Şimdi Ara

PIC16F628 İle 2 Haneli 7 Segment LED Display Nasıl Sürülür? Programı Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,
    Ortak Anot Yeşil Renk 2 Digit 7 Segment LED Displayı Pic16f628' e aşağıdaki şekilde lehimledim. Pic hakkında hiçbir bilgim veya deneyimim yok. Boşta kalan herhangi bir uç veya uçlarından buton bağlamak kaydıyla da olabilir, değişken bir volt girerek de olabilir ( sinyal olmaz ama onu belirteyim ) LED Displayda herhangi bir değer ( aşağı- yukarı sayma, giren voltaj seviyesini yazma...vb gibi şeyler) yazmasını istiyorum.
    Devreyi Şöyle Lehimledim:
    PIC => DISPLAY UÇLARI
    RB0 => A1+A2
    RB1 => B1+B2 ( max232' den bir uç sürekli lehimli kalacak ki buradan programı yüklemeyi düşünüyorum. Nasıl olacak onu da anlamadım.)
    RB2 => C1+C2 ( max232' den bir uç sürekli lehimli kalacak ki buradan programı yüklemeyi düşünüyorum. Nasıl olacak onu da anlamadım.)
    RB3 => D1+D2
    RB4 => E1+E2
    RB5 => F1+F2
    RB6 => G1+G2
    RB7 => NOKTA1+NOKTA2
    RA0 => TRANSİSTOR VASITASI İLE ANOT1' E
    RA1 => TRANSİSTOR VASITASI İLE ANOT2' E

Kristal bağlamadım. İçinde varmış öyle duydum. Üzerinde sürekli lehimli max232 olacak ve gerektiğinde lehimleri sökmeden program atılabilecek. Şimdi bu yaptığım devreyi çalıştıracak programı yazacak yardımseverler arıyorum.
    Not: 74 Serileri, uaa2022, CD4xxx, Başka Bir PIC...vb kullanmamı önermeyin elimde bunlar var. Devre kurulumda yanlışlıklar var mı onu da bilmiyorum internetten bu kadar bulabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-mailcaner -- 14 Ocak 2013; 11:06:30 >

• İşte biz bu kadar yardımsever bir millettiz. Sırtımız asla yere gelmez...
  • senin istediğin yardım değil armut piş ağzıma düş olayı eğer yapmak istiyorsan kod yazarsın çalışmadı mı gelir burdan yardım istersin.Sen devreyi başkasının yapmasını ve hex dosyasını buraya koymasını istiyorsun.Eğer doğru düzgün bir şema koymuş olsaydın belki biri çıkardı programını yazan fakat sende o da yok.Ne düzgün bir şema ne de bir çaba hiç bir şey koymamışsın ve yardım istiyorsun işin zor.
  • Cevap yazanlara teşekkür ederim. En azından okumasanızda cevap yazmışsınız.
    Evet, Pic bilmediğimi belitmiştim. Hazır istiyorum. Pic işini yalamış yutmuş kitabını yazmış gözü kapalı iş bitiren fakat maddi yada vakti sebeplerden dolayı artık uğraşmayan kişiler arıyorum. Çünkü bu konuda herhangi bir eğitim almadığım gibi eğitim alanlar da bu konu hakkında birşey söylemediler.
    Analog elektronik ise benim hobim. Aynı zamanda da GNU Linux yazılım geliştiricisiyim. Bizde komutlar "sudo" ile başlar. Kullandığım bilgisayar ise Macbook (Macintosh).
    Elimdeki sistemler ile PIC programlayamacağım gibi, PIC öğrenme amacım da yok.
    Gelelim bahsi geçen devreye; Bir güç kaynağı yaptım ama biraz değişik tarzda. Teneke kabın ön tarafını da Display boyunda kestim ve konuda belirttiğim şekilde lehimledim. Ekranın herhangi bir işe yaramasını istiyorum. Elimdeki parçaları değerlendirmem lazım çünkü oturduğum ilçede hazır eşyanın son modeline kadar var fakat tasarım yapmayı bırakın yedek malzeme yok. İşi bilen insan, yazdığım numaraları ve uçları tasfir edebilir diye düşünüyorum. El çizimi bu kadar teknolojik ortama zaten uymaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: AngeL101

senin istediğin yardım değil armut piş ağzıma düş olayı eğer yapmak istiyorsan kod yazarsın çalışmadı mı gelir burdan yardım istersin.Sen devreyi başkasının yapmasını ve hex dosyasını buraya koymasını istiyorsun.Eğer doğru düzgün bir şema koymuş olsaydın belki biri çıkardı programını yazan fakat sende o da yok.Ne düzgün bir şema ne de bir çaba hiç bir şey koymamışsın ve yardım istiyorsun işin zor.

Ayrıca yeni tanıştığımız yada tanımadığımız kişiler ile tekil şahıs olarak değil de, çoğul şahıs kullanarak muhatap oluruz!
  • quote:

Orijinalden alıntı: s-mailcaner

quote:

Orijinalden alıntı: AngeL101

senin istediğin yardım değil armut piş ağzıma düş olayı eğer yapmak istiyorsan kod yazarsın çalışmadı mı gelir burdan yardım istersin.Sen devreyi başkasının yapmasını ve hex dosyasını buraya koymasını istiyorsun.Eğer doğru düzgün bir şema koymuş olsaydın belki biri çıkardı programını yazan fakat sende o da yok.Ne düzgün bir şema ne de bir çaba hiç bir şey koymamışsın ve yardım istiyorsun işin zor.

Ayrıca yeni tanıştığımız yada tanımadığımız kişiler ile tekil şahıs olarak değil de, çoğul şahıs kullanarak muhatap oluruz!

O.o really ? der giderim arkadaş seninle uğraşamam.Hadi bekle bakalım hayrına uğraşıp istediğin yazılımı buraya koyan çıkacak mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.