Şimdi Ara

php uzmanları bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

mysql tablosunda musteriler diye tablom var.

Bu tabloya daha önce üye olan bir musterinin aynı t.c kimlik no ve aynı gsm no ile kayıt olmasını istemiyorum.

Aşağıdaki kodu kullanıyorum ama bi yerde hata alıyorum yine tabloya kayıt gönderiyor. Nerede hata yapıyorum?

$sor = mysql_num_rows(mysql_query("select * from musteriler where tc='$tc' and gsmno='$gsmno' "));

if($sor>0){

echo 'Daha önce üyeliğiniz bulunmaktadır.';

}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bariscayirr -- 24 Ağustos 2018; 2:29:31 >

• mysql komutlarını birbirinden ayırıp hepsinden sonra mysql_error() dan dönen hataları yazdır bakalım
  • Mysql tarafında unique kullanırsan sorununu çözer diye tahmin ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • select * from musteriler where tc= '$tc' and gsmno= '$gsmno' kıstası zayıf kaçıyor olabilir yani eşleşen kayıt old halde bulamıyor olabilir. mysql 'e komut satırı (uçbirim, commmand line, MSDOS Prompt, PowerShell, terminal, konsol gibi farklı isimleri de var) ndan girip SELECT ifadesini orada da bir deneyerek kayıtları kontrol et. Komut satırı yerine phpMyAdmin uygulamasıyla da aynı kontrolü yapabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki kodu dene. Ben bu şekilde yapıyorum.

$tc=$_POST['TC'];
    .
    .
    .
    $tcKontrol = mysqli_query($baglan, "SELECT * FROM personel WHERE tc='$tc'");
    if(mysqli_num_rows($tcKontrol) > 0){
    echo "<center>Bu Tc kimlik no ile daha once kayıt yapılmıştır. </center>";
  • mysqli_query kodları eski çağda kaldı ayrıca veritabanında unique felan yaparak otomatik sağlanabilirdi.
    birde veritabanından php ile bence PDO kullanılması gerekiyor..

öte yandan multiple sorgu mu lagzım mesela mysql dokümantasyonundan örneklere rahatlıkla bakarak hemen kullanabilirsiniz.. ben çogu şeyi ezberlemiyorum mesela select komutundan birden fazla ASC DESC sıralaması yaptırmak 40 yılda bir lagzım olsa hemen bakıp hımm diyerek hemen kullanıyorum oluyor...

bunlar zor degil bence en önemlisi artık PDO kullan ve daha sadeleştir..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.