Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende her an lx serisine terfi edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

bende her an lx serisine terfi edebilirim.

aman lx-83 alma sakın sonra banada aldırma lx-83
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

quote:

bu arada hala benim cihaz kutuda biliyomusun açarken fotograflıycam bi denk getiremedim steryo yorumlarıda daha önce dinlediğim lx-71 e göre yapıyorum bugün yarın kurulumu yapıcam şuan harman kardon bağlı denon 3310 da bi arkadaşım istiyo anlaşmayı bekliyorum .

• bu arada kısa bi incelemeden sonra pioneerin top avr si lx-83 olduğuna karar verdim.çünkü susano 4-5 senede bir yenileniyor .güç olarak lx-83 den biraz güçlü fkat eski seri olmasındanmıdır nedir 192 kHZ/24-bit olan d/a converter lx-83 de 32-bit lx-83 daha güncel bir ürün yeni teknoloji fakat şuan için böyle gözüküyor pioneeer yakın zamanda yeni bir susano çıkarırsa liderlik el değişir.bende lx-73 ü biraz kullanıp test edip lx-83 geçicem büyük bir olasılıkla..
  • Lx73 kullanıpta 83 e geçerim diyorsan paranı ziyan etmekten başka bişey yapmış olmazsın bence

bu geçiş işlemini neden 32 bit müzikler çıktıktan sonra yapmıyorsun?

hem 32 bit dac ın 24 bit dac tan çokta net detayını anlayamayacaksan bunun ne anlamı kalıyor? bunu anlamak için stereo ağırlıkli üst düzey bir sistem olması gerekir.

birde zaten üst düzey stereo müzik ağırlıklı bir sistemde de lx83 ü kimse kullanmaz. lx83 ün asıl amacı sinema.

birde jamolarınız için lx73 fazlası ile kafi, lx83 biraz lüks olur sanırım.
  • anlamadığım 32 bit için illa 32 bit kayıtmı şart peki bu resimdeki on off ne demek oluyor tam anlıyamadım

PIONEER AV RECEIVERS
  • Whirlpool.net.au
    Pioneer SC-LX73 & SC-LX83 - Audio
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/1565320
    bu linktede lx-73 lx-83 farkları mevcut
  • 32-192 upsampling'i aciyorsun oradan. Ben oyle kullaniyorum. Baska topikte de yazdim, 3007'den sonra lx83 kullandiktan sonra ikisinden biri avr degil diye dusunuyorsunuz. Ama soylendigi gibi aradaki farklarin aciga cikmasi icin kaynak ve hoparlorlerin de iyi olmasi gerekiyor. Jamo'lar icin gerek oldugunu soyleyemem.
  • jamo c607 için kötü diyorsunuz ozaman hangi hoparlör için bu ayarı açıp performans alıcaz onuda bilelim
  • Su su su diye soyleyemem. Malum daha ust seviye hoparlorlerden bahsediyorum. Jamo'lar kotudur yada Jamo'larda fark olmaz demiyorum illaki olur, ama yaratabilecegi maksimum farki yansitabilir mi tartisilir. Mesele degip degmeyecegi. Karar vermek aliciya dusuyor bu durumda.
  • yada şöyle soruyum jamo c607 yi iyi bir anfiyle dinledinizmi bence bazen herzaman pahalı iyi olmuyabiliyor.ama iyi bir hoparlör öneriniz varsa yada siz en azından lx-83 ü hangi hoparlöre sürüyorsunuz
  • Benim durum degisik, Be-20 DMD'leri Gryphon suruyor pre-out'la, kalan 3 kanali lx83. Surroundlar'da BE-718, centerda da gecici olarak firmanin verdigi Focal Chorus cc700 var. Yakin zamanda be-616 dmd gelecek oraya da, bekliyoruz. Ornegin; 32bit acik oldugunda center kanalindan alinan fark digerlerine gore cok daha az. Surround ve frontlarda hatri sayilir bir cozunurluk farki olusuyor ama diyaloglara ayni miktarda yansimiyor. Elbette ki olumlu bir etkisi var ama digerleri kadar degil. Eminim be-616'yla kendini gosterecektir. Benim cikardigim sonuc bu ozellige etki eden en onemli seyin tweeter oldugu yonunde. Bence tam performans icin Focal be serisi, Paradigm Signature, Dynaudio, B&W diamond tweeter'li serileri, Usher Dancer serisi gibi modellerin seviyelerine cikmak lazim. 83 sanildigindan daha ciddi ve ust seviye bir avr, testlerinde de saydigim modellere denk hoparlorle kullanilmisti yanlis hatirlamiyorsam.

Jamo'lari dinlemek nasip olmadi ama 83 onlara gereksiz fazla geleceginden eminim sayilir. Yanlis olmasin Jamo'larla bir alip veremedigim yok sadece yukarida saydigim modelleri hak ettigini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 7 Mart 2011; 0:52:18 >

• yazdığınızdan anladığım kadarıyla frontlara power anfi bağlamışsınız ve sürdüğünüz frontlar usher 20.000 dolar fiyatında .lx-83 jamolara gereksiz diyorsunuz fakat elimde zaten lx-73 var ve 83 le arasında bariz farklar yok.ozaman lx-73 için bile jamo c-607 ler gereksiz gibi gözüküyor.
  • ben o rakama gore cok daha uygun fiyata ikinci el aldim ama evet sifiri 25.000$ civarlarinda . Muzik benim icin on planda oldugundan ayri bir stereo amfiyle suruluyorlar orasi da dogru. Benim 83 kullaniyor olmam 83'un citasini bu seviyelere cikarmiyor zaten. Ayri amfi olmasa 83'un bahsini edemezdim, beni kurtaracak en alt model Denon Pre-Power falan olurdu. Ama dedigim gibi muzik agirlikta benim icin o yuzden isin muzik bolumune sinemayla alakali urunleri karistirmadim. Ayrica 3 hoparlor surmesi icin gidip de pro-power almak kadar gereksiz bir sey olamaz. Dogal olarak alabilecegim en iyi avr'yi almaya calistim.

Sistem stereo amfi olmasa ayrica bir sinema prosesorunu ve cok guclu bir power amp hak ediyor ama benden de bi'yere kadar. Ayri bir odaya ayri bir sinema sistemi kurabilecegim zaman gelirse insallah, ancak o zaman pro-power olaylarina sicak bakarim. Zaten o odada da Usher kullanmam, mukemmel sekilde yerlestirilmis bir THX sistem daha sicak geliyor.

Farkettiyseniz kullandigim hoparlorlerin seviyelerinden bahsetmedim yukarida, bahsi gecen modeller daha alt modeller. Benim prosesor ve 3 hoparlor surmesi icin alabilecegimin en iyisi lx83'tu, o yuzden benim sistemimde o var. Gidip pro-power kullansam o da benzer bir sekilde mekandan oturu gostermesi gerektigi performansini gosteremeyecek. Tipki lx83'un C607'lerde tam performans gosteremeyecegi gibi. Aradaki sinirlari cizebilmek onemli.

Gel gelelim lx73 gereksiz diyemem. 83'le aralarindaki farklar daha cok pre kisminda bulunuyor, pre kismindaki farklarin ortaya cikmasinda hoparlorler cok onemli rol oynar.

• bu arada bu 32 bit olayını denonnun hiç bir top av receiver ve av amfilier modelinde göremedim.bu şu demekmi oluyor 32 bit olayı çok önemli bişey değil
    hatta susanoda bile yok.ve 83 ile 73 ün arasındaki pre kısmındaki farklar ne oluyor .
    Whirlpool.net.au
    Pioneer SC-LX73 & SC-LX83 - Audio
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/1565320
    bu linkteki farklardan başka farklar varmı.

SC-LX83 Each of the 7 digital preamps final stage are equipped with high-bit sampling audiophile, professional quality Audio4pro™ AKM AK4480 32-bit DAC / TI Aureus 32-bit Digital Engine feeding the B&O analogue ICEpower – 'Direct Energy HD Power Amplifier' further enhanced, refined on the LX72/LX82 power amps.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 7 Mart 2011; 10:22:45 >

• yok yok o kadarda değil (şimdilik)

lx73 fiyatı bile yurt dışında iki tane 2020 yapıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: nickelx

quote:

• @nickelx,

jamolarına kötü denemez elbette, ama lx73 zaten elinde varken lx-83 almanın pek bir avantajının olmadığını belirtmek istedim sadece. ama sen konuyu farklı bir boyuta taşıdın yaw

üst seride kolonlarla ve uygun digital analog kaynaklar ile dinleti yaptığında ancak o zaman 24 bit / 32 bit farkını net olarak algılayabilirizi anlatmak istedim.

sen bence lx83 düşünceni çöpe at. lx73 ününde kıymetini bil, bak daha kutusunu bile açmamışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 7 Mart 2011; 13:36:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li
    üst seride kolonlarla ve uygun analog kaynaklar ile dinleti yaptığında ancak o zaman 24 bit / 32 bit farkını net olarak algılayabilirizi anlatmak istedim.

bu şekilde bir dinletide yani analog kaynak ile 24/32 bit farkı nasıl anlaşılacak anlayamadım ben?
  • kdundar,

cımbızla çalışıyorsun sanırım?
  • ne demek cımbızla çalışmak tam anlamadım.

konuyla ilgili yorumları okuyorum, yorumlardan birinin içinde benim bilgime göre çok yanlış bir şey yazıyor, ben de ben mi yanlış biliyorum veya yanlış bilmiyorsam başka okuyanlarda yanlış öğrenmesin diye soru soruyorum...

buraya bilmeden yanlış bir şey yazmak normal bunu sorgulamak anormal mi oluyor?

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

kdundar,

cımbızla çalışıyorsun sanırım?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.