Şimdi Ara

Photoshop, Sketchbook, ArtRage bu programlar hakkında bilgilendirirmisiniz ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Bazı resimlere ,aşağıda da gördüğünüz gibi çizgi film efekti verilmesi ve karikatürize edilmesi gerekiyor. Tablet ve PC için hangisinin daha faydalı olacağı hakkında bilgilendirir misiniz ? Şimdiden teşekkrler.

• enesxellezii E kullanıcısına yanıt
    tablet kısmını bilmiyorum ancak bu tip çalışmalar için illustrator veya coreldraw kullanabilirsiniz.
    eğer çok fazla tasarım gerekiyor yani bu tip çalışmaların çok yapılması ve devamı gelecekse, grafik tablet alarak çizmeniz
    gerekiyor. Ya da elde çizim yaparak bunları scanner ile bilgisayara aktarıp, üzerinden çizersiniz.

fotoğraflar üzerinden bu şekilleri de yapmanız mümkün ancak çevresinin boş olması ve pozu verecek kişinin sade bir giyime
    sahip olmasında yarar var. Aşağıdaki adımları bir fotoğraftan ürettim, işinizi görüyorsa illustrator içinden trace ederek elde edersiniz.

Sketchbook ve Artrage, bahsettiğim programlar gibi alternatiflerdir ve bunları mouse ile kullanmanız çok zahmetlidir.

Bu çalışmayı yaparsınız, sonra da bunun yazılarını yazarsınız, toplamda 5 dk'da bir kare hazır olur.

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. PC için; Photoshop, İllustrator, Corel Draw. Tablet için; Sketchbook, Artrage kullanılmasını uygun görüyorsunuz yani değil mi ? Tablet için bu söylediğim programlar dışında başka bildiğiniz programlar var mı ?
    Sketchbook, Artrage PC sürümleri de var, bunları da kullanabilirsiniz ama ben kullanmadım,
    Illustrator, Coreldraw yeterli oluyor. Sketchbook, Artrage'in ayrıca tablet sürümleri var ama tablet kullanıcısı değilim.

Tablet'ten kastım ipad ve android'li cihazlar ama bir de Grafik Tablet var.
    Ben bunu kullanmanızı önermiştim. Yani Wacom'un (Bu markayı öneririm) grafik tabletini PC'ye bağlayarak
    çizimlerinizi grafik tablet üzerinden yaparak bitirirsiniz. Diğer tabletler (ipad vs) ile yapılan çizimleri
    sürekli, pc'ye aktarmak ve düzeltmeler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Baskı vs de PC'de kolaydır.

Ekranın büyüklüğü de ayrı bir faktör, bu tip çalışmaları ufak ekranlarda yapmanızı önermem, çok sıkışık alanda kalırsınız.

Uzun süreli bu tip işlemler yapacaksanız. PC'ye Wacom'un intuos 5 serisi bir tablet alın, buna iyi bir mouse bağlarsanız.
    Çok iyi sonuçlar alırsınız.

Ekstra program öğrenmenize ihtiyacınız yok. Tabii bunlar haricinde film işine girecekseniz o zaman konu başka yöne kayıyor.
    Ayrıca el ile çizim yeteneğiniz yoksa bu cihazları kesinlikle kullanmak için çok çaba harcayacaksınız.
    Önce el çiziminizi geliştirmeniz sonra da yavaşça bu cihazlara geçiş sağlamalısınız.

Aşağıda Wacom'un Cintiq serisi bir grafik tablet var, neler yapabileceğinizi size anlatacaktır.
    Buradaki program ise Photoshop'dur.

• Harris32 kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için çok sağ olun. Yukarıda ki video Photoshop'un Tablet versiyonu değil mi ?
    hayır, burada normal windows işletim sistemi var, onun üzerinde de normal photoshop (windows sürümü) yüklü,
    zaten bunu bilgisayara bağlıyorsunuz, ekran sizin grafik tablete yansıyor. Kalibrasyon vs kurulum aşamaları var.

Kısacası; siz bu grafik tableti bilgisayara bağlıyor ve o bilgisayarda hangi işletim sistemi yüklüyse
    bu ekrana geliyor, sonra da çizime başlıyorsunuz. Yani bu cihaz üzerinde bir işlemci, ram, anakart vs yok.
    Bunu mac'a bir bilgisayara bağlarsanız onun işletim sistemi ve programlarını kullanıyorsunuz.

aşağıda kutusundan çıkıp, mac'a montaj edilme aşamalarının anlatıldığı bir video var.

• Teşekkürler arkadaşlar, güzel bir bilgi. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Photoshop için Macbook Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.