Şimdi Ara

Pioneer A-40ea - Yamaha A-S501 - Pioneer A-A6j

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç haftadır yine ampli arayışına girdim.
    Elimdeki Pioneer A-50 amplimi satınca, sesini bir türlü beğenmediğim Denon Pma-1080R ile baş başa kaldım.
    Agresif amplileri aslında çok severim. Son bir kez daha dinledim, birbirimize baktık, yine anlaşamadık :)
    Beğenen mutlak vardır, benim kulaklar cık diyor.

Kafam da birkaç model var, fakat
    Tabi ki kulak zevki tartışılmaz. Tiz benim için çok önemli.

Müziği Direct modunda dinlemeyenlerdenim.
    Yıllardır Pro bir loudness ve V eko kullanıcısıyım 😊 Subwoofer ile müzik dinlediğim için, bass zaten genelde 0’da olur.
    Tek beklentim tizlerin güzel çıkması.

Tizlerin güzel ve daha parlak çıkmasının frekans cevabı ile bir alakasını var mı?
    Mesela
    Denon 20hz-20khz
    Pioneer 5hz-100khz gibi

90lı yıllarda kullandığım yine Pioneer’ın A serileri gibi bir tonlama alabilmeyi umuyorum
    Pioneer A-50’den (D Sınıfı,nefret ettim bu arada) tonlama alamadığım ve sesi “bana” çok sönük geldiği için kurtuldum
    Class AB Ampli arayışına girdim ve birkaç model beğendim
    Her tür müzik dinliyorum (Classic,Pop,Trance,Electropop,Rock vs)
    Altta yazan cihazları dinleyen var mı? Fikir edinmek adına soruyorum

Pioneer A-40ae (class ab)
    Yamaha A-s 501 yada 701 (loudness butonundan nefret ettim, tek yaptığı orta sesi kısıp, ses şiddetini azaltmak) Class ab
    Pioneer A-A6-J (class ab)

• Merhaba ,

Hangi hoparlör ile kullanacaksınız?

Geçen hafta Yamaha as701 aldım , ilk izlenim biraz olumsuz. Ses çok parlak ve gücünü tam gösteremiyor gibi.Alt frekanslar kuvvetli değil. Yabancı sitelerden araştırdığım kadarıyla , yamahaların bu serilerinde ciddi bir süre pişme süresi varmış ve ses sonradan oturuyormuş . En azından 100saat sonunda yeniden değerlendirmek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı forumları bende araştırdım. Yamahalarla alakalı baya bilgi var. Pişme süresini duymadım.
    A-S500 - A-S700 için aynı ampli yorumunu yapmışlar
    Yeni çıkan seride de çok farklılık olmadığı yazıyor.

Size Loudness tuşundan memnun musunuz diye sorucam? Ne tarz müzik dinliyorsunuz?

Eko ile dinleyeceğim
    Jbl E80
    Jbl LX80'lerim var
    Sub ile kullanıcam,o da E250P
  • tristen kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmıyorum loudnessi , pure directte kullanıyorum amfileri genelde. Diğer türlü seste bir yapaylık oluyor gibi hissediyorum.

Müzik türü olarak Türkçe güncel pop ve arabesk harici diğer bütün müzik türlerini dinliyorum neredeyse.

Pişme olayını diğer kullandığım amfilerdede yaşamıştım, ses giderek iyileşmişti bakalım bunda ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha anladım. Siz de direct mod sevenlerdensiniz.
    Ses tabili göreceli, zevkler değişebilir.

Şu arkadaş neden denon sevmediğimi güzel açıklamış

Shon Bergeryoutube
    Onkyo A-9050 vs Denon PMA-800NE
    https://www.youtube.com/watch?v=HDjPAgrl4jg&feature=youtu.be

Ampli ile dinlenirse, fark anlaşılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: tristen

Yabancı forumları bende araştırdım. Yamahalarla alakalı baya bilgi var. Pişme süresini duymadım.
    A-S500 - A-S700 için aynı ampli yorumunu yapmışlar
    Yeni çıkan seride de çok farklılık olmadığı yazıyor.

Size Loudness tuşundan memnun musunuz diye sorucam? Ne tarz müzik dinliyorsunuz?

Eko ile dinleyeceğim
    Jbl E80
    Jbl LX80'lerim var
    Sub ile kullanıcam,o da E250P
    İkinci el denon 1520ae işinizi cozecektir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denon’un tonlamasini sevmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer A-A6-J Anfi nasıldır???
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Denon’un tonlamasini sevmiyorum.
    Sizdeki ile 1520aenin tonlama olarak alakası yok deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

Merhaba ,

Hangi hoparlör ile kullanacaksınız?

Geçen hafta Yamaha as701 aldım , ilk izlenim biraz olumsuz. Ses çok parlak ve gücünü tam gösteremiyor gibi.Alt frekanslar kuvvetli değil. Yabancı sitelerden araştırdığım kadarıyla , yamahaların bu serilerinde ciddi bir süre pişme süresi varmış ve ses sonradan oturuyormuş . En azından 100saat sonunda yeniden değerlendirmek lazım.
    Yamaha'larda pişme süresi 200-250 saatin üstünde. Bu süreyi doldurduktan sonra alet bambaşka bir şey oluyor. Detay çözünürlüğü olarak da, Denondan kat kat Üstün. Son derece sakin çalarken bile Denon'u detaylarda resmen bariz bir şekilde dövüyor. Defalarca bir sürü kolon kaynak kablo ve albüm seçenekleriyle kıyaslamasını yaptık. 250-300 saat sonra Yamaha sizi kendine aşık edecek. Ama tabii ki bu arada ne kolon, ne kablo, ne kaynat kullandığınızla da ilgili bir durum bu. Kişisel zevk ve tercihlerde tüm bunların dışında. Özetle şunu söyleyebilirim ki pişme sürecinde en inanılmaz değişim geçiren aletlerden biri Yamaha. Bu arada Yamaha'nın 500-700 Serisi ile 501-701 serisi anlamında çok fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 25 Mayıs 2020; 11:13:51 >

• Kardeş, senin sistemini youtube’da gördüm.
    Çok güzel görünüyor. Tebrikler

Sana sorum şu

Tizlerin daha iti çıkmasında
    Mesela
    Frekans yanıtında yazan
    20hz - 20khz
    Yada
    10hz- 100khz bir farklılık oluyor mu?
    Evet kulağın duyacağı ses 20-20 fakat

Şimdiye kadar stero ampli de genelde Pioneer tercih ettim

Ama öncesinde Pma-1500R kullandım tiz zayıf
    1080R tiz zayıf
    Bu iki ampli de frekans yanıtı 20hz- 20khz

Pioneer’ı bağlıyorum, tizler direkt değişiyor
    Frekans yanıtı 1hz-150hz
    Sence bir alakası var mı?

• teknika kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sizden de duymak iyi oldu, merakla bekliyorum 200saatin dolmasını.

• tristen kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Kısmet olursa 5000 Pre Power serisine geçmek niyetindeyim. O yüzden şu an cihazları ilanda.

Bu arada frekans yanıtının doğrudan üstü frekanslar ile pek bir ilgisi yok. Her markanın benimsediği bir ses imzası denilen olgu var. Cihazlarını standart kabul ettikleri bu imzaya göre kalibre ediyorlar. Ancak Burada tabii ki sistemin tüm bileşenlerinin alt orta ve üst frekansları dengesiyle doğrudan ilgisi var. Yani kullandığın kablodan tut da kullandığım kolona kullandığın kaynağa kadar onlarca faktör duyduğun sesi etkiliyor. Gene de İstisnalar kaideyi bozmaz sözü markasal ses imzasıyla paralel gidiyor. O yüzden de markasal tercihler kişiler bazında ön plana çıkıyor. Kendi kulağına en uygun sistemi gene kendin dinleyerek karar vermen çok daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: duncan21

Teşekkürler sizden de duymak iyi oldu, merakla bekliyorum 200saatin dolmasını.
    Tekrar söyleyeyim bence o paraya alabileceğin en güzel sıfır alet. Ama 250-300 saat sabret sonra arkana yaslan ve şovu seyret. Resmen bambaşka bir şey oluyor. Sakın karıştırılması bu kulak alışması değil gerçekten cihaz değişiyor. Yurtdışındaki forumlarda da bu yöndeki bariz değişimi zaten araştırırsan görürsün. Tabii ki üst düzey bir alet değil ama gerçekten iyi bir alet 701.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 25 Mayıs 2020; 14:24:36 >
  • Yine marka değiştiremedim
    Amazondan Pioneer A-40AE Silver siparişi verdim.
    Hayırlısı :)
  • quote:

Yine marka değiştiremedim
    Amazondan Pioneer A-40AE Silver siparişi verdim.
    Hayırlısı :)
    merhaba,

Ne kadara maloldu size? tavsiye eder misiniz elinize ulaştıysa
  • Hayırlı olsun fakat amfiyi amfi yapan öncelikle trafosu daha sonra besleme kapasitörlerinin kalitesi ve daha sonra da şasi / mimarisidir. Volume potunu söylemeye gerek bile duymuyorum.

Seçim yaparken neye göre yapıyorsunuz bilmiyorum ama sony, denon, yamaha, pioneer gibi markaların giriş seviyesi ab class ürünleri üç aşağı beş yukarı aynı çalarlar. Yamaha'nın üst seviye ürünleri çok çok iyidir. ama bildiğin 10000 / 20000 serilerinden bahsediyorum. Pioneer reference ve Sony ES serileri de efsaneleşmiş seriler. Denona için aynı güzel şeyleri söyleyemiyorum pek.. Bu markaların giriş seviyelerini alıp devam ederseniz aynı yerde dönüp dolaşırsınız bence.

Bütçeyi biraz daha arttırıp malzeme ve trafo kalitesi daha iyi markalara yönelebilirsiniz;

Rega, Atoll, Roksan, Naim, Rotel, Exposure, Cyrus, Hegel, Nad, Musical Fidelity vs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Hayırlı olsun fakat amfiyi amfi yapan öncelikle trafosu daha sonra besleme kapasitörlerinin kalitesi ve daha sonra da şasi / mimarisidir. Volume potunu söylemeye gerek bile duymuyorum.

Seçim yaparken neye göre yapıyorsunuz bilmiyorum ama sony, denon, yamaha, pioneer gibi markaların giriş seviyesi ab class ürünleri üç aşağı beş yukarı aynı çalarlar. Yamaha'nın üst seviye ürünleri çok çok iyidir. ama bildiğin 10000 / 20000 serilerinden bahsediyorum. Pioneer reference ve Sony ES serileri de efsaneleşmiş seriler. Denona için aynı güzel şeyleri söyleyemiyorum pek.. Bu markaların giriş seviyelerini alıp devam ederseniz aynı yerde dönüp dolaşırsınız bence.

Bütçeyi biraz daha arttırıp malzeme ve trafo kalitesi daha iyi markalara yönelebilirsiniz;

Rega, Atoll, Roksan, Naim, Rotel, Exposure, Cyrus, Hegel, Nad, Musical Fidelity vs..
    Yüksek müsadenizle size danışabilir miyim.
    Uygun bir zamanınızda dönebilirseniz çok mutlu olurum.

bende atıl durumda olan bir heco color 100 rap tipi hoparlör var. Ekipman olarak da fiio btr3 dac, fiio m6 dap var.
    Heco color hoplarlörü bu ekipmanlarla çalabilir miyim daha çok tidal,spotify,internet radyo uygulamalarından stereo müzik dinlemek istiyorum. Sanırım bir amfi almam gerekecek. Network streamer mı almak gerekir, yoksa stereo amfi mi almak gerekir. Çok fazla bir bütçem yok max 2.000 TL ayırabilirim. Daha çok pop, soft rock dinliyorum. Yurtdışından da alabilirim garanti takıntım yok

• malum sitede bir tane heco color 100 ilanı var o sizin mi? Ben mini monitor hoparlör çok severim. Heco color 100 ise cidden oldukça doğru çalan başarılı ve dinlemesi keyifli bir hoparlör. Çok fazla amfi seçmez. Yazdığım markalardan sadece belki roksan uygun olmayabilir karakter olarak. Belki biraz da Rotel uygun olmaz. Heco ve Rotel kullanmıştım seneler önce ve olmadılar birlikte maalesef.

Heco color 100'ü atıl tuttuğunuza göre başka bir hoparlör daha var onlar nedir? Bu arada hecolara yazık etmeyin atıl bırakmayın onları ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

malum sitede bir tane heco color 100 ilanı var o sizin mi? Ben mini monitor hoparlör çok severim. Heco color 100 ise cidden oldukça doğru çalan başarılı ve dinlemesi keyifli bir hoparlör. Çok fazla amfi seçmez. Yazdığım markalardan sadece belki roksan uygun olmayabilir karakter olarak. Belki biraz da Rotel uygun olmaz. Heco ve Rotel kullanmıştım seneler önce ve olmadılar birlikte maalesef.

Heco color 100'ü atıl tuttuğunuza göre başka bir hoparlör daha var onlar nedir? Bu arada hecolara yazık etmeyin atıl bırakmayın onları ;)
    1000 tlik olan benim evet
    Satmaktan vazgeçeceğim. Direk model önerebilir misiniz :) çok acemiyim.

Piooner vsx 528 ile kullandığım magnat supreme 202 101 vs var.

Mutfağa kurayım diyorum hecoyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow3804 -- 9 Haziran 2020; 18:36:31 >

• Mutfak akustik problemler yüzünden pek randıman alabileceğiniz bir yer olmaz. Ama yine de kuracağım diyorsanız keyif sizin. Öneri için bütçe biliyor olmam lazım. Nedir bütçeniz bu iş için?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.