< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
PIONEER AV RECEIVERS (453. sayfa)
-
-
Tekrar merhaba, kullandığınız cihazlar arasında yer alan roxan amfi, öncelikle müzik için, kef q 150 (ya da 350 ) hoparlör çiftini sürebilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 5 Temmuz 2024; 23:32:44 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Roksan oldukça güçlü bir amfi. Bahsettiğiniz kef 150 yada 350’yi rahatlıkla sürer.
Diğer sorunuz için bahsettiğiniz Elac aktif hoparlörü dinlemedim. İncelemelerine de bakmadım, o yüzden iki alternatif arasından seçim yapamam.
Ama birisi aktif hoparlör, diğeri ise slim avr ve pasif hoparlör. Yani iki sistem birbirinden farklı seçenekler.
Burada konu sistemin geri kalanı, kaynak cihazlar ve kullanım şekline göre belirlenmeli. Bu detaylar olmadan bir şey önermek istemem şahsen.
Sn. Turuncu55,
Diyelim ki bir marantz nr1510 satın aldım pasif hoparlörlerimi sürmek için. İlk etapta kef w 150 ile başlamaya niyetliyim Ancakk belki daha sonra bir sub ve belki de 2 orta boy kule ike olayı genişletme planım var.
Evvelce de bahsettiğim gibi atılacak her kurşundan birer tane var bende ve bu nedenle şansımı iyi kullanmak istiyorum. SORUM KENDİMCE ÇOK MÜHİM:
Bu marantz 1510 (slim olan yani), ilk etaptaki Kef Q 150 leri (2 adet) SÜRER Mİ? İkinci sorum ise; eğer ilerde olayı kendimce büyütebilirsem alacağım subwoofer ı ve belki de bunlara da ilave (toplamda üç yollu 2 kule, 2 kef q150 ve belki de sub) olunca 5 adet hoparlörü sürebilir mi?
Marantz 1510 kanal başına 45 watt güç veriyor diye hatırlıyorum. Bu amfi iki tane kef 150’yi sürebilir. Ama kef’ler gibi düşük ohm değerine sahip hoparlörler için biraz daha güçlü bir amfi olsa daha iyi olur.
Sistemi genişletmek istediğiniz zaman ise Marantz 1510’nun nefesi kesilecektir. O yüzden önleri daha iyi sürebilmek için Marantz’ın front pre out çıkışından Fosi v3 gibi bir amfiye çıkış alıp, ön hoparlörleri Fosi ile sürebilirsiniz.
Bu arada subwoofer’lar aktiftir. Yani kendi amfisi vardır, AVR’den güç almazlar ve AVR’ye yük olmazlar. O yüzden Sub’ı dert etmenize gerek yok.
Sadece surround (çevresel) ses konusunu tamamlamak için bir tane de center hoparlör almanız gerekir.
Böyle bir durumda Marantz center ve arka hoparlörleri sürerken, Fosi de öndeki kule hoparlörleri sürmüş olur. Bu hali ile sistem idare eder olur.
Yalnız yanlış bilmiyorsam 1510 eski bir model ve 4K HDR vs gibi destekleri yoktu. İlla ki slim bir avr alacaksanız güncel bir model almanızı tavsiye ederim. Yada Avrupadan uygun fiyatlı bir model getirtmeye çalışın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
5+1 jamo var. 919 de anfi. Cepten vs ac kapa yapabilecek ve fiziki olarak daha küçük bir model var mı?
Bu cevap çok tatminkar oldu benim için, teşekkür ederim. Biraz inceledim, marantz 1510 lar için şöyle bir açıklama var: 5 kanallı ayrı güç amplifikatörü, kanal başına 85W
Bu bilgi, "nefesin kesilebilmesi" ihtimalini değiştirebilir mi, eğer yine aynı fikirdeyseniz yine bir slim modeli olan 1710 çözüm olabilir mi? ?
Selamlar, Pioneer vsx 2020 modelli cihazı 2. el olarak aldım artık ben de bu gruba dahilim sanırım :) Samsungun eski bir ses sistemini kullanıyordum en fazla dd desteklediği için çok da surround ses alamıyordum. Şimdi samsungun hoparlörlerini amfiye bağladım ses alıyorum fakat subwoofer çalışmıyor. Subwooferın pasif olmasından gibi anladım ama emin de değilim açıkçası. Var mıdır bunu aşmanın bir yolu? Yoksa aktif bir subwoofer mı almalıyım?
-
Sizin amfinize pasif sub çalışmaz.aktif subwoofer almanız gerekmektedir.
Son cümlenizdeki Kaynak cihaz detayını açıkçası ben de bilmiyorum. Yani avr yi aldık, müzik öncelikli stereo hoparlörümüzü aldık, iyi de biz bu cihazda/sistemde müziği, kaliteli müziği, 24/192 yi, ya da flac format müziği nasıl ve nereden dinleyeceğiz? Hadi diyelim avr lerin ön yüzlerindeki flac çalabilen usb portlarını kullanarak indirdiğimiz flac format müzikleri dinleyebileceğiz, mesela cd kalitesinde bir müzik için illa ki marantzın ya da sony nin cd player larını mı almak zorundayız, samsungun bir cd playerı yeterli olmuyor mu?
Bence çoğu kullanıcı için yeterli daha fazlası gerçekten gereksiz ve fazla ayrıntı. Ama şunu net söyleyebilirim ki avr cihazı ile müzik olmuyor ,avr lerden iki kanal değil de tek kanal ses geliyor.Fakat stereo amfi olayı iki kanal farklı ses.Bunu şöyle tanimlayabilirim
Avr ile müzik: TV ye amfisiz 5 hoparlör bagladigin tüm hoparlörlerden aldığın ortak düz ses daha doğrusu gürültü .
Stereo amfi ile müzik: TV ye avr ve hop. + Sub bağlayıp aynı filmi 5.1 DTS HD olarak aldığın çevresel dijital sinema sesi
Müzik için öncelikle stereo amfi lazım kaynak işi en son bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaptığınız tanımlama pek de doğru olmamış aslında.
AVR’ler pure direct vs diye geçen modda tüm dijital ses işleme fonksiyonlarını iptal eder ve sesi kapasitesince olduğu gibi verir. Yoksa tek kanal sesi tüm hoparlörlerden vs vermesi gibi bir durum söz konusu değil.
Bu arada pure direct vs tarzı ses modu seçilse bile AVR’lerin çoğunluğu yapıları gereği stereo amfiler kadar başarılı bir müzik performansı veremiyor.
Ama bir çok deneyimsiz kişi bu farkı da anlamayabilir. Duyma ve hassasiyet her kişi de farklı olduğundan kesin olarak şu kişi farkı anlar yada anlamaz diyemiyoruz.
@architect
Kaynak dediğimiz zaman medya oynatıcı, Apple TV, PC, ps5, plak çalar vs vs gibi cihazlar ve de bunlar üzerinden oynattığın dosyalardan bahsediyoruz.
Film yada müzikleri çalmak/oynatmak için de envai çeşit cihaz var. 100 bine de var, 10 bine de, 1 milyona da.
Ama öncelik olarak flac vs gibi yüksek çözünürlüklü dosyalardan müzik dinlemek gerek. Eğer 128kbps mp3 çalıyorsan, 1 milyonluk sistem de olsa bir faydası olmaz.
-
Açıkçası avr ve hop. alımını öncelikle müzik için istiyorum. Ben şunu anlamaya çalışıyorum: diyelimli iyi nir avr ve kef q 150 ya da 350 hoparlörleri aldık. Bende halen passthrough özelliği OLMAYAN bir tv, eski model bir samsung dvd player, bir ps4 var ve harddiskimde de bolca flac müzik dosyası. Şimdi eski model samsung dvd player ile sanatçıların orjinal albümlerini takıp dinleyince sence iyi müziğe ulaşmış olacak mıyım, ya da ps4 store unda bulunan diyelim ki apple müzik uygulamasını kullanarak ysni internet vasıtasıyla iyi müziğe ulaşabilecek miyim?
Keşke herhangi bir yerde birkaç saat sohbet edebilsek de şu kafamdaki sorulara bir yanıt bulabilsem😀
Açıkçası passthrough olmayan tv bilmiyorum. Ayrıca müzik dinlemek için passthrough özelliğine ihtiyaç yok. Müzik iki kanal pcm formatta aktarılacağı için arc özelliği yada optik çıkışı olan herhangi bir tv kaynak olarak kullanılabilir.
DVD üzerinden müzik CD’leri dinlediğinizde kalite yakalama ihtimaliniz bence düşük çünkü bu tarz dvd oynatıcılar bunun için yapılmıyor ama optik çıkış ile AVR’ye bağlanırsa avr ve hoparlör kalitesinde ses alınabilir.
PS4 de yine hdmi ile bağlanıp üzerindeki uygulama aracılığıyla size hizmet sunabilir. Ama konu yine avr ve hoparlör kalitesine bağlı.
Yalnız öncelik müzik ise avr çok doğru bir tercih olmaz. Ama hem sinema hem de müzik olsun derseniz ve bu işe 300-400 bin yatırmayacaksanız avr daha ideal bir çözüm olabilir.
Bu sebeple sizin bu sistemi ne için ve de ne gibi cihazlar ile kullanacağınıza karar vermeniz ve buna göre bir model almanız gerekiyor.
-
"AVRlerden iki kanal değil de tek kanal ses gelmesi" diye bir durum yoktur. Stereo sinyal gelirse stereo verir. Ha siz verilen sesin kalitesini safkan bir stereo amfi kadar beğenmiyor olabilirsiniz ama bu stereo çalamadığı anlamına gelmezz.
-
Hocam tabi ki haklısınız fakat ben bir betimleme yaptım yani stereo amfi sesi tam olarak iki kanala bölüyor , fakat sinema amfiler orijinali i iki kanal olan sesi ,tek kanalı sanal olarak iki kanala boluyormus gibi ortaya karışık çorba kıvamında veriyor bana göre .sinema amfileri stereo isini yapamıyor , yani tabi tercih meselesi ama mesela ben de sinema amfisinde püre direkt modunda her hoparlörü çalıştırarak müzik dinledigimi zannediyordum ama stereo olayında darbukanin sağdan kemanın soldan baş gitarın sağdan yan flutun soldan geldiğini duyunca müzik için stereo amfi diyorum
Hocam iki kanala bölmek diye bir şey yok avrlerde de @turuncu55 'in dediği gibi pure direct mode'a aldığınızda kaynaktan yani orjinal kayıtta nasıl kodlanmışsa avr de ne geliyorsa ses olarak onu verir. Sanal olarak bölme diye bir şey yok zaten stereo ses gayet basit mantıkta bir yapıda. Tercihlerden bahsetmiyoruz, cihazın çalışma mantığından bahsediyoruz avrlerin stereosu gayet iyidir demiyoruz.
Avrler yapıları gereği kompleks bir yapıya sahip olduğundan (ekstra devre, ortaya çıkan gürültü, n kanal + video vb), farklı amaçlar için üretildikleri için stereo amfi gibi bir müzik deneyimi olmayabilir ama bu demek değildir ki stereo vermiyor.
-
Ya hocam stereo ses iki kanal ses değil mi?
Tamam işte ben de onu diyorum. Avr lerin püre direct modunda verdiği stereo bana göre avr nin prologic moduna benziyor.
Şimdi 5.1 kodlanmış bir filmi true HD veya DTS HD izlemek neree , sanal 5.1 olan olarak prologic modunda izlemek nere ?
Ben farkın anlaşılması için bu benzetmeyi yapıyorum neden anlasilmiyor anlam veremiyorum .
Yani stereo amfiden aldığın ses avr nin true HD si gibi DTS HD si gibi tabi müzik anlamında
Avr ler prologic modunda sanal böldüğü zaman atmos daki o çevresel etki nasıl tam olusmuyorsa ,avr nin stereo modunda da o iki kanal etki olusmuyor.Bunu anlatmaya calisiyorum
Yani müzikte Avr lerin stereosu sanal 5.1 neyse o
Stereo amfinin stereosu ise atmos ses gibi gerçek iki kanal ses
Stereo deneyimi olmayan avr sahibi olanların anlaması için bu benzetmeyi yapıyorum .
Ben zaten öncelikli olarak müzik dinlemek için sistem arayışı içindeyim ancak istiyorum ki aynı zamanda hem tv hem de ps4 ümü bağlayabileyim. Eğer AVR değil de stereo amfi alırsam maalesef ne tv mi ne de ps4 ümü bağlamam mümkün olmayacak diye düşünüyorum, haksız mıyım?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X