x-10 ev otomasyonu ile ilgili projemiz için altaki linte olan devreyi proteus ta similasyonunu yapmaya çalışıyorum sorunum timer0 ve timer1 çalışmasına ragmen timer2 çalışmıyor timer0 ana osilatörden timer1 ise 15 ve 16. bacaklardan besleniyor fakat timer2 nasıl çalışacagını bulamıyorum anlayan ve yardımcı olan olursa çok sevineceğim.
Birilerinin kızılötesi veri iletimi, sıcaklık ölçümü gibi şeylerden vazgeçip x-10 gibi yeni oyuncaklarla oynamaya başlaması çok güzel. Timer2'yi kontrol etmek için TMR2 adlı saklayıcıyı incelemelisin. Bu saklayıcı 0'dan PR2 saklayıcına yükle değere kadar sayar sonra sıfırlanır. Uygulama notunda timer2'nin triakı kontrol etmek için kullanıldığı yazıyor. Eğer triakla işin yoksa o kısımla uğraşma veya devreni pratikte gerçekleştir. Proteus yaygın kullanılsa da bazı durumlarda saçmalıyor.
tmr2 triacı kontrol ettiği gibi ccp1 ile xout'a 120khz lık pwm çıkışınıda saglıyor fakat benim similasyondakı xout çıkışım 120khz olmadıgı gibi enable/disable da yapmıyor çıkış devamlı 1mhz civarında ve devamlı kare dalgayı üretmekte.bu dalga belli sürelerde disable olmalı fakat olmuyor uygulama notunda bunun için trisc nin kullanıldıgından bahsetmiş açıkçası pic'er hakkında çok derin bilgiye sahip değilim işin içinden bir türlü çıkamadım.
877 kataloğunun PWM kısmında olay anlatılmış. Hangi frekansta salınım için ne gibi ayarlar yapmak gerektiği ve saklayıcıları yüklenilmesi gereken değerlerden bahsediliyor. Onlarla uğraşmak istemiyorsan; Her Yönüyle PIC16F628 adlı kitabı incele. PWM işaretinin nasıl değiştirilebileceği örnekle verilmiş.