Şimdi Ara

PHP ile sahibinden.com ilan ekleme sayfası tarzı veri girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, php ile geliştirdiğim bir web sitede ürün ekleme sayfası eklenecek kategoriye göre değişiklik gösterecek.

Veritabanım

kategoriler -->id - isim - ust

urunler -->id - isim - kid - aciklama

ozellikler -->id - uid - ozellik1 - ozellik2 - ozellik3 - ozellik4 - ozellik5 - ...

Şimdi ürün eklerken aynı sahibinden.com sitesindeki gibi kategori seçimini yapıp, bir sonraki sayfada ürün ekleme formu gelecek ve gelen formda kategoriye uygun alanlar olacak. Mesela kalem kategorisine ürün ekerken 'tükenmez', 'kurşun' gibi seçenekler olacak, alakasız bir kategorinin seçenekleri görüntülenmeyecek.

Şimdi bunu yapmak için düşündüğüm yol şu --> kategori seçildikten sonra kategorinin id'sini session'a atıcam. sonraki sayfada sessiondan id'yi çekip ürünün kid kısmına yazdırıcam.
    takıldığım nokta ise özellikler tablosuna ürünün id'sini nasıl yazdırırım?

1 - 2 farklı yol düşündüm, en mantıklısı bu geldi ama bunda da takıldım yine.

Nasıl bir yol izlemeliyim? farklı daha mantıklı bir yöntem var mıdır? önerilerinizi bekliyorum.

• Örneğin kategori id lerini bir değişkende topla "1 2 3 4" tabloya yazdır. çekerkende düzenli ifadeler (regular-expression) kullan.
    Yüzetsel anlattım, araştır, takıldığın yeri yeniden sorarsan yardımcı olayım.
  • Sorununu tam anlamadım ama bir sayfadan başka bir sayfaya veri taşımak için sessiona değişken atmana gere yok. Bu ilerde performans sorunu yaşatır.
    Bunun yerine bir sayfadan diğer bisayfaya URL üzerinden (query string) veri gönderebilirsin.
    Örn, sayfa.php den sayfa2.php yi sayfa2.php?kid=5 şeklinde veri gönderebilirsin.

Diğer konuya gelirsek anladığım kadarı ile, ürün girişi yaparken ürüne ait tükenmez gibi özellik seçimi yaptırtıyorsun. Özellikleri seçtikten sonra veritabanına yazmak için gittiğinde henüz bir ürün veritabanına yazılmadığından urunIdsi boş olduğundan giriş yapamıyorsun. Doğru mudur?
    Eğer böyleyse urun ve ozellikleri tek bir transaction içerisinde veritabanına yazmanı öneririm.
    Bunu için şöyle bir mantık yapabilirsin,

Begin Transaction
    -Insert Urun
    -Fetch SonInsertID
    -Insert Ozellikler(UrunID elinde şuan)
    -Commit
    -Hata olursa Rollback
    End Transaction

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.