selam arkadaşlar, elimde PICBasic pro dili kullanılarak yapılmış, PC'den rf sms devre şemaları var, devrenin alıcı kısmında 16F84 kullanılmış. PIC programı olarak;
Include "Modedefs.Bas" 'seri iletişim için gerekli
DEFINE LCD_EREG PORTB 'lcd enable biti b.3 DEFINE LCD_EBIT 3 DEFINE LCD_DREG PORTA 'lcd data bitleri a.0, a.1, a.2, a.3 DEFINE LCD_DBIT 0 DEFINE LCD_RSREG PORTB 'lcd rs biti b.4 DEFINE LCD_RSBIT 4
TRISA=%00000000 'tirsA PORTA=0 TRISB=%00100100 'trisB: b.2 ve b.5 giriş, diğerleri çıkış PORTB=0
gelen var byte[32] 'gelen dizisi için 32 yer ayır 'CHR VAR BYTE ' i var byte 'for döngüleri için değişken
SERIN2 PORTb.2, 3313, [wait ("Q","Q","Q","Q",45,45,45,45), str gelen\32\"."] 'portb.2 den 300 baudrate ile önce QQQQ---- ifadesini bekler 'bu ifade gelmişse arkadan gelen karakterleri sırayla gelen dizisinin içine yazar '. karakteri gelince okuma biter
SOUND PORTB.1,[119,30,0,13,119,30] 'portb.1'deki buzzerdan biiip-biipppp sesi çıkar
buton: 'bekle rutini if portb.5=1 then buton 'portb.5 deki okuma butonuna basılıncaya kadar bekle
LCDOUT $FE ,1 'lcd ekranı temizle for i=0 to 31 'sırayla LCDOUT gelen 'gelen dizisindeki verileri yaz
if i=15 then 'indis 15 olduysa LCDOUT $FE ,$C0 'lcd'de 2. satıra geç endif
NEXT i
GOTO ANADONGU 'tekrar başa dön
END
yazılmış, acaba doğru yazılmış mı? doğruysa bunu Hex'e nasıl çevirebilirim? yada çevirip burada paylaşabilir misiniz? Pic programlama dillerini hiç bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim...
selam arkadaşlar, elimde PICBasic pro dili kullanılarak yapılmış, PC'den rf sms devre şemaları var, devrenin alıcı kısmında 16F84 kullanılmış. PIC programı olarak;
pc den rf sinyali mi gönderiyor. onu da pic algılıyor öyle mi? sms ne demek
Sms: kısa mesaj demektir. Yani telefonun yaptığı işi kontürsüz ve hatsız bir şekilde bu devre yapacak.(Kısa bir mesafa yalnız)
çok kötü çooookkk ev arkadaşım alıcı modülünü parça pinçik yaptı yere düşmüş farketmedim, arkadaşta farketmemiş ve üstüne basaraktan acı sonu hazırladı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme