Arkadaşlar teknotezgah 2008yılındaki telefonla cihaz kontrol projesini yapmaya çalışıyoruz. hex bir türlü pice atılmıyor birsürü program denedik. seri porttan programlayıcı denedik ama hep hata kotlarda %100 sorun yok. ama pice atamıyoruz. usb programlayıcı ile atılabiliyor ama devre çalışmıyor bu seferde. pic sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
Şema veya Programın Kodlarını buraya koyarsan iyi olur.
öncelikle hangi dilde yazdın programı hex e çevirirken bir hata oluşmmamıştır heralde zaten oluşsa hex kodlu dosya üretilmezdi öncelikle kaç kb lık dosya pic16f84 e sığmayabilir diye düşünüyorum ama o kadar uzun bir program olduğunuda düşünmüyorum en iyisi programı bir paylaş çok gizli değilse :D
3 tane pic var elimizde acaba cp ile mi yazdık yanlışlıkla onuda bilmiyoruz. sağlamlıklarını nasıl kontrol ederiz?
Birde hexin icprog programında görünüşünü resim olarak ekledim. abuk subuk simgeler çıkıyor bu normalmidir? zaten yazmıyor hata veriyor hangi programı denediysek hiçbiri yazmıyor yazmıyor zaten kimisi 0000h hatası kimisi doğrulamada hata hep hata hata.
bu da icprogdan görüntüler...
Buda sadece kod eklendikten sonraki görüntüsü, karakterlerin böyle görünmesi normal mi.
gönderdiğin fotograflardan herşey normal duruyor ama acaba yazılımdan dolayı olabilir mi acaba birde picup die bir program var onunla göndermeyi denermisin bide bilgisayarın seri portunun ayarlarını yaptın mı program içinden com1 com2 nereye bağlıysa falan işte onlarıda bir kontrol et pic bozuk da olsa hex i içine alması lazım
yaptığın proje güzel bende yapmayı düşünüyorum sen sadece hex li dosyayı mı atamadın hepsini yaptın mı geri kalan birde devrenin çalışmasını açıklayan bir belge var mı ben okudum ama çalışmasını açıklamıyor galiba yani kaç kere çaldıktan sonra telefon açılıyor ve şifre bekliyor şifre bekleme süresi gibi bir metin belgesi göremedim ben var mı tam da incelemedim şu anda
arkadasim eger seri port uzerienden o resimdeki devre ile programliyorsan "junior pic programmer" devresine besleme bermen gerekir. 5 voltluk bir beslemeyi o devre uzerinden pic in + ve - sine ver. eger olmazsa beslemenin - si ayni kalsin, + yi osc in ucuna ver ve boylece dene. bendede boyle bir sorun olmustu ve bu sekilde cozmustum. kolay gelsin....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme