Şimdi Ara

PIII Anakart ve Stabilite sorunu ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam markasını bilmediğim bi anakartım var.Üzerinde Celeron 400 işlemci vardı
    değiştirdim ve PIII 733 işlemci taktım.Jumper ayarları sonrası XP'yi kurayım dedim
    ve Sistem Kürsör köşede yanıp sönmeye başladı.Kurulum yarıda kaldı.ne yaptıysam devam
    etmedi. İşlemci Frekansını 667 Mhz'e set edince kurulum tamamlandı.Sorun İşlemcide mi
    Ram'de mi Anakartta mıdır.Rami yeni aldım ares 128 MB PC133.Daha önce bir K7 Athlonda
    böyle bir sorunla karşılaşmıştım suçlu Ram çıkmıştı.

• %60 anakrtta sorun olabilir ama %30 ramden % 10 da işlemciden kaynaklanabilir..Sen jumperleri ayarlayarak..Anakartın carpanlarına bak işlemciyi desteklio mu?
  • anakartın modelini bilmeden bisey soylemek bence yalan olur cunku bircok p3 board prob cıkarta bilio sonradan ek parcalar taktıgında vede p3 boardların uzerinde carpanları yazar islemcilerin onlarada bak derim kolay gelsin
  • selam.

biosta boot virus protection seçeneğini disable et. işlemcinin fazla ısınmadığından emin ol bi de. kolay gele.
  • sana ilk once anakartinin markasini ve modelini ogrenmeni tavsiye ederim bunuda

http://www.lavalys.com/products/download.php?pid=1&lang=en&pageid=3

adresinden everest adli programi indirerek yapabilirsin

sonrada bir bios guncellemesi yaparsin sorun %90 ortadan kalkar
  • host freq. ve clock ratio değerlerini xp nin kurmadığı yazman gerekiyor.133 mhz freq. ile doğru çarpanda sorun olmaması gerek.işlemcin gerçek bir 733 ise.
  • Sorun Çözüldü.
    Anakartın Markası Biostar Modeli M6VCF'ymiş
    yeni BIOS'u indirdim yazdım.
    Problem devam etti.
    Frekans Jumper'leri de doğru set edilmişti.
    BIOS'tan Bellek Frekansını -33 Mhz geriye (-33 Mhz Host Clock seçeneğini işaretledim.) aldım ve problem çözüldü.Suçlu yine Ram çıktı yani.
    Başınıza böyle bir durum gelirse RAM'leri gözardı etmeyin derim.

İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
    Herkese kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.