Şimdi Ara

Pilotluk Hakkında Soru-Cevap (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
726
Cevap
50
Favori
99.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Devlette veya tam burslu olarak okuyamazsınız. Ücretlileri bilmiyorum.
  • Herkese merhabalar. Gözlerim 1.5 bozuk (miyop) arkadaşlar. Ama pilot olmak çok istiyorum. Kusura bakmayın, çok saçma soru oldu ama cahillihime verin. gözlerimden ameliyat olsam falan şansım var mı? veya nasıl pilot olma yolunda ilerlerim? havacılık çok ilgimi çekiyor fakat bu konular hakkında hiç bilgim yok. affınıza sığınarak yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cpurss79 -- 10 Ocak 2017; 23:23:55 >
  • Selamlar ben lise 1de bir kardeşinizim. Küçüklükten beri pilot olmak istiyorum ve bir havacılık meslek lisesinden %100 burs aldım. Sizce gitsem bir avantajim olur mu? Amacim pilot olmak THYde torpilim de var. Cevaplarinizi bekliyorum...
  • Eğer üniversite tercihini pilotajdan yana kullanacaksan fen lisesi veya iyi bir anadolu lisesine gitmeye çalış. Meslek liselerinin üniversite sınavlarında başarıları malesef pek iç açıcı değil. Ama ücretli pilotaj okuyacak durumun varsa zaten onların puanını meslek lisesinde okuyarakta alırsın.
  • "Amacim pilot olmak THYde torpilim de var" sen bu kafayla pilot olamazsın malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

"Amacim pilot olmak THYde torpilim de var" sen bu kafayla pilot olamazsın malesef...

Tekrar tekrar okunsun ki anlaşılsın
  • yaş 27. ingilizce öğretmenliği mezunuyum. yeni mezun oldum. sizce pilotluk eğitimine gidilirmi? eğer evet ise tavsiye ettiğiniz kurum varmı?
  • Gitmemeniz için bir sebep yok, maddi durumunuza göre yurt içi veya yurt dışındaki bir sürü okul var araştırmanız lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar göz tembelliği pilotluk eğitimi için engelmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arslan61 A kullanıcısına yanıt
    Bu sorunun yanıtını en iyi uçuş hekimliği olan hastanelerde göz muayenesi olarak alabilirsin. Hangi şehirdeysen shgmnin sitesinden hastane listesine bakabilirsin.
  • Merhaba abi ben 8.sinif öğrencisiyim ve hayatımda tek isteğim pilot olabilmek. Pilot olmak için hayallerimin peşinden koşucağım ve seneye meslek lisesine gidip uçak gövde motor bakım bölümünü seçicem ve satj yaparken havacılığa alışıcam lise bitince 1 yıl İngiltere'de kalıcam o süre içinde ingilizcemi geliştiricem zaten ingilizcem şuan iyi durumda ingiltereden gelip amcamın oğlunun gittiği üni ye İstanbul gelişim üniversitesi ne veya eskişehir üniversitesi ne gidicem lisansımı alıcam ve thy ye gidicem direk

1.sorum:Eğer elemelerde elenirsem bana yine lisans diplomami verip sadece atpl frozen belgemi vermiyorlar dime

Eger elenirsem ve lisans diplomamı verip atpl mi vermezlerse thy acadmy başlıcam yani her türlü pilot olucam

Ama pilot olabilmem için ünide ve acadmy de ne yapam gerektiğini detaylı olarak anlatırmısınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bir bankada çalışıyorum. İşyerimden ayrılmadan Er-Ah pilotluk kursuna gitmeyi düşünüyorum. Hem çalışıp hem pilotluk eğitimi veren bir başka kurs yokmuş sanırım. Er-Ah dan daha önce kurs alan bir tanıdığı olan ya da bu kursla ilgili bilgisi olan var mı? Tavsiye eder misiniz? Uçak sayıları yeterli midir? Hocaları yeterince profesyonel ve işinin ehli kişiler mi?

Yaşım 34.İşim gereği ara ara şehir dışında olacağımdan ve Ankarada yaşayıp, teorik dersleri İstanbul'da, uçuş derslerini Ispartada almam gerekeceği için kesintisiz olarak devam edemeyeceğim kursa. Zaten kursta da modüler eğitim seçeneği var. Yani önce bi PPL alıp sonra birkaç ay ara verip ATP teori.. şeklinde tekrar tekrar başlayarak 2-3 yıl içerisinde bitirsem 36-37 yaşında 7 modülü de bitirdiğimde geç kalınmış olur mu sizce? Yani örneğin THY ye başvurup iş görüşmesinde senin yaşın ilerlemiş seni ne yapalım derler mi yoksa hazır lisansını almışsın gel sana tip eğitimin de bizden olsun, maaşından taksit taksit kesiveririz mi derler :) Bu arada Er-Ah'ın PIC uçuşları 50 gün sürüyormuş ve fiyat olarak en yüksek meblağı da bu modül oluşturuyor. Muhtemelen sadece haftasonları PIC'e katılabileceğim için bu 50 gün çok daha uzun sürecek gibi..Yurtdışında daha kısa sürede örneğin bir ayda, daha ucuza PIC eğitimi alabileceğim bildiğiniz bir yer var mı? Tercihen avrupada.. Macaristan olabilir mesela.. Bir ayda alınabilecek bir yer olursa örneğin yıllık izinleri topluca kullanıp bir ayda gidip gelinebilir mi acaba diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimfandango83 -- 21 Şubat 2017; 1:40:46 >

• grimfandango83 kullanıcısına yanıt
    Hiç kasmayın siz o yaşta bitirdiğinizde rakipleriniz 24 25 yaşında gençler olacak hatta bir çok rakibinizin uçuş tecrübeleri olacak. Emeğinize yazık olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robinson Kaptan bırakmış sanırım buraları :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RotaNeta

Hiç kasmayın siz o yaşta bitirdiğinizde rakipleriniz 24 25 yaşında gençler olacak hatta bir çok rakibinizin uçuş tecrübeleri olacak. Emeğinize yazık olur

O 24-25 yaşındaki çocukların sahip olmadığı birçok özelliğe de ben sahip olabilirim belki? Sonuçta ATPL eğitimini kendi imkanlarıyla tamamlamış, kendini iyi yetiştirmiş bir pilot adayı için 30 lu yaşlar, illa ki genelleme yapacaksak bence 20li yaşlara göre daha ideal ve uygundur. O yaşlardaki çocukluk ve toyluk olmaz en azından.
    Gerekirse yine parasını verip tip eğitimini verir yine olurum. Bu durumda hazır kendini yetiştirmiş birini almamaları için de pek bi sebep olmaz. 24-25 yaşındaki çocuğun ne uçuş tecrübesi olacakmış bu arada? Babasının özel jetiyle mi olacak o tecrübe?

• grimfandango83 kullanıcısına yanıt
    Riske edecek okadar paranız varsa deneyebilirsiniz tabii. Ama şirketler kendinizi geliştirmenizden çok uçuş saatinize bakar. Sizin yaşınızdakilerin çoğu ya kaptan olacak yada tskda 2-3 bin saat uçuşu olan istifa etmiş pilotlar olacak. Rakibiniz bunlar zaten. O cümleden kastım kendinizden 10 yaş küçük adaylarla aynı deneyime sahip olacaksınız.

• RotaNeta kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bir şey sormak istiyorum siz nerede aldınız pilotaj eğitimini

• mesajım kalsın
  • yaş çok önemli değil. 48 yaşında bir tanıdık pilot oldu. mide küçültme ameliyatı oldu pilot olmak için.
    40 yaşında olan da gördüm. charter firmalarda uçuyorlar. faal pilotlar.
    sağlık sıkıntınız yoksa, ingilizceniz yeterli ise sıkıntı olmaz. ingilizceniz iyi değilse,tekrar düşünün.
  • P.opo hissi ne demek tam olarak, gerçek ismi de bu mu? İngilizcesi nedir sürekli görüyorum merak ettim. Uçağı tam olarak kavramakla ilgili bir şey galiba. Pilotlarda kesinlikle olması gereken bir şeymiş

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.