kararsız kaldım aslında 1.4 megandı tercihim ama kasaya göre motor hafif geliyo çekişten düşer diyolar ne yapmalıyım????
Bu secim senin eğer hızlı birazda seri olsun isitiyorsan 1.6 tabiki daha iyi ama yok normal cokda hız tutukunu değilim diyorsan al.Bende 1.4 megane kulanıyorum cok bayılma motor yetmiyo gibi bişe yaşamadım ama uzun yolda birazda hızlı gitmesini isterdim bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum tekrar edeyim motorla ilgili bir tatminsizlik yaşamadım ama tabiki bakış acıarı farkılı olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: vedat79
Bu secim senin eğer hızlı birazda seri olsun isitiyorsan 1.6 tabiki daha iyi ama yok normal cokda hız tutukunu değilim diyorsan al.Bende 1.4 megane kulanıyorum cok bayılma motor yetmiyo gibi bişe yaşamadım ama uzun yolda birazda hızlı gitmesini isterdim bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum tekrar edeyim motorla ilgili bir tatminsizlik yaşamadım ama tabiki bakış acıarı farkılı olabilir.
İkisi de aynı ÖTV ve MTV gurubuna giriyor. Turbolu olmadığından ve ileride de LPG takma fikri aklına yatarsa şimdiden hazırlık yapmak için bence 1.6 motordan vazgeçme. Bazı araç modellerinin küçük motor hacmine sahip olanları 2. elde de daha az para ediyor. 1.6 litre de ülkemizin standardı olmuş bile. Kapı kenarında da işaret edilen [1.6 16V] motor yakışır.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
İkisi de aynı ÖTV ve MTV gurubuna giriyor. Turbolu olmadığından ve ileride de LPG takma fikri aklına yatarsa şimdiden hazırlık yapmak için bence 1.6 motordan vazgeçme. Bazı araç modellerinin küçük motor hacmine sahip olanları 2. elde de daha az para ediyor. 1.6 litre de ülkemizin standardı olmuş bile. Kapı kenarında da işaret edilen [1.6 16V] motor yakışır.
Alıntıları Göster
4 yıl megane 2 1.6 kullandım. Sırf ara hızlanmalardaki vasatlık beni sıktığı için sattım.(Tüm küçük hacimli atmosferik benzinlilerde yaşanabilir.) Ancak tamamen şahsi görüşümdür, motorun yetip yetmeyeceği göreceli bir kavramdır. Bence 1600 den vazgeçme.
quote:
Orijinalden alıntı: multraslan
4 yıl megane 2 1.6 kullandım. Sırf ara hızlanmalardaki vasatlık beni sıktığı için sattım.(Tüm küçük hacimli atmosferik benzinlilerde yaşanabilir.) Ancak tamamen şahsi görüşümdür, motorun yetip yetmeyeceği göreceli bir kavramdır. Bence 1600 den vazgeçme.
Alıntıları Göster
almışken 1.6 olan verisyonunu al
quote:
Orijinalden alıntı: SAİM.
almışken 1.6 olan verisyonunu al
Alıntıları Göster
1.4 lt 1.6 dan daha az yakmıyor kesinlikle ve çok daha zor devirleniyor özellikle içi dolduğunda daha fazla yakıt tüketiyor.Yokuş çıkarken hızı korumak çok daha zor oluyor 1.4 te ve klima kullanımı çok fazla belli oluyor 1.4 te tabi bu yazdıklarım alacağın araçlar arasında fahiş fiyat farkı yoksa 1.6 çok daha iyi bir seçim olur.
quote:
Orijinalden alıntı: froster2006
1.4 lt 1.6 dan daha az yakmıyor kesinlikle ve çok daha zor devirleniyor özellikle içi dolduğunda daha fazla yakıt tüketiyor.Yokuş çıkarken hızı korumak çok daha zor oluyor 1.4 te ve klima kullanımı çok fazla belli oluyor 1.4 te tabi bu yazdıklarım alacağın araçlar arasında fahiş fiyat farkı yoksa 1.6 çok daha iyi bir seçim olur.
Alıntıları Göster
Megane'ın 1.4'ü şehir içinde, uzun yolda karşınıza çıkan rampalarda 1.6'sından fazla yakar. Aynı durum birçok araç için geçerli. Kendi aracım (palio) da buna örnek.
Megane'ın 1.4'ü şehir içinde, uzun yolda karşınıza çıkan rampalarda 1.6'sından fazla yakar. Aynı durum birçok araç için geçerli. Kendi aracım (palio) da buna örnek.
Fabrika verileri bunu doğruluyor zaten.
megane 1.6 : 8.8 megane 1.4 : 9.1
lt/100 km. Şehiriçi.
Ben 1.6'yı tercih ederim.
Alıntıları Göster
Yakıt: 1.6 Performans: 1.6 Vergi: Eşit 2.el olanağı: 1.6
Kabataslak böyle birşey çıktı.Seçim senin
quote:
Orijinalden alıntı: Harimole
Alıntıları Göster
1.6
quote:
Orijinalden alıntı: historiyst_45
1.6
Alıntıları Göster
1.6 tercih edin bence
quote:
Orijinalden alıntı: wolf_HKN
1.6 tercih edin bence
Alıntıları Göster
Aradaki 10 Hp göze alındığında aynı vergi dilimindeki araçlar olduğundan dolayı 1.6 daha nantıklı. Şehir içinde iki aracı da test etmenizi öneririm. Farkı anlayacaksınızdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal
Aradaki 10 Hp göze alındığında aynı vergi dilimindeki araçlar olduğundan dolayı 1.6 daha nantıklı. Şehir içinde iki aracı da test etmenizi öneririm. Farkı anlayacaksınızdır.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz
arada 10 hp değil17 hp var kardeş megane 1.4 98 1.6lar 115 hpdir kişisel görüşüm ise 1.6dır tabikide.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
arada 10 hp değil17 hp var kardeş megane 1.4 98 1.6lar 115 hpdir kişisel görüşüm ise 1.6dır tabikide.
Alıntıları Göster
1.4 hata olur...
quote:
Orijinalden alıntı: toz-koparan
1.4 hata olur...
Alıntıları Göster
RTA Paketini alacaksanız Megane ' a hiç bulaşmayın bence.
quote:
Orijinalden alıntı: oguzkaplan
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: oguzkaplan
Dostum megane 2 den bahsediyor arkadaş yanılmıyorsam. Onlarda RTA paket yok ki
quote:
Alıntıları Göster
quote:
o eski kasa usta biz megane 2den bahsediyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Harimole
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: greatchecker
değerlendirme gayet güzel.
quote:
Orijinalden alıntı: multraslan
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: multraslan
quote:
Pardon ben yanıldım. Megane1 Sandım.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: multraslan
quote:
Pardon ben yanıldım. Megane1 Sandım.
Alıntıları Göster
bence hiç megane tercih etmeyin çok samimiyim.
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: dkerem2
quote:
Makyajlı kasayı baz alarak yazdım ben. Makyajlı kasalar 110 HP olduğundan dolayı öyle yazdım.