Şimdi Ara

Pioneer F-Z93L Deck Tuner

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Söz konusu deck sistemin Tuner'i ile kafayı yemek üzereyim. Uzun zamandır boşta duran aleti kurup dinlemek istedim. İlk çalıştırdığım anda anteni takmamıştım, taktım ses yok. FM kanal hiç bulamıyor. Daha sonra 98.00mhz de bıraktım, yarım saat sonra ufak parazitleme ile zorlanarak frekansı buldu, tuned ve stereo ışığı yandı , 1dk dinleyemeden sessizliğe gömüldü.

Servis manual bulup resimdeki adjustmentları yaptım.

Sadece Adjust tablosunda 3 nolu ayarı yapamadım. Frekansı 98,00mhz ayarlayın ve Tp1101 ve Tp1102 arasında 0v görene dek L1104 bobinini ayarlayın diyor. ben hep 0,06v ölçüyorum ayar değiştikce voltaj değişmiyor. acaba ayarlı bobinde sorun olabilir mi? pratik test yöntemi nedir ?
    Not: Amatörde olsam elimde 20mhz osiloskop da var. Ölçmemi istediğiniz yer söyleyin hemen bakayım. Dediğim gibi delirtecek beni artık. Yardımlarınızı bekliyorum...
    Not2: Resimlerde IC isimleri sunlar: AN7470, LA1265, LM7001.

Board resimleri de aşağıda;

• Merhaba,
    Mesajı 26 Mayıs 2018 yazmışsınız kimse de cevap verememiş dilerim sorun çözülmüştür.
    Ben nacizene düşüncemi ifade etmek isterim Analaog tunerlerde frekans ayarı bildiğiniz gibi değişken sıgalı kondansatörler ile yapılıyor. Burada amaç ban geçiren filtredeki kapasitorun değerini değiştirmek
    Digital tunerlerde değişken sigalı kapasitörler yerine kapasiteli diyotlar kullanıyarlar diyod'a voltaj değişimine karşılık kapasitesi değişiyor bu şekilde band geçiren filtrenin ban frekansını değitirmiş oluyorsunuz.
    Sizin tunerde kanal aramamasının nedeni bu kapasitör diyotlardan olabilir. genellikle BAxx şeklinde başlayan diyotlardır.

Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.