Şimdi Ara

SIM kart nasil oluyor da cok pil harciyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar,nasil oluyor da benim yeni aldigim sim kartim eskisinden cok ama cok pil harciyor...telefona yeni sim kartimi taktigimda ful olan tel(samsung u 600)tam 8 saate tamamen bosaliyor,diger taraftan eski sim kartimi takinca cok rahat uc gun gidiyor...ayni olayi nokialarda da denedim yine ayni....inanilmaz ama gercek..bunun daha kuvvetli mi yoksa daha zayif sinyalleri mi var anlamadim gitti...bu olay sizde de var mi?varsa paylasirmisiniz?tesekkurler...

• yeni simkartlar daha yüksek volt ile 5 voltla çalışıyor. ondan dolayı
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahve

yeni simkartlar daha yüksek volt ile 5 voltla çalışıyor. ondan dolayı

iyi de arkadasim,bu boyle nasil olacak?telefon bu kartla bir gun bile dayanmiyor,bunun herhangi bir ayari var mi?yoksa ne yapacagiz?sarj aletini yanimizda tasimak gerekir vay halimize.....simdi bu 5 voltla calisiyor da digerleri kac voltla calisiyor?bu daha iyi mi yoksa dha kotu bir sey mi?belki de sagliga daha zararlidir kimbilir?lutfen bilenler cevaplasin ......tesekkurler
  • yeni sim kartlar daha iyidir. ama senin şarjına bu kadar etki etmesi garip gözüküyor.

samsungların menüsünü bilmiyorum ama aşağı yukarı aynıdır. şunları bir dene

• ayarlar/ekran içinde ekran parlaklığı veya aydınlatma gibi bir kısım olacak. kontrast değil. bu kısımda ekranın ışıklarının kısabildiğin kadar kıs. ne kadar kısarsan şajı o kadar uzun gider.
  • ekran koruyucusunu tasarruf moduna al
  • hücre bilgi mesajlarından açıksa bölge mesajlarını kapat
  • masaüstüne gif arkaplan koyma
  • kullanmadığın zamanlarda bluetooth, kızılötesi, alarm gibi özellikleri kapat.
  • eğer özelliği varsa arka planda çalışan programları kullanmadığında kapat.
  • şarj aletinin ve bataryanın orjinal olmasına dikkat et

eğer bunları yapmana rağmen yine de anormal şekilde gidiyorsa şarjı; o zaman bi servise götürmende fayda var.
  • "5Volt çekiyo ondan çabuk yiyo pili" ne abi ya güldürmeyin adamı.
    Volt nedir watt nedir, amper nedir onu öğrenin önce. .
  • quote:

yeni sim kartlar daha iyidir. ama senin şarjına bu kadar etki etmesi garip gözüküyor.

samsungların menüsünü bilmiyorum ama aşağı yukarı aynıdır. şunları bir dene

• ayarlar/ekran içinde ekran parlaklığı veya aydınlatma gibi bir kısım olacak. kontrast değil. bu kısımda ekranın ışıklarının kısabildiğin kadar kıs. ne kadar kısarsan şajı o kadar uzun gider.
  • ekran koruyucusunu tasarruf moduna al
  • hücre bilgi mesajlarından açıksa bölge mesajlarını kapat
  • masaüstüne gif arkaplan koyma
  • kullanmadığın zamanlarda bluetooth, kızılötesi, alarm gibi özellikleri kapat.
  • eğer özelliği varsa arka planda çalışan programları kullanmadığında kapat.
  • şarj aletinin ve bataryanın orjinal olmasına dikkat et

eğer bunları yapmana rağmen yine de anormal şekilde gidiyorsa şarjı; o zaman bi servise götürmende fayda var.

• kardesim tamam da butun bu dediklerin telefonumda zaten ayarlidir,ama bu baska bir sey servise gitmeme de gerek yok cunku diger karti taktigimda her sey normal(3 gun gidiyor batarya)...ayni durum nokialarda da oluyor bir arkadasimda nokia var onun da tel. bir gun bile dayanmiyor....

• 64K lık simlerde biraz daha fazla enerji harcaması söz konusu olabilir ancak bu boyutta veya hissedilir bir farklılık olmamalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook cok gec sarj oluyor?
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dual bant, tek bant etkileyebilir,
    bi hattının gsm ve gprs şebeke seçimi otomatikte yada gprste kalmış olabilir...
    hücre bilgi olabilir.
    biriyle daha fazla iletişim kuruyo olabilirsin,

başka bişey de olabilir, ama simkarta yormuş yada öyle denk gelmiş olabilir...
    uzun ve detaylı bi test gerek...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zurrani

dual bant, tek bant etkileyebilir,
    hücre bilgi olabilir.

vallahi ben de anlamadim gitti,ne yapacagimi sasirdim arkadaslar,hadi sadece benim kart olsa neyse...benim butun arkadaslarimda bu sim karttan var ve hepsinde de durum ayni..hadi telefon diyelim o da degil cunku onlarin tel.farkli benim samsung u600(digerlerin nokia n73,nokia 7373,samsung d900 ve motorola c115) ve hepsinde durum ayni inanir misiniz?belki kimse bilir de ne yapmak gerektigini bize soyler...

• quote:

Orjinalden alıntı: levis_mk
    quote:

hücre bilgi olabilir.

vallahi ben de anlamadim gitti,ne yapacagimi sasirdim arkadaslar,hadi sadece benim kart olsa neyse...benim butun arkadaslarimda bu sim karttan var ve hepsinde de durum ayni..hadi telefon diyelim o da degil cunku onlarin tel.farkli benim samsung u600(digerlerin nokia n73,nokia 7373,samsung d900 ve motorola c115) ve hepsinde durum ayni inanir misiniz?belki kimse bilir de ne yapmak gerektigini bize soyler...

bi de müşteri hizmetlerini ara bakalım. belki hattın ek özelliklere açılmış olabilir. sürekli baz istasyonlarıyla haberleşiyor olabilir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: levis_mk
    quote:

hücre bilgi olabilir.

bi de müşteri hizmetlerini ara bakalım. belki hattın ek özelliklere açılmış olabilir. sürekli baz istasyonlarıyla haberleşiyor olabilir.

ilgilendiginiz icin cok sagolun kardeslerim...ben bu mesajlari yazarken inanin her seyi deneyip de size sormaya karar verdim....musteri hizmetlerini de aradim"mumkun degil olamaz dediler telefonun ayarlarinda problem var dediler" tamam diyorum neden diger firmanin kartini takinca olmuyor da sadece sizin kartta ve diger arkadaslarin da oluyor "dedim ama inanmiyorlar.....belki sizi biktirdim ama bu boyle iste ...tekefonun da her ayarini kistim...kontrast,hucre bilgi ekrani falan filan ama olmuyor vallahi ne diyecegimi bilmiyorum...hadi diyorum belki benim sim kart olbilir,arkadasimin ayni marka sim kartini takiyorum gene ayni 3-4 kart (ayni marka) deniyorum olmuyor olmuyor full olan telefon 7-8 saata tamamen bosaliyor...diger karti takinca 3 gunu buluyor......lutfen bir bilen varsa yardim etsin ...cok tesekkurler

• hayir kardesim benim sim kartim turkiye operatorlerinden degildir ancak bir kardesimizin bu forumda ayni benim gibi sorun yasadigini soyledi ve o da karti degistirdikten sonra sorunnun ortadan kalktigini soyledi...onun icin ben de boyle bir sey yasamis olan arkadaslara soruyorum ne yapmali?bunun bir caresi yok mu?
  • bende de aynı sorun vara ama o kadar kısa gitmiyor sarz benim telefon n 73 hattım ise vodafone sim kartı yeni aldım onceki sim kartta bole bişi olmuyordu ama bu yeni sim kartta şarz çabuk bitiyor bende bi anlam veremedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kardia

bende de aynı sorun vara ama o kadar kısa gitmiyor sarz benim telefon n 73 hattım ise vodafone sim kartı yeni aldım onceki sim kartta bole bişi olmuyordu ama bu yeni sim kartta şarz çabuk bitiyor bende bi anlam veremedim

tamam iste demek ki oluyor boyle seyler var yani..bunu bir bilirkisinin arastirmasi lazim,herkes bunu anlayamiyor,telefonun bataryanin bozuldugunu veya eskidigini zannediyor,ben neler yapmadim yeni batarya aldim telefonu servise goturdum(iyi ki acmadilar telefonu) ama nafile...en sonunda kendim eski karti takinca durum anlasildi yani...hadi diyeceksiniz mecbur musun o karti takmaya kullan eski sim kartini...ama inanin ki mecburum cunku iki ay konusmam bedavaya geliyor da ondan yoksa yirtip atmistim bu sim karti....lutfen belki bir iyi bilen telefoncu veya muhendis ne bileyim iste cikar da bizi bu dertten kurtarir...inanin en eski motorola kullaniyorum su an sarji uzun surdugu icin ama o da en cok 2-2.5 gun gidiyor bu kartla,diger normal sim kartla ise 5-6 gunu buluyor bu telefon....arkadaslar cildiricagim vallahi

• u 600 zaten çok uzun şarjlı bir telefon degil ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WOLKY

u 600 zaten çok uzun şarjlı bir telefon degil ki.

ben galiba ya anlatamadim ya da siz tum mesajlari okumamissiniz,ben ne diyorum?bu kartla 7-8 saat telefon tamamen bosaliyor baska kartla 3 gun gidiyor diyorum sen bana u600 u anlatiyorsun...hayret birsey yaaa..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.