Şimdi Ara

Pioneer A-A6MK2 için hoparlör tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Yeni aldığım Pioneer A-A6MK2 amfi için hoparlör önerilerinizi bekliyorum.New age başta olmak üzere senfonik metal ve yerli-yabancı slow şarkılar dinletilerimin genelini oluşturuyor.Dinleti yapılacak oda ise yaklaşık 20 metrekaredir.Kaynak olarak ise SONY XE597 SACD Çalar (hoparlör işini hallettikten sonra Pioneer PD-D6MK2 ile değiştirilecek) kullanıyorum.Bütçem kısıtlı kaldığı için bookshelf hoparlör almak istiyorum.Ayırabileceğim bütçe yaklaşık 800-900 tl olabilir.

Benim amatörce internetten yaptığım araştırmalardan birkaç modeli alternatif olarak yazabilirim.Bunlardan bazıları şöyle;
    1-B&W 685- Fiyat aralığımın yukarısında ama değeceğinizi düşünüyorsanız olabilir.
    2-Castle Knight 2
    3-Epos EL8
    4-Usher S-520
    5-Wharfedale 9.2 - 9.3

Bu modellerin dışındada önerilere açığım.

Dinleti yapmak için zaman ayıramadığımdan dolayı sizlerin tavsiyesiyle belirlenecek hoparlör veya hoparlörleri İstanbul'da karşılaştıp o gün içinde alışverişimi yapabilirim.Şu an amfiden kulaklıkla dinleti yapıyorum. Amfiyi aldım öylece bakışıyoruz birbirimizle.Zamanını ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Merhaba, yazdığınız hoparlörler sizi pek tatmin etmeyecektir! İsterseniz aynı fiyat marjına sahip size wharfedale evo 20 önerebilirim. Hi end seviye bir hoparlöre geçmiş sayılırsınız ;) Daha çok detay da verebilirim isterseniz.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim.Dün gece geç saattede olsa önerdiğiniz hoparlörü araştırdım.Hatta Evo 30 seriside ilgimi çekti.Bu hoparlörler piyasada sıfır olarak bulunabiliyor mu?Sanırım daha eski bir üretim olduğu için ben pek bir fiyat bilgisinede rastlayamadım.Amfim güç olarak sıkıntı yaratmayacaksa ve fiyat aralığıda çok yükselmeyecekse diğer Evo serilerinide düşünebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black shine -- 21 Mart 2011; 19:15:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black shine

Yardımlarınız için teşekkür ederim.Dün gece geç saattede olsa önerdiğiniz hoparlörü araştırdım.Hatta Evo 30 seriside ilgimi çekti.Bu hoparlörler piyasada sıfır olarak bulunabiliyor mu?Sanırım daha eski bir üretim olduğu için ben pek bir fiyat bilgisinede rastlayamadım.Amfim güç olarak sıkıntı yaratmayacaksa ve fiyat aralığıda çok yükselmeyecekse diğer Evo serilerinide düşünebilirim.

Elimde tüm evo serileri var ve diğerleri. İsterseniz gelip dinleti yapabilirsiniz.

Özelden telefon numaranızı yazın ben size ulaşırım.
  • Pm atılmıştır.Telefon numaranızı kaydettim.Tekrar sağolun.
  • Sırf bu konu yüzünden üye oldum bu foruma. Arkadaş resmen tecrübesizliğinizden yararlanmaya çalışıyor, bahsettiği hoparlörün sizin önceden yazdığınız hoparlörlerden model olarak hiçbir fazlası yok, bazılarından eksiği var. Özellikle su hi-end bir hoparlöre geçmiş sayılırsınız mevzusu resmen ayıp. Umarım sizi uyarmakta geç kalmamışımdır. Bu işin usülü her zaman gidip dinleyip almaktır, lütfen bu tip sallapati yazılara kulak asmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudioPhilly!! -- 28 Mart 2011; 1:37:12 >
  • İyide ben illa onu satayım demedimki :) Sallapati siz yapmışsınız, hangi paraya hangi hoparlörü alacak anlamadım? Çok biliyorsanız siz önerin! Evo serisi tabiki diamond serisinden iyidir! Madem üye oldunuz 1000 TL civarı daha iyi hoparlör önerinde görelim... Ve arkadaş ile görüşürseniz kendisine neler alması gerektiğini tek tek önerdim! Kendisine sorun, ben yararlanmayamı çalışmışım, terbiyesizliğin luzümu yok. Ve zaten dinleti yapmadan almamasını öneren de benim.
    quote:

Orijinalden alıntı: AudioPhilly!!

Sırf bu konu yüzünden üye oldum bu foruma. Arkadaş resmen tecrübesizliğinizden yararlanmaya çalışıyor, bahsettiği hoparlörün sizin önceden yazdığınız hoparlörlerden model olarak hiçbir fazlası yok, bazılarından eksiği var. Özellikle su hi-end bir hoparlöre geçmiş sayılırsınız mevzusu resmen ayıp. Umarım sizi uyarmakta geç kalmamışımdır. Bu işin usülü her zaman gidip dinleyip almaktır, lütfen bu tip sallapati yazılara kulak asmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviatorcarfactory -- 29 Mart 2011; 9:29:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ve ayriyeten insanlar salak mı? Arkadaş gayet ilgili, ben kendisine gerekli açıklamayaı hatta evo serisinden daha iyi hoparlörlerin olduğunu ilettim! Ama kendisini gerekli incelemeli yapmış ve ısrarla evo serisini istedi. Bunu da kafanızın bir köşesine yazın ve insanları bu tarz ithamlar altında bırakmayın!

Ve senin hiç birşeyden anlamadığın buradan belli;http://forum.donanimhaber.com/m_47815621/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47850061

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviatorcarfactory -- 29 Mart 2011; 9:37:47 >
  • Evet evo serisi Wharfedale üst serilerinden dir.

edit:http://forum.displayreport.net/stereo-ses-sistemleri/ buradan da yardım alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ---CnR--- -- 29 Mart 2011; 13:08:20 >
  • Mission marka al derim,M3 ya da;ayırdığın bütçeye para denkleştirebilirsen M6 serisi al.
    Ancak anfin çok da güçlü değil,besleme hususunda biraz zorlanabilirsin.

Kredi kartı kullanıyorsan,nette taksitli ve ücretsiz kargo ile satan kurumsal yerler var.Arzu edersen mesajla ulaş,bilgilendireyim.
  • :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackthebet

Merhaba, yazdığınız hoparlörler sizi pek tatmin etmeyecektir! İsterseniz aynı fiyat marjına sahip size wharfedale evo 20 önerebilirim. Hi end seviye bir hoparlöre geçmiş sayılırsınız ;) Daha çok detay da verebilirim isterseniz.

Bana bu yazının açıklamasını yap gerisi boş.

Özellikle içinde hi-end geçen kısmını. Ayrıca sen nereden biliyorsun arkadaşın yazdığı hoparlörlerin onu tatmin etmeyeceğini, müneccim misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudioPhilly!! -- 29 Mart 2011; 16:11:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jackthebet

Merhaba, yazdığınız hoparlörler sizi pek tatmin etmeyecektir! İsterseniz aynı fiyat marjına sahip size wharfedale evo 20 önerebilirim. Hi end seviye bir hoparlöre geçmiş sayılırsınız ;) Daha çok detay da verebilirim isterseniz.

Bana bu yazının açıklamasını yap gerisi boş.

Özellikle içinde hi-end geçen kısmını. Ayrıca sen nereden biliyorsun arkadaşın yazdığı hoparlörlerin onu tatmin etmeyeceğini, müneccim misin?

Bence bunları böyle yazacağımıza teknik konuşsak. Eğer bilginiz varsa; damping factor nedir bilirmisin hani dinamik canlı canlı çalmak ve elindeki hoparlöre db anlamında duyarlılık? Dikkat edersen hi-end seviyeye geçmiş sayılırsınız diyorum, geçersin demiyorum! Hi-end sadece ses anlamında kullanılan bir tabir değildir, hi-end bir cihazın kullanılan parçaları ile bile hi-end sayılabilir. Ki bu hoparlörler gerçek ingiliz yapımı audac crossover kullanan ve iç kablosu alpaha cortez. Yani spikeları bile bu hoparlörün bir seviyenin üstünde olduğunu gösterir. Müneccim lik kısmına gelince özelden yazarım adresimi dükkanıma buyurursunuz ne iş yaptığı neler sattığımı görürsünüz sonrasında tekrar ya özür dilersiniz yada eyvallah deyip çeker gidersiniz. Biraz saygınız olsun adamın bütçesi belli bende biliyorum gel kardeşim sana bir Dali helicon yada Bir Totem verelim demeyi ama para belli mal belli. Zaten whar da karar kılmış adam diamond alacağına daha üst seri evo alsın dedik. Burada gelmiş boş konuşmalar yapıyorsun, diğer topic de de kablo kalınlığından filan bahsetmişsin bunlarda boş işler. bir kablonun kalitesi duyarlılığı ve frekans çözünürlüğü ile belli olur kulağa hoş gelen müzikle değil. Çünkü önemli olan doğru sesi duymaktır zaten işin referans noktası budur, yani senin tabirinle PATİ değildir.

• Damping faktörü dinamik canlı canlı çalmak diye tarif eden birisi bence hoparlör satmasın zaten. Siz kendinizi belli ediyorsunuz. Bahsettiğiniz hoparlörün de içinde kullanılan parçaları dahil hiç bir şeyi hi-end statüsünde değildir, yakınına bile gelemez, bu yüzden de hi-end'e geçmiş sayılırsınız denmesi çok yanlış.

Diğer topikte de bahsettiğim şey hoparlör kablosunda kalınlığın önemli olmaması. Evet, değildir zaten. İsterse müthiş duyarlılık, frekans çözünürlüğü göstersin, kulağa hoş gelen müzik veremiyorsa, belli frekansları şişirip, belli frekansları bastırıyorsa zaten bir halta yaramaz. Kablo kalınlığının da müthiş duyarlılık yada frekans çözünürlüğü üzerinde hayati bir önemi olmadığına göre konuşacak bir şey yok.

Herneyse arkadaş Wharfedale beğenmişse onu alsın, onu almasın demiyorum, ama yukarıda bahsettiğim yönlendirmeniz çok çok yanlış. Başından beri söylediğim bu. Ben şahsen Usher'ı da, BW 685'i de Wharfedale'e tercih ederim. Siz ise gitmiş onlar sizi tatmin etmez demişsiniz. Garip.

• quote:

Damping faktörü dinamik canlı canlı çalmak diye tarif eden birisi bence hoparlör satmasın zaten. Siz kendinizi belli ediyorsunuz. Bahsettiğiniz hoparlörün de içinde kullanılan parçaları dahil hiç bir şeyi hi-end statüsünde değildir, yakınına bile gelemez, bu yüzden de hi-end'e geçmiş sayılırsınız denmesi çok yanlış.

Diğer topikte de bahsettiğim şey hoparlör kablosunda kalınlığın önemli olmaması. Evet, değildir zaten. İsterse müthiş duyarlılık, frekans çözünürlüğü göstersin, kulağa hoş gelen müzik veremiyorsa, belli frekansları şişirip, belli frekansları bastırıyorsa zaten bir halta yaramaz. Kablo kalınlığının da müthiş duyarlılık yada frekans çözünürlüğü üzerinde hayati bir önemi olmadığına göre konuşacak bir şey yok.

Herneyse arkadaş Wharfedale beğenmişse onu alsın, onu almasın demiyorum, ama yukarıda bahsettiğim yönlendirmeniz çok çok yanlış. Başından beri söylediğim bu. Ben şahsen Usher'ı da, BW 685'i de Wharfedale'e tercih ederim. Siz ise gitmiş onlar sizi tatmin etmez demişsiniz. Garip.

Bahsettiğiniz hoparlörleri hiç dinleme şansınız oldumu? Buradan yazmak kolay! Dikkat edersen ben damping factor nedir diye sordum açıklama yapmadım. Bir hoparlörün verimli olabilmesi için bazı şartlar vardır, bunların başında da sürücü beslemesinin karşılanması! Gelelim bu hi-end mevzusuna arkadaş iyi oku! SAYILIRSINIZ ayrı şey GEÇERSİN ayrı şey!!! Türkçe bilmiyor musun sen? Bir yerden tutturmuş burada prim yapmak için saçma sapan şeylerden bahsediyorsun!. Tekrar soruyorum DAMPING FACTOR nedir ve bir hoparlör için nasıl bir önemliliği vardır. Bana bunu açıkla eğer hoparlöre etkisi olmayan bir etken ise sana sahip olmadığın ama var gibi buraya yazdığın küçük bir sistem hediye edeceğim!

He bu arada Evo serisi kullandığı spike lar ile bile bir hi-end yavrusudur! Sistemini merak ediyorum dükkanımdaki bütçeyi aşan resimleri ile koyarsan çok sevineceğim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviatorcarfactory -- 30 Mart 2011; 8:32:29 >

• Birkaç gündür yoğunluktan dolayı foruma giremedim.Öncelikle Sn.Audiophilly!!,Sn. faho ve Sn. ---CnR--- 'e ilgileri için teşekkür ederim.
    İlk önce öneri beklediğim bookshelf hoparlörleri sistemin kurulum yapılacağı yerin değişmesi sebebiyle floorstand olarak değiştirmek zorunda kaldım.Bu kısımdada hem bütçemin hemde amfimin gücünün müsaade ettiği kadar Sn. jackthebet arkadaşımızın dinlememi tavsiye ettiği bir kaç hoparlör arasından Evo 20 serisini internetten araştırdım. (yerli-yabancı forumlar, inceleme siteleri ve youtube ). Başlangıç olarak kendime yakın buldum.Başlangıç olarak diyorum çünkü bu işte sizler benden daha iyi biliyorsunuz ki beklentiler artacak zevkler değişecek ya hoparlörümü yada sistemin diğer parçalarını zamanla yükselteceğim.Kendiside sağolsun hoparlörü dinleti için randevulaştık. Hatta işyeri bana biraz ters kaldığı için hoparlörleri kendi evine taşıyıp beni davet etti.Kısmetse pazartesi günü dinleti yapıp hoparlörleri alacağım.Sn. AudioPhilly!!' de sağolsun önerilerini dile getirmiş.Ama yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı beklentilerim biraz farklılaşınca ve ben bunu sadece jackthebet ile telefonda paylaşıp buraya yazmaya zaman ayıramadığım için biraz karışıklıklar olmuş.Birde yüzyüze konuşamayıp sadece burada yazılanlarla birbirimizi değerlendirmek durumunda kalıyoruz buda yanlış anlaşılmalara sebep oluyor.Bu yüzden kendi payıma düşen kadarıyla size özürlerimi sunuyorum.

Tekrar bilgilerinizi esirgemediğiniz için herkese teşekkür ediyorum.Sonuçta beni hiç tanımamasına rağmen sadece telefonla görüşüp sohbet ettiğimiz jackthebet'e evinin kapılarını açtığı için özel bir teşekkürü de borç bilirim.
    Saygılarımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black shine -- 31 Mart 2011; 1:35:04 >

• arkadaşlar merhaba bendede aynı anfi var.yamaha ns 9502 hop var sizce bu uyum nasıl veya nasil bir update yapmalıyım.a9 a geçmem okadar fark vermeme degermi yada tam tersi hop için aynı şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: sen_ates

arkadaşlar merhaba bendede aynı anfi var.yamaha ns 9502 hop var sizce bu uyum nasıl veya nasil bir update yapmalıyım.a9 a geçmem okadar fark vermeme degermi yada tam tersi hop için aynı şey

Merhaba;
    Hoparlörlerinin özelliklerine baktığımda 88 db - minimum giriş gücü 50w maximum 250w değerleri var.Eğer yaşadığın sıkıntı hoparlörleri yeterince besleyememekse Nad (c352,c372),Yamaha(RX 797) ve Harman Kardon'un (HK980,HK990) nazaran daha güçlü amfilerine özellikle ikinci el piyasasınnı izleyerek bakabilirsin.Eğer sisteminin ses kalitesinden tam olarak memnun değilsen o zaman hoparlör değişimi daha fazla fark yaratacaktır diye düşünüyorum.Dinlediğin müzik türleri, oda büyüklüğü ,kaynak cihaz olarak cd oynatıcı , bilgisayar v.b. gibi bilgilerini ayrıca bütçenide yazarsan daha rahat yardım alabilirsin.

• Bir küsür senelik mevzu ama yazmak istedim yine de..Evo serisinin hi-end'le uzaktan yakından ilgisi yoktur....Hifi klasmanında ortalarda yer alıyor deseniz yeridir ama hi-end işin öte tarafı öyle kolay olmuyor hemen hi-end damgası vurmak.....Madem Evo serisi Hi-end bana evo serilerinde kullanılan tweeter,woofer,xover vs.. ve diğer bütün iç dış elemanların ayrıntılı birer fotoğrafını koyar mısınız? Hep beraber görelim hi-end ürün nasılmış...

Ve şunu da söyleyeyim eğer Evo20 hi-end ise Usher S-520 iki kere Hi-end'dir...işçilik - kullanılan driverlar - kablolama - xover yapısı - vs..vs..Yine de tartışmaya açık tabii bunlar benim görüşlerim....Arkadaşın ilk başta yazdığı çoğu model ile evo-20 arasında fark olmadığı gibi evo-20'nin daha geride kaldığı durumlar bile olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 22 Mayıs 2012; 22:32:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Bir küsür senelik mevzu ama yazmak istedim yine de..Evo serisinin hi-end'le uzaktan yakından ilgisi yoktur....Hifi klasmanında ortalarda yer alıyor deseniz yeridir ama hi-end işin öte tarafı öyle kolay olmuyor hemen hi-end damgası vurmak.....Madem Evo serisi Hi-end bana evo serilerinde kullanılan tweeter,woofer,xover vs.. ve diğer bütün iç dış elemanların ayrıntılı birer fotoğrafını koyar mısınız? Hep beraber görelim hi-end ürün nasılmış...

Ve şunu da söyleyeyim eğer Evo20 hi-end ise Usher S-520 iki kere Hi-end'dir...işçilik - kullanılan driverlar - kablolama - xover yapısı - vs..vs..Yine de tartışmaya açık tabii bunlar benim görüşlerim....Arkadaşın ilk başta yazdığı çoğu model ile evo-20 arasında fark olmadığı gibi evo-20'nin daha geride kaldığı durumlar bile olabilir..

Merhaba Sn. atalayalper;
    Aslında konunun üzerinden üzerinden dediğiniz gibi bayağı geçti ama sn.sen_ates arkadaşımız kullandığı sistemle bir bilgi almak istemiş konuda hortlamış oldu.
    Bende hoparlörleri yaklaşık bir sene önce ikinci el olarak aldım ve kullanmaktayım. Hi-end ibaresi kullandığım hoparlör için veya zamanında üstte belirttiğim seçenekler için abartılı bir ifade olur,bunlar ancak giriş seviyesi ürünler olarak nitelendirilebilir.Malum kısıtlı bütçe ile fiyat performans ürünü ararken kısmet bu hoparlörlere oldu.Özellikle jazz,new age,vokal müzikler dinlerken keyifli hoparlörlerdir.
    Saygılarımla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.