Şimdi Ara

Pickup kullanan var mı aranızda? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
39.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • antalyada ellerinde ranger hi rider yok 2008 ocaktan önce teslim edemezlermiş çevre illerden getirin dedik onlardada yokmuş yuh be kardeşim elinde araba yok indirim yapıyorsun dedim vazgeçtim en sonunda satmamak için uğraşsan ne yapacan acaba
    birde 26 bine otm hi-rider nasıl alınıyor ben koç indirimiyle 32800 den aşağı fiyat alamadım varsa bir fomülü bizde uygulayalım
  • 26bin icin sirket adina alip kdv yi sirketin vergisinden kesince aliniyor direk 26 bin degil yani bu arada koc indirimiyle otokoctan daha dusuk fiyat almistik ya 31 ya 30 bin kusurdu sallamiyim sorayim yazarim
    bir de biz de tum turkiyeyi aradik 2 tane siyah otomatik ranger kalmisti 1 ini biz aldik digerini biri opsiyonlatti ve gri de en son hatirladigim kadariyla bitmisti ama cok ustunde durmadik istanbul ve ankaraya baktik sadece

quote:

şehirler arasında doployla ranger i degistirip.ranger kullanacaksan bence hiç bulaşma.Uzun süreli yolculuklarda bıkarsın.heleki aracın arkasında birileri oturacaksa o yol bitmez.emin ol doblo daha konforludur.yol tutuşu açısından vede sarsma zıplatma vsvs...

aşagıda sorularaına cvp vermeye çalışayım.
    1-aracın arkası boş iken gerçekden savuruyor.heleki boş iken.uzun yolda bu araçla 120 130 geçdikden sonra bilki hayatını riske atmış sayılırsın.uzun yolda hele bi çukura flan denk gelirsen aracın su gibi kaydıgını hissedeceksin.
    2-ben motorunda herhangi bi problem göremedim yaklaşık 70.000 km de şu an 2006 da aldım ben . yaklasık her 10.000 km dede de yağını degiştiriyorum aracın.
    3-jant olayına gelınce.ne takılır pek anlamam ama . 4x2 jant taksan pek hos dururmu bılmıyorum.cunkı genellıkle 4x4 lere takıyolar vede arac yuksek olmassa genelde hoş durmuo.onun ıcın 4x4 lere takıolar.

görünüç evt güzel. eyer XLT serisinden alırsanız performans muhteşem.o turbonun ataklıgı neredeyse bir binek arabada bile yok . yalnız yakıt problem 1 depo ile ben şehir içinde 500 - 550 km yol gidebiliyorum diyebilirim.aylık vergısıde kullanmıs oldugun dobloya gore de yuksek olabılır(muhtemelen oyle)

genelde yalniz gidiyorum evet uzun yol gidiyorum ama bizim doblo binek degil yani arka amortisoru ayni cok hoplatiyor artik 100 150 kilo atariz arkasina napalim

3- benim arac hi rider yani 4x4 gorunumlu 4x2 yeni cikartti ford bunu bu nedenle yukseklik sorunu yok
    ford 2007 de zannedersem(bir reviewde 2007 ranger icin yeni ozellik olarak sayilmisti yakit tuketimi wikipediadan baktigimda ise bu degisikligin 2001 de yapildigi yaziyor emin olamadim) rangerin motorunu gelistirmis yakit tuketimini azaltip beygir gucunu ve torku arttirmis ama senesinden emin degilim ayrica ilginc olan birsey duratec 2.5 ve 143 beygir bir motor yok fordun urettigi 143 beygir olan motor 2.3 acaba turkiyede 2.5 yazmalari pazarlama stratejisi mi yoksa ford duratec 2.5 195 beygir olan motoru aracin beyniyle oynayip 143 beygire mi indirdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ducky -- 12 Aralık 2007; 23:37:08 >

• serwisidir faln ben hilux diom NAWARAYIDA ÇOK BEĞENİOM NAWARA
  • 2007 modeL. 4x4 Toyota hilux kullanıyorm ve çok saqLam ßi araba
  • Pick up'ları bende çok beğeniyorum.Babamda şirket arabası ranger var arada kullanıyorum.Yüksekliği,ferah oluşu,2.5 motor oluşları vs. çok güzel.Yalnız bizimki 4*2 kesinlikle tavsiye etmem arkası hafif olduğundan kötü havalarda yürütmek bile zor bence alınacaksa 4*4 olmalı.
    Fakat Ankara'da oturan biri olarak tercih edemiyorum çünkü çok uzunlar ve maalesef benim gibi kalabalık bir semtte oturuyorsanız akşamları park yeri bulmak oldukça sıkıcı.
  • slm herkese
    bende bir L200 kullanıcısıyım
    bence övmek gibi olmasın ama pick up sınıfında en iyi pikap bence arastırma yapın test edin sizde göreceksiniz aradaki farkı
    avrupa testlerinden 4 yıldız alımş
    bugune kadar 4 yıldız alan pikap yok L200 den başka
    en başta güvenli ,kaliteli olması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: macahel

merhaba
    şuan ford ranger da bi indirim var bunun nedenini bilen varmı aranızda ,ford ranger xlt hi-rider almayı düşünüyordum ve bu indirim çok süper oldu,
    ama nedeni kafamı kurcalıyo.
    hiçbir firmanın indirimi yok ford neden bu indirimi yapıyo ki az buz da değil 6 000 ytl civarı
    kredi alsanız bile arabanın liste fiyatını geçmiyo artık
    inanılmaz avantajlı oldu birden.
    yorumlarınıza şimdiden teşekkürler

İndirim yapabilirler çünkü uzun süredir piyasada olan bir araç.Bir çok arkadaş yorum yapmış onlara ek olarak.
    Bu araçlarla ciddi şekilde araziyede girmişliğim vardır.Karda,buzda,çamurda vs yani hertür zorlu şartta yol şartında kullandım.4x4 üm yok, neydi o zamanlar be
    Tavsiyeler
    1-Ben 4x4 almanızı tavsiye ederim.Çünkü böyle bir araç alınca hertür araziye girmek istiyorsunuz.Ayrıca arkasıda hafif,bazı durumlarda 4x4 çok lazım oluyor.
    2-Gene 4x4 deki diferansiyel kilidi çok işinize yarayacak, çeşitleri değişik internet sitesinden bakın, örneğin Ford Ranger daki mekanik, Navarada ki LSD ( sınırlı kaydırmalı diferansiyel)
    3-Eğer soğuk bölgede yaşıyorsanız ( sıcaklık gece -20 nin altına düşüyorsa) mutlaka yakıt ön ısıtıcı,mazot filtresi ısıtıcısı gibi ek donanımları alın.Çünkü mazot filtresindeki yakıt donuyor ve egzoz emisyon arıza ışığınıda yakıp motor kendini korumaya alıyor ( Modele göre değişmekle beraber 2000 rpm geçemiyorsunuz örneğin) filtreyi değiştirseniz bile ( kendiniz) arıza ışığını söndürmek için servise kadar gitmeniz lazım.Dağ başında yaşıyorsanız tam bir eziyet olur.Burası gerçekten önemli.Soğuk yerde yaşayanlar bir anda kötü bir süprizle karşılaşabilir.Bunun için mazot filtresi ve yakıt hattı ısıtıcıları mevcut, bazı firmalar donanım olarak sunuyor ( Nıssan gibi),bazıları ise yurtdışından bunları getirttiriyor ( Ford,Mitsubishi gibi).Aman dikkat diyeyim.Gerçekten başınız çok ağrır.
    4-Bu araçların arka koltukları uzun seyahatler için çok uygun değildir.Arkadaki kişler gerçekten rahatsız oluyorlar.Fakat ön koltuklar oldukça rahat.Hatta birçok bienk araçtan daha konforlu.Ön ve arka arasında inanılmaz farklar olabiliyor.Eğer kriter konforsa tek alternatifiniz var, NISSAN NAVARA
    5-Aynı şekilde ön tarafı sımsıcak yapan klima arkaya sanki hiç yokmuş gibi hissettiriyor.Öndeki yanıyor arkadaki donuyor, Yani konfor isteniyorsa gene NAVARA
    6-Eğer daha önce arkdan itişli BMW gibi bir araç kullanmadıysanız ilk önceleri sakin sakin aracı sürün.Alışın araca.Çünkü hem güçlüler hemde arkaları çok oynuyor.İlk başta arkaya yük atabilirsiniz.Her türlü arazide ilk önce sakin sürün.İlk defa böyle bir araç sürüyorsanız inanın acemi bir sürücü gibi hissedeceksiniz.İlerde istediğinizi yaparsınız, ileriye doğru aracı limitlerde kullanmaya başlarsınız.Fakat aman dikkat diyeyim, bu aracı kullanmasını tam olarak bilmiyorsanız stabilize yollarda 100 km ve üzeri suratlere çıkmayın.Başınız ciddi bir derde girebilir,Allah Korusun diyelim.
    7-Dediğim gibi bazıları bu araçların sürüşünü sevmeye bilir.Çünkü sürücüyü biraz seçen araçlardır.Eğer şehir içinde taksi kullanır gibi kullanacaksanız bir problem yok ama o zamanda 4*4 Pick-Up almanın anlamı yok.
    8-Şunu unutmayın bu araçla hertür zeminde her araçtan daha iyi gidersiniz diye düşünmeyin.4x4 olsa dahi yeni yağmur yağmış zeminde,buzlu zeminde,kaygan karlı zeminde önden çeker bir araç sizden daha hızlı gidebilir.Arkadaşlar burasıda gerçekten önemli, sırf bunun yüzünden iki defa kaza atlattım.Araç 4*4 diye kendinize fazla güvenmeyin gaza da gelmeyin.Kaygan zeminli yollarda 4*4 araç, 2 çeker araçtan daha yavaş gidebilir.Diyeceksiniz ki 4*4 ne işe yarar o zaman.Her türlü yol ve zemin şartında ilerlemenizi sağlar.50 km ile gidersiniz ama İLERLERSİNİZ.Yani belli noktada o 2 çeker araç sizden hızlı gidebilir ama yolun ilersinde biraz derin bir kar kümesi varsa siz ilerlersiniz o kalır.
    9-Yukarıda yazıklarıma ilaveten SUV diyeceğimiz 4*4 lerle Pick-Up ları birbirine karıştırmayın.Onlar birçok zeminde 2 çeker araçtan daha hızlı giderler,doğrudur.Çünkü onlarda birçok ELEKTRONİK YARDIMCI ÜNİTE vardır.Bu üniteler sürücüye farkında olmadan KABİLİYET kazandırırlar. Pick-Up larda ise iş sizin kabiliyetinizde biter.Zaten herkes neden NAVARA rahat sürülüyor diyor.O yardımcı ünitelerden bazıları varda ondan
    10-Bu araçları gerçekten zorlayan arazi aşırı balçık çamur arazidir ki aracın tekerlekleri çamurla dolduğu için en zorlu ilerlemesi olan arazidir.Fakat araçta iki kişi olursanız biri arkadan iterken ( sonuçta araç ilerler ama hafif arkadan destek istediği için bir kişinin itmesi lazım, 2 kişide olabilir), elbette her noktasında buna gerek olmayabilir fakat altın kuralı unutmayın aşırı zor araziye mutlaka yanınızda birkaç kişi veya bir iki araçla gidin ve kazma,kürek ,halat gibi malzemeleride yanınıza alın.Zaten bunu araziye çıkan her 4x4 çü bilir ama hatırlatayım dedim.
    12-Bazı arkadaşlar basmıyor demiş, valla kilometre hiç duraklama yapmadan çoğu 180 km hızı buluyor.İyi bir kalkış yaparsanız 2.0 lt atmosferik motorlu araçlarla bile kapışabilirsiniz.Öyle güçsüz araçlar değiller.Gerçekten basıyorlar ve kuru zemin asfaltta güvenle kilometerede gösterilen son hıza ulaşıyorsunuz.
    13-Şunu da asla unutmayın, sonuçta sürdüğünüz Pick-Up, bir nevi küçük KAMYON.Taksi gibi beklemeyin bazı şeyleri.Özellik büyükşehirlerde şehir içine KAMYON giremez tabelası gördüğünüz anda sizde giremezsiniz, örneğin Ankara,İzmir in hemen hemen çoğu yerine şehir içi olduğu için giremiyor.Ayrıca hız limitide kamyonlarla aynı 70 km şehir dışı, otoban 90 km , tabi pik-up labu hızda gidebilmek gerçekten maharet istiyor

14-
    Yakıt olarak normal trafikte ve süratta;
    4x4 ler için;
    Aşırı sıkışık trafikte 10 lt
    Asfaltta 8-9 lt lt
    Stabilize yolda 10 lt civarı
    Düşük arazi vitesi gereken yerlerde 10-12 lt civarı
    Ağır arazi vitesi gereken yerlerde ise 12-15 lt civarı yakar.
    Ortalama tüketim, bir depo ile 500-600 km civarıdır ki, depoları genelde 50-60 lt arası alır.
    Birde 90 km sabit hızla gitmekle 150-160 km gitmek arasında aşırı bir tüketim farkı yok.Yüksek hacim dizelin avantajları

Ford Ranger 4*4 de gelince, araç gayet hızlıdır 170 km yi çok rahat görürsün, çok uzun bir 4 vitesi var zaten en çok 4. vitesi kullanacaksın zaten.Sürmesi keyifli bir araçtır konfor olarak ön taraf için gayet konforlu diyebilirim.2 çekerde diferansiyeli kilitleyebiliyorsun ki bu çoğu yerde 4*4 de geçmeden yola devam etmeni sağlar.Ortala tüketim 8 lt/ 10 lt/ 15 lt arasındadır.Fakat 15 lt aşırı ağır arazide yakar.Parçaları ve servisi çok pahalı değildir.Kolay kolayda başına dert açmaz.Sağlam araçtır( motor,şanzuman vs).
    Eksilerini yazayım sadece,
    -Kliması sıcakta özellikle çok güçlü, en düşük ayarda bile rahatsız oluyorsun,çok sıcak yapıyor içersini fakat en son ayara açsan bile arka taraf donuyor ( ön taraf pişiyor tabiki de ) ve yan camlar buz tutuyor.Klimanın içeriye homojen dağılımı çok kötü.Sen yanarken, yan camlar buz tutar arkadaki adam donar mı
    -Dış hava sıcaklığını gösteren termometre sadece en üst donanım paketinde.Böyle bir araçta dış hava sıcaklık göstergesi baz donanımdan itibaren olmalıydı.Çok işinize yarayacak bir donanım.
    -Arka koltuklar aşırı rahatsız edici.Arkada oturan böbrek taşı düşürür, o derece yani
    -Sıcaklık -20 C altına düşerse( depodaki yakıtla karıştırmayın EuroDizel -20 derecede tortu yapmaya başlıyor,- 30 derece gibi de donuyor ama sabahleyin gün ışımaya başladığında donma çözülüyor ama mazot filtesi temizlemeden donmanın yol açtığı parafinler gitmiyor) mazot hattı ve filtresindeki yakıt donuyor.Bir güzelde arıza ışığı yakıyor, Al başına belayı.Dağ başı gibi yerlerde yaşayanlar için tek çare, bunun mazot ve mazot hattı ısıtıcıları varmış yurtdışında, yetkili servisi sıkıştırın bu donanımı getirttirin.1-1.5 milyar civarı fiyatı vardı sorduğumuzda.Yoksa servise gitmeden ( çalıştırabilirseniz, çalıştıramazsanız servis çağırmak zorunda kalırsınız) çözmü yok ( arıza ışığı).

Ben tavsiye ederim Ranger ı. Birçok km de Ranger gördüm.Normal mazot kullanılanları dahi sadece enjektör değiştirdiler o kadar.Başka sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.Bir zamanlar kullanmıştık işte

• Güzel yazı olmuş, ancak bikaç yere ek yapmak istiyorum.

1-Bu araçların arka koltukları uzun seyahatler için çok uygun değildir.Arkadaki kişler gerçekten rahatsız oluyorlar.Fakat ön koltuklar oldukça rahat.Hatta birçok bienk araçtan daha konforlu.Ön ve arka arasında inanılmaz farklar olabiliyor.Eğer kriter konforsa tek alternatifiniz var, NISSAN NAVARA demişsiniz.
    Mitsubishi L200 ÜN arka koltuğu şu an piyasadaki tüm pickup lardan daha rahattır. En geniş diz mesafesi ve en eğimli koltuk arkası L200 ündür. Standard bir sedan otomobilden çok daha geniş ve rahat arka koltukları vardır. Bu konuda NAVARA tavsiyenize katılamayacağım.

2- Aynı şekilde ön tarafı sımsıcak yapan klima arkaya sanki hiç yokmuş gibi hissettiriyor.Öndeki yanıyor arkadaki donuyor , Yani konfor isteniyorsa gene NAVARA Bundada L200 ün çok yeterli olduğunu düşünüyorum, üşüme problemi hiç olmadı arkadaki yolcularda, havanın eksi 15 lere kadar düştüğü yerlerde bulundum, özellikle yazın artık klimayı kapatmam konusunda defalarca kere uyarıldım arka koltuktakiler tarafından. binek otolarda kullanılan klimalardan btu değeri olarak çok çok yüksek bir klima kullanılmış motor hacminin genişliğinden ve gücünden dolayı.

3- Yukarıda yazıklarıma ilaveten SUV diyeceğimiz 4*4 lerle Pick-Up ları birbirine karıştırmayın.Onlar birçok zeminde 2 çeker araçtan daha hızlı giderler,doğrudur.Çünkü onlarda birçok ELEKTRONİK YARDIMCI ÜNİTE vardır.Bu üniteler sürücüye farkında olmadan KABİLİYET kazandırırlar. Pick-Up larda ise iş sizin kabiliyetinizde biter.Zaten herkes neden NAVARA rahat sürülüyor diyor.O yardımcı ünitelerden bazıları varda ondan
    bu bahsettiğiniz sistemlerin tümü L200 de de mevcut. ıslak asfalt zeminde bile çok abartıp akrobatik hareketler denemedikten sonra arabayı yoldan çıkartmanız zor. ABS ve EBD, bunlara ek olarak hiçbir pickup da bulunmayan ASTC; "aktif denge kontrolü ve kayma önleyici sistem" bulunmaktadır. ayrıca navarada bulunmayan %100 arka difransiyel kilidide mevcuttur.

4- Ortalama tüketim, bir depo ile 500-600 km civarıdır ki, depoları genelde 50-60 lt arası alır.
    L200 ün deposu 75lt dir ve şehir dışında yaklaşık 900 - 1000 şehir içinde ise 750 - 850 km yol yapmanızı sağlar.

Yazdıklarımın hepsi L200 ü örnek gösterdi ama kendi kullanıcısı olduğum ve çok araştırarak aldığım bi araç olduğu için onu örnek vermeyi daha doğru buldum.
    Saygılar, sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: blue_darkness

Navara gibisi warmı yaww :)

Pickup kullanan var mı aranızda?

bunlar tam kro işi olmuş
    bırak kullanmaya içinde oturmaya bile utanırım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 20 Kasım 2008; 22:54:52 >

• pickup denince aklıma tek bişey geliyo
    http://www.gmc.com/sierra/denali/index.jsp

• bozuk yol ve hafif arazide kullanma amacıyla 40.000 tl bütçeyle düz vites 4 x 2 pic up düşünmekteyim.
    ford heryerde olduğu için servis sorunu yaşamam diye önce forda gidip ranger sordum. bu araçların telekominikasyon şirketlerine ihaleyle verildiğini o yüzden de pek bulunmadığını söylediler. ticari amaçla almayanlar için arkadaki bagaj kısmı en kısa olan da nissan.

36000 küsurluk fiyatıyla en ucuzu da nissan.benim de bir sorum olacak.bu araçların arkası dar, peki nissan micra veya benzeri küçük bir aracın ön koltuklarını alıp bunun ön koltuklara monte ettirsek arka rahatlamaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savas1.6 -- 13 Mart 2011; 10:25:40 >
  • Bence Ssangyong Actyon Sports bak. 36.000 TL'den başlıyor.
    Gayet güzel bir araç.
  • sıfır alacaksanız otmatik,dizel,140bg gayet donanımlı
    mersedes teknolojili motor sanzımanıyla,arkada makas
    yerine amarsitör kullanılmasıyla(yol tutusu arttırır,gezinmeyi minimuma
    indirger fakat fazla yük taşıyamazsınız)
    ve en önemlisi38.000 civarı etiket fiyatı ile ActıonSports.
    düz viteslileri35.300den baslıyor
    zaten full donanımlı paketi ile fazla fark yoktur.
    İkinci el durumu,marka bilinirliği gibi konulardan cekinirseniz
    daga bayıra cok cıkmanız haldeL-200,
    hem konfor,hem uzun yol agırlıklı derseniz Navarra olacaktır
    benim tercihim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz60 -- 13 Mart 2011; 19:16:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oner35

yerinde bir seçim hilux

http://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk

hocam hilux bence de gayet güzel de 4x2modelinin baslangıc
    modeli hem boş hem de görünüş olarak 4x4modelinden
    cok farklı.
    Alınabilr bir hılux de zaten dünya parası..
    offroad yapan bir cook hilux sahibi arkadasım var.
    97-98model araclar hala canavar gibi
    konuyu da hort'larttık farkına varmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnz60 -- 13 Mart 2011; 19:31:52 >

• hocam arka diz mesafesi iyi olan
    ranger mı
    l200 mu
    navara mı
    ısuzu mu
    yada önerileriniz
  • ben alırken içinde oturdugumda arkada en rahat
    l200'de rahat ettim boyum 1.78,
    Navarra'da,Ssangyong diz mesafesi olarak
    aynı gibiydi RangerIn sadece ön koltuguna oturdum.
    Bir pickup almak istiyorsanız öncelikle kullanım tarzınız önemlidir
    tercih nedeninizin ne olduguna ve bütçenize
    göre,tercihiniz şekillenir.
    Ben aracımı alırken örneğin,
    35-40bin aralıgında dizel,geniş bagajlı,yerden yüksek
    (arasıra dogukaradenizin ve erzurumun yaylalarına cıkmak için)
    ikinci suv araç veya sıfır pickup arıyordum.
    sırasıyla Ranger,L200,Navarra ve Ssangyong bayilerine ugradım.
    bunlar arasında aynı donanım seviyesinde fiyatlar aynı olsaydı
    1.Navarra-L200-ACtıonSports-Ranger olurdu sıralamam.
    Dediğim gibi bu aracların herbiri farklı özelliklere sahip
    L200yoldısında,Navarra uzunyolda,ActıonSports asvaltta daha
    öndedir.
    Dmax,hılux 4x2modellerinin bütceme yeten modelleri de
    görsel acıdan netteki fotolardan cok farklı idi sadece fiyat bilgisi almıştım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.