Merhaba, bir çalışma hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Malzemelerimi konunun en altına yazdım. Çalışma şekli;
-On/off butonuna basıldığında, dc motor çalışacak. -Normal butona her basıldığında sırayla ledler yanacak, basıldığında tüm ledler yanacak, basıldığında ledler yanıp sönecek, basıldığında en son tüm ledler sönecek. Bu şekilde döngü olacak. -3 Adet kalem pil ile çalışacak, takılı olduğunda ise gücü usb kablodan alacak.
Geçen 1 tane power led denedim çok ısındı, akım sınırlaması için direnç gerekir mi bilemiyorum. Bu şekilde bir devreye ihtiyacım var. Bu konularda maalesef çok bir bilgim yok. yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
---- On/Off buton Normal Buton ---- 3 Adet - 1W Power Led 3W Dc Motor ---- 3 Adet AA Kalem pil 5V - 5.5x2.1mm DC Usb Kablo
Sanırım kara şimşek gibi birşey yapıyorsunuz Arduino ile kolayca yapabilirsiniz internette bolca örnek var kodlama konusunda hiç bilginiz yoksa bile bir kaç saatte bu projeyi yapacak kadar öğrenirsiniz
kmlkszhacker
kullanıcısına yanıt
Arduino gerek olmadan yapmak istiyorum hocam. 3-5 tane yapıcam çünkü.
Butona her basıldığında farklı bir senaryo istediğiniz için mecburen bir programlanabilir kontrolcü kullanmanız gerekir, ister Arduino ister pic hangisi kolayınıza gelirse onu araştırın.
wwide1543
kullanıcısına yanıt
Hocam illa ki bir mikrokontrolcü kullanmanız gerekiyor ben en basit olarak Arduino dedim isterseniz atmel kontrolcü ile yapabilirsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme