Şimdi Ara

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.626
Cevap
47
Favori
207.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cefa cekmeden sefa olmaz derler. Ugrasicaz biraz. En kotu bi bluray eskitmis oluruz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar; aynı mesajı pioneer alıcı kısmına da yazdım pioneer olsun olmasın tüm ev sineması kullanıcılarının işine yarayacağını düşünüyorum

hatta konu bile açabilirdik neyse..

HDMI üzerinden ethernet dağılımı diye bir teknoloji var.
    Özellikle Home cinema amfilerinde ve dolayısı ile ev sineması sistemlerinde artık vazgeçilmez ihtiyaç olan internet bağlantısına
    ciddi kolaylık getiriyor.

Nedir konu, şu;

HDMI üzerinden ethernet bağlantısı yapabilen cihaz sanki bir hub yada switch gibi davranıp kendisine HDMI ile bağlı olan tüm cihazları da
    internete bağlıyor.

Daha önce satın almış olduğum yüksek seviyeli 3D HDMI kabloların üzerinde " ethernet support on HDMI " olarak bu desteği görmüştüm.

Şimdi sorum bu teknolojiye sahip alıcı pioneer de var mı yada bunu kullanan hiç var mı

Bir düşünsenize cihazları ayrı ayrı nete bağlıycaz diye neler çekiyoruz, ses ve görüntü kablolarına birde cat5 ler ekleniyor.
    Hadi onu wifi bağladık bunu nasıl bağlayalım cat5 mi çekelim, yok olmadı buraya bir hub koyalım öff yani

ne dersiniz bilen paylaşacak informasyonu olan var mı??

Teşekkürler şimdiden.

• Kendi araştırmamı hemen paylaşıyorum.
    işte bu linkte durumu açıklıyor.

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/hdmi_1_4_faq.aspx#11

What will I be able to do with an HDMI Ethernet Channel -enabled device?

The HDMI Ethernet Channel enables a number of new possibilities via the HDMI link, including:
    •Sharing an internet connection– The HDMI Ethernet Channel feature allows your internet-ready entertainment devices, from gaming consoles to Blu-ray Disc players and more, to share an internet connection without any need for a separate Ethernet cable.
    •Content distribution– Devices connected by the HDMI Ethernet Channel will be able to exchange digital content in its native format, enabling recording, storage, and playback options across a connected system, with no need for a separate Ethernet cable.

•Home entertainment networking– The HDMI Ethernet Channel accommodates current and future IP-based networking solutions for consumer electronics, such as UPnP, LiquidHD, and DLNA. HDMI with Ethernet is the ideal one-cable solution for connecting devices in these advanced home-networking environments.

What network protocols are supported over the HDMI Ethernet Channel?

The HDMI Ethernet Channel feature supports any networking protocol that can run over an existing Ethernet connection, including TCP/IP, UPnP, DLNA, LiquidHD, and so forth.

What is the maximum available bandwidth of the HDMI Ethernet Channel?

Up to 100 Mb/sec of bi-directional (full-duplex) bandwidth is available over the HDMI Ethernet Channel.

Will devices connected via the HDMI Ethernet Channel be able to share an Internet connection?

Yes. Provided there is a routing device somewhere in the network – either a stand-alone router or a device with integral router functionality – the HDMI Ethernet Channel will enable linked devices to share an Internet connection.

Will content distribution and recording be possible in a system connected via the HDMI Ethernet Channel?

Yes. The HDMI Ethernet Channel allows connected devices to share digital content in its native format. For instance, if it is protected by HDCP encryption, it will stay in its encrypted format, and can only be accessed if all the devices in the system are HDCP-compliant. Unprotected content, such as digital HD broadcast programming or user-generated HD video, will of course be free of any content protection.

Will I need a new cable to support HDMI Ethernet Channel functionality?

Yes. The HDMI Ethernet Channel feature will require a new type of cable, either a Standard HDMI Cable with Ethernet or a High-Speed HDMI Cable with Ethernet, depending on the maximum resolution to be supported.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 15 Şubat 2013; 13:06:36 >

• Bende dün aldım. Gece kurdum canavar gibi çalışıyor.

Altyazı büyüklüğünü nası değiştirebiliriz arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Selam;

5.08 i yukadaki donanımsal trikleri yapmak zorunda olmadan yükleyemeyecek miyiz acaba ?

Yükleyebilirsiniz fakat aktif edemezsiniz. Ruslar bunu modifiye etmişler. Şu an için bu yöntem dışında bir şey yok.

HDMI ethernet konusuna gelince, çok yararlı bir özellik ama malesef cihazlarımız desteklemiyor. Sony'nin üst seviye bir amfisinde 4 portlu ethernet çıkışı vardı. Sanırım bu iş için.
    İnternet bağlantısı işini ben şöyle çözdüm. Openwrt destekli router aldım. Bu router kablosuz olarak modeme bağlanıyor ve ethernet portundan internet erişimi sağlıyor. Bu sayede 5 cihazı tek router ile bağlayabiliyorum. TV, Bluray, uydu alıcısı gibi ekstra wifi adaptör gerektiren cihazlar için ayrı ayrı adaptör almak gerekmiyor. Hem görüntü kirliliği olmuyor hem de maliyet avantajı oluyor.

@the_gunner, LX55'in arkasında RS232 portu varmış zaten. Cihazı açmanıza gerek yok. Ancak modifiye edilmiş yazılımı var mı bilmiyorum. Rus forumunu kolaçan etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regor -- 15 Şubat 2013; 14:31:52 >

• Alım Aşamasındayım Şimdi Kullananlar Bana Bi Yardım Etsin Lütfen:

Uzun bir süredir 3D Bluray arıyordum, fiyatlarda malumunuz ucuz (200 den bile başlıyor büyük marketlerde kampanya yakaladığınızda)
    Fakat burda okuduğum ve gördüğüm kadarıyla birde cinavia olayı var.
    Yinede bu başlıkta ki player işimi görüyor gibi anladım.
    Piyasa 260-300 tl seviyelerine bu ürünü buldum arkadaşlar. Alayım mı bu kopya koruması olayı nedir?
    Arkadaşım bana mkv veya iso uzantılı 3d bluray verse bu cihazda sorunsuz açılıyor mu?
    Olmadı köşede ki dükkandan kopya aldığımda 10 lira verip bu player açacak mı bunları biri yanıtlarsa çok sevinirim.
    Birde ilk mesajda fw den bahsedilmiş cihazı alıp bu fw yüklediğimde (ki direk elime sadece bir usb flash alıp yükleyebiliyormuyum onuda anlamadım bir yerde aparat denmiş bir yerde usb yeter denmiş)
    kopya korumasına falan takılacakmıyım?
    Biri yardım ederse çok sevinirim.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Alım Aşamasındayım Şimdi Kullananlar Bana Bi Yardım Etsin Lütfen:

Uzun bir süredir 3D Bluray arıyordum, fiyatlarda malumunuz ucuz (200 den bile başlıyor büyük marketlerde kampanya yakaladığınızda)
    Piyasa 260-300 tl seviyelerine bu ürünü buldum arkadaşlar. Alayım mı bu kopya koruması olayı nedir?
    Arkadaşım bana mkv veya iso uzantılı 3d bluray verse bu cihazda sorunsuz açılıyor mu?
    Olmadı köşede ki dükkandan kopya aldığımda 10 lira verip bu player açacak mı bunları biri yanıtlarsa çok sevinirim.
    Birde ilk mesajda fw den bahsedilmiş cihazı alıp bu fw yüklediğimde (ki direk elime sadece bir usb flash alıp yükleyebiliyormuyum onuda anlamadım bir yerde aparat denmiş bir yerde usb yeter denmiş)
    Teşekkürler.

Merhaba,
    Cinevia koruması v1.17 yazılımında eklendi. v1.08 yazılımında bu koruma yoktu. Zaten Cinevia koruması içeren film sayısı sınırlı. Bu iki yazılım da Pioneer tarafından çıkarılan orjinal yazılımlar. MKV ve kopya bluraylerde sorun çıkarmaz.
    ISO desteği Çinlilerin yapmış olduğu yazılımla geldi.
    v4.03 CFW yazılımı USB ile kolayca yüklenebiliyor. Orjinal yazılıma geri dönüş olanağı var. Orjinal yazılımda olan Youtube ve Picasa bu yazılımda YOK.
    v5 ve üzeri yazılımlar aktivasyon gerektirdiği için farklı metodla yükleniyor ve alt versiyon yazılımlara geri dönülmüyor!! Youtube, Picasa haricinde Netflix ve Pandora bu yazılımda eklendi.
    Bence bu fiyata kaçırılmayacak bir cihaz. v4.03 yazılımı çoğu isteğinizi karşılayacaktır.

• arkadaslar selam.

bu sabah Kanyon D&R a ugrayıp bir adet de BDP-150 aldım.

ancak sanırım BDP-140 daha cok kullanıcısı olan player ve firmware den sonra 150 ile farkı sadece dijital ses cıkısı (140 optik, 150 coax) olacak.

150 yi muhtemelen acmadan iade edecegim.

yine de dusunenler icin Kanyon D&R da 3 adet daha kapalı kutu BDP-150 mevcut. bir tane de benim iade edecegim var. Hepsi Agustos 2012 uretimi, dolayısı ile Cinavia koruması olan firmware icermiyorlar. denemedim ancak firmware leri saglıklı bir sekilde yukleyebiliriz diye dusunuyorum.

150 alan olup ve basarı ile 4.. ve 5.. firmware leri yukleyen olursa goruslerinizi paylasırsanırız sevinirim. AVR de coax bosluklarım oldugundan 150 yi tercih etmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regor

quote:

Selam;

5.08 i yukadaki donanımsal trikleri yapmak zorunda olmadan yükleyemeyecek miyiz acaba ?

Yükleyebilirsiniz fakat aktif edemezsiniz. Ruslar bunu modifiye etmişler. Şu an için bu yöntem dışında bir şey yok.

HDMI ethernet konusuna gelince, çok yararlı bir özellik ama malesef cihazlarımız desteklemiyor. Sony'nin üst seviye bir amfisinde 4 portlu ethernet çıkışı vardı. Sanırım bu iş için.
    İnternet bağlantısı işini ben şöyle çözdüm. Openwrt destekli router aldım. Bu router kablosuz olarak modeme bağlanıyor ve ethernet portundan internet erişimi sağlıyor. Bu sayede 5 cihazı tek router ile bağlayabiliyorum. TV, Bluray, uydu alıcısı gibi ekstra wifi adaptör gerektiren cihazlar için ayrı ayrı adaptör almak gerekmiyor. Hem görüntü kirliliği olmuyor hem de maliyet avantajı oluyor.

@the_gunner, LX55'in arkasında RS232 portu varmış zaten. Cihazı açmanıza gerek yok. Ancak modifiye edilmiş yazılımı var mı bilmiyorum. Rus forumunu kolaçan etmek lazım.

Evet LX55'in bu güzelliği var. Arkasında zaten bu port mevcut. İçini açmaya gerek olmayacak. Ama şimdi de aklımda şu var:

BDP-140 bana yeterli gelir mi? Çünkü zaten bir süredir LX55'i satıp ps3 ile idare etmeyi düşünüyordum (maddi sebepler). MKV için de bilgisayardan HDMI kablo ile aktarırım diyordum.

Şunu soracağım: BDP-140 takılmadan her türlü dosyayı izleyebiliyor mu?

-mesela 20 küsür GB boyutundaki DTS MA veya Dolby TrueHD sesli dosyaları deneyen oldu mu hiç?
    -3D BluRay ISO test eden oldu mu?

Bizim yan sokaktaki teknoSA'da bir adet kalmış. Ona göre onu alıp LX55'i satışa koyacağım.

• Bu arada Marmara Forum Teknosa'da 3, forum istanbul'da da 4 adet 140 varmış. İlgilenenlere duyrulur.
  • almak isteyenler gitmeden once arayıp sorsunlar. zira TeknoSA stoklarımızda var desede bazıları teshir urunu, bazıları da tamirden donen urun olabiliyor. kapalı kutu olarak arastırma yapılsın, zira teshir ya da tamir gormus urunlerde firmware yukseltilmesi yapılmıssa Cinavia koruması gelmis olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

Selam;

Evet LX55'in bu güzelliği var. Arkasında zaten bu port mevcut. İçini açmaya gerek olmayacak. Ama şimdi de aklımda şu var:

BDP-140 bana yeterli gelir mi? Çünkü zaten bir süredir LX55'i satıp ps3 ile idare etmeyi düşünüyordum (maddi sebepler). MKV için de bilgisayardan HDMI kablo ile aktarırım diyordum.

-mesela 20 küsür GB boyutundaki DTS MA veya Dolby TrueHD sesli dosyaları deneyen oldu mu hiç?

Bizim yan sokaktaki teknoSA'da bir adet kalmış. Ona göre onu alıp LX55'i satışa koyacağım.

Alıntıları Göster
    quote:

MKV içerisine gömülü DTS HD ve Dolby TrueHD desteklenmiyor diye biliyorum. Şahsen denemedim diğer forumlarda okumuştum. Eğer dosya ts veya m2ts uzantılı ise bu formatlar sorunsuz çalışıyor.
    3D Bluray ISO'yu bizzat denedim. Menülü şekilde çalışıyor hiç bir sıkıntı yok. Takılma felan hiç bir dosyada yaşamadım.
    Bunun dışında DVD upscale yapabiliyor. Görüntü kalitesi mükemmel denebilir. Fakat sizin cihazda Marvell Qdeo görüntü işleme çipi mevcut. LX55'in görüntü kalitesi çok daha iyidir tabii ki.
    Özellikle DLNA erişiminde zaman zaman kitlenmeler olabiliyor. Fişten çekip takmak dışında çözümü yok. %100 stabil yazılım yok zaten şu an da. Orjinal yazılımlar da buna dahil.

• quote:

quote:

MKV içerisine gömülü DTS HD ve Dolby TrueHD desteklenmiyor diye biliyorum. Şahsen denemedim diğer forumlarda okumuştum. Eğer dosya ts veya m2ts uzantılı ise bu formatlar sorunsuz çalışıyor.
    3D Bluray ISO'yu bizzat denedim. Menülü şekilde çalışıyor hiç bir sıkıntı yok. Takılma felan hiç bir dosyada yaşamadım.
    Bunun dışında DVD upscale yapabiliyor. Görüntü kalitesi mükemmel denebilir. Fakat sizin cihazda Marvell Qdeo görüntü işleme çipi mevcut. LX55'in görüntü kalitesi çok daha iyidir tabii ki.
    Özellikle DLNA erişiminde zaman zaman kitlenmeler olabiliyor. Fişten çekip takmak dışında çözümü yok. %100 stabil yazılım yok zaten şu an da. Orjinal yazılımlar da buna dahil.

LX55 orjinal yazılım ile mkv'lerdeki Dolby TrueHD sese "Unknown Audio" uyarısı veriyor zaten. Modlu yazılımda da böyleyse sıkıntı var demektir.

Bu arada ben benim cihazların hiçbirinin DVD Upscale yeteneğini beğenmiyorum (ps3, lx55 ve lx85 avr). Belki benim beklentilerim yüksek olabilir Ama sanki yetersiz gibi geliyor bana. Mesela LG LW570S'in SD yayınlardaki performansı kesinlikle bu cihazların hepsinin DVD upscale performansını 10 ile çarpar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fowell-one

Alım Aşamasındayım Şimdi Kullananlar Bana Bi Yardım Etsin Lütfen:

Teşekkürler.

Merhaba,
    Cinevia koruması v1.17 yazılımında eklendi. v1.08 yazılımında bu koruma yoktu. Zaten Cinevia koruması içeren film sayısı sınırlı. Bu iki yazılım da Pioneer tarafından çıkarılan orjinal yazılımlar. MKV ve kopya bluraylerde sorun çıkarmaz.
    ISO desteği Çinlilerin yapmış olduğu yazılımla geldi.
    v4.03 CFW yazılımı USB ile kolayca yüklenebiliyor. Orjinal yazılıma geri dönüş olanağı var. Orjinal yazılımda olan Youtube ve Picasa bu yazılımda YOK.
    v5 ve üzeri yazılımlar aktivasyon gerektirdiği için farklı metodla yükleniyor ve alt versiyon yazılımlara geri dönülmüyor!! Youtube, Picasa haricinde Netflix ve Pandora bu yazılımda eklendi.
    Bence bu fiyata kaçırılmayacak bir cihaz. v4.03 yazılımı çoğu isteğinizi karşılayacaktır.

Hocam şimdi ben 300 lira verip teknosadan bu ürünü alıyorum.
    Sonrasında 4.03 bulup direk usb den yüklüyorum.
    Ve bluray iso (3d olan tabiki) hiç sorunsuz çalışıyor.
    Alacağım cihazın yazılımının ne olduğunun çok önemi yok.
    Ayrıca 10 liraya 3d bluray film alıyorum ve izleyebiliyorum sorunsuz.
    Doğru mu anladım?

Birde bildiğiniz için şunları danışmak istiyorum size.

Cinavia ile ilgili olarak şöyle bir şey okudum (tabi ne olduğunu bilmiyordum Cinavianın burada okuduktan sonra araştırma gereği duydum) Cinevia artık 2012 yılından itibaren
    tüm playerlarda olması zorunlu olmuş.

sormak istediğim şey şu cinavia tüm disklerde olduğunda (standart olarak) playerlarda bunun kopyaları izlenemeyecek mi?
    ve cinavia korumalı bir diskin iso olanını bulsakta bu player da veya x herhangi iso oynatan bir playerda oynatamayacakmıyız?
    Soruyu sormamda ki kasıt şu bazı arkadaşlar şöyle birşey söylemiş " x bir film izlemek için ps3 e taktım fakat cinavia yüzünden izlenmiyor ama pc de izlenebiliyor"
    bende şöyle yorumladım bunu diskte cinavia koruması varsa playerda cinavia varsa çalıştırıyor (disk kopya olsa bile) acaba doğrumu anladım ben bilginiz
    varsa aydınlatırsanız çok memnun olurum.
    teşekkürler.

• Cinavia artık mecburi. hatta eski modellere güncellemelerin güncellemelerine dahi eklemek zorunlu. Hatta ondan öte blu-ray player'larını bu korumanın kırılmaması için yeterli şekilde güvenli hale getirmeyen (cinavia'ya karşı önlem alınmasına açık kapı bırakan) firmaların dahi blu-ray lisansı elinden alınabilecek artık. O derece sıkı hale geldi.
  • Bu custom yazılım sayesinde Cinavia falan bizi ilgilendirmiyor işte.

Zaten bu konunun temelinde de ilk bu yatıyor. Kopya mopya her türlü 3D bluray, 3d.iso izlenebilir.

Cinavia ya belkide şu an için çok fazla filmde var diyemeyiz ama git gide artıyor. Yeni çıkan tüm player larda standart bir koruma haline geliyor, olmayanlarda ise güncellemeler vs. ile standart hale geliyor.

Ama bu Custom Fw ile biz artık çok uzağız böyle sıkıntılara.
  • BDP-140 bulamayıp BDP-150 almayı dusunenler acısından da faydalı olsun diye sormak istiyorum.

diyelim ki BDP-150 aldık ve Ciavia koruması olan yazılım yok uzerinde. (bu yazılım Kasım 2012 de yayınlandı Pioneer tarafından deniliyor, yani Kasım 2012 onceki uretim tarihli 150 lerde Cinavia koruması olmaması muhtemel)

BDP-150 yi Custom FW ile 4.03 e cıkardık. bu andan itibaren, BDP-140 ve BDP-150 artık aynı cihazlar degil mi? yani ileriki yine CFW guncellemelerinde benzer hareket edecekler.

benim acımdan acıkcası onemli, dedigim gibi AVR de coax yerim kaldıgından 150 eger 4.03 ten sonra sorunsuz olacaksa tercih etmek istiyorum.
  • sizin AVR de HDMI yok ise BDP-140 da optik giriş var.
  • quote:

sizin AVR de HDMI yok ise BDP-140 da optik giriş var.

mesele o degil, goruntuyu direk aktarmak durumundayım zira bir yandan da Projeksiyon kullanıyorum. ancak AVR deki 2 optik giris de dolu ve kullanan cihazların baska secenekleri yok. (Digiturk vs PS3). coax girisleri bosta, 140 optik, 150 coax cıkıs yapıyor. 150 tercih etmek isterim. 140 ve 150 arasında gidip gelmem de bu yuzden.

simdi ikisi de kapalı kutu yanımda duruyorlar. biri dese 150 yi yaptım 4.03 sorun yok, girisicem ben de :)
  • Dostum sana bir çare söyleyeceğim

her iki cihazınızın da kutusunun üzerinde tek bir bant mı var
    yada birinde ana kalın orijinal koli bandının üzerinde sonradan yapıştırılmış başka bant var mı

bu arada neden ps3 ve digitürk ün hem ses hemde görüntülerini HDMI dan veremiyorsunuz buu anlayamadım
    böylece optikler boşalır amfide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 15 Şubat 2013; 17:59:08 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.