Bildirim
Pilotluk hakkında yardım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
pilotlar uçus saatine göre maaş alır doğru.
Yeni başlamış bir pilot yani çaylak 2pilot.. 5000 $ - 10000 $ arası uçar.. ucus saatine göre kıdemi artar..
Kaptan pilot 10000 $ dan fazla alır o ayki ucusuna göre..
Pilotlar gittiği yerlerde 5 - 7 gün dinlenme hakkına sahip öyle birşeydi..
edit : ikramiyeler + 2 3ayda bir çift maaş vb.. diye sıralanarak gider..
edit 2 : 15yıl çalışmak zorunlu
edit 3 : bu yıl 465bin pilot alımı olacaktı galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LightningRaven -- 12 Ocak 2013; 12:17:43 > -
Normal 2. pilotlar 12.000 kaptan pilotlar falan 20.000 civarı alıyor bunun maaşları neden bu kadar düşük ki -
Herşeyi birbirine karıştırmışsın
öncelikle lise mezunu olarak işe girmen çok zor. En azından THY'ye giremezsin.
Hiçbir okul iş garantisi vermez. Lakin AFA mezunları AtlasJet alımlarında öncelikli konumda(garanti yine yok)
Eğitim ücretini kendin karşıladığına göre ne mecburi hizmeti? yok öyle bir durum.
Şimdi senin karıştırdığın duruma gelelim. THY belirli aralıklarla ilan açar. İlana başvuran ve elemeleri geçenler THY ile sözleşme imzalar. THY bu kişileri eğitime gönderir ve eğitimleri bitince işe alır. Eğitim masraflarını maaşlarından keser ve yine 15 yıl mecburi hizmet vardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam üniversite okudum diyelim hangi bölüme falan gitmem lazım -
paralı eğitim veren pilotaj okulları öyle düşündüğün gibi ucuz değil (belkide bana göre pahalı bilemem)
pilot olman için Frozen ATPL + TİP eğitimi alman şart.
Frozen ATPL Lisansı 120 160 bin lira arasında uçuş okulundan uçuş okuluna göre değişiyor
Tip eğitimi ise 1 tanesi 20 40 bin lira arasında bişe (TİP Eğitimi uçuracağın uçağın ehliyetini almak gibi bişedir mesala Airbus 320 gibi daha sonra istersen paranla A330 B777 filan ehliyetlerini alırsın)
1.si direk liseden özel pilotaj okullarına gidebilirsin yaşın 18 i geçtiyse fakat hangi havayolu firması lise mezunu olan birini alır orası meçhuldur
2.si bu tip okullar sana iş garantisi vermez bazen nadirde olsa iş garantisi veren oluyor fakat doğrumu bilemem.
biraz moral bozmak gibi yazmış oldum sanki ama doğrusu böyle. paran varsa riske gir -
quote:
Orijinalden alıntı: Zaten Bıkkın Halim
paralı eğitim veren pilotaj okulları öyle düşündüğün gibi ucuz değil (belkide bana göre pahalı bilemem)
pilot olman için Frozen ATPL + TİP eğitimi alman şart.
Frozen ATPL Lisansı 120 160 bin lira arasında uçuş okulundan uçuş okuluna göre değişiyor
Tip eğitimi ise 1 tanesi 20 40 bin lira arasında bişe (TİP Eğitimi uçuracağın uçağın ehliyetini almak gibi bişedir mesala Airbus 320 gibi daha sonra istersen paranla A330 B777 filan ehliyetlerini alırsın)
1.si direk liseden özel pilotaj okullarına gidebilirsin yaşın 18 i geçtiyse fakat hangi havayolu firması lise mezunu olan birini alır orası meçhuldur
2.si bu tip okullar sana iş garantisi vermez bazen nadirde olsa iş garantisi veren oluyor fakat doğrumu bilemem.
biraz moral bozmak gibi yazmış oldum sanki ama doğrusu böyle. paran varsa riske gir
+1
Type Rating(tip eğitimi) + Line Training masraflarınıda hesaba katmak lazım. Lakin bu noktada bir sevindirici haber vereyim. SHGM geçtiğimiz günlerde Line Training masraflarının firmalar tarafından karşılanması gerektiğini belirtti(LİNK) Type rating içinde bu tür bir çalışma olduğu hakkında söylentiler var ama doğrumudur bilmem.
THK her filonun birincisine ücretsiz tip eğitimi vereceğini duyurmuştu. Halen geçerlimidir bilmiyorum.
Bu arada THY arasıra tip eğitimi olmayan adaylar içinde ilan açıyor ama diğer firmaların bu tür bir ilanını hiç görmedim desem yeridir.
--------------------------------
Bu iş gerçekten çok pahalı ama eğer yeteri kadar istiyorsanız ve şansınızda biraz yaver giderse bu yola girebilirsiniz. Çok fazla karamsarlığa kapılmanızı önermem bu işin tek yolu özel pilotaj okulları değil. Üniversiler var, olmadı THY Akademi var. Ayrıca pilotlukta sadece Hava Yolu Nakliye Pilotluğundan ibaret değil.
-------------------------------
Konuyu açan arkadaş, hangi bölümü okuyayım diye sormuşsun ama buna kendin karar vermek durumundasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 16 Ocak 2013; 0:35:32 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X