Şimdi Ara

pioneer hoparlör taktırdım pişmanım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
11.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • jbl, pioneer falan gerçekten hikaye bunlar artık. milletin kafasında belirli bir sistem nesnesi oluşmuş, pioneer aşağı pioneer yukarı. Adama Rockford Fosgate P2 satacağım eski serisinden. 200 rms 400 watt. 'Bu BUFUR kaçlık' diye soruyor. 400 lük diyorum, o neymiş öyle benim kicker bile daha iyi çalar diyor. Veriyorum coşkuyu donup kalıyor. İnsanımız hala marka takıntısında. Kaliteyi görmeden alıştığı markadan vazgeçmiyor
  • sonradan gördüm konuyu
    bir çok ses sistemim oldu ve değiştirdim hoparlördür teyptir anfidir

ses alamamanın sebepleri çoktur
    yanlış bağlantı yani kutup bağlantısı hatalı olmasından basda sorun yaratabilir bi arkadaşımız belirtmiş

arabanın pandizot ve kapı izalasyonu veya sağlamlıgı bunlarda önemli etken mesela tempraların pandizotu çok iyi ve tiz de basda rahat hissedersin ama bazı araçlarda pandizot hafif oluyor ve sağlam tutmuyor oda hoparlördeki titreşimi şasiye veremiyor o da var

araç kablo tesisatı standarttır ince kablodur bunlar değiştirilik kalın kablo takılırsa hissedebileceğin düzeyde düzelir

marka durumu ise yani pioneer, sony, jvc , jbl, alpine bunlarda ucuz modelini alırsan çokta verim alamazsın üst segmenti alman lazım
    ha eski japanlardan farkı var tabi o bas tiz gerçekten çok farklı üst segment alırsan o farka biraz ulaşıyorsun tabi anfisiz kullanımdan ötürü

bas istiyorsan anfi çok pahalı bişey değil artık 150-100 tl arası bi anfi rahat işini görür basda iyileşir tizde sesde net gelir bozulmaz

şunuda ekliyim belki alacak arkadaşlar vardır eğer yuva musaitse yuvarlak hoparlöri değilde pioneerin oval hoparlörü tercih edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaslanp -- 26 Nisan 2015; 23:03:24 >

• Teknolojiden,audio sistemlerinden anlamayan, beklentileri ya da montajları hatalı kullanıcılar ilk olarak montaj yapan yere daha sonra da ürüne iftira atarlar. Bu başlıkta bunun güzel örneklerini görmek mümkün. İki katlı fiyatlı ürünlerle kıyaslayanda var Pioneer söktürüp Goldmaster taktırarak beğenen(?) de. Ürün alırken verdiğiniz parayı unutmayın. 270 Liradan 500 lira performansı beklemeyin. Kaldı ki Pioneer ne üretimi olursa olsun üzerinde orijinal etiketi taşıdıkça Afganistan malı da olsa Pioneer'dır. Övülen eski Pioneer lardan çok daha yüksek teknolojili ve aynı kaliteye sahip Pioneer ürünler hala var. 150 liraya medimarktan Pioneer mp3 çalar alıp Pioneer bozdu demeyin.
  • Kutup baglantilari yanlis o kolonlarin konu eski ama belki sorun yasayan vardir.

4-5 sene once bir abimin evine gittim (ev sistemi kurarim anlarim o isden arabadan pek anlamam ama az cok bilgim var) neyse eve girdim onkyo nun ana unitesi boseler falan havada ucusuyor baya fazla para harcadi 3-4 maas bagladi o sisteme adam kurup gitmis. Ben actirdim film izliyoruz ulan bir gariplik var o farkinda bile degil dedim abi bunu kim bagladi falan su kisi falan filan dedim yanlis baglamis basslar tahta gibi cikiyor dedim 2 dk ugrastim bass kendine geldi adam bana dua etti yani bazi sistemlerde +- cok fark ediyor bassi olduriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artı eksiyi karıştırıp bağlarlar.

sağ sol ayarı ön arka ayarı test etmeden bağlarlar: sesi sağa verirsin sol verir yada arkadan herhangi biri ses verir böyle de bağlarlar gördüm.

ekolayzır eğrisini ayarlamazlar, düz ses yada ön ayarlı sesle dinleyenler halen vardır.

Loudness nedir bilmeyenler ve o özelliği açmayanlar yada yanlış kullananlar vardır.

yükses ses veren her cihazı iyi diye alırlar ... akustik ne anlama gelir nasıl olur bilmezler....ve enstirumanların ayrı tınılarını hissetmeden sadece bas tiz dinlerler...

tiz versin diye ek twitter takarlar 5 tl ye on tl ye..

hoparlör ve teyp watt güçleri ilişkisini bilmezler...yüksek wattlı hoparlörlere düşük wattlı teyp yada amfi takarlar ,

arkaya oval hoparlörleri birbirine çok yakın takarlar hatta yanyana 4 tane bile takanları gördüm...

kalitesiz kablo kullanırlar hatta bu kabloların bazı ince telleri değmemesi gereken yerlere değer ve sesi bozar parazit olur.

bu gibi hataları yapanlar kaliteli müzik dinleyemezler dinlememişlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

Kutup baglantilari yanlis o kolonlarin konu eski ama belki sorun yasayan vardir.

4-5 sene once bir abimin evine gittim (ev sistemi kurarim anlarim o isden arabadan pek anlamam ama az cok bilgim var) neyse eve girdim onkyo nun ana unitesi boseler falan havada ucusuyor baya fazla para harcadi 3-4 maas bagladi o sisteme adam kurup gitmis. Ben actirdim film izliyoruz ulan bir gariplik var o farkinda bile degil dedim abi bunu kim bagladi falan su kisi falan filan dedim yanlis baglamis basslar tahta gibi cikiyor dedim 2 dk ugrastim bass kendine geldi adam bana dua etti yani bazi sistemlerde +- cok fark ediyor bassi olduriyor

ben de her misafirliğe gittiğim tanıdık yerlerde hemen ses ve görüntü ayarlarını düzeltirim tv' lerde teyplerde vs..

yurdum insanı her şeyi aldığı gibi kullanıyor hiç merak edip araştırıp en iyi ayarı yapmayı bilmiyorlar...

bir de ucuz ve kalitesiz markalardan alıp bunlardan çok verim bekleyenler var...ne kadar para o kadar ekmek unutmayın..

• Amplifikatör alırken dikkat edilmesi gerekenler:

-RMS çıkış gücünün bağlamayı düşündüğünüz hoparlörlerle uyumluluğu (Amplinin makul ölçülerde daha güçlü olması sorun yaratmaz, ancak hoparlörün daha güçlü olması sorun yaratabilir)
    -Kanal sayısı
    -Çok kanal bir ampliyse üzerindeki ayarlar (Gain+low pass+high pass) yeterli
    -Mono ise (gain+low pass+bass boost) yeterli
    -Profesyonel sistemlerde bir çok kanal ve bir mono olmak üzere iki ampli kullanılır.. (sistem konusunu ilerletmeyi düşünenlerin bu şekilde sistem kurmaları yararlarına olur)

Hoparlör alırken dikkat edilmesi gerekenler:

-RMS gücü ampliyle uyumlu mu
    -iki yollu alınacaksa en ideali 16cm midrange’e sahip olanlardır. (16cm midrange'den nispeten daha çok bass alma şansınız vardır, 13cm ve 10cm midrangelerden bas alamazsınız)
    -Hoparlörleri dinlemeden almamak gerekir. Satıcıyla hoparlörü dinledikten sonra beğenmezseniz başka bir alternatif deneyeceğiniz noktasında anlaşmanızı öneririm..

Bunlar dışında genel olarak:
    -Amplifikatöre giden güç kablosu ile sinyal kabloları aynı yerden geçmemelidir.
    -Aracın elektrik altyapısı kurmayı düşündüğünüz sistemi kaldırabilecek durumda olmalıdır. (Akü + akü kutup başları + sigorta + kablolar)
    -Araç içi ses sistemlerinde kablo büyük önem taşır, kalitesiz kablo kullanımı sisteminizden sağlıklı ses almanızı engelleyebileceği gibi zarar da verebilir
    -Güçlü ve temiz bir sistem kurulması düşünülüyorsa izolasyon çalışması da mutlaka yapılmalıdır

Ses sistemlerinden çok geçerli unutulmaması gereken bir kural vardır:
    “Ses sistemi bir zincir gibidir, en zayıf halkası kadar kaliteli ve güçlüdür. En güçlü ve kaliteli ekipman ne olursa olsun, sistem ancak en zayıf ekipmanı kadar iyi çalar”

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.