Şimdi Ara

PiKAP TERCİHİ YARDIM (DETAYLI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bazı konularda sorularım ve yardıma ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem bileşenlerim şu şekilde ;
    --------------------------------------
    Yamaha AX 397 Natural Sound Stereo Amp.
    Dali ZENSOR 1 Bookshelf H.
    Dual 1225 Deck Pikap. (Shure N91 İğne)

Dual pikabımı değiştirmeyi düşünüyorum. Çok memnunum, klasik çok güzel bir pikap fakat 1974 üretimi olduğu için zamanla sorun çıkarmasından korkuyorum. Bu yüzden satıp daha modern, daha az sorun çıkarma ihtimali olan bir pikap almayı düşünüyorum, ve öğrenci olduğum için 0 alma şansım pek yok 2.el piyasasından bakıyorum. İlk bakışta bulduğum ve almayı düşünebileceğim pikapları ise aşağıda sıraladım. Sorularımı ise en sona yazdım.

Kendimce 3 kategoriye ayırdım ;

DJ Pikapları / Modern Pikaplar / Vintage Pikaplar

Modern
    ---------
    Pro-Ject DEBUT CARBON DC (OM10)

Rega PLANAR 1

DJ
    ---
    Lenco L-3808

RELOOP RP-2000 MK3

Technics SL 2000 (MK2 değil düz SL200)

Vintage
    ---------
    PİONEER PL-117D

PIONEER PL-115

PIONEER PL-12D

PIONEER PL 510A

Yamaha P27

Sorular
    ---------

1. Dual pikabı değiştirip bunlardan herhangi birini almak seste fark edilir bi değişikliğe sebep olur mu memnun olur muyum ? ( Özellikle Pro-Ject DEBUT CARBON için soruyorum.)

2. Hangi pikabı önerirsiniz ve neden ? ( Yine en çok Pro-Ject DEBUT CARBON ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi merak ediyorum )

3. Vintage bir pikap satıp PİONEER PL serisini daha üst düzey bir pikap olduğu için seçenekler arasına koymak mantıklımı ve genel olarak pikap ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

4. DJ pikapları ev ortamındaki dinlemeler için uygun mudur ? (Aynı zamanda Dj'lik yapıyorum DJ Plaklarıda toplamaya başladım zamanla bu amaçla kullanabilirim fakat önceliğim dinleme yapmak.)

5. En çok merak ettiğim şey ise vintage pikaplarda ki analog ses sıcaklığını, modern pikaplar ve dj pikaplarından almak mümkün müdür ? Evet modern pikaplarda analog sistem fakat yeni üretim olmaları sesin sıcaklığında ve analogluğunda olumsuz bir etkiye sebep oluyor mu ?

Teşekkürler şimdiden yardımcı olabilecek herkese, umarım kuralları ihlal etmemişimdir. İyi günler.
    ugurkayacik

• Hocam marka modelden ziyade ben size naçizane şunu söyleyeyim, belli kriterleriniz olsun.
    Doğru devirde dönüp dönmediğini anlayacağınız bir mekanizması olsun, kayış zamanla gevşiyor deforma oluyor diyorlar o yüzden ddrive olsun, ve de otomatik olsun, bitince kendi geri dönsün, plağı koydun uyudun mesela dinlerken olabilir boşuna iğneden yemesin.
    Söyleyeceklerim bunlar.
  • Yarım asırdır saat gibi çalışan pikabınızın bundan sonra sorun çıkarmasından neden korkuyorsunuz ki?

Doğruyu söylemek gerekirse örnek verdiğiniz pikaplarla değişim yaptığınız takdirde belirttiğiniz sistem ile seste kayda değer bir değişiklik olacağını sanmıyorum.

* Manyetik kartuşunuzun iğnesinin değişime ihtiyacı olup olmadığını ve pikabın genel ayarlarını kontrol etseniz iyi olur.

* Modern başlığı altında örnek verdiğiniz pikaplar da pek aman aman ürünler değil. Pro-Ject Debut ilkel motor süspansiyonu nedeni ile "rumble" sorunlu... Rega modellerinin ise toprak terminallerinin olmayışı nedeni ile "hum" sorunu olabiliyor. (Hangi akla uyup toprak terminali koymamışlar ki?)

* Vintage başlığı altında Pioneer PL-12D pikabı dahil etmeniz ilgimi çekti. Evet, bu pikap bir zamanlar temel özellikleri ile özellikle öğrencilerin tercih ettiği, fiyatı dikkate alınırsa iyi sayılabilecek bir "cult" model idi. Ancak Türkiye'de gerçek ikinci el değerinin çok, çok üzerinde satışa konulmuş olduğunu görüyorum.

EK: Pikaplar yüzyıldır aynı şekilde üretiliyor. Günümüzde imal edilen pikapların sesi neden farklı olsun ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 22 Mayıs 2019; 12:20:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.