Merhaba arkadaşlarım. Ben kendi localhost umda wamp server kurulu ve burada php ile birkaç örneklemeler yaptım. Firmamızın verileri MsSql Serverda olduğu için php ile MsSql kullanmam gerekiyor. Bana bu konuda özet ve tatmin edici bilgiler örneklerle verebilirseniz çok sevinirim.
1. MsSql Kayıt çekmek Sayfalamak. 2. MsSql Kayıt update etmek 3. MsSql Kayıt yazmak 4. MsSql Kayıt silmek 5. Bir formdaki verilerimi girip toplu sutun girişi vb.. MsSql veri bilgisi girmek update yapmak. 6. MsSql toplu veri çekip işlemek alanları bir biri ile toplmak vb.. 5 gelen veri ile 6 gelen veriyi topla şuraya yaz gibi. Bunları php de MsSql server kullanarak nasıl yapabilirim. Küçük örneklerle anlatabilirseniz çok sevinirim. Kendim. Orta seviye Delphi Orta üstü VBA Orta altı Php Asp bilmekteyim. VBA ile kendime ait Excelde bütün işlerimi yapabiliyorum. Yapmış olduğum raporlarımın bir kısmını Php ile yapıp heryerden elde etmek istiyorum. Tek takıldığım aslında MsSql veri çekmek ile sıkıntı oluyor. Mysql le ilgili yeterli bilgi internette var örneklerde var ama MsSql ile ulaşamadım ulaştıklarımlada istediklerimi yapamadım. Teşekkür ederim Şimdiden yardım edecek arkadaşlara.
mysql hakkında ulaştığınız kodlarda mysql yerine mssql yazarsanız kod yine çalışır.
ben de uzun süredir php kullanmıyorum. c# geçtim. ama kısaca bahsedebilirm.
burda tablo halinde veri çekmek içni while döngüsü dışında <table> <tr><td>başlık sütunu</td></tr> <? while ... ?> <tr><td><?veri?></td></tr> while tırnağı kapattıktan sonra </tr><table>
ile <tr> satırlarını döngüyle listeleyebilirsin.
kayıt update için
mssql_query("UPDATE TABLO SET X1='X1VERI',X2='X2VERI' WHERE ID='1'");
satır kaydı için
mssql_query("INSERT INTO TABLO (SUTUN1,SUTUN2) VALUES ('A','B')");
toplu işlemler için üstte yazdığım while ile sadece mssql_query ile kayıt update yapabilirsin.
form ile veri güncelleme için
$veri = mssql_fetch_array(mssql_query("SELECT A FROM TABLO WHERE ID ='$id'")); ile <input type="text" value="<?$veri['SUTUNX'];?>">
şeklinde inputları doldurabilirsin.
sonra post kontrolü ile üstte yazdığım insert update ile işlemi bitirebilirsn. ör.
<form method="post" name="post"> <input type="text" name="isim" value="<?$veri['isim']?>"> burada inputta isim değiştirildiğini varsayalım <input type="submit" name="kaydet" value="kaydet">
<? if ($_POST['post']) ya da if ($_POST['kaydet']) { mssql_query("update tablo1 set ISIM='".$_POST['isim']."'"); } ?>
kısaca yazdım. güvenlik önlemleri de gerekli, direk query içinde post kullanılmaz, parametre kullanabilirsin. pdo kullanabilirsin.vs. bunları araştırman gerek. benden 2dk lık bilgi bu kadar:)