Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (454. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 450451452453454
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum oncelij müzik dinlemekse gercekten stereo amfi bakmakta fayda var , TV ve ps 4 u baglayabilecegin amfiler mutlaka vardır araştırmak lazım , ama şu bir gerçek ki sinema amfisinde müzik olmuyor ,yani oluyor da ortaya karışık bir ses oluyor.
    Sinema avr sini cok abartmayip sisteme uygun fiyatlı Sony Kenwood technics vs bir stereo amfi eklemek en doğrusu. Sinemada zaten subwoofer ve center iyi olduktan sonra 20-25 M2 odalarda 89-90 db hassasiyetli hoparlörlerle giriş seviyesi avr ortamı inletir.
    Ben yıllardir bu işlere kafa yoran birisi olarak 4-5 tane denon amfi kullandım 8ohm 120 watt ile 1611 veya x1400 arasında hiçbir fark sezemedim. Biri 8 bin tl biri 80 bin TL düşün yani..onkyonun güçlü avr leri vs burada efsane olmuş 921 kullandım center ve subwoofer iyi olduktan sonra sinema tarafında avr çok fark etmiyor
    Hı fi olayinin kalite konusu zaten stereo da ortaya çıkıyor.Stereo da TV izlerken felan Kenwood veya technics in stereo amfileri iyidir gördüğüm kadarıyla çoğunlukla sistem bu şekilde kullanılacak zaten , sinema günde 1 veya zaten en fazla iki tane izlersin yani sinema avr sine çok kafa yormaya gerek yok. Sonu ucu bucağı yok zaten bu işin . Kısaca söylemek gerekirse giriş seviyesi uygun fiyatlı bir avr, güzel bir subwoofer ve center ile sinema olayı tamam olur , stereo olarak ise Sony Kenwood veya technics bir amfi normal bir ev kullancisi için fazlasıyla yeter de artar bile.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrros

Ya hocam stereo ses iki kanal ses değil mi?
    Tamam işte ben de onu diyorum. Avr lerin püre direct modunda verdiği stereo bana göre avr nin prologic moduna benziyor.
    Şimdi 5.1 kodlanmış bir filmi true HD veya DTS HD izlemek neree , sanal 5.1 olan olarak prologic modunda izlemek nere ?
    Ben farkın anlaşılması için bu benzetmeyi yapıyorum neden anlasilmiyor anlam veremiyorum .
    Yani stereo amfiden aldığın ses avr nin true HD si gibi DTS HD si gibi tabi müzik anlamında

Avr ler prologic modunda sanal böldüğü zaman atmos daki o çevresel etki nasıl tam olusmuyorsa ,avr nin stereo modunda da o iki kanal etki olusmuyor.Bunu anlatmaya calisiyorum
    Sesteki detay ile stereo ayrımını yanlış ifade ediyorsunuz. Ben esas kendimin anlattıklarının anlaşılmadığını görüyorım
    Üflemeli bir parça sağ kanala kodlanmış keman sesi de sol kanala kodlanmışsa avr bunu sanal olarak değil pekala gerçek olarak size onu o şekilde verir. Bunun için ek bir ses işleme yapmaz. Ha siz çok kaliteli bir stereo amfide o kemanın detayını çok daha belirgin bir şekilde claritysi avrye nazaran çok daha iyi bir sahnede duyabilirsiniz. Yani bu avryi Sanal olarak veriyor diye bir duruma düşürmez 😊
    Avrler anlatmaya çalıştığım gibi öncelikleri stereo müzik değildir, içlerindeki devre sayısı , n kanal vs derken noise oranı artar bu da sesin aslına olan sadakati düşürebilir. Sesteki detayı yavanlaştırabilir ama ‘sanal stereo veriyor, aslında tek kanal veriyor’ lafının fizik kuralları içerisinde bir geçerliliği yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quatrros kullanıcısına yanıt

Hocam kusura bakmayın bu iş teknik bir iştir ve sencesi bencesi olmaz. Mesela;

"AVR'nin Pure Direct modunda verdiği stereo, AVR'nin Pro Logic moduna benziyor."

Bu kıyaslama teknik olarak doğru değil. Pure Direct modu, sinyalin en az işleme tabi tutulduğu bir moddur ve amfi, ses sinyalini orijinal haliyle iletmeye çalışır. Bu mod, yüksek kaliteli bir stereo kaynağın mümkün olduğunca saf bir şekilde aktarılmasını sağlar. Buna karşılık, Pro Logic modu ise stereo ses sinyalini çok kanallı bir forma dönüştürmek için sinyali işleyen bir surround ses teknolojisidir. Pro Logic, stereo sinyali sanal olarak çok kanallı bir sese bölerken, Pure Direct stereo sinyali mümkün olduğunca saf tutar.

Yalnız şu konuda hemfikiriz ki AVR ler Stereo amfiler kadar kaliteli müzik dinletisi sunmayabilir ama herkes bu farkı ayırt edebilecek kadar terbiyeli bir kulağa da sahip değil.

• sasuta kullanıcısına yanıt
    Ya hocam biliyorum farkindayim evet prologic stereo sesi sanal 5.1 e boluyor ve gerçek 5.1 DTS ye gore yavan ve yüzeysel bir ambians oluşuyor evet doğru, hatta prologic 1 de eskiden surraund tek kanaldi felan filan.
    Yani gercek bir stereo amfiye nazaran avr nin verdigi stereo ses benzerlik bakımından yani bakın tekrar söylüyorum benzerlik bakımından prologic gibi birşey yani.
    Nasıl ki prologic ile gerçek 5.1 DTS farkı var ise , avr nin stereosu ile stereo amfinin stereosu arasındaki fark bana göre aynı.
    Bunu avr cihazı ile müzik dinlediğini zannedenler daha iyi anlasınlar diye söylüyorum. Adamın avr var ama stereo amfisi yok. Bu adamin bu farkı anlaması için elindeki avr nin prologic modu ile , 5.1 DTS true HD ,DTS HD farkı kadar olduğunu anlaması için örnek veriyorum.
    Avr cihazi iki kanal stereo verse de stereo amfiye göre tek kanalmis gibi düz flat bir ses gibi hissettiriyor ,tıpkı prologic modunda ki yavanlik gibi .
    Avr cihazıni prologic modadan DTS HD moduna alınca abovvvvv evin içini çevresel ses ve efecctler sarıyor
    Müziği de stereo amfi ile açınca abovvv flüt keman çalgılar vs iki kanala bölünüyor dengeli ve gövdeli daha ayrıntılı bir ses geliyor ....

İşte bu hissiyat avr kullanicilarinin anlaması için prologic ten DTS HD veya atmos a geçince tattiklari hissiyatın aynısı oluyor benim demek istediğim budur .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quatrros kullanıcısına yanıt

Hocam, sanırım düşündüğünüzü ifade ederken bazı karışıklıklar yaşıyorsunuz, çünkü belirttiğiniz noktalar teknik olarak yanlış. Teknik bir konuyu "bence" gibi öznel ifadelerle açıklamaya çalışmak, maalesef hatalı sonuçlara yol açar. Verdiğiniz örnekte hissettirmeye çalıştığınız fark, aslında elma ile armut kadar farklı iki durumu karşılaştırmak gibi bir şey. Daha nesnel ve teknik bir yaklaşımla konuyu ele alırsak, aradaki farkları daha net bir şekilde görebiliriz.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sayın Turuncu,
    Yanıt için tekrar teşekkür ederim, sorularımın yalnızca doğruyu bulmak amaçlı olduğunu belirtmek isterim. Hani ilk paragrafta passthrough olayının, stereo ses için çok da önemli olmadığını söylemişsiniz ya, ben şu nedenle önemli olduğunu düşünüyorum: sahip olduğum tv ( samsung f8500) eski olduğundan ve passthrough özelliği olmadığından, sesi KENDİNCE işleyerek AVR ye gönderdiğini düşünüyor ( biliyorum diyemedim) ve bu durumun da sesin kalitesini bozacağını düşünüyorum, ha ben bozulmuş sesi ayırt edebilecek bir kulağa mı sahibim, tabii ki hayır, ama madem ki İYİ sese para harcıyoruz, teorik de olsa bozulmamış, olumsuz anlamda müdahale edilmemiş olmasını bekliyorum😊
    Haksız mıyım sizce, siz ne düşünüyorsunuz?

• betelguz B kullanıcısına yanıt
    Ürününüzü iyi günlerde kullanın, yamaha nın şu a2a ve v6a cihazları benim de radarımda..Birbirleri ike neredeyse aynı oldukları halde neden V ile başlayan seri daha ucuz, anlayamadım, sizin bir fikriniz var mu ve son sorum epeydir kullanıyorsunuz cihazı, türkçe menüsü var mı, kullanımı , kurulumu kolay mı ve memnun musunuz?

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    İyi niyetinizden şüphe duymuyorum ama teknik olarak açıkladığım ve net olan bir bilgi için hala daha ben öyle düşünüyorum gibi yaklaşınca insan biraz sıkılıyor.

Tüm tv’ler stereo sesi pcm 2.0 olarak olduğu gibi aktarır. Ayrıca tv’deki normal kanalların ses kalitesi oldukça düşük. O yüzden sizin tv’den ses aktarma konusuna takılmanıza anlam veremiyorum.

AVR’yi alacaksınız ve kaynak cihazları AVR’ye bağlayıp avr ve hoparlör kaliteniz kapasitesinde ses alacaksınız.

Sizin yerinizde olsam birkaç Hifi dükkanına gidip biraz ürün dinlerdim. Hangi ürünün sizin beğendiğiniz tarzda ses verdiğini belirleyip bütçenize uygun olanı ile devam ederdim

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    😊 Yanıt için teşekkür ederim, son iki cümlenizdeki öneriyi dikkate alacağım.👍🏼

Bu arada, fiyatları ve özellikleri neredeyse benzer olan 3 markanın üç modeline yoğunlaştım, önerileriniz, tecrübeleriniz varsa duymak isterim, herşey için teşekkür ederim. 👍
    1- Pioneer VSX-935
    2- Yamaha RX V6A
    3- Marantz Cinema 70S

• Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Marantz slim avr kafadan eleyin onu eğer güç ve performans istiyorsanız

• biraz daha bütçe arttırıp dirac oda kalibrasyonuna sahip bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

• Arkadaşlar elimde hkts 30 ile kullandığım VSX 420 bi amfi var. Amfi nin kumandası sıkıntılı, internette de yurtdışından sipariş dışında yok sayılır(olanlar da 600-700tl fiyat yazmış.) Bildiğiniz uyumlu universal kumanda var mı ? Yada bu amfi ile artık uğraşma derseniz tavsiye edebileceğiniz bir amfi var mı ?

• atari800xl A kullanıcısına yanıt

Merhaba, universal kumandalar büyük ihtimalle işinizi çözer. Her cihazın bir kumanda kodu vardır sizin avr'nin kumanda kodunu (hatta çoğu zaman universal kumandanın kitapçığında cihazların modellerini de belirtir) girerek kullanabilrsiniz. Yada Ali expresste aratınca çıkıyor eğer yasal sınıra denk gelmiyorsa orayı da deneyebilrsiniz.

• 2004 model Pioneer VSX-D714 receiver'ımın tüm orijinal ayaklarının eridiğini farkettim, katran gibi yapışkan, ele, tornavidaya bulaştı mı aşırı zor çıkıyor. Büyük ayağı çevirip çıkarayım dedim ama oynamıyor. Eriyen lastik kısmı çıkarayım dedim ama oraya nasıl takmışlar çözemedim. Ortada silindir bir metal çubuk takılı gibi. Penseyle dönmüyor, kazınmıyor. Lastik kısım ya da komple ayak nasıl çıkarılır yerinden?

PIONEER AV RECEIVERS

PIONEER AV RECEIVERS

• lecoqtr L kullanıcısına yanıt

Merhabalar, genelde içeriden vidalı oluyor ayaklar ama model özelinde farklılıklar da gösterebilir.

Kasayı açıp alta erişiminiz var mı bir kontrol edin isterseniz.

Eriyen kısmın içinde vida var. Onu sökmemiz gerekiyor.

• PRODJ kullanıcısına yanıt

Yabancı bir forumda da öyle dediler. Vidaya ulaşmak için eldiven giyip WD40 ile yapışkan lastikten kurtulmayı deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Resimde vida gorunuyor

PIONEER AV RECEIVERS

• 
Sayfa: önceki 450451452453454
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.