Şimdi Ara

pioneer dv-400 dvd player altyazı problemi YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pioneer dv 400 dvd player aldım, fakat divx film izlerken altyazılar hem çok küçük, hem de türkçe karakter problemi var. bu sorun ile ilgili olarak ne yapabiliriz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. iLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. doe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doe7 -- 2 Ağustos 2008; 13:00:48 >

• setup'ta sublit bölümünden tr'yi seçin,yazıyı büyütme şansınız yok.
    divx lerde film adıyla altyazı adı noktası virgülüne aynı olmaz ise göstermez.
    film adı:Tropa.de.Elite.2007.DVDRip.XviD
    alt yazı:Tropa.de.Elite.2007.DVDRip.XviD
    gibi.
  • pioneerdivx.net forumunda 3. kişiler tarafından hazırlanmış, ek özelliklerle dolu firmware'lerle altyazı sorununu çözebilirsiniz.. Tabi firmware değişikliği cihazı garanti dışı bırakacaktır..
    Servise götürürken orjinal firmware'i geri yükleyerek bu sorun çözülebilir, ama cihaz hiç açılmayacak haldeyse doğal olarak orjinal firmware yükleme şansınız olmayacaktır.. O yüzden bu yazılımları yüklerken bunu da göz önünde bulundurmalısınız..
  • Orjinal firmware ile bu sorun halledilemiyor mu peki? Yani mutlaka cihazı riske etmek mi gerekiyor böylesi bir problemi çözmek için. İlginiz için teşekkür ederim.
  • Maalesef.. Yeni firmware olmadan sorunun çözülmesi imkansız.. Firmalar da sadece altyazı büyütmek için firmware yayınlamıyorlar, ancak cihazın çalışmasında bir sorun olacak, o şekilde.. dv-400'de de hiç mi hiç kulağıma gelmedi böyle bir sorun..

Ben de dv300 modelini kullanıyorum, sonradan değiştirilmiş bir firmware ile kullanıyordum, kumandayla alakalı bir problem yaşadım ve dün orjinal firmware'i yükleyip servise verdim.. Ama cihaz hiç açılmıyor olsaydı ne yapardım bilmiyorum.. Yine de geri geldiğinde orjinal olmayan firmware ile devam edeceğim.. Çünkü oldukça fazla geliştirmeler içerebiliyor bu yazılımlar.. Mesela dosya ismiyle altyazı isminin aynı olmasına gerek kalmıyor, 3-4gb'lık dosyalarda go-to sorunu kalkıyor, bazı altyazı formatlarındaki sorunlar gideriliyor vs.vs.vs.

Yapacak pek birşey yok kısaca..

• 1 hafta kadar önce bende orjinal yazılıma döndüm,6.0 olanına,hakan yazılımını kullanıyordum,orjin sorunsuz.

http://www.pioneerfaq.info/english/dv696.php?player=DV-696AV&question=Firmwares

aynı linkte dv 400 yazılımına ulaşabilirsiniz.
    indirdiğiniz dosyanın içindeki bin dosyasını veri cd'si olarak,nero'da en düşük hızla,nero'da dosya ismini pioneer yazıp,yazdırın.
    cd'yi player'a takıp,ekranda yazı göründüğünde kumandadan play tuşuna basıyoruz,kısa bir süre sonra player cd'yi dışarı çıkaracak,cd'yi alıp bekliyoruz,işlem bitince makine kendini restart ediyor.işlem tamam.
    setup'tan ses ve görüntü ayarlarını yapıp kullanıma hazır hale getiriyoruz.

• Bu arada yukarıda yazdığım kumanda sorunu, modifiye edilmiş firmware ile alakalı bir durum değildir.. "Yazılımı yükledim, bozuldu" şeklinde algılanmasın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.