Şimdi Ara

c programlama yapamıyorum yazılımı bırakmalı mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dönem boyunca c programlamayı anlarken epey zorlandım. Daha önceden hiç bilgim yoktu programlama alanında. Derste oldukça büyük bir çoğunluk AA ile geçmesine rağmen ben kaldım. Yazılım sektörü şimdiden bana göre değil mi? Yoksa acaba c zor olduğu için mi böyle oldu, siz de zorlandınız mı öğrenirken? Hevesim çok kırıldı.

• Hevesini kırma sakın kimsenin de kırmasına izin verme. Burada bir sürü kişi heves kırmaya çalışıyor türkiye genelinde bu böyle. İki servis yazan kendini kevin mitnick sanıyor. Bana kalırsa yazılımda bir "click" noktası var bir seviyede "aaaaa bu böyleymiş" deyip anlamaya başlıyorsun ve bu sana motive ediyor devam ediyorsun. O noktaya gelene kadar çalışmaya devam.

• alicho kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam. bu sene kendime son şans veriyorum olmazsa bırakıcam ama savaşmaya devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Udemy’de 50 liraya bir programlama kursu al. Okuldan daha iyi öğrenirsin. Cidden.

• Bu yaz tatilini dolu dolu geçir hocam.

Karşılığını alırsın

• Okuldaki hiçbir şeyin gerçek programlama ile ilgisi yok. C kullanan mı kalmış? Aç python falan öğren, çoğu okulda tek satır kod yazamayan insanlar sınavlardan, testlerden vs. AA alır. Web developer olmak isteyen insanlara tüm dönem pointer kastırıp tek işe yarar şey yaptırmazlar. Daha da üzücü bir tez atayım ortaya, doğru düzgün kod yazabilen adamın üniversitede ders vermekle işi olmaz zaten.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Üniversitelerdeki bilgisayar mühendisliği eğitiminin iş dünyasının gereksinimlerini tam olarak karşılayamadığı kısmı doğru ancak hangi üniversiteye göre konuşuyorsun bilmiyorum ama örneğin tek satır kod yazmayanlar AA alır diye bir şey söz konusu değil bizde. Bölüm derslerinde hemen her hafta ödev verilir, sınavlarda öyle test mest olmaz adam gibi kod yazdırılır kanırta kanırta. C,C++,Java dilleri ile dersler aldım şuana kadar ve AA ile verdim, çokta sağlam yazılım temeli oluşturdum. Aktif olarakta çalışıyorum bir yandan. Taş gibi kod yazan hocalarımız da var ayrıca. Yani genelleme yapmak doğru değil bu üniler hakkında, sınırlı da olsa sağlam programlama/yazılım backgroundu kazanmanızı sağlayan üniler var ancak genel olarak hepsinde sektörle arasında şöyle bir makas var üniversite araştırmayı, mühendislik disiplinini ve sağlam temelli programlama eğitimi vermeyi amaçlıyor. Sektörde ise alanına göre bu temelin üzerine inşa edilmeyi ve öğrenilmeyi bekleyen belli başlı konular oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • totex58 kullanıcısına yanıt

Haklı olabilirsiniz, büyük ihtimalle top tier okullardan birinde iyi hocalardan ders alıyorsunuzdur, epey şanslısınız sanırım. Özellikle yurt dışı pozisyonlarda, iyi kod yazabilen insanlara çok iyi pozisyonlar ve paralar var, o yüzden şu dönemde Türkiye'de bu beceriye sahip kimsenin üniversitede zamanını harcayacağını düşünmediğim için öyle dedim, sınırlı da olsa gözlemlerimle de paralel gidiyor bu dediklerim. Benzer şeyleri yurt dışında insanların yazdıklarını da çok görüyorum, hatta herhangi bir youtube programlama serisine gidin, yüzlerce yorum görürsünüz, okulundaki profesörün ne kadar kötü anlattığı ve her şeyi o videodan öğrendiklerine dair.

Bu arkadaşın yaşadığı sorunun, tamamen eğitmen ve eğitim sistemi kaynaklı oldupunu düşünüyorum. Yoksa programlamaya giriş dersini anlamamak ya da yapamamak cidden zor şeyler. Kendileri de programlamadan anlamayan, zamanında dersi geçmek için öğrenmiş olan akademisyenler öyle kötü anlatıyor ki bazen insan bu kadar kötü ders işlenildiğine inanamıyor. 2 saatte anlayamadığınız şeyi 10 dk'lik youtube videosunda hiç zorlanmadan anlamak ise bir tür hüzünlü aydınlanma anı yaşatıyor insana.

Bilgisayar programının cidden kötü olduğunu düşünüyorum, fakat okul pratik beceri kazandıramıyorsa kötünün de ötesinde çöp oluyor.

Üniversitelerin %85i dediğiniz gibi aslında, okul faktörü önemli burda haklısınız. Birkaç arkadaşın sınavlarına bakma fırsatım oldu, örneğin bizde sistem programlama dersinde %60-70 kalma oranı varken, ingilizce eğitim veren ve 15k içinde olan bir üniversitenin sistem programlama dersinde bize 1.sınıf C dersinde sorulan pointer soruları sorulmuş, 10dkda yapabildiğim bir sınavdı. O yüzden o açıdan haklı olabilirsiniz ki eğitimi güzel olan ünilerde de müfredatın biraz güncelleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

• totex58 kullanıcısına yanıt
    hocam hangi okuldasın

• Aleksey Ivanovich kullanıcısına yanıt
    Gebze teknik üniversitesi

• Hayır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Nasi c kullanan mi kalmis, Pythonla (ki kendisi tabi ki de c ile yazılmıştır) os mi yazacaksin embed mi yapacaksın (Python salak bir dil oldugu için hala pynq tarzi pythonla yazılabilen fpgaler bakın hizlandirmak isterseniz c de anliyorum diye pazarlanıyor). Python paralel computingi bile yapamayan, eger cok spesifik bir sistemin ve tum gücü kullanma niyetin yoksa bunu librarylerle anca yapabildiğin (yoksa pasa pasa assembly yazacaksin, bizzat yasadigim icin biliyorum) bir dil high level oldugu icin. C ile yapabileceginin sinirinin neredeyse olmamasi bir yana her dil ondan turedigi için programlama dillerinin latincesi gibi bişey, onu cozen her seyi en ufak mantığına kadar çozer c ile gelecekte yazmasa bile.

Ha c super midir hayir, hatta ben her seyi pythonla yazarim hala inanilmaz inefficient olsa dahi aliskanliktan.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Daha spesifik yazmam gerekirdi düzelteyim. Programlamaya giriş dersinin python'da verilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Daha sonra C veya C++ geçmek daha mantıklı, baştan C ile girince insanı programlamadan soğutuyorlar. Ayrıca C ile istediğiniz, işe yarar bir program ortaya çıkarmak oldukça fazla emek ister, aynı şeyi pratik olarak python, ruby gibi dillerde yazmak çok daha kolaydır.

Baslangica python daha mantikli olabilir ej azindan vocuklar kod neymis nasil yazilirmis gorsun diye, zaten mit filan bile intro derslerini python ile veriyor artik. Tabi ben bir curriculum hazirlasam intro dersinin cs bölümüne özel c, digerleri için pythonla yaparim, c aldiktan sonra Pythonla cok daha mantıklı sekilde yaziyordum kodlari çünkü

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

panda hocam a-b-c-d herseyı kullanabılıyor ona danısın.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    anlamadim ama killing road yazdiysa haklidir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.