Şimdi Ara

Pil yada Sarj sorunu ilginc bir sey...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar hp pavilion dv4000 serisi EN443EA#AB8 bir bilgisayarım var.Pc yi sadece oyunlarda kasıyor takılıyor diye servise götürdüm ve ne garanti belgesi nede fatura istemediler ve fan bozuk teshisi koydular.Fan İstanbuldan geleceği içinde 13 gün serviste kaldı ve geldi pc sapasaglam ilk aldıgım gibi..Yani ben meshur HP servis zedelerden diilim:)Fakat suanda cihazda pil takılıyken ve sarja baglıyken 3 saniye aralıklarla bi sarj oluyor diye gösteriyor bi AC gücte diye gösteriyor(yada Pil Dolu)(Pilin örneğin %13 ü de dolu olsa aynı sey oluyor) ve bu sırada işlemci hızı bi düşüp bi arttıgından oyunlarda kasıyor pc.Yani pil 3 sn şarjda kalıyo 3 sn Ac gücte.Fakat pc kapalıyken sarj ettiğimde ise sarj lambası sürekli yanıyor.Burda sorun pil demi yoksa programsal bir sorunmu anlayamadım.Sarj aletinde sorun olmadığını düşünüyorum çünki pil yokken AC gücte PC sorunsuz calısıyor.Cvplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Yeni bir gelişme daha var.Pc de işlem yapmayınca mouse bile oynatmayınca alt+ctrl+del den bilgisayar yöneticisinden performans izleyerek test ettim,CPU kullanımı %0-%10 arasında sarj oluyor sürekli...Mesela suan bu yazıyı yazarken sarj oluyor.Ama mause u birden oyantınca yani fareyle örneğin hızlı daireler çizince sarj dan cıkıyor...Ben bu işten bişey anlamadım:)..yazdıgım yazıyı okurken aradan 2-3 dakika gecti ve suan pil seviyesi %42 ve ne yaparsam yapim PC suan sarjda..biraz daha zaman gecti ve aynı sorun geri basladı..komikleşti gibi biraz:))

Kısaca özetlersek söyle diyebilirim ;
    -pil sarjında bi tutarsızlık var bu kesin.Ve sorun basladıgında 3 saniyelik periyoduk zaman dilimlerinde oluyor buda kesin.
    -Sorunun ne zaman ortaya cıkacagı belli olmuyor..
    -İşlemci kullanımına göre sorun baslayabiliyor ama bundan emin değilim yine bazen oluyo bazen olmuyo sadece dikaktimi çekti.
    Yorum yapmanıza yardımcı olabilecek bilgiler:
    -PC neredeyse hep pil takılıyken ve sürekli sarj aletine baglı kullandım.
    -PC yi alalı yaklasık 2 yıl oluyor hatta 10-15 gün içinde garantisi biticek.
    -Pil ömrü ise 45 dakka 1 saat arası.
    -Bide son zamanlarda olan bir sorun var ama çok nadir pili %100 doluyken pc yi kapatıyorum.Bi acmısım sarj bitmiş:))Kendiliğinden boşalıyor yani.
    -Ve PC de ısınma sorunu yok.Aynı sekilde pilde de ısınma sorunu yok.
    Benim yorumum:Bence pil ömrünün sonuna geldi..Eger durum buysa garanti den yararlanabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanonur -- 29 Ocak 2008; 0:12:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook cok gec sarj oluyor?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.