Şimdi Ara

Pioneer Avic Kullananlar Buraya (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.358
Cevap
17
Favori
175.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece harita değil Igo klasörünün tümü IGO 8.3
  • Himm, anladim tesekkurler.

Bir de Ali Bey, yarin montajda problem olmasin diye soruyorum, hardware bypass yapmak icin sari mute kablosunun yerini degistirecegiz, onu anladim da yesil parking brake kablosu ne oluyor onu tam anlayamadim. Asagida linkini verdigim videoda ve diger avic forumunda anlatilmis ama ben tam anlayamadim. Montaji yapacak eleman da tam bilmiyor, sakata gelmeyelim sonra diye simdiden size sorayim istedim.

http://www.avic411.com/forum/viewtopic.php?t=17013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 23 Temmuz 2010; 23:10:40 >

• Bizim ustalar ona bypass deyince anlamıyorlar onlara şasesini vercen diceksiniz o zmn anlarlar :D
    Taktırırken en öenmli husus kontaktan açılır kapanır montaj yaptırtın,bildiğiniz gibi bu cihazlarda off düğmesi yok.
  • Yeni Cihaz aldım F910 Bt Digicom garantili.

Map Verison: 02.00500
    Version : 3.020100
  • Pioneerin kullanıcılarına attığı en büyük kazıklardan birini yedin, geçmiş olsun:-) Bu cihazı kullandıkça tam bir multimedya çöplüğü olduğunu anlayacaksın. Pioneerın herşeyden biraz olsun ama hiçbiri tam çalışmasın diye uğraştığı bir cihaz serisi bu. Açılışının yavaşlığı, navigasyonunun akıcı olmaması, geri vites kamerasına 5 geçişten ikisinde müziği v.s. kapatması ve geri gelmemesi, geri vitese taktıp çıkardığımda geri vites kamerasından çıkmaması, sınırlı codec desteği diycem ama nerdeyse hiçbir codeci desteklemediği için hiçbir video oynatmaması, oynattıklarınıda takılıp sanki ağır çekimdeymiş gibi oynatması, oynattığı bir video bulabilirde bir film açmaya kalkarsan açana kadar adamı kanser etmesi, telefonum n85 rehber cihazla senkronize olduğu halde arayan kişinin ismini değil sadece tel nosunu yazması, kendi ekranında ad soyada göre sırala seçeneğinin bile olmaması (basit gibi görünsede numarayı aramak için herkesin soyadınımı ezberleyeceğiz), flash bellek ve sd kart seçmesi (ki sende yaşamışsın), orjinal mikrofonunun yetmemesi (bende değiştirerek çözdüm) ve normal uzaktan kumanda bile desteklemekten yoksun olması. Kısacası f900bt aldığımdan beri beni aldığıma pişman etmiş nadir cihazlardan biri, şimdi carpc toplayama başladım, çok yakında bu lanet cihazdan kurtulacağım. Bu cihazı digicom garantili alıp 3000 TL verseydim oturur ağlardım herhalde :-) Umarım benzer sorunları bu yeni serisinde yaşamazsınız.

• Selamlar ,
    Neo arkadaşıma negatif yönleriyle kullanıcı olarak forumdaki arkadaşları aydınlattığı için teşekkür ediyorum , ki bende şu anda buradaki verilerden yola çıkarak f910bt almak üzereyim , eksi ve artılarını araştırıyorum , neyse bunları pioneer gibi bi marka için duymak sıkıntı benim aracım corolla 2005 montajlı olarak zaten çok hoş durmadığı için ikilemdeydim bu bilgiler iyice aklımı karıştırdı ,
    sizin yorumlarınız nedir fotoların olduğu link aşağıda,,

şimdiden teşekkürler...

corolla 2006 montaj

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo59
    Pioneerin kullanıcılarına attığı en büyük kazıklardan birini yedin, geçmiş olsun:-) Bu cihazı kullandıkça tam bir multimedya çöplüğü olduğunu anlayacaksın. Pioneerın herşeyden biraz olsun ama hiçbiri tam çalışmasın diye uğraştığı bir cihaz serisi bu. Açılışının yavaşlığı, navigasyonunun akıcı olmaması, geri vites kamerasına 5 geçişten ikisinde müziği v.s. kapatması ve geri gelmemesi, geri vitese taktıp çıkardığımda geri vites kamerasından çıkmaması, sınırlı codec desteği diycem ama nerdeyse hiçbir codeci desteklemediği için hiçbir video oynatmaması, oynattıklarınıda takılıp sanki ağır çekimdeymiş gibi oynatması, oynattığı bir video bulabilirde bir film açmaya kalkarsan açana kadar adamı kanser etmesi, telefonum n85 rehber cihazla senkronize olduğu halde arayan kişinin ismini değil sadece tel nosunu yazması, kendi ekranında ad soyada göre sırala seçeneğinin bile olmaması (basit gibi görünsede numarayı aramak için herkesin soyadınımı ezberleyeceğiz), flash bellek ve sd kart seçmesi (ki sende yaşamışsın), orjinal mikrofonunun yetmemesi (bende değiştirerek çözdüm) ve normal uzaktan kumanda bile desteklemekten yoksun olması. Kısacası f900bt aldığımdan beri beni aldığıma pişman etmiş nadir cihazlardan biri, şimdi carpc toplayama başladım, çok yakında bu lanet cihazdan kurtulacağım. Bu cihazı digicom garantili alıp 3000 TL verseydim oturur ağlardım herhalde :-) Umarım benzer sorunları bu yeni serisinde yaşamazsınız.

Bir f700 kullanicisi olarak ben boyle dusunmuyorum.cihaz cok isime yariyor,navigasyonunun igo tabanli olmasi en buyuk artisi,iphone baglantisi da oyle,ve cihaz oldukca basarili bana gore. Tabi beklentiler herkeste farkli.ben abd den 900tl civari uygun bir fiyata almistim 2 sene once.tabi digicom fiyatlari cok yuksek,o zaman fiyat/performans dusuyor digicom fiyatlariyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupe96
    Bir f700 kullanicisi olarak ben boyle dusunmuyorum.cihaz cok isime yariyor,navigasyonunun igo tabanli olmasi en buyuk artisi,iphone baglantisi da oyle,ve cihaz oldukca basarili bana gore. Tabi beklentiler herkeste farkli.ben abd den 900tl civari uygun bir fiyata almistim 2 sene once.tabi digicom fiyatlari cok yuksek,o zaman fiyat/performans dusuyor digicom fiyatlariyla.

"Bir diger konu iphone 3gs sahipleri icin.f700 ve f900 da iphoneu avice bagladiginizda 'charging not supported' hatasi aliyor ve iphonunuz sarj olmuyorsa panik olmayin,buda normal.ozellikle 4.0 a yukselttikten sonra cok olmaya basliyor bu.1 sefer sarj ediyorsa diger 3 seferindede sarj etmiyor."

Ustam iphone bağlantılı buzdolabı bile var, bu mudur büyük artı? Ki bunun bile doğru çalışmadığını kendiniz yazmışsınız ama sonuna buda normal yazmanız komik olmuş. Aynı mantıkla cihaz 1 kere açılıp 3 kere açılmasa bende çıkıp buda normal arabanızı bir kaç kere stop edip çalıştırın açılacaktır diyebilirim. Neden arabayı stop ettiriyoruz haa unutmuşum bu mükemmel cihaza kapatma düğmesi koymayıda akıl etmemişler ama panik yok buda normal :-) Pioneerden 3-4 nesil sonra mükemmel ürünler çıkacaktır ancak f700 - 900 serisinin sorunlu bir çok tarafı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo59

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

"Bir diger konu iphone 3gs sahipleri icin.f700 ve f900 da iphoneu avice bagladiginizda 'charging not supported' hatasi aliyor ve iphonunuz sarj olmuyorsa panik olmayin,buda normal.ozellikle 4.0 a yukselttikten sonra cok olmaya basliyor bu.1 sefer sarj ediyorsa diger 3 seferindede sarj etmiyor."

Ustam iphone bağlantılı buzdolabı bile var, bu mudur büyük artı? Ki bunun bile doğru çalışmadığını kendiniz yazmışsınız ama sonuna buda normal yazmanız komik olmuş. Aynı mantıkla cihaz 1 kere açılıp 3 kere açılmasa bende çıkıp buda normal arabanızı bir kaç kere stop edip çalıştırın açılacaktır diyebilirim. Neden arabayı stop ettiriyoruz haa unutmuşum bu mükemmel cihaza kapatma düğmesi koymayıda akıl etmemişler ama panik yok buda normal :-) Pioneerden 3-4 nesil sonra mükemmel ürünler çıkacaktır ancak f700 - 900 serisinin sorunlu bir çok tarafı var.

farketmediğiniz bişey var,bu yazdığım sorun update yapınca düzeldi,her seferinde gayet normal şarj ediyor artık iphone'u.

• @munans

ilk başta gelen o ses cihazın çalışması anında çıkardığı sestir. içiniz rahat olsun. normal bir durum.

Yapılan eleştririlere kısmen de olsa katılıyorum ama alternatifinin de olmadığı kanaatindeyim. bugün hangi tamirciye gitseniz, önünde tamir edilmeyi bekleyen yığınla double din cihaz görürsünüz. hele ki navtechler inanılmaz çok arıza çıkartan cihazlardır. Bu benim üçüncü Pioneer double din im ve parça kalitesi (yani içindeki,karttır,çiptir,modüldür...vs) bence kaliteli ve sağlam. benm hiçbir cihazımda hardware bir problemim olmadı.

Öte yandan evet kimi software problemler yaşadım ama bunları da aşmak biraz araştırma ve okumayla mümkün oldu. Alternatiflerine kıyasla güzel bir cihaz Pioneer.

Ayrıca bir bilgi daha dün Hyundai nin yeni aracı ix35 e baktım. üzerinde F910 Bt ile geliyor araç. Ben Hyundai nin bu modelinin çok satacağını düşünüyorum. Bizim gibi pioneer kullanıcılarının avantajına bir durum olacak ve kullanıcı sayısı artacak,güncelleme,vs de o oranla artacaktır.

• ARKADASLAR BURADA OKUDUKÇA X910 BT PİONEER DOUBLE'İN TÜM SORUNLARININ ÇÖZÜLEBİLECEĞİ KANAATİNDEYİM. BENİM SORUNUM BU ALETİ 3 AY HİÇ Bİ UPGRADE YADA PROGRAM ATMADAN ÖYLECE KULLANDIM. DAHA SONRA YAZILIMSAL Bİ HATA OLUŞTU SU ANA KADAR DA ÇÖZEMEDİM ALET PİOONERİN Bİ SERVİSİNDE ONLARDA ÇÖZEMİYOLAR EĞER ARANIZDA BEN ÇÖZEBİLİRİM DİYEN VARSA Bİ YARDIMCI OLRSA SEWİNİRİM. SERVİSTEN ALETİ GERİ ALACAĞIM. SERVİSTEKİLER DİGİCOM UN BUNA DESTEK VERMEDİĞİNİ VE BU ALETE GÖRE PROGRAM BULAMADIKLARINI SÖYLÜYORLAR. VE 100-150 ARASI Bİ MASRAF OLACAĞINI. YARDIMCI OLACAK Bİ ARKADASA BU ALETİ GÖNDERMEYE HAZIRIM EMİNİMKİ BU KONUYA CEVAP VEREN ARKADASLARIN YARISI BU ALETİ YAPABİLCEK BİLGİYE SAHİP. BENİM PEK İLGİ ALANIM OLMADIĞI İÇİN ÇOĞU TERİMİ BİLE ANLAYAMIYORUM. BANA YARDIMCI OLAN OLURSA SEVİNİRİM ÜCRETİNİDE VERMEYE HAZIRIM.
  • Sevgili EBERT,
    Yazilimsal bir hata olustu demekle tam olarak neyi kastediyorsunuz? Cihaziniza ne oldu, goruntu mu gelmiyor, kendi kendine kapaniyor mu, tuslar mi basmiyor, vb. vb. siz nasil farkina vardiniz, servis ne oldugunu tahmin ediyor, hangi parcanin degistirilmesi gerektigini dusunuyorlar da 100-150TL masraf olur diyorlar gibi sorular icin daha ayrintili bilgi verebilirseniz bilgili olan arkadaslar daha iyi yardimci olabilirler.
    Sorununuzun bir an once cozulmesi dilegiyle...

Edit: Simdi aklima geldi sorayim, SD karta testmode dosyasini yukleyip cihaza taktiktan sonra arabayi calistirinca cihaz Windows olarak aciliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 26 Temmuz 2010; 22:05:34 >
  • Herkse selam. Ben wince upgradei manuel yaptim. Fakat 3.02 guncellestirmesini yapamiyorum. Gecen sorun yasadim ama eski myflash diski ve combonun igosunu tekrar yukleyerek hallettim.suan testmodda guncellemeyi yapmaya calistim fakat o da sonuc vermedi. Sanirim versiyonu 3.02 versiyon bir f700 un (uc) myflash diski bu guncellemeyi tamamlamami saglayacaktir. Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

Sevgili EBERT,
    Yazilimsal bir hata olustu demekle tam olarak neyi kastediyorsunuz? Cihaziniza ne oldu, goruntu mu gelmiyor, kendi kendine kapaniyor mu, tuslar mi basmiyor, vb. vb. siz nasil farkina vardiniz, servis ne oldugunu tahmin ediyor, hangi parcanin degistirilmesi gerektigini dusunuyorlar da 100-150TL masraf olur diyorlar gibi sorular icin daha ayrintili bilgi verebilirseniz bilgili olan arkadaslar daha iyi yardimci olabilirler.
    Sorununuzun bir an once cozulmesi dilegiyle...

Edit: Simdi aklima geldi sorayim, SD karta testmode dosyasini yukleyip cihaza taktiktan sonra arabayi calistirinca cihaz Windows olarak aciliyor mu?

ARKADASLAR CİHAZIMA MP3 DOLU FLASHDİSK TAKTIM SÖKTÜM BİDAHA AÇILMADI. AÇILMADI DERKEN PİONEER EKRANI GELİYO 15sn SÜREYLE AÇILMAYA ÇALISIYO FAKAT KONTAK KAPALI DURMUNA GEÇİYOR TEKRAR (kendi kendine kapaniyor.) SERVİSİN DEDİĞİ PARÇA DEĞİŞİMİ DEĞİL YAZILIMSAL Bİ HATA OLDUĞU FAKAT DİGİCOMUN BU ALETE YAZILIMSAL DESTEK VERMEDİĞİ VE KENDİ İMKANLARI İLE YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI AMA PROGRAMINI BULAMADIKLARINI SÖYLÜYORLAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: EBERT

ARKADASLAR CİHAZIMA MP3 DOLU FLASHDİSK TAKTIM SÖKTÜM BİDAHA AÇILMADI. AÇILMADI DERKEN PİONEER EKRANI GELİYO 15sn SÜREYLE AÇILMAYA ÇALISIYO FAKAT KONTAK KAPALI DURMUNA GEÇİYOR TEKRAR (kendi kendine kapaniyor.) SERVİSİN DEDİĞİ PARÇA DEĞİŞİMİ DEĞİL YAZILIMSAL Bİ HATA OLDUĞU FAKAT DİGİCOMUN BU ALETE YAZILIMSAL DESTEK VERMEDİĞİ VE KENDİ İMKANLARI İLE YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI AMA PROGRAMINI BULAMADIKLARINI SÖYLÜYORLAR.

Sevgili EBERT,
    SD karta testmode dosyasini yukleyip cihaza taktiktan sonra arabayi calistirinca cihaz Windows olarak aciliyor mu?
    Musait oldugunuzda zip'ten cikarilmis sekilde testmode dosyasini SD karta yukleyin, SD karti cihaziniza takin daha sonra arabanizi calistirin.
    combo2009 benim icin kendi MyFlashDisk dosyasini upload edecekti, eger cihaz Windows modunda aciliyorsa combo 2009'un upload edecegi dosyayi cihaziniza yukleyebilirsiniz, belki bu sekilde sorun cozulebilir diye umuyorum.

Not: Bir de forumlarda racon'dur, buyuk harflerle yazilmaz.

• Herkese selam, uzun zamandır forumdan uzak kalmıştım. Baya okuyacak şey birikmiş ve ben de yardımcı olması açısından bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

1 - f900bt cihazımın her tekrar açılışında haritaya ilk girerken "warning" yazısını çıkartması sinirlerimi bozuyordu. Paylaşılan no_warning'i daha uygulamadım ancak çok işime yarayacak teşekkürler.
    2- 3.020200 versiyonu kullanıyorum. cnsd-100fm ürünü var elimde. cnsd-100fm'den yaptığım güncellemenin üzerine internetten indirdiğim 3.020200 güncellemesini yaptım. Forumda aranılan cnsd-100fm içerisindeki wince versiyonu hala bulunamadıysa gönderebilirim. (sanıyorum cnsd-200fm'de çıkmış )
    3 - Bazen cihazım (her 30-40 kez çalıştırmanın 1'inde yapıyor) başlıyor ancak ne radyo iconuna tıklayınca, ne cd iconuna tıklayınca ne de diğer iconlara tepki vermiyor ve müzik çalmıyor. Kontağı kapatık açarak tekrar başlatmam gerekiyor cihazı. Ki çoook sinir bozucu bir durum olabiliyor. Arabayı çalıştırıp yola çıkıyorsunuz ancak 30-40 sn sonra cihaz açılıyor ve müzik olmadığını farkediyorsunuz. Tıklıyorsunuz iconlara ama bir sonuç vermiyor. Küfrede küfrede aracı kenara çekecek bir yer buluyor ve kontağı kapatıp aracı tekrar çalıştırıyorum. Böyle olunca sinir bozuyor tabi. Ama artık alışıyor insan bir süre sonra...
    4 - iPhone 3Gs'de şarj sorunum hiç olmadı. Şu an iOS4 kullanıyorum. Ancak 3 numaralı maddeden dolayı bazen cihaz sorun yaparsa tabi bu iPhone'un da hem şarj etmemesine ve 900bt tarafından kontrol edilememesine (hiçbir müzik aygıtı kontrol edilemiyor durumda oluyor) neden oluyor. Tekrar açıp kapatmak tek çare. (en azından benim şimdiye kadar yapabildiğim tek çözüm yolu)
    5 - iPhone 4'e geçiş yaptım. Sorunsuz olarak 900bt tarafından görülüyor ve kumanda edilebiliyor. Şarj olayında da bir problem yok. Ancak bumper kılıfı kullanıyorsanız 900bt için kullanılan iPod kablosu iPhone'a girmiyor. Bumper'ı çıkartıp kabloyu takmanız gerekiyor. Galiba kablonun sağından solundan törpülemek gerekecek bumperdaki boşluklara tam oturabilmesi için kablonun. Video olarak bir denemede bulunamadım. Ancak denemelerimi yapıp sonuçları paylaşacağım. ilk önce normal çözünürlükteki (3gs tarafından oynatabilen) videoları iPhone4 ile çalıp bunların görüntüleri 900bt'de sorunsuz görünüyor mu diye bakacağım. Sonra da HD video oynatarak bunu tekrarlayacağım.
    6 - Cihaz değişikliği yaptığım için bluetooth ile yeniden senkronizasyon yaptım ve kontaklarımı yeniden aktardım. Eskiden (3gs'de) kontaklar isim/soyisim şeklinde çıkarken şimdi soyisim/isim şeklinde çıkıyorlar. Bunun için yapabileceğim bir çözüm var mı?
    7 - Ankara'da ikamet etmekteyim. Malum burada bir çok trafik kamerası takmaya başladılar. Bunlara yakalanmamak için önceden uyarı almak çok güzel olur. Bu kameraların yer bilgilerini tutan dosya elinde olan var mıdır? Aslında cnsd-100fm ile gelen TeleAtlas haritalarını kullanıyorum. BaşarSoft değil yani. Benim kullandığıma uygun olarak speedcam dosyası ya da buna benzer bir dosyayı bulduğumda da hangi formaya çevirerek hangi klasör altına koymam gerekecek?
    8 - Navigasyon aktif durumda iken bize yol tarif eden kadın sesini bir butonla açıp/kapatmak mümkün oluyormuş. Bunu nasıl yapabilirim. Bazen kadının sesini duymak yerine arka planda çalan müziği duymayı tercih edebiliyor insan

Şimdilik paylaşacaklarım ve soracaklarım bunlar. Şimdiye kadar hiç girmediğim harita ve navigasyon ayar yerlerine girdim dün. Fazla kurcalamadım ancak çok fazla kişiselleştirebileceğimiz ayar seçenekleri var. Bir ara bunları da kurcalayacağım. Teşekkürler...

• @rakipyasar 7.madde ile ilgili sana iphoneuna trapster yuklemeni tavsiye ederim.ben kullaniyorum.kirmizi isik kamerasi veya radar cevirmesi veya polis kontrolu gorunce hemen trapstera raporluyorum.cok faydali bir program,ankara kullanicilarinin sayisi arttikca daha kullanisli olacaktir.
  • arkadaşlar acaba X910bt ile f900bt modeli arasındaki farklar nelerdir? buarada f910bt diye bir model var mı?
  • arkadaslar bende 2.009 versiyon ew (digicom) avic-f900 var yazdıklarını okudum ancak kafam cok karıstı birde guncellemelerin bi cogu uc cihazlar icin bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadas varsa cok sevinirim.
  • 3ncü maddedeki hatayı benm cihazımda veriyor bazen. gerçekten sinir bozucu bir durum.

Bir de combo'nun yüklediği fotolardaki gibi bir map menüsü veya service menüsü haricinde başka bir menüye giremedim bir türlü. Bu menülere nasıl girildiğini bilen var mı acaba ?

Son olarak da benm cihazım gündüzleri de farlarım açık olduğu için kontrastı otomatik olarak gece moduna getiriyor ve gün ışığında daha az görülür oluyor ekran bunun nereden kapandığını da bulabilmiş değilim maalesef
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.