolları gibi farklılıkları nelerdir? Bir tane Mac Book Pro almak mantıklı olur mu?

• Pcye hackintosh kur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lion -- 7 Mayıs 2013; 11:21:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saycho

Arkadaşlar,

Aranızda mutlaka MAC ve PC kullanan olmuştur. Bu forumda daha önceden bunun tartışması yaşandı. Hangisi daha hızlı hangisi işimi görür filan gibi. Ben biraz daha spesifik bir soru soracağım. Evde yıllardır PC kullanıyorum. Gerek 3D programlarım için gerek de oyunlarda rahatlıkla kullanabileceğim bir bilgisayarım var. Ancak haftasonu photoshop kursum başlayacak ve MAC ile ders verecekler. Acaba, zorluk yaşar mıyım? Sonuç olarak hiç mac kullanmadım ve işletim sistemi konusunda bilgim yok. Photoshop un kısayolları gibi farklılıkları nelerdir? Bir tane Mac Book Pro almak mantıklı olur mu?

Hem mac hem pc kullandığım zamanlar oldu. Kesinlikle mac derim. Oyuna bulaştırmayacağım diyorsunuz kesinlikle mac alın. Masaüstü düşünürseniz imac vatanda indirimli. Yeni nesil 2500TL 21.5luk.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/apple-md093tua-imac-215-intel-core-i5-27-ghz-8-gb-ddr3-ram-1tb-hdd-512mb-nvidia/productdetails.aspx?I_ID=64222

• bütçe ne kadar?
  • yıllardır hem mac hem pc kullanıcısıyım. photoshop, illustroar, 3dsmax vb. programlar kullanmaktayım. aslında hem zor hem kolay bir soru. bizim sana sormamız gereken 3 can alıcı soru var.

1-bütçe ne kadar?
    2-hangi programlar kullanılacak ve profesyonel misin?
    3-taşınabilir olması şart mı?

istersen pm ile de ulaşabilirsin
  • ayrıca vatan vb.. büyük yerlerden mac ve prof fotoğraf makinesi-lens ALINMAZ kesinlikle alınmaz hem de. ya da güzel bir kazık yenir
  • PC+Hackintosh
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

Pcye hackintosh kur

+1 hem daha yüksek performans alacagı aşikardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r4deon

quote:

Pcye hackintosh kur

performans düşüyor sorunlar artıyor. ancak bir mace windows kurulduğu zaman sorunlar azalıyor performans artıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

quote:

Pcye hackintosh kur

performans düşüyor sorunlar artıyor. ancak bir mace windows kurulduğu zaman sorunlar azalıyor performans artıyor.

hocam sorun olarak orasını bilemem ama.mac in ekran kartı ile gtx680 kartlı bir pc ye hackintosh kuruldugunda pc nin vereceği performans illa ki daha fazladır.ama tabi mac osx fazla kasmayan bi sistem oldugu için aradaki fark anlasılmaz.ama şurası dogrudur ki mac bilgisayarlarda osx keyfi bi baişka oluyor havası.normal pc ye hackintosh kuruldugunda nedense insan tat alamıyor.yani hep bişeyler eksik hissediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

bütçe ne kadar?

bütçem 3000-3500 tl civarında... mac alırsam macbook pro düşünüyorum
  • quote:

yıllardır hem mac hem pc kullanıcısıyım. photoshop, illustroar, 3dsmax vb. programlar kullanmaktayım. aslında hem zor hem kolay bir soru. bizim sana sormamız gereken 3 can alıcı soru var.

1-bütçe ne kadar?

üstadım ,

1- 3000-3500 tl civarında
    2- photoshop, illustrator, InDesign vb, bu arada Maya gibi 3d programlar MAC de çalışıyor sanırım değil mi? Profesyonel olarak çalışıyorum, grafik tasarımına işimin bir parçası olarak gireceğim
    3- taşınabilir olması tercih sebebi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

bütçe ne kadar?

bütçem 3000-3500 tl civarında... mac alırsam macbook pro düşünüyorum

macbook pro önermem. diz üstü diyr satılıyor ama ben ne zaman dizimin üstüne katsam bacağım yanıyor. kışın ısınmak için iyi bir şey fakat yazın. yumurta pişirirsiniz.

3d çizim vs için en iyisi pc kurun.

edit: ben macbook pro 13.3" var ve şu an altında bir kitapla kullanıyoruum

• quote:

quote:

yıllardır hem mac hem pc kullanıcısıyım. photoshop, illustroar, 3dsmax vb. programlar kullanmaktayım. aslında hem zor hem kolay bir soru. bizim sana sormamız gereken 3 can alıcı soru var.

1-bütçe ne kadar?

üstadım ,

2- photoshop, illustrator, InDesign vb, bu arada Maya gibi 3d programlar MAC de çalışıyor sanırım değil mi? Profesyonel olarak çalışıyorum, grafik tasarımına işimin bir parçası olarak gireceğim

3500 liraya alacağınız macbook 13.3 inch ve i5 olacak. 4000e yaklaşırsanız i7 alabilirsiniz ancak yine 13.3inch olacak. kısaca bu paraya alacağınız macbook prodan 3D performansı beklemeyin. Sizi tatmin etmez kesinlikle. 4000 civarı bir para verip i7 alsanız bile ekran çok küçük gelecek. 3D tam bir işkenceye dönüşür yani. Hatta photoshop illustrator gibi 2D programlarda bile ekran çok küçük gelecek.

macte çalışan 3D programlar modo ve maya. bir de cinema 4D var sanırım. 3dsmax mac için yok. ancak mac bir bilgisayar windows kurup bu şekilde sorunsuz kullanabilirsiniz.

sadece 2D çalışacak olsanız bu bütçe ile işinizi görecek bir taşınabilir mac alabilirsiniz. (tabi ekran yine yetersiz kalacak büyüklük olarak) ancak prof olarak 3D derseniz ve hem taşınsın hem mac olsun dersin 6-7bin TLlik bütçeye ihtiyacınız olacak.

bütçeyi 4500 civarına çıkarabiliyorsanız 21.5inc i7 imac, çıkaramıyorsanız 21.5inc i5 imac olur. paranızın karşılığını en iyi bu şekilde alırsınız. ayrıca çok hafifler ve leptop gibi kolunuzun altına koyup ofise götürüp eve getirebilirsiniz mecbur kalınca. bu bir külfet olmaz kesinlikle.

bir de şöyle bir şey var, anladığım kadarıyla 3D konusunda profeyonelsiniz 2D kısmına yeni gireceksiniz. Bu durumda yatırımı 3D olarak yani asıl parayı kazandığınız alana yönelik yaparak masaüstü pc veya monster laptop öneririm. 3ds max kullanabilmek için windowsa mahkumsunuz zaten. ayrıca 3D konusunda aynı paraya daha çok performans alırsınız. sonuçta windows kullanacaksınız.

bir de yapacağınız işler hakkında detaya girerseniz daha iyi önerilerde bulunabilirim. mesela photoshop. katalog hazırlamak ya da 10mb altı fotoğraflar retouch vb.. işler mi sadece yoksa 50mp oldukça büyük fotoğraflarla retouch vb.. düzenlemeler veya 1gb civarı psd veya psb doyalarla mı çalışıyorsunuz? veya 3D olarak.. kutu vb.. basit modelleme ve renderlar mı sadece yoksa HD animasyon renderları veya gerçek zamanlı modelleme vb.. için mi kullanacaksınız? illustrator.. çizgisel basit vektör çizimleri veya sayfa düzenlemesi için mi yoksa çok renkli, degradeli detaylı ciddi çizimler için mi kullanılacak?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Pcye hackintosh kur

hocam sorun olarak orasını bilemem ama.mac in ekran kartı ile gtx680 kartlı bir pc ye hackintosh kuruldugunda pc nin vereceği performans illa ki daha fazladır.ama tabi mac osx fazla kasmayan bi sistem oldugu için aradaki fark anlasılmaz.ama şurası dogrudur ki mac bilgisayarlarda osx keyfi bi baişka oluyor havası.normal pc ye hackintosh kuruldugunda nedense insan tat alamıyor.yani hep bişeyler eksik hissediyor

karşılaştırmayı aynı donanıma sahip mac ve pc için yaptım. son cümlenize de aynen katılıyorum. gerçi hiç hackintosh kullanmadım sayılır kısa süreli denemeler yaptım sadece. beğenmediğim için hem vazgeçtim. güzelim macos bir anda hantal bir kamyona dönüşüyo nedense

• quote:

quote:

quote:

1-bütçe ne kadar?

üstadım ,

3500 liraya alacağınız macbook 13.3 inch ve i5 olacak. 4000e yaklaşırsanız i7 alabilirsiniz ancak yine 13.3inch olacak. kısaca bu paraya alacağınız macbook prodan 3D performansı beklemeyin. Sizi tatmin etmez kesinlikle. 4000 civarı bir para verip i7 alsanız bile ekran çok küçük gelecek. 3D tam bir işkenceye dönüşür yani. Hatta photoshop illustrator gibi 2D programlarda bile ekran çok küçük gelecek.

macte çalışan 3D programlar modo ve maya. bir de cinema 4D var sanırım. 3dsmax mac için yok. ancak mac bir bilgisayar windows kurup bu şekilde sorunsuz kullanabilirsiniz.

sadece 2D çalışacak olsanız bu bütçe ile işinizi görecek bir taşınabilir mac alabilirsiniz. (tabi ekran yine yetersiz kalacak büyüklük olarak) ancak prof olarak 3D derseniz ve hem taşınsın hem mac olsun dersin 6-7bin TLlik bütçeye ihtiyacınız olacak.

bütçeyi 4500 civarına çıkarabiliyorsanız 21.5inc i7 imac, çıkaramıyorsanız 21.5inc i5 imac olur. paranızın karşılığını en iyi bu şekilde alırsınız. ayrıca çok hafifler ve leptop gibi kolunuzun altına koyup ofise götürüp eve getirebilirsiniz mecbur kalınca. bu bir külfet olmaz kesinlikle.

bir de şöyle bir şey var, anladığım kadarıyla 3D konusunda profeyonelsiniz 2D kısmına yeni gireceksiniz. Bu durumda yatırımı 3D olarak yani asıl parayı kazandığınız alana yönelik yaparak masaüstü pc veya monster laptop öneririm. 3ds max kullanabilmek için windowsa mahkumsunuz zaten. ayrıca 3D konusunda aynı paraya daha çok performans alırsınız. sonuçta windows kullanacaksınız.

bir de yapacağınız işler hakkında detaya girerseniz daha iyi önerilerde bulunabilirim. mesela photoshop. katalog hazırlamak ya da 10mb altı fotoğraflar retouch vb.. işler mi sadece yoksa 50mp oldukça büyük fotoğraflarla retouch vb.. düzenlemeler veya 1gb civarı psd veya psb doyalarla mı çalışıyorsunuz? veya 3D olarak.. kutu vb.. basit modelleme ve renderlar mı sadece yoksa HD animasyon renderları veya gerçek zamanlı modelleme vb.. için mi kullanacaksınız? illustrator.. çizgisel basit vektör çizimleri veya sayfa düzenlemesi için mi yoksa çok renkli, degradeli detaylı ciddi çizimler için mi kullanılacak?

üstadım çok teşekkürler... çok yardımcı oldunuz ama ben bir şeyi söylemeyi unuttum sanırım. eğer mac alırsam amerikadan alacağım burdakiilerin fiyatları çok yüksek bence... forumda biraz hakintosh ile ilgili yazılar okudum o da aklıma yatmadı değil... sanrıım taşınaibilir bir mac almak en doğrusu gibi geliyor sonuç olarak taşınması benim için artı olacak. 3D olarak maya kullanıcam, 2D kısmını daha çok illustrasyon kısmında kullanmayı planlıyorum.
    bir şey daha soracağım, sanırım siz de bu iş ile ilgilisiniz, monster laptop olarak ne önerirsiniz? bir de mac işletim sistemlerinde istediğim programı bulabilir miyim netten?

• quote:

quote:

quote:

quote:

1-bütçe ne kadar?

üstadım ,

üstadım çok teşekkürler... çok yardımcı oldunuz ama ben bir şeyi söylemeyi unuttum sanırım. eğer mac alırsam amerikadan alacağım burdakiilerin fiyatları çok yüksek bence... forumda biraz hakintosh ile ilgili yazılar okudum o da aklıma yatmadı değil... sanrıım taşınaibilir bir mac almak en doğrusu gibi geliyor sonuç olarak taşınması benim için artı olacak. 3D olarak maya kullanıcam, 2D kısmını daha çok illustrasyon kısmında kullanmayı planlıyorum.
    bir şey daha soracağım, sanırım siz de bu iş ile ilgilisiniz, monster laptop olarak ne önerirsiniz? bir de mac işletim sistemlerinde istediğim programı bulabilir miyim netten?

amerikadan alma imkanınız varsa bu çok iyi. en büyük avantajı da pc toplar gibi macbook topluyosunuz. istediğiniz bileşini seçebiliyorsunuz.http://store.apple.com/us/configure/MD103LL/A?

profesyonel kullanım için hackintosh kesinlikle tavsiye etmem. bu şahine 200 300 beygirlik motor takıp hiç bir koruma olmadan yarışa çıkmak gibi olur.

2,6ghz i7
    15inc
    8gb ram
    500gb hdd
    1gb gt650m

fiyatı 2000-2100 dolar civarı. 3500ü biraz geçiyor ama ancak böyle bir makina sizi tatmin eder. sadece 2d olsa i5 yeterli ancak 3d olunca işlemciyi yüksek tutmalısnız. 2d için de ram yüksek olmalı.

torrent kullanarak istediğiniz her programı bulabilirsiniz. ancak 3ds max kullanacaksanız tekrar hatırlatayım, mac için yok. ayrıca güzel bir site var, buraya yazamam ancak dilerseniz PM ile link gönderebilirim.

monster laptop bir kaç yıl önce kullandım. inanılmaz bir f/p ürünü. ancak ekranı hiç iyi değildi. şimdi çok daha iyidir diye tahmin ediyorum ama yine de kanlı canlı ekranı incelemenizi tavsiye ederim alamadan önce. tavsiye olarak da:
    120gb ssd + 750gb hdd var bu modelde:http://www.monsternotebook.com.tr/P170EM-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63P170EM-GB32-439491.html
    üstteki modelin aynısı. tek fark ssd yok ve 500gb hdd var:http://www.monsternotebook.com.tr/P170EM-GTX670M-MONSTER%C2%AE-Q63P170EM770-439491-440987.html
    ssd yok 750gb hdd var:http://www.monsternotebook.com.tr/P170EM-HD7970M-MONSTER%C2%AE-Q63P170EM79-426271-428252-432999-438067-438468.html

3 model tavsiyesinde bulundum. ilkinin fiyat farkı ssd yüzünden. diğer ikisi arasındaki fark da hdd kapasitesi ve ekran kartı. hdd önemli değil ancak ekran kartı biraz kafa karıştırmak. 7970m daha güçlü bir kart ancak sadece intel işlemci ile kullanıldığında. amd ile performansı düşüyormuş test sonuçlarına göre. daha güçlü ancak oyunlarda. modelleme performansından emin değilim. bi tarafta daha güçlü gpu diğer tarafta daha fazla ve daha iyi desteklenen özellikler. (cuda vb..)

kart konusunda diğer forumdaşlar da fikir belirtir umarım. yanlış bilgilendirmek istemem çünkü dediğim gibi modelleme performanslarından emin değilim.

şahsi görüşüm: bu işle uğraşan birisinin büyük ve kaliteli monitöre sahip bütçenin izin verdiğince güçlü bir masaüstü sistemi muhakkak olmalı. taşınabilir bilgisayar ikinci bilgisayar olarak tercih edilmeli. (daha çok paraya daha düşük veya aynı performans ve daha küçük ekran) taşınabilirlikten vazgeçilemiyorsa ve bütçe yalnızca tek bilgisayara izin veriyorsa ancak bu durumda tek bir laptop tercih edilmeli. yani taşınabilirlik hayati önem taşımıyorsa masaüstün almanızı tavsiye ederim. ayrıca masaüstü&laptop farketmez.. 3D daha önemliyse PC, 2D daha önemliyse mac. bütçe çok sıkıntısı olsaydı mac pro alın win+mac os kurun rahat edin derdim ancak kısıtlı bütçe olduğundan dolayı böyle bir lüks yok. iyi düşünün sonra pişman olmayın

ben olsam ne yapardım: önceliğim 2D ise i5 imac, 3D ise i7 PC alırdım. taşınabilirlikten vazgeçemiyorsam da öncelik 2D ise macbookpro 3D ise ssd olmayan monster laptop artan paraya da kaliteli IPS bir monitör alırdım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.