Şimdi Ara

Pic kit 2 ama hangisini almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    piyasada bir çok pic kit 2 modeli mevcut.

delab ın ürünü fiyatı en pahalı olan model. Kendi dediklerine göre diğerlerine göre bir kaç artısı var mış.

Buda delabtan aşağı kalır yönü yok fiyatı çok yüksek delab tan ne artısı var bilmiyorum veya ne eksiği var anlamış değilim.

Bunun fiyatı diğerlerine göre daha makul ama diğerlerine bakınca da problemli bir ürüne benziyor. Sonuçta diğerleri neredeyse 2 katı fiyata satarken bu yarı fiyatına satıyor. Nedenini anlayamadım.

buda makul bir fiyatta satılıyor ama işçilik yönünden bana güven vermedi sanırım bu en alt model olsa gerek.

Benim fikirlerim bunlar ama acaba ben hatalımı düşünüyorum.

Yani bu pic kit 2 lerin hepsi aynı m?

Şunu düşünüyorum. Sonuçta bunu yapan arkadaşlar hepsi aynı yerden kodu alıyorlar kendileride bunun üzerine bir şey geliştiremezler. Yani aynı chazı süsleyip bir şekilde aynı ürünü satıyorlar ama hepsi aynı mı?

Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim ona göre alım yapacağım.

Saygılar.

• En alttaki expkitsin eski programlayıcısı, artık satısı yok.
    Hobydevre 50 tl civarında sanırım. Standart klon.
    Pleksili olan 70 TL. Expkitsin yeni ürünü.
    En üstteki delabınki 80 lira. Standart klon, fakat kutulu.

Pickit klonlarında hedef besleme voltajı (VDD) PK2 yazılımı tarafından charge pump ile olusturulmaya çalışılıyor. Orijinal şemadada bu mantık var zaten. Ancak klonlarda orijinal semaya sadık kalınmıyor. Bir takım degişiklikler veya zorunlu olarak temin edilemeyen malzemeler yerine muadil malzemeler kullanılıyor. Bu sebeple hedef besleme voltajı stabil şekilde üretilemediği durumlarla karsılasılabiliniyor.
    Delab ve hobydevre bu şekilde vdd olusturmaya calıstırıyor.
    Expkitsin yenisinde digerlerinden farklı olarak VDD için 5V ve 3.3V sabit olarak sunulmakta. Buna göre hedef besleme için voltaj seçimi yapıldıgında program atamama ihtimali hiç yok.

EXPKITS programlayıcısını tercih edebilirsin. Paran az ise en ucuz olanda işini görecektir çoğunlukla..Delabınkinin alınması için hiç bir sebep yok kutu dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 27 Şubat 2010; 15:28:28 >

• merhaba
    açıklama için teşekkürler.

Peki explits in eskisini alsam satan arkadaşlar var yenisi ile farkı sadece flekglass olması mı yani eski verisyonu ile yeni versiyonu arasında ne fark var.
  • Nerede satılıyormus bir link verebilirmisin?
    Eskisi sadece 5Vları programlıyabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 27 Şubat 2010; 15:27:33 >
  • istanbul da bir kaç arkadaş satıyor bu ürünü elinde var. Birde internet sitesinde gördüm satıldığını o siteyi bulursam yolayayım size.

Yalnız delab ta sitesinden 3.3 volt seçimi yaptığını belirtmiş.

Bu arada bir de bu pickit 2 lerde buton ile programlama var mış bunlarda bu var mı? içinde eprom felan oluyor muş.

Şimdi sizin dediğinize göre o zaman diğer 3 üründe 3.3 volt işlemcileri programlamıyor sadece yeni ürün mü programlıyor.
  • 3.3V lar bunlarda programlanmıyor demiyorum. Expkits haricindekiler yazılımla VDD yi set etmeye calısıyor. Bu orijinalde de boyle. Ancakbazı klonlar bazı mcularda sorun cıkarabiliyor. Ki bu tip 1-2 sorun delabın ürünü ile alakalı picprojede okumuştum. Bu çalışma mantıgını değiştirmediklerini düşünüyorum. Sonucta orijinal semada bu sekilde calısıyor. En fazla orijinal semadaki malzemeleri getirmiş olabilirler. Tabi ben bu ürünlere sahip degilim elime alıp inceleme fırsatım olmadı. Ancak VDD yi sabit olarak verdiklerine dair hiç bir ifadede ürün açıklamalarından gözükmüyor.
    Burada orijinal tasarıma sadık kalmayan Expkitstir. Pickit2 nin hedef dereyi beslemesine müsade etmeme yoluna giderek bir farklı yaklasım geliştirmiştir. Hedef devre kendi beslemesine sahiptir. Bu besleme expkitsin klonunda olusturularak hedef devreye verilir. Böylece besleme voltajına bağlı hiç bir sorun çıkma ihtimali kalmıyor. Diğer uçlar 2550 den çıkıyor.

Eski expkits klonda sadece 5V besleme vardı. Yenisinde 3.3V da ilave edildi. Eski ile yeni arasındaki seçim sana kalmış.

16 bit picler 3.3V besleme seviyesinde çalışır. Ve yeni cıkan 8bitler genelde 3.3V çalışma voltajlarına sahip. Microchip yeni teknolojili hafızalı işlemcilerinde düşük güç kullanımını öne çıkararak 3.3V luk mcuları artırmaya devam ediyor.

• Ben en alttakini kullanıyorum gayet rahat her işimi görüyor.GG'den almıştım . Profesyonel bir işin yoksa bence uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR.YILMAZ -- 27 Şubat 2010; 17:32:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  Pic kit 2 ama hangisini almalıyım

Bu ürünün üreticisiyim gittigidiyorda ve kendi sitemden yüzlerce satışım oldu. Fiyatını ekonomik satıyorum, ama problemli bir ürün değil. Fiyatını ekonomik satmamızın nedenine gelince bu ürünü genelde öğrenciler alıyor öğrencinin 1 lirası bile çok kıymetli aynı zamanda elektronik malzeme satcısıyım bir çok malzemeyi yine öğrencilere ekonomik fiyatlardan satmaktayız. Bu üründen alıp memnun kalmayan geri iade edebilir, yada her hangi problemle karşılaşan koşulsuz bire bir değişim yapabilir. Bütün programlayıcılar üretimden sonra tek tek 8 pin, 18 pin, 40 pin entegreler programlayarak test ediliyor, bugüne kadar problem olarak geri dönen ürünüz yoktur. Konu içindeki yazıyı görünce açıklama gereği duydum.

• Eğer eBay'den almak isterseniz,

http://cgi.ebay.com/Clone-Microchip-Programmer-PICkit2-/250780373111?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a63acd077
    adresinde kargo dahil 27 dolara birebir klon pickit 2 alabilirsiniz.

Ya da

http://cgi.ebay.com/Clone-Microchip-Development-Programmer-Mini-PICKIT-3-/230588284939?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item35b022000b
    adresinden kargo dahil 34 dolara birebir klon pickit 3 alabilirsiniz.

Sure Electronics oldukça güvenilir ve köklü bir firmadır. Bir arkadaşım linkteki pickit 3 klonunu aldı. Ürün gerçekten çok kaliteli ve gerçeğinden ayırmak zor. Sorunsuz kullanıyor. Ayrıca kargo, takipli gönderiliyor; yani size verilen takip no ile kargonuzun nerede olduğunu görebiliyorsunuz, ortalama 13-15 günde kargo ulaşıyor, ptt teslim ediyor. Herhangi bir gümrük problemi de olmuyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 2 Mart 2011; 0:28:22 >

• bunların hepsi win 7 64 bitte çalışırmı ? yada hangisi win 7 64 bitte çalışır?
  • cevap yok:)
  • Arkadaşlar ben de pickit 2 klonu yapacağım yeni başlık açmaktansa buraya yazıyım dedim.

Benim ihtiyacım olan 5v/3.3 volt ayarı olan bir devre. Programmer to go özelliğine ihtiyacım yok
    Bir de devredeki 18f2550 picine atmam gereken dosyanın en güncel sürümüne ihtiyacım var. microchipin sitesinden pickit 2 v2.61.00 setup indirdim fakat 18f2550 için gereken hex dosyasını (ingilizcem olmadığından) bulamadım
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat.92 -- 13 Mayıs 2012; 12:50:21 >
  • bu sene arkadaş ituro ya katıldı . anladımki devreni hazırlarken devre üzerinde programlanabilecek şekilde hazırlamak en iyisi. tak çıkar işkence gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92

Arkadaşlar ben de pickit 2 klonu yapacağım yeni başlık açmaktansa buraya yazıyım dedim.

Benim ihtiyacım olan 5v/3.3 volt ayarı olan bir devre. Programmer to go özelliğine ihtiyacım yok
    Bir de devredeki 18f2550 picine atmam gereken dosyanın en güncel sürümüne ihtiyacım var. microchipin sitesinden pickit 2 v2.61.00 setup indirdim fakat 18f2550 için gereken hex dosyasını (ingilizcem olmadığından) bulamadım
    teşekkürler

indirdim dedinya kurunca şu dizinin içinde oluşacak C:\Program Files\Microchip\PICkit 2 v2...PK2V023200
    birde 3v ve 5v tu kendi üzerinde oluşturan opamp lı devre var ama üzerinde zif soket yok ıcsp ile programlanıyor
    bu sitede yapanlar varmış bir incele istersen
    http://www.picproje.org/index.php/topic,23951.0.html

bende zif soketli versiyonunu yaptım ama opampı olmadığı için devre 3.3 v üretemiyor ama haricen 3.3 volt veririlirse programlana bilinir
    http://cristpalma.blogspot.com/2009/05/pickit-2-clone.html

• quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

bu sene arkadaş ituro ya katıldı . anladımki devreni hazırlarken devre üzerinde programlanabilecek şekilde hazırlamak en iyisi. tak çıkar işkence gibi

Haklısınız hocam robot işinde çıkar tak olayının fazla olduğunu herkes söylüyor.Çünkü birçok hatan oluyor onları yavaş yavaş düzeltiyorsun bazen malzemede sorun çıkıyor değiştiriyorsun bunun için de devre üzerinde programlanabilir kit almak daha mantıklı (tak çıkar yapacaklar için)
  • @zokur hocam teşekkürler buldum hex dosyasını devre için biraz daha araştırma yapıp bulamazsam zif soketli devreyi yaparım artık. tekrar teşekkür ederim ilginiz için
  •  Pic kit 2 ama hangisini almalıyım

Expkitsin atmel entegreleri programlayabilmek için soket eklenmiş yeni ürünü.
  • merhaba,
    kendiniz de yapabilirsiniz, uğraşmak isterseniz;

http://www.lugatek.com/forum/index.php?topic=32.0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.