Şimdi Ara

ping süresi,latency (lag) istatistikleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorsunuz suncuyla aramızdaki iletişim geçikmesi normalin üstünde olunca tadımız kaçıyor. Özellikle FPS oyunlarında. İnternet alırken modem ve ISS tercih ederken belki faydası olur diye bazı bilgilerimizi paylaşalım derim.
    (kablo net kullananlarınınkini özelikle merak ediyorum.)

1 - ortalama lag süresi.
    2 - konsol-modem bağlantısı (kablolu-kablosuz)
    3 - internet servis sağlayı şirketiniz.
    4 - modeminiz markası.
    5 - Bağlantı hızınız (aslında bun pek etkisi olmadığını düşünüyorum)

Benimkiler
    1 - 220-230 ms
    2- kablosuz
    3- turkcell - superonline
    4- huawei HD253s
    5- 25 Mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaygunes -- 28 Eylül 2014; 21:18:04 >

• 220-210
  • 1-20-35 ms
    2-Kablolu
    3-Turkcell Superonline
    4-Huawei (Superonline) Modelini bilmiyorum
    5-16 Mbps

Evet dediğin gibi hız ile alakası yok. Battlefield4 forum konusunda bir arkadaş ellerine sağlık çok güzel açıklamıştı.
    Kablolarda ki gürültü oranına bağlı ping. Benim mesela, akk yi aşınca pin 15-20 arasında seyir eder. Akk aşmadığım zamanlar 20-35 arasında.
  • pingler ne ayrıntılı ağdaki benim 204 ms fifada çok takılma oluyor
  • Benimkiler
    1 - 220-240 ms
    2- TTNET
    4- Zyxel
    5- 24 Mbps
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

pingler ne ayrıntılı ağdaki benim 204 ms fifada çok takılma oluyor

Fifada karşı tarafta önemli
    forumdan bir kaç arkadaş var onlarla oynarken yağ gibi akıyor oyun ama bazen season'da başkaları ile oynarken aşırı laglı kişiler gelebiliyor.
  • Ben ne takarsam takıyım, neyle bağlarsam bağlıyım sabit 205 gösteriyor.

Eskiden TTNet / ADSL / 16mbit / Airties Modem / Kablolu olarak bağlanıyordum 205 gösteriyordu. Şimdi Superonline / Fiber / 50mbit / Huawei Modem / Kablosuz bağlanıyorum yine 205 gösteriyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ping sorunu
    geçen yıl açıldı
    Faceit ping sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben zaten pinge çok etki edebileceğimizi zannetmiyorum. Binadaki kablo kalitesi,altyapı kalitesi ve galiba bir de merkeze olan uzaklık çok etki ediyormuş. O yüzden ben bıraktım artık düzeltmeye çalışmayı. Yanlışsam düzeltin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demek bende sıkıntı yokmuş teşekkürler
  • Siz bu değerler nereden alıyorsunuz. Oyunların verdiği değerler mi yoksa başka bir yerden mi bakıyorsunuz. Cidden çok yüksek yahu. 200 ping ile oyun mu oynanır. Benim 50 yi geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4spenox

Siz bu değerler nereden alıyorsunuz. Oyunların verdiği değerler mi yoksa başka bir yerden mi bakıyorsunuz. Cidden çok yüksek yahu. 200 ping ile oyun mu oynanır. Benim 50 yi geçmiyor.

Ayarlar / ağ yöneticisi / Ağ istatistikleri
    Tabi oyunda çok farklı ne bf4'de ne fifa'da lag'dan dolayı takılma olmuyor.
    Sen 50'yi nasıl ölçdün ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aKaSa

quote:

Orijinalden alıntı: 4spenox

Siz bu değerler nereden alıyorsunuz. Oyunların verdiği değerler mi yoksa başka bir yerden mi bakıyorsunuz. Cidden çok yüksek yahu. 200 ping ile oyun mu oynanır. Benim 50 yi geçmiyor.

Ayarlar / ağ yöneticisi / Ağ istatistikleri
    Tabi oyunda çok farklı ne bf4'de ne fifa'da lag'dan dolayı takılma olmuyor.
    Sen 50'yi nasıl ölçdün ?

Oyunların verdiği değerlerden. Mesela bf4 veya bo3 te gösterdiği değer.
    Akşam senin dediğin yerden de bakıp yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 29 Ocak 2016; 8:56:21 >
  • Bakin arkadaslar buraya tekrar detayli bir sekilde yazacagim..ag ayarlarina girdiginizde gordugunuz ms o anki live serverina baglandiginiz suredir..server amerikada oldugu icin bize uzak oldugu icin o rakamlari goruyoruz bunlarin oyunlarla hicbir ALAKASİ VE BAGLANTİSİ YOKTUR OYUN SERVERLARİ TAMAMEN BAGİMSİZDİR...

kendimden ornek beriyorum superonline fiber 100mb kullanicisiyim..eger dmz ve port ayarlarinizi yaptiysaniz xbox oneden ag ayarlarina girdiginizde NAT TYPE OPEN yaziyorsa hicbir sikintisiz yok demektir..ben fifada hicbir sekilde lag baglanti sorunlari yasamiyorum,cod black opsta ise 50-90 arasi ping aliyorum cod serverlari goz onune alindiginda bu degerler cokta anormal degerler degil..200 ms ping ile oyun oynanmaz zaten eger cod black ops 3 te 200 ms ping alan biri varsa port ve dmz ayarlari yapmamistir..

Xbox one ag baglantilarinda gormeniz gereken NAT TİPİ OPEN OLMALİDİR..

NAT TYPE: OPEN-Sorunsuz baglanti anlamina gelir,online oyunlarda problem yasamazsiniz
    NAT TYPE: MODERATE-Kismen sorunlu baglanti anlamina gelir parti chatte sorunlar yasayabilirsiniz ayrica lagla bogusmak zorundada kalabilirsiniz
    NAT TYPE-STRİC- Kaldir makinayi camdan asagi at o baglantiyla oyun oynanmaz :)

Ayrica bu sekilde kendinizden kaynakli sorunlari livein sorunlariymis gibi yansitmayin lutfen sonra ps fanboylari live sorunluymus gibi kendilerine malzeme cikariyorlar..dmz ve port ayarlari yapilmis bir xbox one oyuncusu livede sorunsuzca oyun oynar..superonline hw253s modemi olupta sikinti ceken varsa ban ulassin dmz ve port ayarlarinda yardimci olayim..

NOT: LATENCY lag degildir arkadaslar GECİKMEDİR..hani tusa bastigimiz anda tepki vermesi olayina latency denir..LAG ise oyunlarda kasma donma takilma olayina denir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican88 -- 29 Ocak 2016; 14:52:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Bakin arkadaslar buraya tekrar detayli bir sekilde yazacagim..ag ayarlarina girdiginizde gordugunuz ms o anki live serverina baglandiginiz suredir..server amerikada oldugu icin bize uzak oldugu icin o rakamlari goruyoruz bunlarin oyunlarla hicbir ALAKASİ VE BAGLANTİSİ YOKTUR OYUN SERVERLARİ TAMAMEN BAGİMSİZDİR...

kendimden ornek beriyorum superonline fiber 100mb kullanicisiyim..eger dmz ve port ayarlarinizi yaptiysaniz xbox oneden ag ayarlarina girdiginizde NAT TYPE OPEN yaziyorsa hicbir sikintisiz yok demektir..ben fifada hicbir sekilde lag baglanti sorunlari yasamiyorum,cod black opsta ise 50-90 arasi ping aliyorum cod serverlari goz onune alindiginda bu degerler cokta anormal degerler degil..200 ms ping ile oyun oynanmaz zaten eger cod black ops 3 te 200 ms ping alan biri varsa port ve dmz ayarlari yapmamistir..

Ayrica bu sekilde kendinizden kaynakli sorunlari livein sorunlariymis gibi yansitmayin lutfen sonra ps fanboylari live sorunluymus gibi kendilerine malzeme cikariyorlar..dmz ve port ayarlari yapilmis bir xbox one oyuncusu livede sorunsuzca oyun oynar..superonline hw253s modemi olupta sikinti ceken varsa ban ulassin dmz ve port ayarlarinda yardimci olayim..

Müdür ttnet'in verdiği zyxel modemin port ve dmz ayarları nasıl yapılır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: aKaSa

quote:

Orijinalden alıntı: alican88

Bakin arkadaslar buraya tekrar detayli bir sekilde yazacagim..ag ayarlarina girdiginizde gordugunuz ms o anki live serverina baglandiginiz suredir..server amerikada oldugu icin bize uzak oldugu icin o rakamlari goruyoruz bunlarin oyunlarla hicbir ALAKASİ VE BAGLANTİSİ YOKTUR OYUN SERVERLARİ TAMAMEN BAGİMSİZDİR...

Müdür ttnet'in verdiği zyxel modemin port ve dmz ayarları nasıl yapılır ?

malesef zyxel hakkinda bilgim yok hocam huwai modemlerde yardimci olabiirim ancak..

• Benim dmz acik portlar acik fifada yesil baglantili oldugu halde lag var neden olabilir acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

Benim dmz acik portlar acik fifada yesil baglantili oldugu halde lag var neden olabilir acaba

eger oyle durumlarda ev sahibi sen isen rakibinin baglantisi kotu oldugu icin lag oluyor..fifa da baglantisi iyi olani genelde ev sahibi yapar oyun..

• 4spenox kullanıcısına yanıt
    bu veriyi nereden ediniyorsunuz? xbox one ayarlarından mı? oyun içi mi? yoksa speedtest gibi sitelerden mi? oyun içiyse muazzam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.Kasap

bu veriyi nereden ediniyorsunuz? xbox one ayarlarından mı? oyun içi mi? yoksa speedtest gibi sitelerden mi? oyun içiyse muazzam.

Oyun içinden hocam. Konsolun kendi verdiği ping değerine bakmadım hiç. Mesela Battlefield 4 te ayarlardan veya Bo3 te start butonuna bastığınızda çıkan menü den bakarak yazdım. Ama şu an o zaman ki kadar iyi değil. Son zamanlarda 50 civarına geldiği oluyor ping değerinin. Yılbaşı civarında yavaş yavaş yukselmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spenox -- 4 Şubat 2016; 13:43:59 >
  • 4spenox kullanıcısına yanıt
    o zaman çok güzel değerler. aman nazar değmesin. :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.