Şimdi Ara

piller ve şarj cihazları..... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
144
Cevap
0
Favori
27.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hepsiburada.com ve Baskuda.com'da linkini verdiğiniz UNIROSS marka şarj cihazı, her maH'lik pil kullanılırsa kullanılsın pil dolduktan sonra mı yoksa mutlaka 2.5 saat sonra mı şarjı durduruyor? Türkiye distribütörünün web sayfasından indirdiğim Türkçe kullanım klavuzunda şunlar yazıyor:http://www.pan-film.com/f/kk_sprint_1-2h.pdf
    "iki saat sonra şarjı kesen yedek zaman ayarlayıcısı vardır (güvenlik aygıtı).
    PİL ŞARJ SÜRESİ: 2 saatten az.
    Güvenli şarj: 2 saat 30 dk"
    Şimdi sizin gibi 2500mah'lik piller kullanırsak 1000ma akım ile şarj edebildiği için piller 2500/1000=2.5 saat yani 2 saat 30dk. Güvenli şarj süresini dolduruyor. İyi ama 2 saat sonra şarjı kesen şu yedek zaman ayarlayıcının burada fonksiyonu nedir? 2 saat sonra şarjı keserse piller dolmamış olur. Yok piller tamaiyle şarj edildip dolduktan ancak 2 saat sonra şarjı kesiyorsa bu da uzun bir süre değil mi? Biraz kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Mayıs 2005, 19:55:50 >

• Arkadaşlar; şarjlı pilleri evde pratik olarak deşarj etmenin en ideal(tam boşalma) hızlı ve kolay yolu ne olabilir acaba? Bide bu deşarj olayının önemi nedir tam olarak? Söylendiği gibi; gerçekten kaydadeğermi? Yani pil ömrü, pil performansı, kullanım süresi... gibi etkiler açısından.

(birde merak ettiğim, bu deşarj olayı; sadece az kullanılmış, yani gücü daha tam bitmemiş piller içinmi yoksa; örneğin, digi foto makinasında piller bittikten sonra, yani makina kendi kendine kapandıktan sonrası içinde mi sözkonusu oluyo?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 30 Mayıs 2005, 11:42:15 >
  • Şarj cihazı olarak Ataba tavsiye ederim. Verdiğim linki inceleyin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_2674223/mpage_1/key_ataba//tm.htm#2720000
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Sayın Phil,
    Hepsiburada.com ve Baskuda.com'da linkini verdiğiniz UNIROSS marka şarj cihazı, her maH'lik pil kullanılırsa kullanılsın pil dolduktan sonra mı yoksa mutlaka 2.5 saat sonra mı şarjı durduruyor? Türkiye distribütörünün web sayfasından indirdiğim Türkçe kullanım klavuzunda şunlar yazıyor:http://www.pan-film.com/f/kk_sprint_1-2h.pdf
    "iki saat sonra şarjı kesen yedek zaman ayarlayıcısı vardır (güvenlik aygıtı).
    PİL ŞARJ SÜRESİ: 2 saatten az.
    Güvenli şarj: 2 saat 30 dk"
    Şimdi sizin gibi 2500mah'lik piller kullanırsak 1000ma akım ile şarj edebildiği için piller 2500/1000=2.5 saat yani 2 saat 30dk. Güvenli şarj süresini dolduruyor. İyi ama 2 saat sonra şarjı kesen şu yedek zaman ayarlayıcının burada fonksiyonu nedir? 2 saat sonra şarjı keserse piller dolmamış olur. Yok piller tamaiyle şarj edildip dolduktan ancak 2 saat sonra şarjı kesiyorsa bu da uzun bir süre değil mi? Biraz kafam karıştı.

Selamlar BRAVEHEART11,
    evet kullanma klavuzunda karisiklik var. Turkce ceviriyi ingilizcesinden yapmislar. Isin ilginc yani bizimkilerin cevirisinde sorun yok ama ingilizce metinde karisiklik var. Bendeki klavuzu scan edip koyuyorum.
    http://img27.echo.cx/my.php?image=cci0000510ct.jpg
    Ben bir de almanca metne baktim. Onda daha iyi anlatmis ve iki saatten falan soz ettigi yok ucuncu bolumde. Anladigim kadariyla ingilizce metin de almanca metin de baska bir dilden cevrilmis. Belki fransizcadan. Isin asli su:
    pillerin doldugunu anlayan bir detektor var piller doldugunda sarji biririyor. Bundan farkli olarak her ihtimale karsi ikinci bir guvenlik mekanizmasi olarak iki bucuk saat sonra sarji durduran ikinci bir guvenlik mekanizmasi kurmuslar. Orada bahsedilen iki saatten az surede pilleri doldurma olayi ise sarj cihazi ilk ciktiginda var olan en yuksek pillerin 2000mah den dusuk olmasi nedeniyle oyle yazilmis olmali.
    Kullanma klavuzuyla ilgili olarak unirossa e-mail atip ingilizce ve almanca metinlerin neden farkli oldugunu sordum. Bakalim cevap gelecekmi. Sonucta alet pillerin durumuna gore sarji bitiriyor. Iki saatten daha uzun, iki bucuk saatten daha kisa suruyor 4pil. Aletin uzerinde kirmizi sarj isigi var. Sarj devam ettigi surece yaniyor, sarj bitince sonuyor.

• Eğer bilin kapasitesi ne olursa olsun 2 saat sonra otomatik olarak akımı kesiyorsa 2000mah'lık pillerden daha kapasiteli olanlar tam olarak dolmayacak demektir. Yok bu süre 2,5 saat -ki "iki saat sonra şarjı kesen yedek zaman ayarlayıcısı vardır (güvenlik aygıtı)." diye yazıyor- en fazla 2500mah'dan daha kapasiteli piller tam olarak dolmaz anlamına mı geliyor.
  • Sevgili BRAVEHEART11,

benim aldigim sarj cihazi 4 tane 2500mah pil ile birlikte ayni kutu icinde geliyor. Ayni resmini verdigim gibi. Ayrica ayni cihaz 2300 mah pillerle birlikte paketlenmis olarak da satiliyor. Zaten ortada bir tane sarj aleti var. Farkli pillerle paketleyip satiyor uniross. Dedigim gibi aleti alali birkac defa kullandim ve kesinlikle iki saat sonunda kesilmiyor. Piller dolunca kesiliyor. 2500 piller ise en son sarj ettigimde iki saatten fazla surdu.
    Yani normal calisiyor. Ayriva pillerin sarj durumunu anlayip ona gore kapatiyor mu diye bir deneme yaptim ve epeyce dolu pilleri koydum. Kisa sure sonra sarj tamamlandi. Yani detector de normal calisiyor. Senin soyledigin cumle yanlis yazilmis. Almancasinda dogru yaziyor ornegin. Neyse cok ayrintiya girmeye gerek yok.
    Bu sarj aleti 2500 mah ve daha dusuk NI-MH pillerin hepsi icin kullanilabilir ve sarji otomatik bitiriyor. 2500 mah uzeri cikarsa onlar icin kullanilamayacak. Dedigim gibi alet tamamdir.

• quote:

Phil:
    Bu sarj aleti 2500 mah ve daha dusuk NI-MH pillerin hepsi icin kullanilabilir ve sarji otomatik bitiriyor. 2500 mah uzeri cikarsa onlar icin kullanilamayacak.

Sayın Phil
    Ben de öyle düşünüyorum. Aydınlatıcı cevapların için çok teşekkür ediyorum ve tavsiyelerin doğrultusunda bu UNIROSS şarj cihazını Türkiye'de birlikte satıldığı 2300mah'lik 4 adet AA UNIROSS kalem pilin de yer aldığı paket halinde satın almaya karar vermiş bulunuyorum. Ama önce bir dijicam sahibi olmam gerekiyor.
  • 4 adat 2500 gp pil ve 2 - 5 saat şarj eden cihaz 45 ytl hızlısıstemde bonusa 10 world a 5 taksit yapıyolar.. ben aldım... bence daha ucuza bulursanız kacırmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pollock -- 1 Haziran 2005, 0:24:23 >
  • Idefixe den 25 YTL ye 6 adet 2100 mAh pil ile 9 saatlik sarj cihazi siparis ettim. Uzun sure arastirdim, tavsiye ederim.
  • kodak pillerden aldım 2300 Mah gayet güzel...aynı zamanda cfl de kullanıyorum hemen hemen aynı gidiyor tavsiye ederim üstelik çok ucuz.
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19977
  • bende hem kodak hemde cfl 2300 kullanıyorum. gayet tamin edici. şarj aletide cfl 2 saatte şarj ediyor. çakmak soketiyle, 4 2300 aa pil ve 2 tane aaa 850 mah pil ile birlikte 43 milyon. öneririm.
  • Selamlar,
    daha once uniross sprint sarj aletinden epey bahsetmistim burada. Simdi bu aleti daha da ucuza buldum. Ama once eski verdigim fiyatlara bir bakin.

Ilk once 65 YTL civari (euro nedeniyle iki YTL inmis) burasini soylemistim:
    http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=586696&aType=product&catId=4197

Daha sonra verdigim link suydu ve fiyati su an burada 55 YTL
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19830

Daha sonra birde buraya bakin demistim. 57 YTL su an burada
    http://www.hepsikamera.com/product_info.php/products_id/863?osCsid=3205f8c1b8e2008a296b8de6a26578ae

Simdi sıkı durun. Onceden stoklari tuketen ideefixe yeniden getirtmis urunu ve 48.25 YTL http://www.ideefixe.com/fotograf/tanim.asp?sid=PCZ7QX3SM2KH3TRLB0G0

Baskasi icin Ideefixe den bir tane daha aldim bu aletten. Buradan alamiyorum pirizler nedeniyle. Tavsiye ederim bu fiyata. Daha once yazacaktim ama ben siparisi vermeden tukenir falan diye tirstim biraz. 1000mA bu fiyata baska sarj alteti zor bulunur.

• Arkadaşlar; merhaba!
    Henüz yeni olan şarj cihazlarım hakkında birkaç sorum olacaktı;
    Birisi energizer ultra fast(input: 12V output: 5,6V 2100mA),
    diğeri duracell quick charger(input:220V output:1,6V 1800mA)
    Pillerim energizer 2500 mah
    Duracell 4 pili yaklaşık 2,5 saatte ve neredeyse hiç ısıtmadan şarj ederken;
    Energizer 4 pili yaklaşık 1 saatte ve elimi süremeyeceğim kızgınlıkta şarj ediyo.
    Ayrıca energizer şarj ederken içinden mekanik saatlerin saniyesi gibi ses geliyo, duracell sessiz.
    Gelelim sorularıma;
    1- Acaba çalışma sistemleri nedir.Yani belirli bir süre yada ısınma sonunda şarj otomatikmi kesiliyo, yoksa pilin max. kapasiteye ulaşıp ulaşmadığını kontrol ederekmi şarjı kesiyo?
    2- Sizce neden birisi çok ısınırken, diğeri nerdeyse ılık?
    3- Pillerin çok ısınması zararlımı?

Son olarak almak üzere olan arkadaşlar için;
    duracell (pilsiz): 20YTL
    energizer+ 4 adet enrrgizer2300mah: 45YTL
    *iki şarj aletide farklı sayı ve kapasitede pili aynı anda şarj edebiliyo.
    Energizer 2500mah: 3YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 5 Haziran 2005, 1:07:09 >

• 1 hafta önce GP 2500 pilleri şarj cihazı ile aldım.. ilk şarj hala bitmedi 300 e yakın flash lı flashsız ekran acık cekim yaptım iki kere pc ye aktardım . hala bitmedi dfm canon a520 iki pilli.. daha önce aldıgım sarjlı pillere verdiğim paralara acıdım. GP
  • Arkadaşlar onca pil uzmanı arasından, pillerin ısınması konusunda bilgisi olan yokmu?
    hiç ısınmadan şarj olması ile çok kızgın şarj olması arasında fark yokmu?(konu üstte)
  • 1. GP 2100 mA 4 adet pil + şarj cihazı 24 YTL
    2. GP 2500 mA 4 adet pil + şarj cihazı 48 YTL

sizce birinci seçenekten 2 takım almak daha mantıklı değil mi? neden 2 kat fazla fiyat verelim?
  • Hepsiburada.com'dan siapriş verdiğim UNIROSS 4 ADET 2300mah PİL ve ŞARJ CİHAZI RC103150 (http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19830&nc=1 ) ile birlikte 2 adet 4'lü pakette KODAK 2300mah piller (http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=81480&productId=bd19977 ) bugün bana ulaştı. Tecrübelerini paylaşan başta Sayın Phil olmak üzere bütün arkadaşlara teşekkürler.

• 15 dakikada şarj yapabilen ''varta''... bi hayli uzun ömürlü olan bu makina pile fazla yüklenmeyip aşırı şarjla oluşan sorunu ortadan kaldırıyor
    2 veya 4 yuvalı 2 ayrı se çenek var
    mani?=ikili=99 ytl
    dörtlü=139 ytl
    www.varta.com.tr
  • abi teknosaya gidin çok yeni piller gelmiş ve çok uygun
    sanırım 6 lı varta 2100 takım 41 ytle
    2000lik gp takım 44 ytl
    gp nin sadece şarj cihazı ki her şeyi şarj ediyor 20 ytl.
    Süper özellikli piller var.
  • 1-2 saatte şarj eden cihazmı yoksa 5-9 saatte şarj eden cihazmı almak lazım, (aralarında ciddi fiyat farkıda var) yani hızlı şarjmı yoksa daha yavaş şarjmı NiMhA piller için sağlıklı olur. 2300 mAh. pil aldıktan sonra şarj süresinin kısalığı zaman açısından pek önemli değil gibi, bence pillerin ömrü açısından düşünmekte fayda var. 2300 lük pillerle 300-500 fotoğraf çekilebildiğine göre insan pilleri ne zaman şarj ettiğini bile unutabilir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.