Şimdi Ara

PHP yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hazır bir template aldım. İçinde form mail var. Kodları da aşağıda. Ama çalışması için, doruk net denen dolandırıcı firma kodları değiştirmem gerektiğini söyledi. ve bir alt satırdaki kodları kendi kodlarına uyarla dedi. Bunu nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Doruk.net in oluşturduğu form mail hesabı
    Alan Adı: xxxxxxxx.com
    Form Mail e-posta hesabı : info@form.xxxxxxxx.com
    Form Mail e-posta hesabı şifresi : xxxxxx
    Smtp Host (Sunucu) : form01.doruk.net.tr

Template in hazır kodları
    <?php
    // Check for empty fields
    if(empty($_POST['name']) ||
    empty($_POST['email']) ||
    empty($_POST['phone']) ||
    empty($_POST['message']) ||
    !filter_var($_POST['email'],FILTER_VALIDATE_EMAIL))
    {
    echo "No arguments Provided!";
    return false;
    }

$name = $_POST['name'];
    $email_address = $_POST['email'];
    $phone = $_POST['phone'];
    $message = $_POST['message'];

// Create the email and send the message
    $to = 'info@xxxxxxxx.com'; // Add your email address inbetween the '' replacing yourname@yourdomain.com - This is where the form will send a message to.
    $email_subject = "Website Contact Form: $name";
    $email_body = "You have received a new message from your website contact form.\n\n"."Here are the details:\n\nName: $name\n\nEmail: $email_address\n\nPhone: $phone\n\nMessage:\n$message";
    $headers = "From: noreply@xxxxxxxx.com \n"; // This is the email address the generated message will be from. We recommend using something like noreply@yourdomain.com.
    $headers .= "Reply-To: $email_address";
    mail($to,$email_subject,$email_body,$headers);
    return true;
    ?>

• phpmailer ile smtp kullan . normal doruk.netin oyle birşey demesi . kimse artık mail () fonksiyonu kullandırtmıyor hostingde .

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examplebsmtp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodları kendi mail bilgilerine göre ve sana dönüşünün olmasını istediğin mail formatına göre düzenlemen lazım.

İstersen formunu ve php mailer' ını istediğin şekilde tasarlayıp atabilirim. Özelden yazman yeterli.
  • Arkadaşın dediği gibi smtp kullanmanız gerekli. Biraz internette araştırma yapıp kolaylıkla öğrenebilirsiniz
  • merhaba ,
    Bende doruknet kullanıyorum. 3 gündür chronoform ile mail göndermeye çalışıyorum sonuç sıfır.
    okumadığım form kalmadı neredeyse.

Doruknet desteğe mail attım bana bir formmail hesabı açtı sözde ama SMTP ayarlarında bunu yazsamda hala aynı uyarı mesajını alıyorum
    quote:

Mailer Error: Could not instantiate mail function.

Joomladaki ayarlarım ;

PHP yardım lütfen

Yardımıcı olabilecek varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: metamo

phpmailer ile smtp kullan . normal doruk.netin oyle birşey demesi . kimse artık mail () fonksiyonu kullandırtmıyor hostingde .

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examplebsmtp

mail () fonksiyonu kullandırmamalarının sebebi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

merhaba ,
    Bende doruknet kullanıyorum. 3 gündür chronoform ile mail göndermeye çalışıyorum sonuç sıfır.
    okumadığım form kalmadı neredeyse.

Doruknet desteğe mail attım bana bir formmail hesabı açtı sözde ama SMTP ayarlarında bunu yazsamda hala aynı uyarı mesajını alıyorum
    quote:

Mailer Error: Could not instantiate mail function.

Joomladaki ayarlarım ;

PHP yardım lütfen

Yardımıcı olabilecek varmı ?

Bu problemi halledebildin mi bilmiyorum ama resimdeki ayarlar yanlış. Daha doğrusu sana verilen bilgiler yanlış. Çünkü form01.doruk.net.tr adresine telnet'le bağlantı denediğimizde;

DoubleDragon@linuxpc:~$ telnet form01.doruk.net.tr 587 
    Trying 212.58.6.96...
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused

Görüldüğü gibi bağlantı sağlanamıyor. Ama form01.doruk.net.tr değil de mail.doruk.net.tr olsaymış doğru olabilirmiş. Çünkü bu şekilde bağlantı kurmaya çalıştığımızda olumlu cevap veriyor;

DoubleDragon@linuxpc:~$ telnet mail.doruk.net.tr 587 
    Trying 212.58.5.6...
    Connected to mail.doruk.net.tr.
    Escape character is '^]'.
    220 mail.doruk.net.tr DorukNet SMTP Sunucusu Hazir
    quit
    221 doruk.net.tr DorukNet SMTP Baglantisi Kesiliyor
    Connection closed by foreign host.

Doğru ayarları doruk.net.tr 'den öğrenmelisin. Doğru olduğunu iddia ediyorlarsa benim yukarıda yazdığım kodları göster.

Ayrıca form@form. yazıp gerisini kapattığın e-posta adresi de doğru olmalı.

Bence en iyisi form için e-posta hesabını doruktan almaktansa kendin bir e-posta hesabı oluşturman daha iyi olacaktır.
    Yani form@kendi_alan_adim.com şeklinde bir e-posta hesabı oluşturup onu kullanmak bence daha güzel.

• smtp ayarlrı konusunda 2-3 gün uğraştım ancak joomla üzerinden chronoforms ile
    olmuyor malesef.
    Php script yazarak SMTP mail gönderdim başarılı sonuç aldım ve joomla sitemde
    iframe kullanarak hallettim.
    (tabi başta kendi gmail hesabımı ekleyerek hallettim o ayrı)

Basit bir işlem için 40 takla attıran doruknete selam olsun :)

işin ilginç yanı scripti joomlaya gömdükten sonra SMTP Güvenliği
    ayarları "TTL" olarak değiştirdim ve bu şekilde jommlanın kendi formu çalıştı.
    (chronoforms ta hala sıkıntı devam ediyor o ayrı)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

smtp ayarlrı konusunda 2-3 gün uğraştım ancak joomla üzerinden chronoforms ile
    olmuyor malesef.
    Php script yazarak SMTP mail gönderdim başarılı sonuç aldım ve joomla sitemde
    iframe kullanarak hallettim.
    (tabi başta kendi gmail hesabımı ekleyerek hallettim o ayrı)

Basit bir işlem için 40 takla attıran doruknete selam olsun :)

işin ilginç yanı scripti joomlaya gömdükten sonra SMTP Güvenliği
    ayarları "TTL" olarak değiştirdim ve bu şekilde jommlanın kendi formu çalıştı.
    (chronoforms ta hala sıkıntı devam ediyor o ayrı)

Yukarıda ekran görüntüsünü verdiğin yerde ayarları doğru yapıldığı taktirde hem Joomla'nın iletişim formundan atılan mesajlar çalışıyor hem de Chronoforms 'dan atılan mesajlar çalışıyor. Ben de Joomla kullanıyorum. Şimdiye kadar çalışmadığını görmedim.

e-posta hesabı olarak gmail de kullanabilirsin fakat şöyle bir zararı var: Burada yapılan ayarlar Joomla'nın configuration.php dosyasına encrypt edilmeden açıkça kaydediliyor. Web siten hacklendiği zaman veya sunucuda bir açıktan dolayı senin sitene de sızdıklarında bu configuration.php dosyasını okuyabilirler. Burada kullandığın gmail hesabı ve şifresi açıkça yazıyor. Eğer bu gmail hesabı form işlemleri için kullandığın bir hesapsa en fazla gmail hesabını kaybedersin. Fakat bu hesap senin için önemli ise mesala domain aldığın yere bu gmail hesabı ile kayıtlı isen tehlike büyür. Mesela domain aldığın yere şifremi kaybettim der. Yeni şifre bu gmail hesabına gelir. Bu şifre ile giriş yapar. Domainlerin tehlikeye girer. Bu gmail hesabını başka yerlerde de kullandıysan benzer şekilde tehlike yaşarsın. Bence asıl kullandığın gmail hesabını kullanma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.