Şimdi Ara

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.626
Cevap
47
Favori
207.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Dostum sana bir çare söyleyeceğim

her iki cihazınızın da kutusunun üzerinde tek bir bant mı var
    yada birinde ana kalın orijinal koli bandının üzerinde sonradan yapıştırılmış başka bant var mı

bu arada neden ps3 ve digitürk ün hem ses hemde görüntülerini HDMI dan veremiyorsunuz buu anlayamadım
    böylece optikler boşalır amfide

hocam Projeksiyon da kullanıyorum. AVR de hdmi grisi mevcut degil.
  • anladım dostum sana koaksiyel şart gibi görünüyor o zaman
  • İlk altyazı denemesini yaptım

Altyazı çok büyük nereden ayarlayabiliriz? Bir de altyazı ortalanmıyor

Bir de altyazının rengini sarı yaparsak daha iyi olmaz mı? Sarı yapabiliyorsak nasıl yapıyoruz :)

EKLEME : Cevaplar ilk sayfada varmış.

@charnel allah senden razı olsun, sayende bu fiyata böyle bir cihaz sahibi olduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANOZ -- 15 Şubat 2013; 18:54:36 >
  • Benim merak ettiğim konu genelde herkesin arşivi hdd lerde, tabiki 3d isolarda hdd lerde. halbuli cihazın eternet gigabit değil, usb de 3.0 değil 2.0. Bu durumda yüksek bitrate li filmlerde herhangi bir takılma söz konusu olacak mı? Olursa bir çözüm yolu varmı?
  • USB 2.0 mevcut en baba bitrateli filmler için yeterlidir.
  • Güzel bir konu.Konuyu yeni farkettim.Birkaç arkadasımda BDP-140 var.Onlarda yazılımı deneyeceğim.Gercekten güzel özellikler kazandırıyor.Ozellikle bd iso desteği çok güzel.Konuyu açan arkadaşa teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar Cinavia ve firmware sürümleri derken olayı karıştırmışlar :)
    Bu iki modelden birini almak isteyenler için açıklama olsun kimsenin aklı karışmasın;

BDP-140 v1.17 dahil hiçbir Pioneer yazılımında Cinavia aktif değil. (Bugün v1.17 kullanan bir arkadaşta Looper filmini denedik, ayrıca yurtdışı forumlarında The Girl With The Dragon Tattoo/Colombiana/The Adventures Of Tintin bluraylerinin problemsiz oynatılabildiğini onaylayan var.) Buna rağmen mesela v4.00 cwf, orijinal Bdp-150 yazılımından port edildiği için Cinavia aktif.
    BDP-150 fabrika çıkışı Cinavia aktif ama 1.02 versiyonu cfw yüklenebildiği için Cinavia dan kurtuluyor, 1.05 ise cfw yüklenemediğinden Cinavia aktif olarak devam ediyor.

Normalde Şubat 2012 tarihinden itibaren üretilen bütün bluray oynatıcılar Cinavia içermek zorunda.
    Ayrıca birçok firma, geriye dönük olarak belirli bir tarihten sonraki modellerine de çıkardıkları yeni yazılımlarla Cinavia ekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Sağol hocam.

Valla E-great R6S e , Himedia900a ya baya emek verdik aslında Bastcastle ıydı, şuydu buydu, pek çok şey de düzeldi ama artık sınıra geldi gibime gelmişti o alet. Ben yine satmayıp tutardım Himedia900 a yı aslında ama 3D olayını BDP-140 çok öteye taşıdı.

-Ben incelemeye eklemedim ama altyazı senkronizasyonu da geliyor bu CFW ile. Eklerim onu da bir ara. Çok lazım değil gibi geldi, zaten her film için 40 türlü altyazı çıkıyor. En kötü ihtimalle 3Dworkshop la 30 sn de her altyazı senkronlanıyor filme. Ama bu özellik var BDP-140 + CFW 4.03 ile.
    -Telnet,ftp Bu yoktur muhtemelen. Pek anladığım bir şey değil zaten. Network özellikleri var aslında, ağda gözüküyor ama üst versiyon CFW lerle daha iyi çalışıyor bu tip özellikler.
    -Fan yok.
    -İşlemci için şu bilgiler var.
    processor - MT8555http://www.mediatek.com/en/Products/product_content.php?sn = 71
    audio DAC - AK4430http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/product/ak4430/ak4430.html

Hocam mkv oynatırken altyazı desteği olmuyor, yani ne harici altyazı ekleme ne de altyazı düzenleme menüsü yok.
    Siz blu-ray iso için mi söylüyorsunuz yoksa ben mi yapamadım.

Valla .mkv leri dediğim gibi normalde media player dan izliyorum ama bunu şimdi denedim BDP-140 ile.

.mkv filmlerle ile de her türlü altyazı seçeneği hiç sıkıntısız çalışıyor.

Alttaki resim normal 1080p bir .mkv.

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A

Altyazının rengini deiştirdim, yerini yukarıya aldım ve büyüttüm. Hepsi ok.

Bu resmin üst tarafında gözüken "Saatli" yer de işte senkron olayını yapıyor. Bu resmi ilk mesaja ekliyorum.

Diğer oluşacak yeni bilgileri de ilk mesaja ekleriz.

Kardeşim öncelikle çok teşekkür ediyorum, bizi böyle bir cihazla tanıştırdın, güzel bir çalışmayla bizim de cihaza sahip olmamıza vesile oldun.
    Şunu bil, onu bunu oynatsa da oynatmasa da hiç önemli değil cihazın karizması yeter, 921'in üstünde babalar gibi duruyor ve ses-görüntü kalitesi gerçekten muhteşem.

Şu an mkvleri tekrardan deneyemiyorum bizim sıpa uyuyor malum :) ama dün denediğim kadarıyla senin yaptığın altyazı olaylarını ben yapamadım, dediğin tüm adımları tekrarladım fakat olmadı, mkv oynatırken kumandadaki yuvarlak navigasyon tuşu aktif olmuyor.
    Acaba bunun oynattığım mkvlerle ilgisi olabilir mi? Gerçi sanmıyorum farklı tarzda en az 10 tane mkv denedim hiçbirinde oynarken altyazı olayı aktif değildi.
    Yarın aynı yazılımı tekrar yüklemeyi düşünüyorum.
    Bu arada bugün sırf denemek için D&R'dan Hulk'ın blu-ray'ini aldım ama akşam çalıştığım için deneyemedim. Yarın deniycem.

Tekrardan sana ve konuyla ilgili emek veren Thai-fun ve Regor arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Bazı arkadaşlar Cinavia ve firmware sürümleri derken olayı karıştırmışlar :)
    Bu iki modelden birini almak isteyenler için açıklama olsun kimsenin aklı karışmasın;

BDP-140 v1.17 dahil hiçbir Pioneer yazılımında Cinavia aktif değil. (Bugün v1.17 kullanan bir arkadaşta Looper filmini denedik, ayrıca yurtdışı forumlarında The Girl With The Dragon Tattoo/Colombiana/The Adventures Of Tintin bluraylerinin problemsiz oynatılabildiğini onaylayan var.) Buna rağmen mesela v4.00 cwf, orijinal Bdp-150 yazılımından port edildiği için Cinavia aktif.
    BDP-150 fabrika çıkışı Cinavia aktif ama 1.02 versiyonu cfw yüklenebildiği için Cinavia dan kurtuluyor, 1.05 ise cfw yüklenemediğinden Cinavia aktif olarak devam ediyor.

Normalde Şubat 2012 tarihinden itibaren üretilen bütün bluray oynatıcılar Cinavia içermek zorunda.
    Ayrıca birçok firma, geriye dönük olarak belirli bir tarihten sonraki modellerine de çıkardıkları yeni yazılımlarla Cinavia ekliyor.

hocam karısıklık degil de, biraz belirsizlik soz konusu

140 lar tamam, problemsiz olarak CFW uygulanıyor cunku cihazın yazılımında Cinavia yok

150 ye gelirsek, Cinavia nasıl aktif oluyor? yazılımında var ise vardır benim bildigim. bu da Kasım 2012 de yayınlanan yazılım ile geliyor. Temmuz 2012 de alınan BDP-150 lere CFW basarı ile uygulanmıs ve Cinavia bulunmuyor.

simdi sizin soylediginizden, Cinavia yazılımdan bagımsız birseymis bir anlam cıkıyor. yani her 150 de vardır ama 1.02 ile gelenlerde kaldırılabilir, 1.05 ile gelenlerden kaldırılamaz.

benim kafam asıl simdi karıstı mesela :) Cinavia konusunda benim su ana anladıgım yazılım ile gelen birsey ve bu da 1.05 yazılımı bulunmayanlarda zaten yok.

sorun yine sudur ki,
    140 ya da 150, her ikisine 4.03 uygulayabiliyorsak, bu andan itibaren iki cihaz da aynı medya okuma yetenegi, dosya acma hızı vs ye kavusuyor mu, yani bu dk dan sonra her iki cihaz da tıpatıp aynı mı oluyor (ses cıkısı, kumanda tipi vs haric) ve diyelim 150 ye 4.03 yukleyebildik. bundan sonra cıkacak update lerde her ikisi de aynı yolda mı ilerliyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliasGS -- 16 Şubat 2013; 1:32:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS
    150 ye gelirsek, Cinavia nasıl aktif oluyor? yazılımında var ise vardır benim bildigim. bu da Kasım 2012 de yayınlanan yazılım ile geliyor. Temmuz 2012 de alınan 105 lere CFW basarı ile uygulanmıs ve Cinavia bulunmuyor.
    simdi sizin soylediginizden, Cinavia yazılımdan bagımsız birseymis bir anlam cıkıyor. yani her 105 te vardır ama 1.02 ile gelenlerde kaldırılabilir, 1.05 ile gelenlerden kaldırılamaz.
    benim kafam asıl simdi karıstı mesela :) Cinavia konusunda benim su ana anladıgım yazılım ile gelen birsey ve bu da 1.05 yazılımı bulunmayanlarda zaten yok.

:) Kafanızı karıştıran şey şu;
    * BDP-150 için topu topu 2 yazılım var, ilk üretildiği tarihte fabrikadan çıkarken 1.02 yazılımı var.
    Bu yazılımda Cinavia aktif (yani fabrikadan ilk çıkışında da Cinavia koruması var) ama bu yazılıma cfw kurulabiliyor, kurulan cfw Cinaviasız = BDP-150 Cinavia Free.
    * Kasım 2012 de Pioneer yeni bir firmware yayımlıyor 1.05, bu firmwarede de doğal olarak Cinavia var.
    Ama gel gelelim 1.05 üzerine Cfw kuramıyorsunuz = BDP-150 Cinavia aktif.
    quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS
    sorun yine sudur ki,
    140 ya da 150, her ikisine 4.03 uygulayabiliyorsak, bu andan itibaren iki cihaz da aynı medya okuma yetenegi, dosya acma hızı vs ye kavusuyor mu, yani bu dk dan sonra her iki cihaz da tıpatıp aynı mı oluyor (ses cıkısı, kumanda tipi vs haric) ve diyelim 150 ye 4.03 yukleyebildik. bundan sonra cıkacak update lerde her ikisi de aynı yolda mı ilerliyorlar?

Evet BDP-150 ve BDP 140 Cfw 4.03 kurulduktan sonra işlevsel anlamda birbirlerinden farklı değiller.
    Bundan sonra çıkacak updateler için yorum yapamam çünkü bilmediğim bir konuda yanlış fikir vermiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 16 Şubat 2013; 1:45:59 >

• ok o zaman 140 ın 1.02 ile 150 nin 1.02 si farklı, ben bunu anladım son olarak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Kardeşim öncelikle çok teşekkür ediyorum, bizi böyle bir cihazla tanıştırdın, güzel bir çalışmayla bizim de cihaza sahip olmamıza vesile oldun.
    Şunu bil, onu bunu oynatsa da oynatmasa da hiç önemli değil cihazın karizması yeter, 921'in üstünde babalar gibi duruyor ve ses-görüntü kalitesi gerçekten muhteşem.

Şu an mkvleri tekrardan deneyemiyorum bizim sıpa uyuyor malum :) ama dün denediğim kadarıyla senin yaptığın altyazı olaylarını ben yapamadım, dediğin tüm adımları tekrarladım fakat olmadı, mkv oynatırken kumandadaki yuvarlak navigasyon tuşu aktif olmuyor.
    Acaba bunun oynattığım mkvlerle ilgisi olabilir mi? Gerçi sanmıyorum farklı tarzda en az 10 tane mkv denedim hiçbirinde oynarken altyazı olayı aktif değildi.
    Yarın aynı yazılımı tekrar yüklemeyi düşünüyorum.
    Bu arada bugün sırf denemek için D&R'dan Hulk'ın blu-ray'ini aldım ama akşam çalıştığım için deneyemedim. Yarın deniycem.

Tekrardan sana ve konuyla ilgili emek veren Thai-fun ve Regor arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.

Bence tekrar yüklemene gerek yok. Aleti aç kapa tekrar dene. Other seçeneğinde olduğundan emin ol mutlaka.

.mkv lerde çalışıyor bu şekilde altyazılar, tüm seçenekleriyle. Burası kesin. Yaparsın mutlaka.

• Altyazıyı tam ortalama işini çözmemiz lazım valla . Bir tek sıkıntı o gözüküyor şu anda.
  • BDP-140 satılıktır. 2 Gün önce teknosa dan alındı. Aldığım fiyata vermeyi düşünüyorum. İlgilenenler pm atabilir. LX-55 alacağım :).

Üründe 4.03 CFW vardır. Bilginize,
  • Bursa zafer plz 2 kapali kutu bdp-140 var fiyati 270tl

• Bugün meydan teknosa'dan aldım. Cfw'yi de yaptım. Ancak görüntü hiç beklediğim gibi degil. Ayarları kurcaladım. Biraz düzeldi ama yinede bir WD live'deki görüntü degil. Hatta LG TV'min kendi oynatıcısının görüntüsü bile daha iyi. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Bugün meydan teknosa'dan aldım. Cfw'yi de yaptım. Ancak görüntü hiç beklediğim gibi degil. Ayarları kurcaladım. Biraz düzeldi ama yinede bir WD live'deki görüntü degil. Hatta LG TV'min kendi oynatıcısının görüntüsü bile daha iyi. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?

Mevcyt media playerımın chipseti Sigma 8642. Yani WD Live e kıyasla daha iyi bir player olduğu kesin. Ben ona kıyasla görüntüde daha kötü diyebileceğim en ufak bir şey görmedim.

Hangi tipte birşey izleyip bu sonuca vardınız?

Bu görüntü ile ilgili endişenin önüne geçmek için PS3, media player ve BDP-140 ta aynı filmi oynatıp DLSR la fotoğraflayıp bir karşılaştırma koyarsak iyi olacak heralde.

• Benimde beklentim bu yonde ama özellikle mkv filmlerde görüntü çok kötü. Yarın resim çekerim ama dslr yok. Panasonic lx3 var-ki iyi cihazdir.

Siz ayarlarinizi paylaşırsanız, sanırım tüm kullanan arkadaslara faydalı olacaktır.

Bu arada TV: LG 47LM760S

• eğer öyleyse hiç açmadan iade edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

BDP-140 satılıktır. 2 Gün önce teknosa dan alındı. Aldığım fiyata vermeyi düşünüyorum. İlgilenenler pm atabilir. LX-55 alacağım :).

Üründe 4.03 CFW vardır. Bilginize,

Hocam bu ne hız :)
    Altyazı sıkıntısından dolayı mı satmak istiyorsunuz, yoksa LX-55'e de mi CFW geldi.
    Altyazılar bende de hafiften sağa kayıyor ama çok rahatsız edici gelmedi bana.
    Ben de USB to TTL alıp 5 sürümünü yüklemeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.