Şimdi Ara

Pickup kullanan var mı aranızda? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
39.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Fletch

aslında bu araclar gundelık hayatta kasası bos olarak kullanıldıgı ıcın genel olarak araca sole bı uygulamada yapılıyor.yukarıda 1 arkadas 100 kg yuk olunca daha rahat bır surus oluyor demıs.bazı bıldıgım ınsanlar aracın arka dıngıllerıne agırlık kaynatıyorlar.bence ama zararlı aracın ayrodinamigini bozuyolar(kısacası arac dengesızlesıyor her ne kdr 2 tarafada aynı agırlıkda demır kaynatsanda).bıde amcamın oglu var her kış genelde 2 araç biz kayak yapmaya gıdıyoruz.ben antalyada yasıyorum.genellıkle ısparta dakı davraz kayak merkezıne gıdıyoruz.yol ortalama 140 km flan . yola cıkmadan evın altında kum torbaları var . 10 kg dan . arabanın arkasına 3-5 atıp yola ole cıkıyoruz .

saygılar

aslına bakarsan araca 1 kişi dahi binersen denge zaten bozuluyor ama bu araçlar zaten dengesiz. bende 2 adet çimento torbasını çuvala soktum sağlı sollu tekerin arkasına yerleştirdim ve devamlı onlarla geziyorum yaza kadarda indirmeyi düşünmüyorum. benim gördüğüm ağırlık kaynatanlar dingile değil şaseye kaynak yaptırmışlar. ve bu işleride şasecide yaptırmışlar dediğin gibi kafadan yapılmazmış hesabı kitabı varmış.

ağırlık şart!!!

• bu araçların şehir dışı hız limitlerinin 80 km olduğunu duydum, yani uzun yolda otomobil gibi 90 km hız yapılırsa radara yakalanma çok olur herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

aslında bu araclar gundelık hayatta kasası bos olarak kullanıldıgı ıcın genel olarak araca sole bı uygulamada yapılıyor.yukarıda 1 arkadas 100 kg yuk olunca daha rahat bır surus oluyor demıs.bazı bıldıgım ınsanlar aracın arka dıngıllerıne agırlık kaynatıyorlar.bence ama zararlı aracın ayrodinamigini bozuyolar(kısacası arac dengesızlesıyor her ne kdr 2 tarafada aynı agırlıkda demır kaynatsanda).bıde amcamın oglu var her kış genelde 2 araç biz kayak yapmaya gıdıyoruz.ben antalyada yasıyorum.genellıkle ısparta dakı davraz kayak merkezıne gıdıyoruz.yol ortalama 140 km flan . yola cıkmadan evın altında kum torbaları var . 10 kg dan . arabanın arkasına 3-5 atıp yola ole cıkıyoruz .

saygılar

aslına bakarsan araca 1 kişi dahi binersen denge zaten bozuluyor ama bu araçlar zaten dengesiz. bende 2 adet çimento torbasını çuvala soktum sağlı sollu tekerin arkasına yerleştirdim ve devamlı onlarla geziyorum yaza kadarda indirmeyi düşünmüyorum. benim gördüğüm ağırlık kaynatanlar dingile değil şaseye kaynak yaptırmışlar. ve bu işleride şasecide yaptırmışlar dediğin gibi kafadan yapılmazmış hesabı kitabı varmış.

ağırlık şart!!!

doru dostum dingil deil şaseye yapıolar haklısın

• Navara gibisi warmı yaww :)

Pickup kullanan var mı aranızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_darkness -- 1 Aralık 2007; 3:15:06 >

• şu jantlar cok guzel gerçekden . benım ford ranger XLT aracım var onun ıcın dusunuyordum.bırısıyle anlstım tık para 1.000 ytl ye bırakıcakdı karar verıp alamadım

• quote:

şu jantlar cok guzel gerçekden . benım ford ranger XLT aracım var onun ıcın dusunuyordum.bırısıyle anlstım tık para 1.000 ytl ye bırakıcakdı karar verıp alamadım

waoww jantlar süpermiş
  • insallah 2 hafta icinde siyah ford ranger XLT 4*2 hi rider otm. elime ulasacak, sehirler arasinda simdiye kadar hep fiat doblo kullandim bundan sonra cok konforsuz ve zor gelir mi
    1 bu aracin arkasini cok savurdugunu soylemissiniz hiz limiti olarak kactan sonra dengesizlesiyor (duz yolda bile guven hissi gidiyor anlaminda doblonun ticari versiyonunda 150 filan mesela)?
    2 fordun motorlarinin cok sorunlu oldugunu duydum bir kac sene icinde yag yakmaya basliyorlarmis ne kadar dogrudur?
    3 bu jant islerinden pek anlamam ondan dolayi boyut olarak bu araca takilabilecek en buyuk jant nedir lastik yanaklarini baya inceltsek?
    sadece gorunus sevdasindan aliyoruz 0 ini bu aracin cok ucuza getirebiliyoruz 26k YTL civari yani sehir ici parkmis performansi kotuymus pek sorun degil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 3 Aralık 2007; 1:19:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ducky

insallah 2 hafta icinde siyah ford ranger XLT 4*2 hi rider otm. elime ulasacak, sehirler arasinda simdiye kadar hep fiat doblo kullandim bundan sonra cok konforsuz ve zor gelir mi
    1 bu aracin arkasini cok savurdugunu soylemissiniz hiz limiti olarak kactan sonra dengesizlesiyor (duz yolda bile guven hissi gidiyor anlaminda doblonun ticari versiyonunda 150 filan mesela)?
    2 fordun motorlarinin cok sorunlu oldugunu duydum bir kac sene icinde yag yakmaya basliyorlarmis ne kadar dogrudur?
    3 bu jant islerinden pek anlamam ondan dolayi boyut olarak bu araca takilabilecek en buyuk jant nedir lastik yanaklarini baya inceltsek?
    sadece gorunus sevdasindan aliyoruz 0 ini bu aracin cok ucuza getirebiliyoruz 26k YTL civari yani sehir ici parkmis performansi kotuymus pek sorun degil :)

bende doblo 1.9 premiodan sonra L200 4x4 aldım şimdi dobloyu arıyorum
    dengesizleşmesi için bir hız limiti yok şehir içinde de viraja girerken gaza biraz fazla basarsan savrulabilirsin onun için arkaya ağırlık şart ben 2 tane 50 şer kiloluk çimento torbasıyla geziyorum. zemin kuru ve yol çok düzgünse 170-180 de bile sorun olmuyor ama asvalt çok iyi değilse 80 km/st hızda bile tehlikeli.
    fordun motorları hakkında fazla bilgim yok ama tavsiyem D-max yada L200 olacaktır
    ford mazda ile aynı motoru kullandığından sorunlu olduğunu sanmam ama benim gördüğüm fort servislerinin hepsi sorunluydu
    lastik yanaklarını inceltirsen sürüş konforun dahada düşer asvalttaki her girinti çıkıntıyı fissedersin tavsiyen 245/70/16 ve 30psi hava böylece zıplama en aza iniyor

• iş resimlerle bitse amenna fakat kullanmaya başlayınca görüntünün hiçbirşey olmadığını çok rahat anlayabiliyorsunuz.yoğun olarak kullandığım (L200-hilux-navara) araçlar arasında şıklık yarışından ziyade masraf yarışı olmuştur.bu araçlar tedaş ptt telekom şirketlerinde 7*24 çalıştı.

L200 ve Navara en servis dostu araçlar olarak ilk ikiye girdiler.uzaklık anlamında değil yakınlık anlamında.bir hafta arayla biryerlerinden ses gelmeye başladı.garanti kapsamında yapıldı yağlandı herneyse iki gün sonra aynı şey.sonra marş dinamoları bozuldu onunla uğraş.bir daha gidilen servis bir daha bir daha...servis ağzıyla bana söylenen bunlar ""aracın parçalarının uyumu" imiş...

güler misin ağlar mısın.

tabi bunlar hep tecrübe.

sonra soluğu toyota bayiinde alıp Hilux 4*4 ile çıktık. bir sene yaklaşık oldu periyodik bakımları hariç (ki bunlar azami 250 ytl) servise gitmişliğim yoktur.

denecek ki estetik değil ama herşey de estetik değil.bunu alıp kullandıktan sonra daha rahat idrak edebiliyoruz.bu yönden farkılaşan tek marka da toyota

• Yorumların hepsini okuyacak vaktim yok ama Nissan Skystar SSS 4X2 hakkında yorumlarda bulunmak istiyorum.
    Araç dayımda var, 2004 ya da 2005 model tam hatırlamıyorum. Aracın ilk sahibi ve şu an 120-130 binlere geldi. Araç çok sağlam, hafif araziye de girdi etti ama çok şükür bir sorun çıkarmadı. Gerçi dayım aracı çok temiz ve devrinde kullanır.
    Araç konfor olarak pek iyi değil. Ön taraf yine iyi de, arkası felaket. Aracın 5 koltuğunda da uzun uzun yolculuk yaptım. Sürüşü geniş yollarda keyifli ama geri gelirken hiçbir şey göremiyorsunuz. Dar yerlerde de büyük araca alışkın olmayanlar çok zorlanabilir. Bizde Caddy olduğu için dönerken biraz açıktan almaya, dar yerlerde iyi tahmin etmeye filan alıştım ama tutup da binek araçtan buna geçince zorluk yaşarsınız. Yakıt olarak da 220-230 bin lira yaktığını söylüyor ama dizel kullanmasını bildiği için emsallerine göre az yakıyor. Motora çok abanınca 350 bin lira da yakar.
    İlla pick-up olacaksa fiyat-performans açısından en iyisi Mitsubishi L-200 tercih edebilirsiniz. Hiç binmedim, gezmedim ama güzel araç olduğu belli. Mitsbubishi kalitesi ve sağlamlığı var sonuçta.

• quote:

insallah 2 hafta icinde siyah ford ranger XLT 4*2 hi rider otm. elime ulasacak, sehirler arasinda simdiye kadar hep fiat doblo kullandim bundan sonra cok konforsuz ve zor gelir mi

Motor sorunlu demişsiniz ama bizdeki Ranger 3 senedir sadece bakımlar için servise gitti. Ancak motorlar aynı mı bilmiyorum.(Araba 2005 model)

• gonur ve lokosit cevaplar icin tesekkurler istanbula evime donup araci almayi iple cekiyorum valla kaldi 2 hafta isim ankarada
  • merhaba
    şuan ford ranger da bi indirim var bunun nedenini bilen varmı aranızda ,ford ranger xlt hi-rider almayı düşünüyordum ve bu indirim çok süper oldu,
    ama nedeni kafamı kurcalıyo.
    hiçbir firmanın indirimi yok ford neden bu indirimi yapıyo ki az buz da değil 6 000 ytl civarı
    kredi alsanız bile arabanın liste fiyatını geçmiyo artık
    inanılmaz avantajlı oldu birden.
    yorumlarınıza şimdiden teşekkürler
  • skoda nın şu küçük pickup ları var.. onların sıfırı yok mu? bulamadım hiçbir yerde..
  • machael koc ailem indiriminden mi soz ediyorsun?
    eger oysa eskiden de ford fiestada vardi 15%indirim, ford kocla baglantili oldugundan turkiyede arada bir bir modeline indirim yapiyor koc diye biliyorum ben de o kampanyadan yararlandim
  • rangerde harbiden iyi indirim var
  • Bende hilux'ü çok beğeniyorum ama araç çok büyük park sorunu yaşayacağımı bildiğimden almıyorum.
  • quote:

şehirler arasında doployla ranger i degistirip.ranger kullanacaksan bence hiç bulaşma.Uzun süreli yolculuklarda bıkarsın.heleki aracın arkasında birileri oturacaksa o yol bitmez.emin ol doblo daha konforludur.yol tutuşu açısından vede sarsma zıplatma vsvs...

aşagıda sorularaına cvp vermeye çalışayım.
    1-aracın arkası boş iken gerçekden savuruyor.heleki boş iken.uzun yolda bu araçla 120 130 geçdikden sonra bilki hayatını riske atmış sayılırsın.uzun yolda hele bi çukura flan denk gelirsen aracın su gibi kaydıgını hissedeceksin.
    2-ben motorunda herhangi bi problem göremedim yaklaşık 70.000 km de şu an 2006 da aldım ben . yaklasık her 10.000 km dede de yağını degiştiriyorum aracın.
    3-jant olayına gelınce.ne takılır pek anlamam ama . 4x2 jant taksan pek hos dururmu bılmıyorum.cunkı genellıkle 4x4 lere takıyolar vede arac yuksek olmassa genelde hoş durmuo.onun ıcın 4x4 lere takıolar.

görünüç evt güzel. eyer XLT serisinden alırsanız performans muhteşem.o turbonun ataklıgı neredeyse bir binek arabada bile yok . yalnız yakıt problem 1 depo ile ben şehir içinde 500 - 550 km yol gidebiliyorum diyebilirim.aylık vergısıde kullanmıs oldugun dobloya gore de yuksek olabılır(muhtemelen oyle)

• quote:

Orjinalden alıntı: macahel

merhaba
    şuan ford ranger da bi indirim var bunun nedenini bilen varmı aranızda ,ford ranger xlt hi-rider almayı düşünüyordum ve bu indirim çok süper oldu,
    hiçbir firmanın indirimi yok ford neden bu indirimi yapıyo ki az buz da değil 6 000 ytl civarı

bence bu indirim sebebi.ellerinde çok fazla araç olması.ellerinde çok araç olmasının sebebi ise bence bu aracı pazarlayamadılar tanıtımını cok ıyı yapamadılar.bir de insanların bir çogu navarayı gördükden sonra ne toyotaya , ne ford a , ne mitsubishi ya bakmadılar bile .

saygılar.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: macahel

merhaba

bence bu indirim sebebi.ellerinde çok fazla araç olması.ellerinde çok araç olmasının sebebi ise bence bu aracı pazarlayamadılar tanıtımını cok ıyı yapamadılar.bir de insanların bir çogu navarayı gördükden sonra ne toyotaya , ne ford a , ne mitsubishi ya bakmadılar bile .

saygılar.

indirim galiba aralık sonuna kadar ve tüm araçlarda var
    ticarilerde kdv yi zannedersem ford ödüyo

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.