Merhaba arkadaşlar pic öğrenmeye yeni yeni başlıyorum. Şuan sadece tris ayarları ve buton giriş çıkışlarını biliyorum. Bisikletim için bir devre yaptım 1.butonda sol sinyal, 2.butonda sağ sinyal, 2sine aynı anda basıldığında 4lüler yanmasını istiyorum. ilk 2 durum güzel çalışıyor ancak iki butona birden basılınca 1. ve 2.durumlar devam ettiğinden hem 4lü hemde sağ sol sinyaller yanıyor, karışık bir durum çıkıyor. Ben hocama sordum ! operatörünü kullanacaksın dedi tam açıklama alamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yazdığım program aşağıda;
& = Bit bazlı AND operatörü. Değişkenlerin bitlerini karşılaştırır. 2 ayrı pin'in aynı 2 bit'i aynı anda 1 olmayacağı için sürekli 0 alırsınız. 01 & 10 = 00
&& = Lojik AND operatörü. Değişkenleri bütün olarak karşılaştırır. Kullanmanız gereken de budur. 01(True) && 10(True) = 1 (True)
| = Bit bazlı OR operatörü. İş görebilir ama doğrusu lojik OR operatörü olan || kullanmaktır. Sonuçta bit değil, lojik 2 nesneyi karşılaştırıyoruz. 01 | 10 = 11 01(true) || 00(false) = true
lojik 2 nesne derken butona basınca 1 çekince 0 olarak algılamıyor mu? bu arada ben komutu halleetim şu şekilde ;