Şimdi Ara

piller ve şarj cihazları..... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
27.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aaoguz

quote:

Orjinalden alıntı: Y U S U F

Sony 2300 Quick Charger
    arkadaşlar izmir çankayadan sony2300 şarj cihazı aldım.satıcı 4 saatte şarj edeceğini söyledi fakat 45 dakikada şarj ışığı sönüyor ortalama 50 resim ve 8-9 dakika video kaydı yaptıktan sonra piller bitiyor.makinam canon a400 sizce bu değerler normalmi?birde şarj aletini 30ytl ye aldım normalde alet 80-90 ytl ye satılıyor acaba bozukmu orjinal kutusundan çıkardım.Pillerde problem olabilir diye GP nin 2300 mah pillerinden aldım sonuç tamamen aynı.

Senin şarj cihazında bir problem var sanırım en az 150-200 çekim yapman lağzım..

Alıntıları Göster
    Yani su Vartanin hizli sarj aletine baktimda sicaklik sigortasi icin 60-70 dereceye ulasirsa keser diyor... Oraya kadar yolu var anlasilan...

http://www.tr.varta-consumer.com/content.php?path=/1086184042.html&domain=www.tr.varta-consumer.com

Gp nin 2300 MA hizli sarj cihazi bende de var gercekten isiniyor.Ama fazla akim cektigi icin...olsa gerek...46 derece demis arkadas normalmidir diye soruyor...Islemciler 50 derecede calisiyir. vucut sicakligi 36.5 yani 10 derede cok fakli degil diye dusunuyorum....bir de kullanim kitapcigina bakacagim...

• quote:

quote:

Sony 2300 Quick Charger
    arkadaşlar izmir çankayadan sony2300 şarj cihazı aldım.satıcı 4 saatte şarj edeceğini söyledi fakat 45 dakikada şarj ışığı sönüyor ortalama 50 resim ve 8-9 dakika video kaydı yaptıktan sonra piller bitiyor.makinam canon a400 sizce bu değerler normalmi?birde şarj aletini 30ytl ye aldım normalde alet 80-90 ytl ye satılıyor acaba bozukmu orjinal kutusundan çıkardım.Pillerde problem olabilir diye GP nin 2300 mah pillerinden aldım sonuç tamamen aynı.

Senin şarj cihazında bir problem var sanırım en az 150-200 çekim yapman lağzım..

Alıntıları Göster
    Gp nin Hollanda sitesinde 4 ncu soru sicaklikla ilgili...Akim yuksek oldugundan sicaklik da yukselir diyor ve fanli modelin oldugunu soyluyor...
    Ayrica 4 adet sicaklik hissedicisinin oldugu yaziyor. Yani problem olursa kesecegini belirtiyor....

http://www.gppowerbank.co.uk/QandA.html#q04

Questions & Answers for GP PowerBanks and NiMh rechargeable batteries

1 Can GP NiMh batteries compare with alkaline batteries?
    2 Is it true that GP PowerBanks can remain permanently plugged-in to the mains socket?
    3 If GP PowerBanks are always plugged-in isn't that expensive?
    4 The batteries and charger get hot during charging, is that dangerous?
    5 Is it correct that GP NiMh rechargeable batteries can be recharged up to 1,000 times?
    6 Can I charge other brands of rechargeable batteries in GP PowerBanks?
    7 My GP NiMh battery run out more quickly than I expected?
    8 GP PowerBanks use NiMh batteries with a voltage of 1.2V. Are they adequate for appliances that are powered by standard 1.5V batteries?
    9 Do GP NiMh batteries suffer from 'memory effect'?
    10 Which GP rechargeable batteries can I charge in which GP PowerBanks and what are the charge times?
    11 Can GP PowerBanks charge batteries of different capacities?
    12 Can I use GP PowerBanks with a 12V DC lead?
    13 Can I use any 12V DC cord with my GP PowerBank charger?
    14 Can I use the GP PowerBanks in countries with a different mains current?
    15 Can I use the USB cable supplied with GP PowerBank USB with any other products?
    16 Can the PowerBank USB charger recharge a lap top computer?
    17 Do GP NiMh batteries contain hazardous materials?
    18 Should I remove the batteries immediately from the GP PowerBank charger after the specified charging time?
    Will the GP PowerBank overcharge the batteries in continuous charging?
    19 What does mAh stand for on NiMh batteries?
    20 Do NiMh batteries lose power when stored?

1 Can GP NiMh batteries compare with alkaline batteries?
    GP NiMh AA or AAA batteries will fit your appliance just like other alkaline batteries because they all conform to a standard industry-wide size requirement.
    GP NiMh batteries are particularly suitable for use with advanced multi-functional appliances that drain power very rapidly.
    For example digital cameras:GP NiMH batteries can outperform both standard alkaline and hi-tech alkaline batteries by delivering nearly 200% and 80% more pictures per single cycle respectively.

2 Is it true that GP PowerBanks can remain permanently plugged-in to the mains socket?
    Yes, GP PowerBanks are designed to remain plugged-in to the mains socket.
    Caution: use only GP NiMh rechargeable batteries with GP PowerBanks!

3 If GP PowerBanks are always plugged-in isn't that expensive?
    The current consumption of GP PowerBank is lower than 3 Watt per hour with batteries. The cost would be approximately
    £0.16 per month.

4 The batteries and charger get hot during charging, is that dangerous?
    No, it is normal for the batteries and charger to get hot during charging.
    With GP PowerBank and PowerBank 3, the increase in temperature will be minimal because of the low charging current.

With GP PowerBank USB, it is recommended to remove the batteries after 7 hrs of charging to prolong the lifespan of the batteries.

With GP PowerBank Ultra Smart, Smart II and Rapid the increase in temperature is higher as the charging current is greater.
    With GP PowerBank Smart II and Rapid the batteries and charger cool to the ambient temperature as the charger switches to trickle charge after the main charge has been completed.

GP PowerBank Ultra Smart because of the rapid rate of charge has a built-in fan to reduce the temperature to ensure the optimum performance of the GP NiMh batteries.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expert22 -- 13 Haziran 2005, 10:06:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pharheke

ben daha bir hafta once arkadasıma cfl nın setını aldım.C.F.L QUICK CHARGER Nİ-MH/Nİ-CD 4x2300 mah (AA) kalem pıl,2x850 mah ince(AAA) PIL .ayrıca bu aracların cakmak gozlerıne sokulacak sekılde sarj kablosu da var .yanı anladıgım kadarıyla pılı nasıl telefonlar sarj edılıo aynı o sekılde arabada sarj edebılıon.fıyatı ise yazıcıoglu ıshanında gurses elektronıkte 32 mılyon.6 pıl ve sarj aletı ıcın gayet ıyı bı fıyat bence .alet 2300 mah pıllerı 3 saatte dolduruyo

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: slayper

ben daha bir hafta once arkadasıma cfl nın setını aldım.C.F.L QUICK CHARGER Nİ-MH/Nİ-CD 4x2300 mah (AA) kalem pıl,2x850 mah ince(AAA) PIL .ayrıca bu aracların cakmak gozlerıne sokulacak sekılde sarj kablosu da var .yanı anladıgım kadarıyla pılı nasıl telefonlar sarj edılıo aynı o sekılde arabada sarj edebılıon.fıyatı ise yazıcıoglu ıshanında gurses elektronıkte 32 mılyon.6 pıl ve sarj aletı ıcın gayet ıyı bı fıyat bence .alet 2300 mah pıllerı 3 saatte dolduruyo

su anda bu pıl setı30 mılyon sırkecı de....yeni aldım..2 saatte sarj edıo ...sanırım onceden yanlıs yazmısım...özür

• quote:

Orijinalden alıntı: pharheke

quote:

Orjinalden alıntı: slayper

su anda bu pıl setı30 mılyon sırkecı de....yeni aldım..2 saatte sarj edıo ...sanırım onceden yanlıs yazmısım...özür

Alıntıları Göster
    Forumda yazılanlarda sonra Hepsiburada.com'dan (linki suydu:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19830 ) 1000mah'lık UNIROSS şarj cihazı ve beraberinde gelen 4 adet 2300 UNIROSS pil aldım. Ama sanırım bir sorun var. ŞÖYLE Kİ:
    4 adet AA UNIROSS pili şarj cihazına yerleştiriyorum.
    2-4 adet pil seçicisi düğmeyi 4'e getiriyorum.
    Adaptörünü prize takıyorum
    Kırmızı ve yeşil düğme birlikte ve sürekli yanar pozisyonda şarj cihazı başlıyor.
    Yaklaşık 10 dakika sonra kırmızı düğme yanıp sönmeye başlıyor.
    Sabah saat 08:00'de bu poazisyonda (yeşil ışık yanıyor, kırmızı ışık yanıp söner vaziyette) şarj oluyor zannederek ve nasıl olsa 2 saat 30dk sonra şarjı otomatik olarak keseceğini düşünerek evden çıktım. Saat 16:00'a doğru eve döndüğümde durum aynıydı (yeşil ışık yanıyor, kırmızı ışık yanıp sönüyor). Piller oda sıcaklığındaydı , yani hissedilir bir sıcaklık artışı yoktu. Çıkarıp bir oyuncakta denedim. çalışmadı. Yani piller şarj olmamıştı.
    4 pili tekrar yerleştirdim. Adaptörü tekrar prize taktım.
    Kırmızı ve yeşil ışık birlikte sürekli yanar pozisyonda yaklaşık 5-10 dakika geçti. Sonra kırmızı ışık yenıp sönmeye başladım.
    İngilizce kullanım klavuzundan anladığım kadarıyla, 2300'lük pillerin şarjı süresince (yaklaşık 2 saat 20 dak olduğunu tahmin ediyorum) kırmızı ışığın sürekli yanar durumda olması gerekiyor. Piller tamamen şarj olduğunda kırmızı ışık sönüyor.
    Piller şarj cihazına yerleştirildikten sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başlarsa, pillerda bir sorun olduğu şarja uygun olmadığı anlamına geliyor. OYSA ben pilleri şarj cihazına yerleştirdikten yaklaşık 5-10 dk sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor.
    ŞAŞTIM KALDIM. NE YAPMALIYIM?

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Forumda yazılanlarda sonra Hepsiburada.com'dan (linki suydu:
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19830 ) 1000mah'lık UNIROSS şarj cihazı ve beraberinde gelen 4 adet 2300 UNIROSS pil aldım. Ama sanırım bir sorun var. ŞÖYLE Kİ:
    4 adet AA UNIROSS pili şarj cihazına yerleştiriyorum.
    2-4 adet pil seçicisi düğmeyi 4'e getiriyorum.
    Adaptörünü prize takıyorum
    Kırmızı ve yeşil düğme birlikte ve sürekli yanar pozisyonda şarj cihazı başlıyor.
    Yaklaşık 10 dakika sonra kırmızı düğme yanıp sönmeye başlıyor.
    Sabah saat 08:00'de bu poazisyonda (yeşil ışık yanıyor, kırmızı ışık yanıp söner vaziyette) şarj oluyor zannederek ve nasıl olsa 2 saat 30dk sonra şarjı otomatik olarak keseceğini düşünerek evden çıktım. Saat 16:00'a doğru eve döndüğümde durum aynıydı (yeşil ışık yanıyor, kırmızı ışık yanıp sönüyor). Piller oda sıcaklığındaydı , yani hissedilir bir sıcaklık artışı yoktu. Çıkarıp bir oyuncakta denedim. çalışmadı. Yani piller şarj olmamıştı.
    4 pili tekrar yerleştirdim. Adaptörü tekrar prize taktım.
    Kırmızı ve yeşil ışık birlikte sürekli yanar pozisyonda yaklaşık 5-10 dakika geçti. Sonra kırmızı ışık yenıp sönmeye başladım.
    İngilizce kullanım klavuzundan anladığım kadarıyla, 2300'lük pillerin şarjı süresince (yaklaşık 2 saat 20 dak olduğunu tahmin ediyorum) kırmızı ışığın sürekli yanar durumda olması gerekiyor. Piller tamamen şarj olduğunda kırmızı ışık sönüyor.
    Piller şarj cihazına yerleştirildikten sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başlarsa, pillerda bir sorun olduğu şarja uygun olmadığı anlamına geliyor. OYSA ben pilleri şarj cihazına yerleştirdikten yaklaşık 5-10 dk sonra kırmızı ışık yanıp sönmeye başlıyor.
    ŞAŞTIM KALDIM. NE YAPMALIYIM?

Alıntıları Göster
    valla bendede c.f.l seti var bazen 4 pili takınca kırmızı yanması gerekirken yeşil yanıyor tekrar çıkartıp takıyorum düzeliyor..bence pillerde değilde şarj cihazında bi problem var süresi geçmediyse geri iade et...

• quote:

valla bendede c.f.l seti var bazen 4 pili takınca kırmızı yanması gerekirken yeşil yanıyor tekrar çıkartıp takıyorum düzeliyor..bence pillerde değilde şarj cihazında bi problem var süresi geçmediyse geri iade et...

Alıntıları Göster
    KODAK CRV3 LITYUM PİL

şarj olmamaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 18 Haziran 2005, 9:14:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mav1li

KODAK CRV3 LITYUM PİL

şarj olmamaktadır

Alıntıları Göster
    Son Noktayı koy güzel de
    Evet marka kodak belli ama
    bu üründe MA değeri belirtilmemiş
    Ayrıca bazı makineler Normal bildik kalem pille çalışmıyor Sadece Nİmh pil istiyor
    Örnek Sony DSC P serisi
    Lithium pil Sony DSC serisi ve ya bu tip pil seçen aletlerde çalışır mı?
    Ayrıca şarzı nasıl olacak
    Ben şarz cihazı göremedim sitede

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Son Noktayı koy güzel de
    Evet marka kodak belli ama
    bu üründe MA değeri belirtilmemiş
    Ayrıca bazı makineler Normal bildik kalem pille çalışmıyor Sadece Nİmh pil istiyor
    Örnek Sony DSC P serisi
    Lithium pil Sony DSC serisi ve ya bu tip pil seçen aletlerde çalışır mı?
    Ayrıca şarzı nasıl olacak
    Ben şarz cihazı göremedim sitede

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 18 Haziran 2005, 9:13:24 >
  • quote:

.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 18 Haziran 2005, 9:13:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pollock

4 yada 5 şarjdan sonra piller tam kapasitesine ulaşır.. bi dene

Alıntıları Göster
    quote:

pollock: 4 yada 5 şarjdan sonra piller tam kapasitesine ulaşır.. bi dene

Sanırım haklısın. Benim yeni aldığım UNIROSS 1000mah sarj cihazı ile birlikte gelen UNIROSS 2300mah pilleri ilk defa şarj ettiğimde, şarjın en az 2 saat sürmesi gerkirken, 6 dakika sonra "piller arızalı" uyarısı verdi. Pilleri boşaltıp 2. ve 3. kez şarj etmeye çalıştım aynısı oldu. 4. kez 10 dakika sonra arıza uyarısı vermeden şarjı sonlandırdı. Pilleri boşaltıp 5. kez şarj ettiğimde en az 45-50 dakika şarj edip sonlandırdı ve "piller arızalı" uyarısı vermedi.
    Sanırım kullanıp boşaltıp şarj ede ede piller açılıyor. Ne tuhaf bir durum. Sanki sıfır alınmış araba motoru.

• quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

pollock: 4 yada 5 şarjdan sonra piller tam kapasitesine ulaşır.. bi dene

Sanırım haklısın. Benim yeni aldığım UNIROSS 1000mah sarj cihazı ile birlikte gelen UNIROSS 2300mah pilleri ilk defa şarj ettiğimde, şarjın en az 2 saat sürmesi gerkirken, 6 dakika sonra "piller arızalı" uyarısı verdi. Pilleri boşaltıp 2. ve 3. kez şarj etmeye çalıştım aynısı oldu. 4. kez 10 dakika sonra arıza uyarısı vermeden şarjı sonlandırdı. Pilleri boşaltıp 5. kez şarj ettiğimde en az 45-50 dakika şarj edip sonlandırdı ve "piller arızalı" uyarısı vermedi.
    Sanırım kullanıp boşaltıp şarj ede ede piller açılıyor. Ne tuhaf bir durum. Sanki sıfır alınmış araba motoru.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hızlı sistemde GP Rapid2 şarj cihazı ve 2500mAh pil seti 47 YTL ayrıca peşin fiyatına 5 veya 10 taksit. ben aldım çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cell

arkadaşlar hızlı sistemde GP Rapid2 şarj cihazı ve 2500mAh pil seti 47 YTL ayrıca peşin fiyatına 5 veya 10 taksit. ben aldım çok memnunum.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, ben GP nin universal denen modelini kullanıyorum. Yavaş şarj yapıyor. Bitiminde yanan veya sönen bir ışık yok. Bazen 2300mAh GP AA larımı üzerined unutuyorum. Normalde 10,5 saatte dolduracakken benim 24 saat unuttuğum oldu. Akımı kestiği iddia ediliyor. Fikri olan varmı? Yardım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Arkadaşlar, ben GP nin universal denen modelini kullanıyorum. Yavaş şarj yapıyor. Bitiminde yanan veya sönen bir ışık yok. Bazen 2300mAh GP AA larımı üzerined unutuyorum. Normalde 10,5 saatte dolduracakken benim 24 saat unuttuğum oldu. Akımı kestiği iddia ediliyor. Fikri olan varmı? Yardım lütfen.

Alıntıları Göster
    Sayın real-jackhals kodak crv3 lithium piller rechargeable değildir. Aman dikkat !!!
    http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/35/1682/1687&pq-locale=en_US

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Sayın real-jackhals kodak crv3 lithium piller rechargeable değildir. Aman dikkat !!!
    http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/35/1682/1687&pq-locale=en_US

Alıntıları Göster
    haklısınız
    eski yazıları editliyorum

• quote:

haklısınız
    eski yazıları editliyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de canon a510 makine ve gp2500 piller var bu makineyle ortalama 200-250 arası resim çekiyorum. Başka bir arkadaşım da ise OLYMPUS c310 makine var arkadaşım kendi makinesindeki pillerle ki onun pilleride gp2100 en fazla 20 resim çekebildiğini söyledi, inanamadım bunun üzerine benin pilleri denemesini belirterek verdim, sonuç yine aynı... arkadaşlar sizden ricam acaba arkadaşımın sorunu ne olabilir acaba olympuslar pili çok fazlamı yiyiyor yoksa arkadaşın makinesinde acaba bir sorun mu var, eğer sorun varsa garanti kapsamında değiştirelim. Yardımcı Olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. Herkese iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Peki arkadaşlar tv veya müzik seti gibi cihaalrın kumanda aletlerinde şarzlı pil dada mı iyi perfornmans?
    Bu cihazlarda şarzlı pil kullanan var mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tiske

Peki arkadaşlar tv veya müzik seti gibi cihaalrın kumanda aletlerinde şarzlı pil dada mı iyi perfornmans?
    Bu cihazlarda şarzlı pil kullanan var mı?

Maalesef bu piller beklendiği kadar mükemmel diil. Bunlar iç yapısı dolayısıyla sürekli kendiliğinden deşarj olan pillerdir. mesela ni-cd piller her gün kapasitesinde bulunan yükün 1-2% sini kaybeder, ni-mh piller ise daha kötü, 3-4% kayıp hızına sahip. Yani kumandanıza herhangi bir ni-cd pil takarsanız 3 ay sonra yeniden çıkarıp doldurmak zorunda kalırsınız. ni-mh takarsanız ayda bir...

Ama haftalık(ve bazen aylık) uygulamalarda mükemmeller. Kumandada bile ni-cd piller kullanılabilir belki biraz kasarak ta olsa bile ama saatinize takmanızı önermem.(Normal,tek kullanımlık piller daha hesaplıya gelir ve hamallık yapmazsınız)

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimaydin

GP POWER BANK AKILLI ŞARJ CİHAZI (2-5 Saat) + 4 ADET 2500mAh GP AA ŞARJLI PİL

FİYATI 45 YTL

ÖZELLİKLERİ

Şarj Süresi : 2-5 SAAT

Şarj edebildiği Piller: 2 veya 4 adet NiMH, Size AA veya AAA

Digital Kameralar için ideal ürün

Güvenlik Kontrol Özelliği

Alkalin piller veya hasarlı piller takıldığında uyarır

Fazla şarjı önleyen Otomatik Şarj kesme ünitesi

Paket İçeriği :

GP Power Bank Rapid 2 Şarj Cihazı

4 Adet 2500 mAh GP AA Şarjlı Pil

Kılavuz.

NOT:
    1. İstanbul İçine Taksim veya Beşiktaş'ta elden teslim edilir.
    2. Kargo ücreti alıcıya aittir.
    3. Güvenli alışveriş isteyenler, Lütfen Buraya TIKLAYINIZ
    4. İletişim İçin:

aydin_hekim@yahoo.com

quote:

Orjinalden alıntı: hekimaydin

FİYATI 45 YTL

ÖZELLİKLERİ

Paket İçeriği :

Kılavuz.

NOT:
    4. İletişim İçin:

aydin_hekim@yahoo.com

Bu cihaz için 45 YTL pahalı!

• quote:

Orijinalden alıntı: maybach

quote:

Orjinalden alıntı: hekimaydin

FİYATI 45 YTL

ÖZELLİKLERİ

Paket İçeriği :

Kılavuz.

NOT:
    4. İletişim İçin:

aydin_hekim@yahoo.com

Bu cihaz için 45 YTL pahalı!

Alıntıları Göster
    Konu güzel bir noktadan hortlamış

• quote:

quote:

Sony 2300 Quick Charger

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende yeni DURACELL AA/HRC/DC1500 NİMH/1,2V/2300 mAh lik pil aldım 12,0 Ytl ye ama şimdilik idareten şarj cihazı aldım küçük bişi 4 gün şarj etti yinede tam dolmadı yeni alcam fakat 15 Ytl civarı 2 adet pil için neyi önerirsiniz, yardımcı olursanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onteo -- 26 Ocak 2006 19:50:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onteo

Arkadaşlar bende yeni DURACELL AA/HRC/DC1500 NİMH/1,2V/2300 mAh lik pil aldım 12,0 Ytl ye ama şimdilik idareten şarj cihazı aldım küçük bişi 4 gün şarj etti yinede tam dolmadı yeni alcam fakat 15 Ytl civarı 2 adet pil için neyi önerirsiniz, yardımcı olursanız çok sevinirim...

Alıntıları Göster
    şuna bi gözat
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=81480&productid=bd46461

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.