Bence ilk once bir kitap al, elinin altinda bulunsun. Sifirdan anlatan olsun kitap. Mesela Orhan ALTINBAŞAK'in "Mikrodenetleyiciler ve PIC Programlama" baslangic icin cok iyidir. Ben de onunla basladim. PIC 16F84 u anlatiyor kitap. Onu iyice ogrendikten sonra digerlerine gecersin.
Peki arkadaslar bu pic devresini nas1l yapabilirim link verirseniz iyi olur
abicim en güseeli al bi kitap....zarkabul un dedii kitabi al....var orda programlama devresi.....linklerle falan ögrenmeyi düsünüyosan PIC i o ayri....
PIC'e yeni başlayanların PIC16F84 değilde PIC16F628'i kullanmasını tavsiye ediyorum. 628 ile kurulacak devreler daha basit oluyor. (Kristal Kullanmaya Gerek Yok Meselaaa)
628 için de Birsen Yayınevi "Her Yönüyle PIC16F628" kitabını öneriyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Feyzee
PIC'e yeni başlayanların PIC16F84 değilde PIC16F628'i kullanmasını tavsiye ediyorum. 628 ile kurulacak devreler daha basit oluyor. (Kristal Kullanmaya Gerek Yok Meselaaa)
628 için de Birsen Yayınevi "Her Yönüyle PIC16F628" kitabını öneriyorum.
güzel kitap bende inceledim işini görürür
bence pic16f84 ile başla 628 ile bir saat yapmaya kalkarsan 16f84 kadar hassas çalışmaz 16f84 den sonra 877 yi öğrenmeye bak tabi profesyonel bişeyler istiyosan!!
örneğin z-80 işlemcinin çalışma mantığını öğren sonra komutları falan eğer bunları öğrenirsan pic c fakan bunlar çocuk oyuncağı :) 3-4 ayda öğrenebilin
komutları ogrenmek için kitap al pıc programlama devresi bunu sende yapabilirsin ama alman daha iyi olur 10 lu yürüyen işiktan başla
quote:
Orjinalden alıntı: subay140
komutları ogrenmek için kitap al pıc programlama devresi bunu sende yapabilirsin ama alman daha iyi olur 10 lu yürüyen işiktan başla
Yuh yaa bir ay önceki konuyu gündeme getirdinya....
benim iki gün oldu donanımhabere takılalı iki ay önceki konuyu nerden bileyim sadece bildillerimi söyleyip yardımcı olmaya calıştım
quote:
Orjinalden alıntı: subay140
benim iki gün oldu donanımhabere takılalı iki ay önceki konuyu nerden bileyim sadece bildillerimi söyleyip yardımcı olmaya calıştım
Öncelikle konu bir aylık, konunun ne kadar önceye ait olduğu da en son atılan mesajda yazıyor. Tamam bildiklerini söyle elbette ama zamanı geçmiş konularda değil
tamam yaw yavaş yavaş ögrenecez hem ögrenecez hem ögretecez !!!!!
ARKADASLAR HEPINIZE
BENCE EN BASTAN HANGI PROGRAMLAMA DILINI OGRENECEK ONU SOYLEYIN C++ Mi YOKSA PICBACIS Mi VEYA BASKA BIR SEYMI
BEN YENI BASLAYANLARA PIC BASIC ONERIYORUM
EN GUZELI... AZICIKTA INGILIZCEN VARSA COK RAHAT COZERSIN ISI
PIC BASIC PRO ADINDA BIR KITAP VAR ORDA HERSEY ACIK ACIK YAZIYOR
PIC SECIMINIDE DEVRENE GORE SECERSIN BUNUNDA ACIKLAMALARI KITAPTA YAZIYOR
BAYA ORNEK DEVRELER VAR HEM 84 HEM 628 ICIN GEREKLI TUM BILGILERI ICERIYOR PROGRAM OLARAKTA CODESTUDIO ONERIRIM DEVREYI ÇIZMEK ICIN PROGRAMDA ISIS TAVSIYE EDERIM
IKISIDE BU IS ICIN ÇOK GUZEL VE BASIT PROGRAMLAR
EGER YOK BEN BUNLARLA UGRASAMAM DERSEN
EN GUZELI KENDINE PIC GELISTIRME KITI AL ONUNLADA OGRENIRSIN AMA SINIRLI BIR SEKILDE
SIMDIDEN BASARILAR SANA
KOLAY GELSIN
bir kaç şeyde ben söyleyeyim o zaman tutmayın beni: öncelikle PIC C, JAL, PIC basic vs vs den ziyade PIC assembly öğrensen en azından bu nerden çıktı şu nerden çıkdı gibi bir düşünce veya aklında soru işaretlerinin oluşmasına engel olabilirsin. PIC programlayıcı, bir adet PIC vs den ziyade bir adet PIC kitabı ve sanal ortamda bunları uygulayabileceğin bir simulatör sanırım işini kolaylaştıracaktır ki simulatör olarak PROTEUSun son sürümlerini tavsiye edebilirim. bu durumda bir PIC kitabı ve simulator programı ile PIC ve PIC programlayıcı almadan ve ucuz bir şekilde PIC programlamayı öğrenebilirsin. kitaptan bakar asm kodlarını yazar derleyip PROTEUSta devreyi kurduktan sonra değiştirme imkanın olduğu gibi deneme yanılma yöntemi ilede pratiğini geliştirmiş olursun sanırım. tabi son söz sana ait doğal olarak çalışmalarında başarılar... kolay gelsin...
sana her zaman destek olacak bir yer önce konuları bir araştır www.picproje.org
kitabı fln almışken pic programlama kartıda alıp uygulamaya geçmek daha iyi olmazmı? bu arada biraz c++ biliyorum dielim.. pic örenmek istiyorum.. işimi kolaylaştırırmı c++ bilgim?
quote:
Orjinalden alıntı: msungury
ARKADASLAR HEPINIZE
BENCE EN BASTAN HANGI PROGRAMLAMA DILINI OGRENECEK ONU SOYLEYIN C++ Mi YOKSA PICBACIS Mi VEYA BASKA BIR SEYMI
BEN YENI BASLAYANLARA PIC BASIC ONERIYORUM
EN GUZELI... AZICIKTA INGILIZCEN VARSA COK RAHAT COZERSIN ISI
PIC BASIC PRO ADINDA BIR KITAP VAR ORDA HERSEY ACIK ACIK YAZIYOR
PIC SECIMINIDE DEVRENE GORE SECERSIN BUNUNDA ACIKLAMALARI KITAPTA YAZIYOR
BAYA ORNEK DEVRELER VAR HEM 84 HEM 628 ICIN GEREKLI TUM BILGILERI ICERIYOR PROGRAM OLARAKTA CODESTUDIO ONERIRIM DEVREYI ÇIZMEK ICIN PROGRAMDA ISIS TAVSIYE EDERIM
IKISIDE BU IS ICIN ÇOK GUZEL VE BASIT PROGRAMLAR
EGER YOK BEN BUNLARLA UGRASAMAM DERSEN
EN GUZELI KENDINE PIC GELISTIRME KITI AL ONUNLADA OGRENIRSIN AMA SINIRLI BIR SEKILDE
SIMDIDEN BASARILAR SANA
KOLAY GELSIN
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme