Şimdi Ara

Pickup kullanan var mı aranızda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
39.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün servise gittiğimde gördüm,mesela 4 çeker arazi vitesli Hilux 42.000 YTL den başlıyor,dev gibi bir araba.Bizde fotoğraf merakı da olduğunda dağa bayıra da çok gidiyoruz.Heves ettim bir an için, (diğer markalar da olabilir) gündelik olarak sürekli kullanan var mı ve de şehir içinde,otobanda sürüş özellikleri nasıldır? Mesela şehir içi çok mu yorar ya da otobanda filan virajlar da çok mu güvensizdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 25 Kasım 2007; 1:46:17 >

• Bizde yaklaşık 3 yıldır Ford Ranger 4x2 XLT var, sana izlenimlerimi aktarayım.
    Öncelikle şunu söyleyeyim, ehliyetim yeni sayılır ve fazla çeşit araba kullanmadım. O yüzden bineklerle ilgili ayrıntılı bir kıyaslama yapamıyorum. Sadece şunu söyleyebilirim: Yüksek hızlarda çok güven vermiyor ve sollama yapmak çok da keyifli değil.
    Motor güçlü denebilir ama arabanın boş ağırlığı fazla ve aerodinamisi kötü olunca fazla hız yapmak istemiyor. Sollamalarda 3 ve 4. vites şart, 5'te araba düz yolda dahi gitmiyor gibi.
    Şehir içinde kullanımı çok kolay değil, araba cidden büyük. Park işi gerçekten iyi değilsen sıkıntılı olabilir.
    Bunlar sürüş ile ilgili olumsuz izlenimlerim. Ama bence sürüşü keyifli. Sakin kullanan biri isen fazla üzmüyor. Ama özellikle ıslak zeminde gaza düşük viteste yüklenmemek gerek, yoksa arkası ciddi şekilde savruluyor. Bir de kasaya ağırlık koymak şart, ağırlık yoksa hızlı virajlar tedirgin edebiliyor.
    Ranger donanım olarak fena değil. ABS, klima, CD çalar var. Zaten bir ticari için de bunlar yeterli.
    Arka koltuklarda diz mesafesi dar. Makaslar arka koltukta oturan 190 civarındaki yolcuyu kafasını tavana vuracak kadar zıplatabiliyor. Sonuç olarak arka koltuklar uzun yolculuk için çok uygun değil.
    İç mekanda malzeme kalitesi çok iyi değil.
    Ama benim bu arabaya bu kadar olumsuzluğa karşın ciddi sempatim var. En azından güven veriyor. Bir de şunu belirtmezsem arabaya haksızlık olur: Bakımlar dışında servise hiç gitmedi.
    Ama bunlar ticari pick-up araçların ortak kötü yönleri. Navara dahi alsan bu olumsuzlukların tamamı yok olmayacak. O yüzden sürekli uzun yol yapmayacaksanız tavsiye ederim, özellikle arazide uygun fiyata iyi performans almak mümkün. Ama uzun yol ve sıkışık trafikte yorucu bir araba Ford Ranger. Hilux'u bilmiyorum. Test edip izlenimlerini paylaşırsan yeniden durum değerlendirmesi yaparız.
    İyi geceler.

• Nissan Skystar SSS diyorum, başka bir şey demiyorum! gonur arkadaşım emeğine sağlık çok güzel anlatmış deneyimlerini düşüncelerini. Ben onun kadar anlatamayacağım zira araba benim değil babamın :) Nissan sitesinde PICK-UP 2.5TDI 4 x 2 ÇİFT KABİN A/C ABS SKYSTAR SSS 45.990 YTL yazıyor. Turbo Diesel motoru var, adamı resmen aşık ediyor kendine. Arka koltuğa yapışıyorum kalkışlarda :) Önceden de 99 modeli Skystar vardı, 3. ya da 4. viteste çıktığımız rampaları bu arabayla rahat 5. viteste çıkıyoruz. Şehir içinde birkaç kere sürmüşlüğüm vardır. Bu canavarı sürmek gerçekten insana büyük keyif veriyor. Olumsuz yanlarına gelince, malum park meselesi :) CD çalar yerine kaset çalar koymuşlar, bir de turu eski modellerine göre pek iyi değil. Bunların dışında hiçbir şikayet yok. Bunların dışında merak edilen bir şey varsa cevaplamaya hazırım.

Saygılar

1 yıl sonra gelen edit: Harf eksikliği :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 20 Kasım 2008; 21:12:13 >

• Sürücü değil de yolcu olarak Skystar ile ilgili görüşlerim çok olumlu değil. Ön koltuklar ferah ancak arka çok (katlanılmayacak derecede) dar. Yol konforu iyi değil, arka makas yüzünden çok sarsıyor. Yakıtı çok fazla (benzinli CRV'den YTL olarak fazla yakıyor). Heybetine ve gücüne bir itirazım yok ama neticede kamyonet yani küçük bir kamyon.

Senin anlayacağın binek olarak almayı aklıma bile getirmem. Çakma jip Terios alırım daha iyi
  • ben kullanıyorum 2007 NİSSAN NAVARA 4*4 FULL 174 BG arkasıda kapalı siyah işim nedeni ile hem arazide hem asfalttta kullanıyorum gerçekten mükemmel
  • quote:

Orjinalden alıntı: SLMVER

ben kullanıyorum 2007 NİSSAN NAVARA 4*4 FULL 174 BG arkasıda kapalı siyah işim nedeni ile hem arazide hem asfalttta kullanıyorum gerçekten mükemmel

navaraların arka kısmı kapatma işlemi donanımsal mı acaba? yoksa özel olarak başka yerlere mi yaptırılıyor ayrıca fiyatları nasıl acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfield24

quote:

ben kullanıyorum 2007 NİSSAN NAVARA 4*4 FULL 174 BG arkasıda kapalı siyah işim nedeni ile hem arazide hem asfalttta kullanıyorum gerçekten mükemmel

navaraların arka kısmı kapatma işlemi donanımsal mı acaba? yoksa özel olarak başka yerlere mi yaptırılıyor ayrıca fiyatları nasıl acaba?

tabi tabi donanım gibi düşün isteğe bağlı olarak şeklini seçiyosun ... valla bizdeki en full olanı 74 bin ytl mi ne öle bişey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Steamdeck kullanan var mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pick up alacaksan; mitsubishi l200 ü de incelemeni öneririm.

full donanımlısı 56000 ytl esp dahil herşey var içinde.

ayrıca arka diz mesafesi en geniş pick up diye biliyorum.

geçen yıl ingilterede en iyi pick up ödülünüde aldı.

boyut olarak navaradan çok farkı yok.

http://www.yenil200.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 25 Kasım 2007; 12:44:11 >

• nissan pick-up diyorum...
  • nissan navara
  • 4*4lerin vergileri ve fiyatları çok pahalı oluyo benimde var sempatim bu arabalara ama vergiden dolayı 4*2 daha cazip geliyo
  • mitsubishi L200
    vede
    Ford RANGER XLT

kullanan bır kısı olarak sana onerilerim.

bu araçlar cok yuksek oldugundan dolayı guvensız.sureklı gundelık hayatında kullanıcagın bır araç sa bence alma.tabı bu kısıden kısıye gore deısır.eger ıs amaclı kullanıcaksan yuk tasıma gıbı cok guzel araclar.ama ole gezılıp tozulacak bır arac deıl.bu sınıftakı tek gezılıp tozulucak arac NAVARA dır. cunkı kasası agır enazından guvenlı dıger sınıfındakılere gore.benım kullanmıs oldugum aracın yakıtı ınanılmaz fazla.1 depo ıle 500 km yol anca yapıyorum dızel olmasına ragmen. arac 2500 lt 110 hp turbo lu.yakıt bunun ıcın cok fazla.motor cok kuvettlı.yukarıda 1 arkadasda ranger kullandıgını soyluyor.ıslak zemınde gaza yuklendınmı gercekden arac saga sola savruluyor.aracın yuksek olusundan dolayı arac cok guvensız.cukurları vede bozuk yolları cok fazla hıssedersın.bu araclarda eger otomatık vıtes kullanma gıbı bı lux un olmassa vıtes degıstırmekden bıkarsın.dızel araba oldugu ıcın hemen devırlenıyo vıtes ıstıo arac.cunkı motor cok kuvettlı.yanı kısacası aracı sırf fobı olsun dıe alıyım gezıyım bayırda derede ormanda rahat rahat gıdıyım dıye alıcaksan bence alma.ama aracıda ısım geregı lazım mutlaka almam gerekıo dıe almak ıstıosan mıtsubıshı , toyota , nissan araclar daha dayanıklı onlardan al bence . aracın vergısıde yuksek motor buyuk oldugu ıcın.ben ısım geregı bu aracı kullanıyorum.lazım olmasa yakınından bıle gecmem arazıde kullanılıcak arac alternatıfı cok bence onlara bak.

benimde bir gun hayalım navarayı yada bu ısuzu yı bu sekıl e getırıp ortada gezmek bunu yapabılırsen tadından yenmez.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 26 Kasım 2007; 19:19:56 >

• acayip çok yakıyorlar haberin olsun.bunların hepsi 2.5 dizel.dizel olmasıda kurtarmıyor çünkü motor büyük lastikler büyük kendi ağır.yakıt mühim değil diyosan güzel hobi olur.eğer araziye çıkacaksan,küçük 4x4 leri tavsiye ederim,örnek;suzuki vitara,daihatsu terios gibi aklıma gelenler bunlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: garfield24

quote:

şirkette benim altımda 4*2 navara var, gerçekten müthiş bir araç , ben arka taraf gezdiğinden yakınmıştım ,şirket arkasına kabin yaptırdı , hem görünüş süper oldu hem de araç oturdu .Çelik biraz düştü ama bana şimdi daha güvenli geliyor.4x 2 olduğu için yakıt 4x4 lere görece çok ekonomik.Düşük süratte ve yüksüz olarak 90km/ h hızda 7,5-8.0 arasında euro dizel yakıyor.Ancakbasarsanız 120km/h de 9,5-10.00 litre civarına çıkıyor en kötü değeri 11 litre olarak gördüm hem yüklü hem de düşük hız vardı.

Bu araçları uzun yolda öneririm çok keyifli cip kasası olduğu için geniş geniş ve heybetli kullanımı var, ancak şehir içinde manevra ve park ederken gerçekten insanı deli ediyor.Manevra kabileyeti çok kötü , bu yüzden park problemi olanlara kesinlikle önermem.Ancakkullanım rahatlığı ve verdiği güven yüzünden bir alternatif olabilir ancak birinci araç değil belki ikinci araç için güzel bir seçim olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

mitsubishi L200
    vede
    Ford RANGER XLT

kullanan bır kısı olarak sana onerilerim.

bu araçlar cok yuksek oldugundan dolayı guvensız.sureklı gundelık hayatında kullanıcagın bır araç sa bence alma.tabı bu kısıden kısıye gore deısır.eger ıs amaclı kullanıcaksan yuk tasıma gıbı cok guzel araclar.ama ole gezılıp tozulacak bır arac deıl.bu sınıftakı tek gezılıp tozulucak arac NAVARA dır. cunkı kasası agır enazından guvenlı dıger sınıfındakılere gore.benım kullanmıs oldugum aracın yakıtı ınanılmaz fazla.1 depo ıle 500 km yol anca yapıyorum dızel olmasına ragmen. arac 2500 lt 110 hp turbo lu.yakıt bunun ıcın cok fazla.motor cok kuvettlı.yukarıda 1 arkadasda ranger kullandıgını soyluyor.ıslak zemınde gaza yuklendınmı gercekden arac saga sola savruluyor.aracın yuksek olusundan dolayı arac cok guvensız.cukurları vede bozuk yolları cok fazla hıssedersın.bu araclarda eger otomatık vıtes kullanma gıbı bı lux un olmassa vıtes degıstırmekden bıkarsın.dızel araba oldugu ıcın hemen devırlenıyo vıtes ıstıo arac.cunkı motor cok kuvettlı.yanı kısacası aracı sırf fobı olsun dıe alıyım gezıyım bayırda derede ormanda rahat rahat gıdıyım dıye alıcaksan bence alma.ama aracıda ısım geregı lazım mutlaka almam gerekıo dıe almak ıstıosan mıtsubıshı , toyota , nissan araclar daha dayanıklı onlardan al bence . aracın vergısıde yuksek motor buyuk oldugu ıcın.ben ısım geregı bu aracı kullanıyorum.lazım olmasa yakınından bıle gecmem arazıde kullanılıcak arac alternatıfı cok bence onlara bak.

benimde bir gun hayalım navarayı yada bu ısuzu yı bu sekıl e getırıp ortada gezmek bunu yapabılırsen tadından yenmez.

saygılar.

jantlar harika

• d max dış görüntüsü güzel motorda iyide kullanım çok yoruyor 3.0 otm olmasına rağmen yarım saatte araçtan soğudum aralıkta bi aksilik olmazsa ranger otm düşünüyorum ancak test araçları yok performans kesin iyidir de yol konforu ne düzeyde o şüpheli. bu sınıfta kullanırken en zevk aldığım l200 oldu (koltuklar hariç).ranger hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi (yeni kasa için)
  • @KYOKUSHIN

dostum bence ranger alma ranger kullanan bır kısı olrak onermıyorum.cunkı aracın vergısı yuksek , gıderı cok , yakıt dayanmıyor , performans yuksek , can guvenlıgın dusuk , konforsuz vsvsvs ..

saygılar
  • Yeni L200'ü test etmiştim, direksiyonu çok fazla turlu gelmişti ayrıca test aracı çok eski olmamasına rağman çok yıptanmış gözüküyordu, L200 hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • eski L200 ler cok guzeldi gercekden ben o aracı 5 sene kullandım yanlıs hatırlamıyosam 98 da almıstık.5 sene kadar kullandım . cok cıddı anlamda agrızalar yaratmamısdı.vede aynı zmn da dayanıklı bır aracdı.bence yenı L200 tamamen bir hayal kırklıgı.tasarım cok kotu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 28 Kasım 2007; 20:25:13 >
  • Bende tasarımına hastayım, bir pick up bu kadar mı güzel yapılır
    quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

eski L200 ler cok guzeldi gercekden ben o aracı 5 sene kullandım yanlıs hatırlamıyosam 98 da almıstık.5 sene kadar kullandım . cok cıddı anlamda agrızalar yaratmamısdı.vede aynı zmn da dayanıklı bır aracdı.bence yenı L200 tamamen bir hayal kırklıgı.tasarım cok kotu.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.