Şimdi Ara

PIC-78L05 100mA voltaj regülatörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben projemde PIC i çalıştırmak için 7805 kullanıyordum. Soğutucuyla beraber 1 ampere kadar akım çekilebiliyor. Haliyle boyutları biraz büyük ve PICin karşılayacağı akımın çok üstünde verebiliyor. İnternette araştırırken 78L05 100mA voltaj regülatötünü gördüm. Bu regülatör TO-92 kılıfında yani bildiğimiz BC337 gibi bir transistör boyutlarında.

Sorum şu PIC16F628 100mA gibi bir akım çekiyorsa 78L05 mi yoksa 7805 mi kullanmam iyi olur? Ben 78L05 ten yanayım hem fiyat hem boyut olarak. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dex_cooler -- 5 Nisan 2008; 16:33:12 >

• Tabiki 78L05 kullan.
  • teşekkür ederim
  • picin kartında başka herhangi bir şey olmayacaksa olarabilir..Fakat her zaman nominal değeriin biraz üstünde olmasında yarar vardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dex_cooler

Merhaba arkadaşlar. Ben projemde PIC i çalıştırmak için 7805 kullanıyordum. Soğutucuyla beraber 1 ampere kadar akım çekilebiliyor. Haliyle boyutları biraz büyük ve PICin karşılayacağı akımın çok üstünde verebiliyor. İnternette araştırırken 78L05 100mA voltaj regülatötünü gördüm. Bu regülatör TO-92 kılıfında yani bildiğimiz BC337 gibi bir transistör boyutlarında.

Sorum şu PIC16F628 100mA gibi bir akım çekiyorsa 78L05 mi yoksa 7805 mi kullanmam iyi olur? Ben 78L05 ten yanayım hem fiyat hem boyut olarak. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

78L05 güzel bir şeçim fakat regülatör üzerinde harcanacak güçde önemli bir faktör...

• Sadece mikroişlemciye 78L05 yeter.Tek farkı dediğin gibi daha az akım çekilebiliyor ve boyutuda ufak...
  • evet sadece PIC çalışacak onunla, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için
  • boyut küçük olacak ve sadece pic çalışcak diyosanız 78L05 tercih edebilirsin ama 7805 kullandığında regülatörün 1 amper çıkış vermesi pice hiçbir zarar vermez. Hatta 1 amper değil 100 amper verse bile pice hiçbir etkisi olmaz. Pic kendi çekeceği kadar akımı çeker gerisine karışmaz. Yani 1 ampermiş 10 ampermiş ona takılma dikkat etmen gereken tek nokta 5 volt gerilim veriyor olması.
  • çok yardımcı oldu verilen bilgiler teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.