Şimdi Ara

Asp.net c# ile ilgili kolay birşey ama yapamadım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Asp.net c# yeni yeni öğreniyorum. Benim sorunum; radiobuttonlistlerden oluşan bir sayfam var. idleri ise a1 a2 a3 vsvs diye gidiyor. Ben bunları seçince bunların hepsine bir value değer verdim. a1 A şıkkı value = "5" gibi ben bu değeri bir int veya string değişkene alabiliyorum fakat bunların hepsini yaklaşık 30 tane döngü içinde almak isteyince yapamıyorum.

Kendim deneyerek yazdığım kod :
    int toplam = 0;
    toplam = Convert.ToInt32(a1.SelectedItem.Value.ToString());// ben burada sağdece a1 değilde diğer seçilenleride toplama atmak istiyorum öyle uzun uzun yazmak yerine bir for döngüsünde bu işlemi yapmam mümkünmü? örn:

for (i=1; i<rblsayisi;i++)
    {
    toplam = toplam + Convert.ToInt32("a"+i.SelectedItem.Value.ToString());//böyle bir kod yokta daha iyi anlaşılması için örnek verdim :))
    }

Tam olarak yapmaya çalıştığım bu üstteki yani a1 seçili şıkkının değeri a2 nin seçili şıkkının a3..a4... bu değerlerin toplamını tek bir değişkende birleştiricek. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

• FindControl(String) metodunu kullanabilirsin. String parametre olarak radiobutton id'sini geçmen gerekir, eğer ilgili radiobutton bulunamıyorsa null döndürür.

for (i=1; i<rblsayisi;i++)
    {
    RadioButton rb = FindControl("a"+i) as RadioButton;
    toplam = toplam + Convert.ToInt32(rb.Value.ToString());
    }

//böyle bir kod yok da, anlaşılması için örnek verdim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 3 Haziran 2011; 9:21:13 >
  • Hepsini kapsayan tek bir contorl yaparsın o kontrol sınıfında secili degerler gelir ve hepsini toplatır text kutusuna yazdırırsın boylece.
  • Sorunumu hallettim. Peki son bir soru sorcam radiobutton checkbox gibi nesnelerde seçili olup olmadığını Checked==true gibi kontrol edebiliyorduk.
    radiobuttonlistin kontrol edilmesini nasıl sağlayabilirim?

rblist.SelectedItem!="-1"; böle bişiler hatırlıyorumda yapamadım.

Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.
  • radiobuttonlist'in seçili elemanlarının içinde for each ile dön seçili item i alabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.