Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.078
Cevap
88
Favori
471.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tvde dolby digital + desteği mevcut ,dts olarak standart diye biliyorum Netflixten veya başka şekilde DD+ destekleyen bir film ile deneyin otomatik olarak geçiş yapmasına bakın avr de surround kolonlarını dinleyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozgur Ozerdem kullanıcısına yanıt
    Arkaların mesafesi dışında bir de seviye (level) ayarı olması gerek (db ile gösterilen). Eğer o ayarda arkalar çok düşükse o yüzden de arkaların sesi az çıkıyor olabilir.

Bu arada o ayar -12 ile +12 arasında oluyor çoğu amfide. Rakamın Artı veya eksi olmasına da dikkat edin. Önler 1 yada 2 iken arkalar eksi 10 ise arada fark olması normal.

Bir de tv’nizin dijital ses çıkış ayarının raw, bitstream, passthrough yada doğrudan geçiş vs diye adlandırılan ellemeden aktarma modunda olması gerekli. Bu sayede Avr üzerinde dts veya dolby vs gibi ibareleri görebilirsiniz.

Bunun dışında ses denemenizi tv’nin USB oynatıcısı üzerinden gerçek 5.1 sesli 10-15 gb’lık bir film ile yapın. YouTube ve Netflix’deki her içeriğin sesi iyi olmayabiliyor. Ve de denediğiniz sahnede ses ön hoparlörler ağırlıklı olabilir. Aksiyon olan ve her yerden ses gelmesi gerektiğini düşündüğünüz sahnelerde deneme yapın.

Ek olarak hoparlör ses seviyesi ayarını bulduktan sonra uzaklık ayarlarını olması gerektiği gibi düzeltin. Misal sol arka hoparlör oturduğunuz ve izlediğiniz ana konuma göre 2 mt mesafede ise ona 2 mt girin. Önler 4 mt ise onlara 4 mt girin gibi vs.

Tüm bu ayarları doğru yaptıktan sonra da arkalardan az ses geliyorsa arka ile ön hoparlörleri değiştirin. Eğer arkalardan ses yine az geliyorsa amfinin arka çıkışlarında bir sorun olduğu düşünülebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ironmantr

Avr ve tv hdmi arc yani ses geri dönüşüm destekli ise sesi avr ye tvden gönderbilirsin , media player vs bunlarımtbye bağlarsın, ama tv'nin desteklediği ses kodeklerine dikkat edin
    arc var evet netflix falan o şekilde çalışıyor ama sorun şu samsung tv lerde DTS desteği yokmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironmantr

Tvde dolby digital + desteği mevcut ,dts olarak standart diye biliyorum Netflixten veya başka şekilde DD+ destekleyen bir film ile deneyin otomatik olarak geçiş yapmasına bakın avr de surround kolonlarını dinleyin
    Dediğim gibi amfi ses aciyor kisiyor TV ile beraber acilip kapaniyor ama DTS veya Dolby tanimiyor bugün test datalari indirip deneyecek tim ama iş yoğunluğu dan dolayı gece çiktim. Yarın veya ctesi deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkaların mesafesi dışında bir de seviye (level) ayarı olması gerek (db ile gösterilen). Eğer o ayarda arkalar çok düşükse o yüzden de arkaların sesi az çıkıyor olabilir.

Bu arada o ayar -12 ile +12 arasında oluyor çoğu amfide. Rakamın Artı veya eksi olmasına da dikkat edin. Önler 1 yada 2 iken arkalar eksi 10 ise arada fark olması normal.

Bir de tv’nizin dijital ses çıkış ayarının raw, bitstream, passthrough yada doğrudan geçiş vs diye adlandırılan ellemeden aktarma modunda olması gerekli. Bu sayede Avr üzerinde dts veya dolby vs gibi ibareleri görebilirsiniz.

Bunun dışında ses denemenizi tv’nin USB oynatıcısı üzerinden gerçek 5.1 sesli 10-15 gb’lık bir film ile yapın. YouTube ve Netflix’deki her içeriğin sesi iyi olmayabiliyor. Ve de denediğiniz sahnede ses ön hoparlörler ağırlıklı olabilir. Aksiyon olan ve her yerden ses gelmesi gerektiğini düşündüğünüz sahnelerde deneme yapın.

Ek olarak hoparlör ses seviyesi ayarını bulduktan sonra uzaklık ayarlarını olması gerektiği gibi düzeltin. Misal sol arka hoparlör oturduğunuz ve izlediğiniz ana konuma göre 2 mt mesafede ise ona 2 mt girin. Önler 4 mt ise onlara 4 mt girin gibi vs.

Tüm bu ayarları doğru yaptıktan sonra da arkalardan az ses geliyorsa arka ile ön hoparlörleri değiştirin. Eğer arkalardan ses yine az geliyorsa amfinin arka çıkışlarında bir sorun olduğu düşünülebilir.
    Fazla kurcalama imkanim olmasi ama dediklerini muhakkak deneyeceğim.
    Stereo ikili hoporlor yapinca sağ 2 li ve sol 2 li den ayni ve kuvvetli sesi alabiliyorum bu surround ların çikişi sağlam olduğu anlamına gelirmi yoksa farkli bir olaymi var.
    Bugün orjinal DTS formatları nı indirdim deneme yapacağımı.konu ile ilgili bilgilendireceğim.
    Şunuda eklemek istiyorum elimde 4 adet hdmı kablo var bunların 3 ü arc ile uymadi son senediğim kablo tvbu ile gelen 2 kalite görünen high speed yazan kablo başardi

• Ozgur Ozerdem kullanıcısına yanıt
    Extended stereo yaptığınızda önler ve arkalardan aynı seviyede ses gelmesi amfide bir sorun olmadığı anlamına gelir. Ki bunu dün gece mesaj yazdıktan sonra tekrar okuduğumda fark ettim ama düzeltmeye de erindim 😀

Bu arada Avr üzerinde dts ve dolby logolarını görüyorsanız, arc ve tv ses çıkış ayarlarını da halletmişsiniz demektir.

Yalnız Hdmi kabloların sesi aktarmaması ilginç geldi. 2010’dan beri aldığım ne kadar 5-10 TL’lik dandik Hdmi kablo varsa sesi düzgün şekilde iletti bende. Ki onlardan birini de sizdeki aynı seti olan bir akrabama verdim ve orada da çalışıyor. Buradan yola çıkarak acaba sizin tv Hdmi kablo seçiyor olabilir mi?

Bu arada filmleri Bilgisayardan indiriyorsanız PC’yi Avr’ye direkt Hdmi ile bağlayıp dts hd ve dolby true hd formatları da bir deneyin derim. Çünkü arc, bant genişliği az olduğu için sadece düz dts ve dolby sesleri iletebiliyor. HD olan versiyonları iletemiyor. Bu sayede düz ile HD olan arasındaki farkı da görmüş olursunuz.

• Arkaaşlar merhaba, Pioneer Lx60 receiver 1 yıl kadar önce, cihaz açılmasına rağmen sesi hoparlöre aktarmıyordu, bu problemden dolayı Ataşehirdeki yetkili servise bıraktım, aylarca parça bekliyoruz, bakıyoruz vs diyerek beni oyaladılar, en sonunda kartın değişmesi gerek dediler.. Açıkcası servisin iyi niyetli olduğuna çok inanmıyorum, önerebileceğiniz bir servis ya da bu cihazlardan anlayan bir tamirci vs var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Def-Tech -- 20 Ağustos 2020; 15:52:49 >
  • Selamlar. Arkadaşlar Pioneer vsx 1130 avr yi nvidia shiled tv ile kullanıyorum. 2.1 Hdmi kablo var, sony dolby atmos speaker aldım fakat atmos ses alamıyorum, bilen var mı?

• Def-Tech kullanıcısına yanıt
    Taksim Beyoğlu'nda DTL elektronik var yamaha servisi

• DTL Elektronik Pioneer’in yeni distribütörünün tek yetkili Servisi oldu.
    Yalnız ses ve görüntü sistemlerine artık Okmeydanı’ndaki şubelerinde bakıyorlar.

• Pioneer, aynı model no'sunu taşıyan bazı AVR ve Stereo receiver'larını ABD'de "Elite" logosuyla satıyor. Bunların Avrupa'da satılan ürünlerden bir farkı var mı?

Sanki uzun zaman evvel "ABD'ye sattıkları bazı ürünler daha kaliteli" diye bir yazı okumuştum.

LX504 ABD sürümü
     PIONEER AV RECEIVERS

LX504 Avrupa sürümü
     PIONEER AV RECEIVERS

• Merhabalar,

Elimizde pioneer kolonlar var, max 2000 liraya kadar avr bakıyorum, ne almalıyım sizce? İkinci el 5+1 için bluetoothlu falan olsa tadından yenmez, birde projeksiyon için ise tw650 ya da muadili birşey bakuyorum. Denon x550 bt ye bakıyordum ama ben karar verene kadar zam geldi onlara da. Şimdiden teşekkürler.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    504 elite modelinde de terminal sayısı 11 normalinde 9 ,büyük ihtimalle 2.si köprüleme yapıyor geçiş için 11 kanal değil yani..ihtiyaca göre değerlendirilebilir .. ve gördüğüm 2. Farklılık watt farkı normali 215 watt iken elite modelinde 230watt ama dikkatinizi çekerim 2 kanal stereoda 8 ohm da değerler aynı .. 120 watt..0.08 thd 8ohm..
    Ek olarak ürünlerin iç yapıları aynı ama abd ürünleri 110volttur dikkatinizi çekerim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmantr -- 7 Eylül 2020; 14:16:35 >
  • ironmantr kullanıcısına yanıt
    Bugün bir stereo receiver'ını gördüm, Avrupa sürümünde DAB vardı, Elite'de yoktu ama giriş çıkış sayısı Elit'de baya fazlaydı. Avrupa versiyonu 1 Sub, Elite 2 Sub, Avrupa 1 coax, 1 optical, Elite 2 Coax, 2 Optical... Avrupa sürümünde hiç olmayan Pre Out'dan ise 2 tane vardı. Güç olarak Avrupa sürüm 8ohm 85watt iken, Elite 80watt idi ama 5watt çok önemli bir fark değil.

Evet farklılıklar var , bu arada bende 504 var menuleri hızlı ve güncelleme sık sık aldım , fiyat olarakta iyi durumda Pioneer vsx lx ve üst serileri herzman akılda tutmak gerekir en azından onkyodan daha iyi olduğunu düşünüyorum

• ironmantr kullanıcısına yanıt
    Bir de şunu danışayım size(Tabii konuyu takip eden diğer üyeler de yanıtlayabilirler)
    Ben Stereo bir sistem kurmak istiyorum. Network Receiver almasam da stereo amfi alsam, harici network playerların fiyatı çok uçuk olacak. Tidal'ı ayrı tutuyorum ama dinleyeceğim TuneIn ve Spotify gibi kaynakların da bitrate'leri yerlerde sürünüyor zaten. Bu koşullarda Network player yerine Mi Box kullansam ses kalitesi açısından çok mu şey kaybederim?

Dsd (11.2 mhz'e kadar)müzik dinlemeyeceğin için ve Nvidia shield ilede dinlemelerim sonucu tecrübe olarak aman aman bişey kaybetmez isin tabiki bizim kuracağımız sistem yüksek meblalarda olmadığından buna gerek yok ( maddiyata bağlı olarak da ) pahalı sistemlerin dacları en az AKM,ve sabre'den başlıyor

Başarılı bir ürün f/p ürün olarak geçiyor. Hem integrated amp hem de streamer. İncelemekte fayda var.

Ben de lx704 bekliyordum. Yurtdışı sitelerdeki yorumlar beklentiyi karşılamadığı yönünde. Denon sanırım avr işinde artık 1 adım önde.

• satılık full sistem
    benq w1070+pioneer vsx-832+harman kardon hkts30+benq 3d gözlük
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-sinema-sistemleri-benq-w1070-pluspioneer-vsx-832-plusharman-kardon-hkts30-plusbenq-3d-gozluk-863647779/detay

benq w1070 3d full hd projeksiyon ( yedek ampül +10 mt hdmi+10 mt güç kablosu +sağlam duvar askı aparatı)

pioneer vsx-832 4k avr (muazzam)

harman kardon hkts30 (pırıltılı + ev camları sağlam olmalı)

beyaz + 4 adet ayağı ( bunların ayrı fiyatları oldukca yüksek)

benq 3d aktif gözlük 2 adet

bir ev sineması için gerekli herşey, dört dörtlük özenle seçilmiş ve özenle kullanılmış full home sinema sistemimi evde görmek isteyen görebilir.

• Yeni modeller ne zaman çıkar?
  • 
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.