Şimdi Ara

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.626
Cevap
47
Favori
207.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akkaynak

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: akkaynak

Arkadaşlar A bölgesi BluRay deneyeniniz oldumu? Zira ben bir bakıma bunun için almıştım fakat çalıştıramadım menülerden sonra ana filme bir türlü geçmiyor bölge 1 olarak seçmeme rağmen. Artık daha sonra yazdığım A bölgesi BD'leri hariciye atıp birde öyle deneyeyim diyorum. Birde, VC1 Kodlu B bölgesi BD'leride aynı şekilde çalıştırmıyor bilginize. Deneyen arkadaşlar olursa bilgilendirme yaparlarsa sevinirim. Saygılar.

Sizin film lu ray menüsü geldikten sonra mı filme girmiyor yani tam olarak?

Bana farklı bölge 1 tane blu-ray denk gelmişti. Onda da daha filmi ilk çalıştırdığımda farklı bölge deyip filmi çalıştırmadı. Ben de ilk mesajda anlattığım gibi bölge kodunu değiştirdim ve film anında çalıştı muntazam olarak.

Yani çalıştırmazsa zaten baştan çalıştırmaması gerekir, aksi takdir de siz de başka bir sıkıntı var.

Bu player+CFW nin özelliği zaten bölge kodunu istediğin gibi değiştirilebilmesi. Bu şekilde bir sıkıntı yaşanacağını hiç zannetmiyorum.

Çalıştıramadığınız film ve sürümü hangisidir tam olarak?

A bölgesi BD: Home Belgeseli, ( MPEG-4/AVC ) Bu disk normal bd playerlerde hiç çalışmıyor direk A bölgesi uyarısı çıkıyordu taktığımda hatta ben Pio'ya yeni yazılımı yüklemeden evvelde denemiştim aynı şekilde uyarı sayfası açılıp öyle kalmıştı. Yazılımı yükledikten sonra hemen ilk işim region kodu değiştirmek oldu zira elimde çok sayıda A bölge bd olduğundan özellikle almıştım. Kod değiştikten sonra filmin menüleri açılıyor ve ana filme geçiş yaptırıyorum ya play all'dan yada sahne seçiminden ama bir türlü açılmadı bir kaç kez diski çıkartıp deneme yaptım olmadı. Artık diğer filmleride deniycem birde diskten deniycem zamanım olunca. Birde VC1 Kodec'li bd'leride oynatamadım aynı şekilde menüler çalışıyor o kadar. Fakat ben genel olarak memnunum ve bd'lerde görüntü kalitesi tartışılmsız çok iyi MKV ile Remux'lardada mükemmel görüntü alıyorum bahsettiğim MKV'lerin bitratesi 10 ile 20mbit arası ve boyutları 13-20GB arası Remuxlarda 20 ile 30mbit arası boyutları, 20-30GB arasında LCD TV'de SONY40X3500 Görüntüsünü beğenmiyen arkadaşlar kaynak video kalitesi ile TV'yide gözardı etmemesini öneririm. Esasen 60" lik bir TVye göre bu filmler ama elimde yok maalesef. Saygılar.

Bahsettiğiniz problem bölge kodu ile ilgili değil o halde. Dediğim gibi, baştan açmıyor bu şekilde olunca.

Filmleri başka yerde denediniz mi bilmiyorum, ama sorun onlarda olabilir. PC de açılmış mıydı mesela?

VC-1 kodekli bluray bende de var. Kesinlikle çalıştırmama gibi bir şey yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

quote:

Orijinalden alıntı: furai

konuyu baştan sona bir solukta okudum ve orj. BD'yi usb bellek ile tr. alt yazı desteğiyle seyredebilecek olma düşüncesi beni çok heyecanlandırdı. Türkiye'de çıkmayan yada pahalı olan filmleri altyazısı mevcut mu diye düşünmeden yurtdışından alıp seyredebilecek olmamız heyecan verici. konuyu açan ve bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben lx55 kullanıyorum. lx55'e yazılım yüklemekle, sadece tr. alt yazı olmayan BD'ler için kullanmak üzere bdp-140 almak arasında kararsız kaldım. lx55'i hiç ellemeyip riske atmadan bdp-140 alıp üzerinde oynamalar yapmak ve sadece tr. alt yazı olmayan bd filmleri seyretmek için kullanmak daha mantıklı olacak heralde.

edit : imla

lx-55 ile bdp-140 arasında görüntü farkı olacaktır sanıyorum. çünkü işlemcileri farklı. lx-55 de RS232 portundan kolayca CFW yükleyebiliriz sanıyorum ki. Bende sizin yaptığınız tam tersini yapıyorum şu anda . BDP-140 ı satıp, LX-55 alıyorum.

Ben lx-55'i elden çıkartmayacağım sistemimde kullanılmaya devam edecek ben sadece tr. alt yazısı olmayan orj. bd filmleri seyredebilmek için arayıştayım, Türkiyede çıkmayan yada çok pahalı olan filmleri yurt dışından alıp seyredebilmek için kullanacağım bdp-140'ı alırsam. mesela lord of the ring extended edition setini ne zaman görsem içim gidiyor tr. alt yazı desteği sağlayabilirsem hemen almak isterim.

bugün forum istanbul teknosaya gittim tüm bdp-140'lar teşhir yada arızadan iade olup tamir ettirilenlerdi, kapalı kutu yoktu olsaydı alacaktım.

• quote:

quote:

quote:

konuyu baştan sona bir solukta okudum ve orj. BD'yi usb bellek ile tr. alt yazı desteğiyle seyredebilecek olma düşüncesi beni çok heyecanlandırdı. Türkiye'de çıkmayan yada pahalı olan filmleri altyazısı mevcut mu diye düşünmeden yurtdışından alıp seyredebilecek olmamız heyecan verici. konuyu açan ve bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben lx55 kullanıyorum. lx55'e yazılım yüklemekle, sadece tr. alt yazı olmayan BD'ler için kullanmak üzere bdp-140 almak arasında kararsız kaldım. lx55'i hiç ellemeyip riske atmadan bdp-140 alıp üzerinde oynamalar yapmak ve sadece tr. alt yazı olmayan bd filmleri seyretmek için kullanmak daha mantıklı olacak heralde.

lx-55 ile bdp-140 arasında görüntü farkı olacaktır sanıyorum. çünkü işlemcileri farklı. lx-55 de RS232 portundan kolayca CFW yükleyebiliriz sanıyorum ki. Bende sizin yaptığınız tam tersini yapıyorum şu anda . BDP-140 ı satıp, LX-55 alıyorum.

Ben lx-55'i elden çıkartmayacağım sistemimde kullanılmaya devam edecek ben sadece tr. alt yazısı olmayan orj. bd filmleri seyredebilmek için arayıştayım, Türkiyede çıkmayan yada çok pahalı olan filmleri yurt dışından alıp seyredebilmek için kullanacağım bdp-140'ı alırsam. mesela lord of the ring extended edition setini ne zaman görsem içim gidiyor tr. alt yazı desteği sağlayabilirsem hemen almak isterim.

bugün forum istanbul teknosaya gittim tüm bdp-140'lar teşhir yada arızadan iade olup tamir ettirilenlerdi, kapalı kutu yoktu olsaydı alacaktım.

Ah hocam ah benim de içim gidiyor vallahi. Birde matrix serisi. Hocam rapid tarzı sitelerden bu 3lemeyi bluray.iso kalitesinde bulabilirmiyiz? Yoksa cimrilik etme al mı diyorsun? Vallahi ben de bluray okuyucu da yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar region A region B bluray discleri türkçe USB altyazılı deneyen arkadaşlar var mı başka, sonuçları yazarsanız sevinirim ben de hep Band of brothers i türkçe altyazılı izlemek istedim ama hem region a denk geldi hem de region b olsa da tr altyazı yok
  • quote:

quote:

quote:

kardeş sen zaten bdp-140'ı 300 tlye alacaksın

çinli arkadaşa parasını öde lx-55'i adam et yoksa ne yapacaksın 2 tane playeri hem qdeo nere medaitek nere görüntü kalitesi önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 17 Şubat 2013; 22:42:49 >

• sadays hocam merhaba siz benden tecrübelisinizdir lakin ben okuduklarımdan edindiğim izlenimi yazayım yanlışım varsa düzeltin bluray görüntü kalitesi performansında qvideo marwell vs fark etmez çünkü zaten kaynak iyidir qvideo dvd upscaling ve mkv işlemede fark atar diye biliyorum ben dediğim gibi yanlışsa düzeltin iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati
    Arkadaki USB girişine USB hub taktım ve hub üzerinden biri 500 GB diğeri 1 TB olmak üzere 2 adet 3.5" bağladım, sorunsuz görüyor.

Kullandığınız hub halen güncel olarak satılıyor mu? Marka model bilgisini paylaşabilir misiniz?
    Veya usb çoklayıcı kullanan başka arkadaşlar var mı? Tavsiye lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

quote:

Orijinalden alıntı: albati
    Arkadaki USB girişine USB hub taktım ve hub üzerinden biri 500 GB diğeri 1 TB olmak üzere 2 adet 3.5" bağladım, sorunsuz görüyor.

Kullandığınız hub halen güncel olarak satılıyor mu? Marka model bilgisini paylaşabilir misiniz?
    Veya usb çoklayıcı kullanan başka arkadaşlar var mı? Tavsiye lazım :)

Hocam şimdi baktım üzerinde bişey yazmıyor, bildiğin Çin malı en ucuzlarından bişeydi, 3-5 yıl önce almıştım. 4'lü çıkış veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

quote:

quote:

kardeş sen zaten bdp-140'ı 300 tlye alacaksın

çinli arkadaşa parasını öde lx-55'i adam et yoksa ne yapacaksın 2 tane playeri hem qdeo nere medaitek nere görüntü kalitesi önemli

elbette bu yöntemi tercih ederim fakat nasıl alıcaz, keşke sitede ingilizce dil seçeneğide olsa. bu işlemi daha önce uygulamış bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

arkadaşlar region A region B bluray discleri türkçe USB altyazılı deneyen arkadaşlar var mı başka, sonuçları yazarsanız sevinirim ben de hep Band of brothers i türkçe altyazılı izlemek istedim ama hem region a denk geldi hem de region b olsa da tr altyazı yok

ben bir ara tr. alt yazı var diye band of brothers'ı almıştım amazondan, çok güzeldi metal kutu yanlış hatırlamıyorsam 6 disk bd fakat tr. alt yazı çıkmayınca satmıştım, eğer şu alt yazı sorununu çözersek muhteşem olacak

• quote:

sadays hocam merhaba siz benden tecrübelisinizdir lakin ben okuduklarımdan edindiğim izlenimi yazayım yanlışım varsa düzeltin bluray görüntü kalitesi performansında qvideo marwell vs fark etmez çünkü zaten kaynak iyidir qvideo dvd upscaling ve mkv işlemede fark atar diye biliyorum ben dediğim gibi yanlışsa düzeltin iyi geceler

sevgili kardeşim benim bildiğim de şöyle yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

blu-ray görüntü nasıl kodlanmışsa tvye öyle gitmez öyle olsaydı zaten blu-ray playerlara ihtiyaç olmazdı

bu playerlardaki chipler sadece upscale vs için değildir görüntüyü işleyip ondan sonra tvye gönderirler yani sadece blu-rayin kopya korumasını kaldırıp tvye direkt göndermezler

yani görüntü işlenip sonra hdmi üzerinden tvye aktarılır yani

010101010 şeklinde digital giden veri hollywood stüdyosunun ham verisi değildir qdeo tarafından işlenmiş olan veridir

dolayısıyla

blu-ray diskte kayıtlı

101010 şeklindeki data

101011 şeklinde de gönderilebilir işlemciye göre

101000 şeklinde de

• quote:

Orijinalden alıntı: masmas1514

quote:

quote:

quote:

Ah hocam ah benim de içim gidiyor vallahi. Birde matrix serisi. Hocam rapid tarzı sitelerden bu 3lemeyi bluray.iso kalitesinde bulabilirmiyiz? Yoksa cimrilik etme al mı diyorsun? Vallahi ben de bluray okuyucu da yok.

alt yazı uygulamasını halledebilirsem ilk alacağım film bu set olacak kısmetse, film indirme işini hiç bilmiyorum, nerden bulunur kalitesi nasıl olur bilmiyorum fakat orj. diskin yerini tutmuyor genelde.

• çinli arkadaş jailbreakli pioneer lx-55 de satıyor

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1.3391631-5264585887.31.GBWhZR&id=13472895280

çinde olmak vardı anasını satayım 250 euro yahuu 2000 yuana satıyor
  • @sadays doğrudur hocam ben bu konuyu hdtvtest.co.uk ta ünlü bir reviewer var David Mckenzie diye onunla konuşmuştum ona ps3 ile oppoyu sormuştum bluray görüntü kalitesinde hiçbir fark olamayacağını görenlerin psikolojik olarak etkinlendiği için gördüğünü söylemişti, hatta aynen şunu söylemişti: evet oppo ile ps3 arasında ciddi farklar var, emin ol ama kesinlikle görüntü kalitesi bunlardan biri değil, sonra işte senin yazdıgın bu hdmi sinyal 1 0 felan filanları yazıp bunlar aynı digital sinyali taşır felan demişti. Bu arada Hiçbir arkadaş alınganlık göstermesin sözlerim yanlış anlaşılmasın o görüntü uzmanı diye onunkini referans kabul etmeliyiz demiyorum, herkesin gözü neyi nasıl algılıyorsa elbette o onun için öyledir ona göre doğrusu o dur başkasına göre başkadır, onunkini referans alıyorsan burda niye soruyorsun demeyin ben sadece farklı görüşleri merak ettiğim için soruyorum kesin doğru kabul ettiğim bir durum yok kimisi fark var kimisi yok diyor en iyisi kişi kendine göre ayarmalı saygılar

• quote:

@sadays doğrudur hocam ben bu konuyu hdtvtest.co.uk ta ünlü bir reviewer var David Mckenzie diye onunla konuşmuştum ona ps3 ile oppoyu sormuştum bluray görüntü kalitesinde hiçbir fark olamayacağını görenlerin psikolojik olarak etkinlendiği için gördüğünü söylemişti, hatta aynen şunu söylemişti: evet oppo ile ps3 arasında ciddi farklar var, emin ol ama kesinlikle görüntü kalitesi bunlardan biri değil, sonra işte senin yazdıgın bu hdmi sinyal 1 0 felan filanları yazıp bunlar aynı digital sinyali taşır felan demişti. Bu arada Hiçbir arkadaş alınganlık göstermesin sözlerim yanlış anlaşılmasın o görüntü uzmanı diye onunkini referans kabul etmeliyiz demiyorum, herkesin gözü neyi nasıl algılıyorsa elbette o onun için öyledir ona göre doğrusu o dur başkasına göre başkadır, onunkini referans alıyorsan burda niye soruyorsun demeyin ben sadece farklı görüşleri merak ettiğim için soruyorum kesin doğru kabul ettiğim bir durum yok kimisi fark var kimisi yok diyor en iyisi kişi kendine göre ayarmalı saygılar

Cemo hocam sen esasında çok önemli bir noktaya parmak basıyorsun. Valla ben şu an şaşkınım. O zaman opponun farkı ne ki hocam? Al bir tane dune hd.oppoyu alan zaten mkv için almıyor ki Türkiye'de hocam. Orjinal bluray izlemek için alıyor. Valla baya bi kafaları karıştırdın

• Oppocu arkadaslar bana kizmasinlar ben duydugumu okudugumu soyluyorum avforumsda da forum kisminda kelvin var takilanlar bilir cok siki tecrubeli bir arkadas her turlu cihaz ekipmana sahip goruntu kalitesi farki icin oppo alma ps3le devam et demisti bana uzun lafin kisasi 2sini yanyana test etmedm hem ps3u hem opposu olan arkadaslar daha iyi bilir ama ses kalite farki bariz oldugu soyleniyor yabanci kaynaklarda da, benim bahsettigim goruntu kalitesi farki zira oppo cok siki guzel bir cihaz avrli sistem kurunca bende almayi dusunuyorum oppo 105i ozellikle ses basarisi icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 18 Şubat 2013; 1:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oppocu arkadaslar bana kizmasinlar ben duydugumu okudugumu soyluyorum avforumsda da forum kisminda kelvin var takilanlar bilir cok siki tecrubeli bir arkadas her turlu cihaz ekipmana sahip goruntu kalitesi farki icin oppo alma ps3le devam et demisti bana uzun lafin kisasi 2sini yanyana test etmedm hem ps3u hem opposu olan arkadaslar daha iyi bilir ama ses kalite farki bariz oldugu soyleniyor yabanci kaynaklarda da, benim bahsettigim goruntu kalitesi farki zira oppo cok siki guzel bir cihaz avrli sistem kurunca bende almayi dusunuyorum oppo 105i ozellikle ses basarisi icin

Hocam oppo 105 in fiyatından haberin var mı?

• quote:

quote:

Oppocu arkadaslar bana kizmasinlar ben duydugumu okudugumu soyluyorum avforumsda da forum kisminda kelvin var takilanlar bilir cok siki tecrubeli bir arkadas her turlu cihaz ekipmana sahip goruntu kalitesi farki icin oppo alma ps3le devam et demisti bana uzun lafin kisasi 2sini yanyana test etmedm hem ps3u hem opposu olan arkadaslar daha iyi bilir ama ses kalite farki bariz oldugu soyleniyor yabanci kaynaklarda da, benim bahsettigim goruntu kalitesi farki zira oppo cok siki guzel bir cihaz avrli sistem kurunca bende almayi dusunuyorum oppo 105i ozellikle ses basarisi icin

evet var 103 de alabilirim eğer avr li bir sistem kurarsam bence değer diye düşünüyorum ama tabi önce ps3le deneyeceğim sonra opposu olan bir arkadaşım var bahçelievlerde ondan alıp bir karşılaştırırım aradaki fark 2-3 bin vermeye değerse alırım sanırım 105 103den çok daha pahalı sen nasıl memnun musun pioner 921den ben onun yeni versiyonunu almayı düşünüyorum sen ne kullanıyorsun player olarak

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

çinli arkadaş jailbreakli pioneer lx-55 de satıyor

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.1.3391631-5264585887.31.GBWhZR&id=13472895280

çinde olmak vardı anasını satayım 250 euro yahuu 2000 yuana satıyor

Sanırım 2000 yuan olan fiyat standart LX55 için. Kırık LX55 için 3211 yuan demiş, 386 euro ediyor ama yine de uygun elbette. Siteyi çözebilsem sipariş vermeyi düşünebilirdim.

• quote:

quote:

quote:

evet var 103 de alabilirim eğer avr li bir sistem kurarsam bence değer diye düşünüyorum ama tabi önce ps3le deneyeceğim sonra opposu olan bir arkadaşım var bahçelievlerde ondan alıp bir karşılaştırırım aradaki fark 2-3 bin vermeye değerse alırım sanırım 105 103den çok daha pahalı sen nasıl memnun musun pioner 921den ben onun yeni versiyonunu almayı düşünüyorum sen ne kullanıyorsun player olarak

Hocam ben 921 den çok memnunun ama 921 haricinde avr kullanmadım
    921 az gelirse direk pioneer in konuşuyorum 2021 filan al. Mesajla 1122 ile 921 arasında ses farkından ziyade özellik farkı olduğu söylendi. Film için gerçekten yeterli 921. Tabi alacağın ses sitemiyle alakalı birazda bu işler.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.