Şimdi Ara

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.626
Cevap
47
Favori
207.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bluray okuyucun yok şimdilik egreat ile idare ediyorum. Dune hd 3d base almayı düşünüyorum. Ama orjinal film alırsam zavvi gibi yurtdışı sitelerden o zaman tabi lx55 alınır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya, biri Allah aşkına BDP140'ın görüntü ve HDMI ayarlarını paylaşsın burada. En iyi görüntü nasıl elde edilir, bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

sadays hocam merhaba siz benden tecrübelisinizdir lakin ben okuduklarımdan edindiğim izlenimi yazayım yanlışım varsa düzeltin bluray görüntü kalitesi performansında qvideo marwell vs fark etmez çünkü zaten kaynak iyidir qvideo dvd upscaling ve mkv işlemede fark atar diye biliyorum ben dediğim gibi yanlışsa düzeltin iyi geceler

sevgili kardeşim benim bildiğim de şöyle yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

blu-ray görüntü nasıl kodlanmışsa tvye öyle gitmez öyle olsaydı zaten blu-ray playerlara ihtiyaç olmazdı

bu playerlardaki chipler sadece upscale vs için değildir görüntüyü işleyip ondan sonra tvye gönderirler yani sadece blu-rayin kopya korumasını kaldırıp tvye direkt göndermezler

yani görüntü işlenip sonra hdmi üzerinden tvye aktarılır yani

010101010 şeklinde digital giden veri hollywood stüdyosunun ham verisi değildir qdeo tarafından işlenmiş olan veridir

dolayısıyla

blu-ray diskte kayıtlı

101010 şeklindeki data

101011 şeklinde de gönderilebilir işlemciye göre

101000 şeklinde de

Ben böyle birşeye hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. Görüntü üzerinde hiçbir işlem yapılmadığı takdirde (Renk türü, upscale falan kapalı ise) her blu ray player aynıdır bence. Görüntü 100101 şeklinde kodlanmışsa diske bdp'de aynen bu kodu tv'ye yollar.

Zaten öyle olmasaydı blu ray broşürlerinde Upscale performanslarını değil, "Bizim cihazımızın kontrastı 10.000.000:1, renklerimiz hiç olmadığı kadar gerçekçi" vs vs diye anlatılırdı. ancak ben hiçbir blu ray player broşüründe böyle ifadeler görmedim. Varsa yoksa "bizim işlemcimiz xxxxx, 4k upscale yapabiliyor" vs gibi şeylerden bahsediliyor.

Dediğim gibi blu ray film izlerken (eğer hiçbir işlem yapılmamışsa) bütün iş televizyonunuzun kalitesinde bitiyor.

• Dün BDP-140 ile bir kaç Blu-ray film ve 1080p .mkv üzerinden aynı anda çalıştırıp görüntü için denemeler yaptım.

Blu-ray ler için PS3 ve media player ile karşılaştırdım, .mkv ler içinde media player ile.

BDP-140 kesinlikle ne .mkv olsun ne de Blu-ray, hiç birinde daha kötü sonuç vermedi. Açıkçası arada herhangi bir fark anlamakta da oldukça zorlandım ve göremedim de diyebilir.

Ama söylediğim gibi yüksek kalite Blu-ray ler ve bitrate olarak en yüksek değerdeki .mkv ler le karşılaştırdım.

Belki .divx ya da DVD izlerseniz upscale açısından o kadar da iyi bir alet değildir fakat ben şahsım adına bu saatten sonra HD olmayan hiç bir veriyi kıyaslamak için kriter kabul etmiyorum, zaten izlemiyorum da.

Kısacası görüntü performansı anlamında bu kriterler altında BDP-140 ı görüntü anlamında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz derim. Bana göre WD Live gibi bir aletten kötü görüntü verme ihtimali "0" dır.

Kullandığım ayarlar HDMI 1080p 24hz On, Full RGB , Sharpness: Middle , Noise Reduction: 1

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Dün BDP-140 ile bir kaç Blu-ray film ve 1080p .mkv üzerinden aynı anda çalıştırıp görüntü için denemeler yaptım.

Blu-ray ler için PS3 ve media player ile karşılaştırdım, .mkv ler içinde media player ile.

BDP-140 kesinlikle ne .mkv olsun ne de Blu-ray, hiç birinde daha kötü sonuç vermedi. Açıkçası arada herhangi bir fark anlamakta da oldukça zorlandım ve göremedim de diyebilir.

Ama söylediğim gibi yüksek kalite Blu-ray ler ve bitrate olarak en yüksek değerdeki .mkv ler le karşılaştırdım.

Belki .divx ya da DVD izlerseniz upscale açısından o kadar da iyi bir alet değildir fakat ben şahsım adına bu saatten sonra HD olmayan hiç bir veriyi kıyaslamak için kriter kabul etmiyorum, zaten izlemiyorum da.

Kısacası görüntü performansı anlamında bu kriterler altında BDP-140 ı görüntü anlamında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz derim. Bana göre WD Live gibi bir aletten kötü görüntü verme ihtimali "0" dır.

Kullandığım ayarlar HDMI 1080p 24hz On, Full RGB , Sharpness: Middle , Noise Reduction: 1

Zaten 1080p upscale yapmıyor bu cihaz

özelliklerinde eksi gördüklerim kısmına yazmıştım..

• quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

sadays hocam merhaba siz benden tecrübelisinizdir lakin ben okuduklarımdan edindiğim izlenimi yazayım yanlışım varsa düzeltin bluray görüntü kalitesi performansında qvideo marwell vs fark etmez çünkü zaten kaynak iyidir qvideo dvd upscaling ve mkv işlemede fark atar diye biliyorum ben dediğim gibi yanlışsa düzeltin iyi geceler

blu-ray görüntü nasıl kodlanmışsa tvye öyle gitmez öyle olsaydı zaten blu-ray playerlara ihtiyaç olmazdı

bu playerlardaki chipler sadece upscale vs için değildir görüntüyü işleyip ondan sonra tvye gönderirler yani sadece blu-rayin kopya korumasını kaldırıp tvye direkt göndermezler

010101010 şeklinde digital giden veri hollywood stüdyosunun ham verisi değildir qdeo tarafından işlenmiş olan veridir

dolayısıyla

blu-ray diskte kayıtlı

101010 şeklindeki data

101000 şeklinde de

Ben böyle birşeye hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. Görüntü üzerinde hiçbir işlem yapılmadığı takdirde (Renk türü, upscale falan kapalı ise) her blu ray player aynıdır bence. Görüntü 100101 şeklinde kodlanmışsa diske bdp'de aynen bu kodu tv'ye yollar.

Zaten öyle olmasaydı blu ray broşürlerinde Upscale performanslarını değil, "Bizim cihazımızın kontrastı 10.000.000:1, renklerimiz hiç olmadığı kadar gerçekçi" vs vs diye anlatılırdı. ancak ben hiçbir blu ray player broşüründe böyle ifadeler görmedim. Varsa yoksa "bizim işlemcimiz xxxxx, 4k upscale yapabiliyor" vs gibi şeylerden bahsediliyor.

Dediğim gibi blu ray film izlerken (eğer hiçbir işlem yapılmamışsa) bütün iş televizyonunuzun kalitesinde bitiyor.

benim bildiğim dedim zaten başta sizin dediğiniz de doğru olabilir ama o zaman gördüğümüz fark neyin nesi

film aynı tv aynı player farklı görüntü farklı pskolojik mi diyeceksiniz? 10 yıla yaklaştı bu görüntü sistemleri ile maceram hala çözemedim bu dünyayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 18 Şubat 2013; 14:15:54 >

• Bu her Blu-ray player ın aynı görüntü vermesi olayında bir yanlış anlama var bence. Sonuçta her türlü dijital veri 10101 diye gidiyor sadece blu-ray değil. Ama sonuçta her oynatıcı cihaz bunu kendi işlemcisi ile işliyor.

Bu olay HDMI kablo olayı ile karıştırılıyor sanırım. HDMI kabloyla ilgili sık yapılan bir tartışma, bu kabloyla taşınan dijital bir veri olduğu ve sonuçta bu kabloda zaten herhangi bir işlem görmediği için kablonun ucuz veya pahalı olmasının hiç bir şey değiştirmeyeceği ile ilgili. Ki burda ben de bu görüşü savunuyorum.

Fakat blu-ray playerlar da, veya dijital oynatıcılar da tamamının aynı görüntüyü vereceğini iddia etmek mantıksız olur. Mesela BDP-140 ın görüntü kalitesi bana göre oldukça iyi, mevcut media playerlardan ya da piyasadaki yaygın blu-ray playerlardan kesinlikle aşağı görüntü vermediğine eminim.

Ama Oppo gibi cihazlarla arada hiç fark olmaz, görüntü birebir aynı olur demek insafsızlık olur. Aradaki fark değer mi tartışılır veya kişiden kişiye göre değişir ama mutlaka bir fark vardır. LX-55 te mesela, denemesem eminim ki BDP-140 tan görüntü olarak bir farkı vardır yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 18 Şubat 2013; 14:21:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

quote:

quote:

dolayısıyla

blu-ray diskte kayıtlı

101010 şeklindeki data

101000 şeklinde de

benim bildiğim dedim zaten başta sizin dediğiniz de doğru olabilir ama o zaman gördüğümüz fark neyin nesi

film aynı tv aynı player farklı görüntü farklı pskolojik mi diyeceksiniz? 10 yıla yaklaştı bu görüntü sistemleri ile maceram hala çözemedim bu dünyayı

aradaki fark kalite farki degil, yorum farki. baska konuda da yazmistim bunu. birisi yesili daha yesil okurken birisi daha morumsu okur. bu kalite farki degil. bu tur seyler zaten manuel olarak ayarlanabilir.
    kalite farki cozunurluk, keskinlik, dinamik araliktir bana gore. onun disindaki renk ve tonlama farkliliklari kalite farki degil yorum farki, yani zevk meselesi. kimisi daha doygun renkler sever (mesela samsung tv'ler), kimisi daha gercekci renkler sever (panasonic plazmalar). kimi yesilimsi tonlar sever (nikon dslr), kimisi morumsu (canon dslr'lar). bunlar zaten menuden de ayarlanabilen seyler. ayrica bu ayar farklarini saymazsak diye soylemistim ilk mesajimda.

ama sunu soyleyebiliyorsaniz: blu ray izlerken oppo'nun verdigi resim daha keskin ama pioneer'in daha yumusak. iste buna kalite farki derim. ama boyle bir fark olmaz. zaten ayni goruntu.

ya da bir cihazin dinamik araligi 13 ev iken digeri 10 ev mi goruntu veriyor? hayir.

o zaman kalite farki yoktur blu ray filmlerde diyebiliriz. ama sunu da sormaliyiz: kacimiz sadece blu ray izliyor? ya dvd izliyoruz genelde ya da mkv. dolayisiyla iyi bir upscale ve mkv perfomansi vereb BDP sart.

not: daha oncede belirttigim gibi bunlar benim gordugum ve inandigim seyler. kesinligi yok. daha once hic oppo ile film izlemedim. ps3, lx55, sony, samsung vs birkac blu ray player denedim ama.

not2: hdmi kablo konisunda charnel'e kesinlikle katilmiyorum. 150 liralik monster ile 15 liralik goldmaster hdmi kablo arasinda bariz bir fark var. birisi 1 yilin sonunda uclari asiniyor ve kablolari ortaya cikiyor, digeri ise en az 3-4 yil sapasaglam kalabilir saka bi yana hdmi kablo da tuketiciye sunulan en buyuk yalanlardan birisi. charnel'e bu konuda sonuna kadar hak veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 18 Şubat 2013; 15:20:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu laflardan sonra oppo benim için bitmiştir.Valla mkv için de dune hd hatta popcorn a-400 gayet yeterli diye düşünüyorum.Hatta dune hd 3d base i de ileride satıp dune un yazın çıkacak bluray playerlısını almak.
  • Arkadaşlar lx-55 için bu yazılımı alıp cihaza kurup aktivasyon yapma konusunda tecrübesi olan veya ilgili siteyi çözebilen var mı, nasıl uygulayacağız, benim cihaza uygulamak istiyorum, olmazsa bdp-140 yada eski üretim bdp-150 aramaya başlayacağım.
  • Bugün ben de bdp-150 satın aldım. Şimdi custom firmware konusunda bir şey soracağım.

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:3656-2
    Yukarıdaki sayfanın sonlarındaki 4.03 firmware mesajında, bdp-150 için verilen 4.03 firmware dosyası doğrudan Çin sitesindeki 4.03 firmware dosyasını indirtiyor. Yani Çinlilerin yaptığı ve Rusların herhangi bir müdahalesi olmayan custom firmware dosyası. Benim bundan anladığım, Çinlilerin orjinal firmware'ını usb'den bdp-150'ye yükleyeceğim, sonra da Rusların yaptığı MTKPio programı içindeki unlock kısmına kendi cihazımın mac ve serial nosunu girerek elde ettiğim 4 adet 4 basamaklı kodu bdp-150'ye girerek Çinlilerin custom firmware'ını aktive edeceğim. Doğru mu anlamışım bir yardım ederseniz sevinirim.

Bir de, aşağıdaki sayfanın sonlarında, son çıkan 5.09 firmware mesajı var.
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:3656-3
    bdp-150 için buradaki dosya aynı şekilde, Çinli'lerin orjinal dosyasına link veriyor. usb-RS232 dönüştürücü ile bu firmware'ı bdp-150'ye atsam, MTKPio programıyla aynı şekilde aktive edilebilir mi acaba?

Son olarak, 5.00+ firmware'dan geri dönüş yok. Peki, Çinlilerin bu dosyasını cihaza atıp aktive edemezsek, cihaz tamamen mi kullanılmaz hale gelir, yoksa sadece custom firmware'nin ek olarak getirdiği özellikler mi kullanılamaz?

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: furai

Arkadaşlar lx-55 için bu yazılımı alıp cihaza kurup aktivasyon yapma konusunda tecrübesi olan veya ilgili siteyi çözebilen var mı, nasıl uygulayacağız, benim cihaza uygulamak istiyorum, olmazsa bdp-140 yada eski üretim bdp-150 aramaya başlayacağım.

Rusların sitesinde, firmware'ı parasını vererek Çinliler'den nasıl satın alınacağı da anlatılmış. Google translate çevirisini aşağıya kopyalıyorum. Proses pek anlaşılır değil ama, belki işinize yarar.

Buy activation modified firmware

-------------------------------------------------- ------------------------------

The process of buying and activating the firmware 5.00 or higher, but the buying process should work for older versions of firmware

The modified firmware 5.00 and above
    Author: lifebalance

What you need to know and what we should be ready before the purchase:
    - The whole process may take 4-5 working days.
    - You must have a Ruble (calculation below) in one of the sources: bank cards VISA / MasterCard, Webmoney WMR, QIWI purse, etc. (Full list herehttp://www.pay2pay.com/tarify.html)
    - The described algorithm is not only due to the presence of multiple agents to order goods from China - their procedures, requirements, deadlines, fees may vary from those described below.
    - In this example, the agent performs serviceshttp://cn-mail-forwarding.com/. I am not an employee or agent of the advertising of the service and I do not participate in the affiliate program of the service. Just when you search in Google he was the first to issue. Proofhttp://****/WjJUOv

The size of the required amount can be roughly calculated as follows:

a. Learn the latest rate of the Chinese yuan against the ruble on the website of the Central Bankhttp://cbr.ru/currency_base/daily.aspx. On the left in the calendar to select a date and find a course in table CNY. I draw your attention that this policy is specified for 10 yuan!

b. Manufacturers firmware sell it for 1,000 yuan + registration fee athttp://cn-mail-forwarding.com/ of 300 yuan. Accordingly multiply rate securities from the site to 130.

c. At the top of the result throws 10-15% in the form of commission payment system and the high difference between the buying and selling (spread) from exotic currencies. Ie payment system sells yuan more expensive the average rate of the Central Bank.

Step 1. Registration forhttp://cn-mail-forwarding.com/. Registration fee. The sum of 300 yuan.
    After registering for the service standard we go in a private office. Choose from the menu on the left: My Account -> Create Account. Come up with a login for Taobao, Taobao password, payment password Alipay and everyone decides for himself whether or not to report the real number of the passport (you can TRAVEL). I suspect that, for the purchase of the firmware is not necessary to inform the actual passport number.

Stage 2. Waiting for the registration process Taobao and Alipay account and updating the agent.
    Service requires a minimum of 24 hours to register accounts in China, according to data from Phase 1. Status can be viewed in the My Account -> My Accounts.
    As long as the registration is possible to get money into the system - My Account -> Add Account. In the Amount field, trying to drive 1,000 yuan and payment method. Further, all fairly typical. In the process we check for the required amount of payment in rubles counting abc. It will still be different, but should be close. Account funding will take only 48 hours.

WARNING! If you intend to buy multiple firmware yourself, neighbor or family, consider the following: Alipay takes additional fee of 0.5% for the transfer of more than 1,000 yuan a month. Ie for the second firmware will need to pay 1005 yuan. Take this into account refilling.

Stage 3. Refill for Alipay.
    After the successful opening of the account and at the Alipay account supplement the agent must give direction to recharge Alipay funds from the account of the agent. However, before you do that - try to login to your account Alipay, to make sure that it really is created.

For those who know the Chinese - no further action is difficult. For those who just knows that the characters exist, use Google Chrome with the standard automatic add-on translation of web pages on the English or Russian. Perhaps you can use any online service if it supports https session.
    Alipay login on the link using the strict
    Using the name and password for the 1st stage of Taobao. Click the orange button. Have to get to the page personal account of the payment system.

Once convinced of the presence of Alipay account which may include - back tohttp://cn-mail-forwarding.com/ go to My Account -> Account Alipay. Trying to drive to replenish the amount and click Submit. This transfer will take another 24 hours.

All transfers and their status can be monitored in account My Account -> Account statement.

Stage 4. Climax.
    Once in your account statement see "Recharge on Alipay" - Title: "Run" go to your account on Alipay using Google Chrome, online translator, or intuition.
    The left side of the screen we see a vertical row of icons - this is possible with the means of action on the bill. We have to choose the first - brown purse up arrow - Transfer Payment. On the next page after the transition press the blue button where the background of clouds, sky and a purse of gold coins. Form will appear with 3 fields: BENEFICIARY AMOUNT COMMENTS. Fill in the following way:

Recipient: hdsir@hdsir.com
    Total: 1000
    Comment: MAC address of your devaysa

Click the blue button. On the next screen, enter the value of CAPTCHA and click the blue button. On the next screen, enter the password Alipay payment specified in step 1 and click the orange button. That's it! The money from the Chinese.

Step 5. Letter to the Chinese.
    Email newsletters immediately write Chinese at 1213932027@qq.com the following lines:

Hello!
    Just sent you a payment for the activation of firmware on my device. My current firmware is 5.01.

SN: 450: XXXX-XXXX-XXXX-XXXX
    MAC: XX-XX-XX-XX-XX-XX

Screenshot with payment is attached.
    Looking forward receiving the activation key.
    Thanks!

WARNING! The letter should attach the screenshot payment details (this is a standard requirement of Chinese). To do this, go back to your account Alipay. In the center of the screen we see that the last transaction for 1000 yuan appeared in the list. Click the orange button on the right - Details. Attaching the screen and take a picture to the letter.

Pour tea, coffee, beer ... Waiting for an answer to the key.

Step 6. Activation.
    Receive a response from the Chinese with the key (file mtk_sn_file_XyXy.bin)

Copy the file to the flash drive, insert the player. We go to HomeMenu -> Initial Setup -> recruit 1122 and in the fields to manually enter serial no writing. Just click OK and the message about the successful activation. Click OK. If he does not perezagruzhetsya 10 seconds - do reset button power.

Step 7. Happiness.

Update: 18.12.2012 - 14.59
    Forgot to mention one more time of course the most important thing. The Chinese need to send SN displayed in the system information after device on firmware 5.00/5.01. Ie when the money just fell on account Alipay - have the courage Sew without the possibility of rolling back to 4.xx and proceed to step 4.

• quote:

Orijinalden alıntı: Regor

Arkadaşlar güzel bir haberim var. Yazılım için boşuna para vermeniz gerekmiyor. Ruslar kırmayı başarmış. Rusça-İngilizce çevirilerle boğuşurken sonunda nasıl yapılacağını anladım ve biraz uğraştan sonra 5.08A yazılımını kurup başarıyla aktif ettim.

İlk izlenimim:
    - Cihazda aşırı derecede hızlanma var, kumanda tepkileri daha iyi, USB'yi daha hızlı tanıyor.
    - Ağdan paylaşılan klasörlere bağlanabiliyor.
    - Web content tekrardan gelmiş! Orjinal yazılımında olan Youtube ve Picasa'ya, Netflix ve Pandora eklenmiş!

Peki nasıl yükleniyor? Özetlemek gerekirse;
    - Yazılımı yüklemek için USB-TTL adaptör gerekiyor. Bende mevcut olan PL2303HX'i kullandım. Ebay'den temin edilebilir.
    - GND,TX ve RX bağlantılarını yapıyoruz.
    - Putty ile 115200 hızında bağlantı kuruyoruz.
    - Cihazı açıyoruz ve bir kaç kez enter tuşuna basıyoruz konsolda mt8555_base # yazısını görüyoruz. Artık cihaz bizden komut bekliyor.
    - Yeni yazılımı FAT olarak formatlanmış flash diske atıyoruz.
    - Flashı cihaza takıp, upg komutu veriyoruz ve yüklenmesini bekliyoruz.
    - SN_key programında cihazımızın seri numarasına göre aktivasyon keyini oluştuyoruz.
    - Flasha keyi atıyoruz ve Initial Setup'a gelip 1122 yi tuşluyoruz. Menüde key istiyor fakat bişe girmeden kumandadan entere basıyoruz. OK yazısını gördüysek başarıyla aktif etmiş oluyoruz.

Resimler bu konuda:http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:3656:30#30

Daha geniş bir zamanda geniş bir açıklamasını resimli olarak hazırlarım.
    İyi geceler.

Vermiş olduğunuz linkte SN_key programını göremedim. Link verebilirmisiniz acaba? Ayrıca yazılımın 5.09 versiyonu çıkmış. Bu yazılımda yine 5.08A gibi yüklenebiliyor mu? Yoksa bu yöntemle 5.08A'mı yüklenebiliyor?
    Ayrıca bu yazılımları yüklemek için sadece usb ttl aramanıza gerek yok. Rs232 portu olan pc ya da usb to rs232 seri port çevirici ilede yüklenebilir. Rs232'de kullanılan pinler 2 rx 3 tx 5 gnd Ben cihazın içini her defasında açmamak için cihazın anakartının üstünden bu portları kullanan yerlere kablo lehimleyip cihazın dışına çıkartmayı düşünüyorum. Ayrıca bu kablonun ucunada soket yapıp yazılım çıktıkça rahat bir şekilde güncellemeleri yapmayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benign2004 -- 18 Şubat 2013; 18:35:52 >

• @coyote

parayi gozden cikarsak bile satin alma proseduru inanilmaz derecede karisik.

• Tekrardan merhaba,
    Hasta olduğum için fazla ilgilenemiyorum. Gelen sorulara cevap vermek istedim.

@coyote, BDP-140 kullandığım için BDP-150 aktivasyonu konusunda kesin bilgiye sahip değilim. Söylediğiniz gibi aktivasyonsuz 4.03 yazılımı BDP-150 için mevcut değil. MTKPio programı v4 yazılımları için unlock yapabiliyor. Aktivasyon için bunu kullanmanız gerekiyor muhtemelen.
    Rusların düzenlediği 5.08A yazılımının aktivasyonu SN_key programı ile yapılıyor.

5.09B yazılımı RS232 ile yüklenmiyor. RS232 ile yüklenen yazılımlar için Rus forumunda farklı linkler verilmiş zaten. Dolayısıyla ilk önce 5.08A yazılımının RS232 yöntemiyle yüklenmesi gerekiyor. Aktif ettikten sonra ise eski yöntemdeki gibi USB ile 5.09B sürümüne güncelleyebilirsiniz. 5.08A yazılımını yükledikten sonra tekrardan RS232 ile işimiz olmayacak. Tabi v6 yazılımı gelir ise bilemem.

benign2004, USB-RS232 çeviricilerin içinde zaten USB-TTL modüllerindeki çiplerden bulunuyor. İkisi de aynı işi görür. Kabloları lehimleyip sabit hale getirmek gereksiz görünüyor şimdilik. Söylediğim gibi 5.08A'yı yükledikten sonra gerek kalmıyor.

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regor -- 28 Haziran 2013; 0:14:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Regor

Tekrardan merhaba,
    Hasta olduğum için fazla ilgilenemiyorum. Gelen sorulara cevap vermek istedim.

@coyote, BDP-140 kullandığım için BDP-150 aktivasyonu konusunda kesin bilgiye sahip değilim. Söylediğiniz gibi aktivasyonsuz 4.03 yazılımı BDP-150 için mevcut değil. MTKPio programı v4 yazılımları için unlock yapabiliyor. Aktivasyon için bunu kullanmanız gerekiyor muhtemelen.
    Rusların düzenlediği 5.08A yazılımının aktivasyonu SN_key programı ile yapılıyor. Link:http://dl.dropbox.com/u/3668847/SN-Pio.7z

5.09B yazılımı RS232 ile yüklenmiyor. RS232 ile yüklenen yazılımlar için Rus forumunda farklı linkler verilmiş zaten. Dolayısıyla ilk önce 5.08A yazılımının RS232 yöntemiyle yüklenmesi gerekiyor. Aktif ettikten sonra ise eski yöntemdeki gibi USB ile 5.09B sürümüne güncelleyebilirsiniz. 5.08A yazılımını yükledikten sonra tekrardan RS232 ile işimiz olmayacak. Tabi v6 yazılımı gelir ise bilemem.

quote:

BDP-140 5.09B
    http://yadi.sk/d/oXBmZDCx2d9hE
    BDP-450 5.09B
    http://yadi.sk/d/gf_TFVeo2dbKs

benign2004, USB-RS232 çeviricilerin içinde zaten USB-TTL modüllerindeki çiplerden bulunuyor. İkisi de aynı işi görür. Kabloları lehimleyip sabit hale getirmek gereksiz görünüyor şimdilik. Söylediğim gibi 5.08A'yı yükledikten sonra gerek kalmıyor.

İyi akşamlar.

SN_key programını indirdim. Key adlı batch file içine sanırım echo key.cmd 450:1111-2222-3333-4444 yazan yere cihazın seri no'sunu yazıp o şekilde oluşturuyoruz değil mi? Oluşan dosya tool klasöründeki PioUnlockPrivate.pem dosyası öyle değil mi?
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=60:3656-3 bu sayfada 140 için 5.09 yazılımına Çince bir siteden link var. Bu yazılım kırılmış yazılım mıdır? Yoksa kırık en güncel yazılımlara ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır?

• Satınalma prosedürü gerçekten çok ama çok karışık. Toplam 1300 Yuan karşılığı olan 150€ /210 $ gibi şu anki BDP-140 ın fiyatının üzerinde olan meblağı ödeyeyim deseniz de çok kastırıcı bir süreç.

Şu 5.08 olayını mutlaka yapıcam fakat internetten satın almaya bulaşmadan bir yerlerden USB-TTL i bulabilir miyim diye bakınıyorum. 1 kere açarım artık cihazı, çok ta problem olmaz. Bu yola girdik artık sonuna kadar gidicez

BDP-150 için program vasıtası ile CFW yüklenecekse versiyonu 1.05 olmamalı, aman dikkat.
  • Win+R tuşları ile Çalıştır'ı açıp, cmd yazıp entera basıyoruz.
    SN-Pio klasörünü D: sürücüsüne attığınızı varsayalım.

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A

Cihazın menüsündan System Information'a giriyoruz. Yazılım sürümünün altındaki kodu resimdeki gibi giriyoruz.

PIONEER BDP-140 / BDP-150 CFW->3D Bluray.ISO Full menü,Cinavia-Region Free,Harici Altyazı,SACD,DVD-A

İşlemleri tamamladığımızda SN-Pio klasöründe "mtk_sn_file_XyXy.bin" dosyasının oluştuğunu göreceksiniz.
    Sonra, Flasha keyi atıyoruz ve Initial Setup'a gelip 1122 yi tuşluyoruz. Menüde key istiyor fakat bişe girmeden kumandadan entere basıyoruz. OK yazısını gördüysek başarıyla aktif etmiş oluyoruz.
    Tekrardan System Information'a girip kontrolümüzü yapıyoruz. Yazılım sürümünün altında artık kodun yazılı olmadığını göreceksiniz.

Çin yazılımı 5.08'in kırılmış versiyonu 5.08A, 5.09'un kırılmış versiyonu ise 5.09B olarak geçiyor forumda. Yukarıdaki mesajımda da linkini paylaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regor -- 19 Şubat 2013; 20:11:28 >

• Amma zorlu bir süreç.

• @Regor paylaşımın için çok teşekkürler.
    @theraptorx süreç aslında çok basit tabiiki @REgor'un anlatımları sayesinde.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.