Şimdi Ara

Pil değişimi için gönderilen cihazda sıvı teması tespit edilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 Aralık'ta iPhone 6s model telefonumu ücretli pil değişimi için Pupa'ya verdim. Teknik servisten gelen bilgilendirme mesajıyla şaşırdım. Suya düşmemiş cihazda sıvı teması olduğunu ve dilersem 1900 lira karşılığında aynı modelle değişim yapılabileceği söylendi. Sıvı teması da en fazla yağmurlu havada ekranına damlamasından ibaret ki iç aksamlarına ulaşması imkansız. Çünkü raporda cihazınızın iç aksamında sıvı teması tespit edildi diyor. Şimdi benim anlamadığım şey şu ki iç aksamında sıvı teması varsa bu cihaz nasıl çalışabilir? Ya servis yalan söylüyor ya da bu cihazlar sıvı teması olsa da çalışabiliyor. Acaba cihazı başka bir teknik servise (Başarı, Genpa, Egemek vs) versem zaman kaybı mı olur yoksa pil değişimi yapılabilir mi? Bir taraftan da düşünüyorum sonuçta ücretiyle değişecek adam parasını almaya bakar niye durduk yere sıvı teması var desin? Diğer taraftan da acaba pil stoğu olmadığı için mi yeni model vermeye çalışıyor diye düşünüyorum. Sonuç itibariyle iki haftadır cihazım serviste. Başka bir servise verip pil değişimi yapılabilir mi siz ne diyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple cihazların içinde turnusol kağıdı var. Sıvı teması olduğunda beyaz renkteki kağıt farklı bir renge dönüyor. Sıvı temasını bu şekilde tespit ediyorlar. Bir de oksitlenme falan olabilir. Garantisi bitmişse, deji vs. batarya alın, kendiniz değiştirin. Bu arada geçmiş olsun. Tatsız bir durum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • veyselhantal V kullanıcısına yanıt
    Garanti Ekim 2017'de bitti. 31 Aralık'a kadar indirimli kampanyadan yararlanmak istemiştim. Kontrol edeceğim kırmızı renge dönmüşse o kağıt Deji alacağım artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O indikatörler her telefonda oluyor. Bazen çok buharlı ortamlar telefonu tutmak da bu kağıdı etkileyebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sim kart yuvasına flaş ışığı tutarsanız görebilirsiniz.

• Gelişmelerden haberdar et bizi hocam

Yarın cihazı alacağım. Dediğin gibi o kısmı kontrol edeceğim. Işık tutunca rahatlıkla görülebiliyor mu bu kısım? Şayet öyle bir şey varsa artık yapacak bir şey yok. Eski Nokia telefonlarıma (N86, N93i, 808) Deji pil almıştım. N93i için aldığım pil gerçekten beklediğimden çok iyi çıktı. Deşarj süresi cidden muazzam. Fakat aynı şeyi N86 ve 808 modellerindeki piller için söyleyemem. Hatta N86 için aldığım pil sorunlu çıktı ve telefon açılmamıştı. İkincisini gönderdiler çalıştı. Şimdi böyle bir sorun olursa cidden başım ağrıyacak. Ama orjinal dışında piyasada Deji gibi performanslı olanı da yok. Nohon marka piller var fakat onların da satışı yok sanırım. Kontrol ettikten sonra belirtilen renk değişimi varsa eğer mecbur Deji alacağız. Montajlamak için gerekli aletleri de yolluyorlar. Kendim hiç söküp takmadım. Özellikle bağlantı soketleri üzerindeki filmlere zarar verme riski olduğu için tedirginim biraz. Telefonculara da güvenmiyorum. İçinden parça çalanlar falan oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hocam bence pili al, kendin yapamayacağını düşünüyorsan telefoncuya taktır, ama gözünün önünde taksın.

Aradaki farkı anlayabilirsin bence hocam, ışığı tutunca.

Turnusol kağıdının yeri:

Apple Support
    iPhone'da veya iPod'da meydana gelen su ve diğer sıvı hasarları, garanti kapsamında değildir
    https://support.apple.com/tr-tr/HT204104

YouTube'da video buldum. Sadece SIM yuvasında değil aynı zamanda ahizenin olduğu kısımda da bu göstergeden bulunuyor. Büyük ihtimalle ahize tarafında bulunan yerde bir sıvı teması olmalı. Ahizenin üzerine yağmur damlamıştı. Muhtemelen damla ahizenin içinden geçerek oradaki göstergeyi aktive etti. Videoda da aynı şekilde SIM yuvasında herhangi bir temas yokken ahize kısmında sıvı teması olduğu görülüyor ve göstergenin rengi kırmızıya dönmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=ffJKhv6__lE

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Evet bu sabah bir arkadaş da aynı şeyi söylemişti. Deliklere koyuyorlarmış kağıdı, kulaklık girişi gibi. Emin olmadığım için yazmadım. Batarya için telefonu açtırırsanız, turnusol kağıtlarını da görebilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.