Şimdi Ara

pic16f877a besleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pic16f877a nın besleme pinleri 11, 12 ve 31, 32 arasında fark var mı?
    istediğimiz gibi kullanabilirmiyiz? içden bağlımı bunlar birbirine yoksa her birini ayrıca besleme vermek zorundamıyız, tasarıma göre birini bir taraftan diğerini diğer taraftan kullanabilirmiyiz?
    teşekkürler

• Merhaba,

Evet bu pinler içten kısa devredir.

11 - 32 ile 12-31 ile kısa devre edilmiştir.Avometreyi kısa devre konumuna alarak bunun testinide gerçekleştirebilirsiniz.Ben şimdiye kadar sadece ikisini kullandım.Diğerlerini bağlamaya gerek yok.
  • Doğrudur hepsi içeriden kısa devre gibi görünür ancak tamamını bağlamanız gerekli. Her besleme çifti için de ayrıca decoupling kapasitesi koymayı unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: i386

Doğrudur hepsi içeriden kısa devre gibi görünür ancak tamamını bağlamanız gerekli. Her besleme çifti için de ayrıca decoupling kapasitesi koymayı unutmayın.

decoupling kapasitesi ne işe yarar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: i386

Doğrudur hepsi içeriden kısa devre gibi görünür ancak tamamını bağlamanız gerekli. Her besleme çifti için de ayrıca decoupling kapasitesi koymayı unutmayın.

Merhaba,

Yukarıda daha öncede belirttiğim gibi ben şimdiye kadar yaptığım uygulamaların hiçbirinde kullanmadım ikisinide ve hiçbir problem ile karşılaşmadım..
  • Çok sade ya da yavaş devrelerle uğraşmışsınızdır, sorun çıkmaması normal. Ya da sadece şanslısınızdır. Decoupling stabilite için gereklidir, hani "100nf at şuraya" denilen olay, genelde decouplingdir.

http://electronics.stackexchange.com/questions/2272/what-is-a-decoupling-capacitor-and-how-do-i-know-if-i-need-one
    İlgili entegreye yakın olarak konulması gereken bir kapasitörden bahsediyoruz, yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 17 Ağustos 2012; 10:18:08 >
  • Yüksek frekansta çalışan SMPS yapısnı düşünün. Frekansı artırınca arada bir bobin koyar bobinin elektriği geri kaçırmamasını sağlayacak frekansı verirsiniz. Uçtaki kondansatör şarj olur, voltajı yükseltirsiniz yada geri kaçışı artırıp düşük voltajda tutarsınız.

Frekans arttıkça bu frekansa eşdeğerde bir küçük kapasiteli kondansatör koyarsanız hızlı dolup, hızlı boşalacağı için voltaj değişimini kendi üzerinde tutar. Devrenin öteki tarafına geçişi engeller. Aşırı değişen voltaj çok kısa sürelidir, normal kondansatör bu kısa süreli değişimi kendi üzerine alarak biriktiremez. Bir nevi kısa süreli voltaj değişimlerinin sönümlenmesi işine yarar.

Arabalardaki amortisörleri düşünün, hava ile çalışan ve katı yayla çalışan iki amortisör bir arada kullanılır. Havalı olan ani değişen yol bozukluklarını yüksek hızda iken karşılar, yay şeklinde olanda yavaş giderken büyük tümseklerde yukarı aşağı hareketle arabayı dengeler. Küçük kondansatör havalı amortisör, büyük kondansatör yaylı amortisör gibidir.

Entegreye neden yakın koyuluyor diyeceksiniz. Bir iletken olan bakırın bile direnci vardır. Yüksek frekansta, ani voltaj değişimlerinde elektronlar bakır üzerinde doğru akımdaki gibi akmazlar. Bir ileri bir geri yaparlar. Haliyle etrafında manyetik akı değişimi oluşturup bobin gibi davranırlar. Dirençleri, voltaj akım iletimlerindeki faz kayması değişir. Onun için bacaklara yakın koyarsın ki aradaki bu etkiden kurtulabilesin.

• bacaklara yakın konulsun, karşı çıkan pek yok sanırım. pcb tasarlarken her iki taraftan istediğin pini kullanamazsın anladığım. 100n kullanmak zorunda olduğumuzdan bir tarafı kullanacağız. 2. tarftan bağlantı yapmak zorundaysak, öbür tarafıda çift kullanmak zorundayız, 100n kullanabilmek için.
    doğru anladım mı?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Çok sade ya da yavaş devrelerle uğraşmışsınızdır, sorun çıkmaması normal. Ya da sadece şanslısınızdır. Decoupling stabilite için gereklidir, hani "100nf at şuraya" denilen olay, genelde decouplingdir.

http://electronics.stackexchange.com/questions/2272/what-is-a-decoupling-capacitor-and-how-do-i-know-if-i-need-one
    İlgili entegreye yakın olarak konulması gereken bir kapasitörden bahsediyoruz, yanlış anlaşılmasın.

Benim bahsettiğim durum sanırım yanlış anlaşılmış...Benim bahsettiğim sadece dört pin yerine iki besleme pinini kullanmaktı.Dekuplaj için kondansatör kullanımı birçok sorunun önüne geçiyor.Sıklıkla bende bunu besleme katında tercih ediyorum.

• Evet, tekrar okuyunca ben de farkettim. Kusura bakmayınız lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Evet, tekrar okuyunca ben de farkettim. Kusura bakmayınız lütfen.

Estağfirullah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.